Cheesy Moon Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δεν είμαι σίγουρος αν ταιριάζει αυτή η ερώτηση σε αυτό το φόρουμ, αλλά δεν μπορούσα να βρω κάποιο άλλο που να ταιριάζει. Πλησιάζει χειμώνας λοιπόν και εγώ ήδη σκέφτομαι για την θέρμανση μιας που είναι και πολύ σημαντική. Από φέτος σκέφτομαι να εγκαταλείψω τα καλοριφέρ εντελώς για χάρη του κλιματιστικού. Αν δεν κάνω λάθος τα inverter είναι εκείνα τα μεγάλα που ζεσταίνουν το σπίτι αλλά δεν έχω ιδέα από κλιματιστικά. Το θέμα είναι, πιο ταιριάζει καλύτερα στο σπίτι μου; Δεν είναι ένα μεγάλο διαμέρισμα (περίπου 89 τετραγωνικά), έχει ένα σαλόνι, μία κουζίνα και 2 υπνοδωμάτια. Στο σαλόνι υπάρχει ήδη ένα κλιματιστικό το οποίο έχουμε εδώ και πολλά χρόνια και το χρησιμοποιούμε μόνο το καλοκαίρι για ψύξη αλλά έχει και δυνατότητα θέρμανσης. Για το σαλόνι δεν υπάρχει προβλημα, αλλά για τα υπόλοιπα δωμάτια; Είναι όλα σε μία ευθεία, οπότε υπάρχει κάποιο δυνατό κλιματιστικό με θέρμανση που να είναι ικανό να ζεστάνει τα υπόλοιπα δωμάτια; Αν ναι, ποιο; Το θέμα είναι ότι τα κλιματιστικά βγαίνουν πολύ πιο οικονομικά από τα καλοριφέρ καθώς το πετρέλαιο είναι πανάκριβο. Ξανά, δεν είμαι σίγουρος αν ταιριάζει η ερώτησή μου εδώ, αλλά ευχαριστώ για όσους πρόκειται να με βοηθήσουν!
Gatilaras Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Ας τα παρουμε απ'την αρχη. Καθ'οτι ανθρωπος των πιο δραστικων λύσεων θα ρωτήσω το εξης: το σπιτι δικο σου η ενοίκιο? Εαν ειναι δικο σου μπορεις να βαλεις,με τις ευλογίες του νομου εδω κ λιγα χρονια,ατομικο λεβητα αεριου. Εαν εχει παροχη φυσικου αεριου στην περιοχή σου βαζεις λεβητα κλπ,συνδεεται στην ηδη υπάρχουσα εγκατασταση και μπαινεις στο δίκτυο φυσικου αεριου,εαν δεν υπαρχει δικτυο στην περιοχή σου μπορεις να ρωτησεις στα μαγαζια που εμπορεύονται φιαλες ποσο θελουν ανα μηνα για συγκεκριμενο αριθμό φιαλων. Το μονο κακο σε αυτη την υπόθεση ειναι οτι θα πρεπει να εχεις το νου σου το αποθεμα στις φιάλες. Απο την αλλη οτιδηποτε με ρευμα παραγει θερμανση καταναλωνει. Τα πιο νεα inverter καινε αρκετα λιγοτερο σε σχεση με τα παραδοσιακά κλιματιστικα ψυξης θερμανσης αλλα καινε. Απο 'κει κ περα θα σου προτεινουν και οι υπόλοιποι λυσεις. 1
Horn Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Θα σου πω ότι εμείς όταν σταματήσαμε να βάζουμε καλοριφέρ διότι δεν συμφωνούσαν οι ιδιοκτήτες καταλήξαμε σε κλιματιστικά και μέσα σε 3 χρόνια μας κυνηγάει η ΔΕΗ διότι τα ποσά από τα κλιματιστικά ήταν υπέρογκα και δεν μπορούσαν να πληρωθούν.και όχι μόνο αυτό αλλά δεν ζεσταίνουν κιόλας.ειδικα για την θέρμανση ξανασκεψου το. 4
Cheesy Moon Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, Horn είπε Θα σου πω ότι εμείς όταν σταματήσαμε να βάζουμε καλοριφέρ διότι δεν συμφωνούσαν οι ιδιοκτήτες καταλήξαμε σε κλιματιστικά και μέσα σε 3 χρόνια μας κυνηγάει η ΔΕΗ διότι τα ποσά από τα κλιματιστικά ήταν υπέρογκα και δεν μπορούσαν να πληρωθούν.και όχι μόνο αυτό αλλά δεν ζεσταίνουν κιόλας.ειδικα για την θέρμανση ξανασκεψου το. Όντως; Δεν ξέρω, απλά έχοντας ανοιχτό το κλιματιστικό του σαλονιού για πολλές ώρες σχεδόν κάθε μέρα από τέλη Ιουνίου μέχρι Αυγούστου μου ήρθε λογαριασμός από την ΔΕΗ περίπου στα 100€ και για αυτό άρχισα να σκέφτομαι τα κλιματιστικά και για θέρμανση
Horn Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Cheesy Moon είπε Όντως; Δεν ξέρω, απλά έχοντας ανοιχτό το κλιματιστικό του σαλονιού για πολλές ώρες σχεδόν κάθε μέρα από τέλη Ιουνίου μέχρι Αυγούστου μου ήρθε λογαριασμός από την ΔΕΗ περίπου στα 100€ και για αυτό άρχισα να σκέφτομαι τα κλιματιστικά και για θέρμανση Ναι καινε παρα πολυ και ας ειναι inverter και δεν ζεσταινουν κιολας.Η ΔΕΗ μας θεωρει πλουσιους με εισοδημα νοικοκυριου 1200 ευρω και πριν κατι μηνες ζηταγε 600 ευρω το μηνα διακανονισμο κατι που προφανως δεν ειναι εφικτο.μακρια απο κλιματιστικα για εμενα εκτος αν βρεις κανενα γνωστο ψυκτικο και σε καθοδηγησει και βαλεις μονο ΕΝΑ.αλλα οπως προειπα αυτο το ενα δεν θα σε ζεσταινει,δηλαδη θα το εχεις 3 ωρες ανοιχτο και με το που το κλεισεις θα ξανακρυωνεις.βεβαια παιζει ρολο και το δωματιο.αυτα απο εμενα. EDIT: χωρις να θελω να σε τρομαξω η περιοχη η δικια μου ειναι Ιωαννινα οποτε οπως καταλαβαινεις υπηρχαν μερες που εκαιγαν 3 κλιματιστικα και πανω απο 5 ωρες.Αλλα η ουσια ειναι οτι και παλι δεν ζεσταιναν.Τωρα εσυ σε σχετικα μικρο διαμερισμα μπορει να την κανεις την δουλεια σου αλλα οπως προειπαν και οι προλαλησαντες αν εισαι αθηνα η καλυτερη λυση ειναι το αεριο πιστευω για θερμανση. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2019 από Horn 2
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αέριο μάγκες, ειδικά αν πετύχετε καμία επιδότηση. 400 ευρώ λιγότερα το χρόνο σε θέρμανση μου βγαίνει και ζεσταίνει και καλύτερα από το πετρέλαιο, συν ότι γλιτώνεις τα λεφτά του ρεύματος για τον θερμοσίφωνα. Και μιλάμε για 100 τετραγωνικά, παλιό σπίτι με μέτρια μόνωση. Μέσα σε 3 και κάτι χρόνια έκανα απόσβεση. Και οι εταιρείες του αερίου δίνουν και ρεύμα συνήθως οπότε παίρνεις και ρεύμα από την ίδια εταιρεία του αερίου έχεις επιπλέον έκπτωση και καλύτερη τιμή στην ΚWh σε σχέση με την ΔΕΗ. Συνολικά αέριο και ρεύμα 500+ λιγότερο το χρόνο από ΔΕΗ και πετρέλαιο.. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
M@dB0x Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Εγω ζεσταινομαι πλεον μονο με κλιματιστικο περι των 10 ωρων ημερησιως και μου ερχεται αρκετα πιο φθηνα απο πετρελαιο. Σαφως και ζεσταινομαι εχοντας θερμοκρασια στο χωρο 22 βαθμους και στα πιο μεσα δωματια 20. Inventor 24αρι εχω βαλει. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Έχει δοκιμάσει κανένας panel υπέρυθρης θέρμανσης; Δεν αναφέρομαι σε θέματα οικονομίας καθώς ειναι γνωστη η αναλογία 1 προς 1 στην ισχυ κατανάλωσης και θέρμανσης. Με ενδιαφέρει να ακούσω γνώμες περί άνεσης αυτού του τροπου θέρμανσης και τρόπου επιλογής τους π.χ με τα τετραγωνικά η τις διαστάσεις του τοίχου πάνω στον οποίον προσπιπτουν οι ακτίνες του πάνελ.
Gatilaras Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Στις 3/9/2019 στις 12:30 ΠΜ, Cheesy Moon είπε Όντως; Δεν ξέρω, απλά έχοντας ανοιχτό το κλιματιστικό του σαλονιού για πολλές ώρες σχεδόν κάθε μέρα από τέλη Ιουνίου μέχρι Αυγούστου μου ήρθε λογαριασμός από την ΔΕΗ περίπου στα 100€ και για αυτό άρχισα να σκέφτομαι τα κλιματιστικά και για θέρμανση Καμια σχεση η καταναλωση στην ψυξη και στην θερμανση. Εαν κοιταξεις και στο κλιματιστικο σου ή στο manual του στα τεχνικα χαρακτηριστικα θα δεις αλλα BΤU ψυξης και αλλα BTU θερμανσης(το 2ο παντα μεγαλυτερο).
sacarelis22 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Στις 14/1/2020 στις 10:07 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε Έχει δοκιμάσει κανένας panel υπέρυθρης θέρμανσης; Δεν αναφέρομαι σε θέματα οικονομίας καθώς ειναι γνωστη η αναλογία 1 προς 1 στην ισχυ κατανάλωσης και θέρμανσης. Με ενδιαφέρει να ακούσω γνώμες περί άνεσης αυτού του τροπου θέρμανσης και τρόπου επιλογής τους π.χ με τα τετραγωνικά η τις διαστάσεις του τοίχου πάνω στον οποίον προσπιπτουν οι ακτίνες του πάνελ. Φίλε τα είδα σε ένα σπίτι που έμεινα ηοα 5 μέρες στην Αυστρία..... Δεν ξέρω να σου πω για κόστος αγοράς η κόστος χρήσης... Απλά έπαθα πλάκα με την απόδοση.... Μιλάμε για ζέστη όχι αστεία... Εντύπωση μου έκανε επίσης το ότι ήταν τοποθετημένα στο ταβάνι για την καλύτερη δυνατή απόδοση. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, sacarelis22 είπε Φίλε τα είδα σε ένα σπίτι που έμεινα ηοα 5 μέρες στην Αυστρία..... Δεν ξέρω να σου πω για κόστος αγοράς η κόστος χρήσης... Απλά έπαθα πλάκα με την απόδοση.... Μιλάμε για ζέστη όχι αστεία... Εντύπωση μου έκανε επίσης το ότι ήταν τοποθετημένα στο ταβάνι για την καλύτερη δυνατή απόδοση. Δεν ειναι και φθηνά για να τα αγοράσεις έχουν ένα σεβαστό κόστος, τιμές βρίσκεις στο Web, από κόστος χρήσης είναι όπως όλα τα σώματα με ηλεκτρική αντίσταση.
Curtis76 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Εγω εχω ανοικτο το κλιματιστικο απο τις 5 Δεκεμβρη, δε το εχω σβησει απο τοτε... Θα σας πω στο τελος τι θα μου ερθει...
tz3s Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 59 λεπτά πριν, Curtis76 είπε Εγω εχω ανοικτο το κλιματιστικο απο τις 5 Δεκεμβρη, δε το εχω σβησει απο τοτε... Θα σας πω στο τελος τι θα μου ερθει...
Curtis76 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, tz3s είπε Μπα ανεργος ειμαι , απλα εχω μωρο στο σπιτι. Νομιζω οτι θα καει καπου 300-400 watt την ωρα,
pontez2 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Τι να σας πω βρε παιδιά. Η ιδέα με τον λέβητα υγρααερίου υπήρξε σωτήρια για εμένα και όσους γνωρίζω που έκαναν το ίδιο πράγμα επειδη δεν παιρνούσε φυσικό αέριο. Εντομεταξύ έχει πολύ πλάκα διότι όλοι ειναι έτοιμοι να σκάσουν πόσα χιλιάρικα για να βάλουν απο θερμοσυσωρευτές μέχρι και αντλίες θερμανσης κτλ κτλ
Προτεινόμενες αναρτήσεις