Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 16/10/2020 στις 5:28 ΜΜ, Mitsaras03 είπε

αυτο δηλαδη ετυχε να το πουμε ετσι ή γινεται καθε χρονο;

Κάθε χρόνο οι στρατιωτικές σχολές παίρνουν επιλαχόντες, δηλαδή καλούν άτομα για να αναπληρώσουνε αυτούς που παραιτούνται. Αν π.χ. στην Ευελπίδων παραιτηθούν 10 άτομα τις πρώτες βδομάδες, θα καλέσουν τα 10 άτομα που είχαν τα περισσότερα μόρια από αυτούς που δεν έπιασαν την βάση της σχολής και φυσικά έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τα αθλητικά-ψυχοτεχνικά τεστ. Αντιστοιχα κάνει και η Ικάρων και οι υπόλοιπες. Αν τώρα κάποιος που δήλωσε Ευελπίδων αλλά δεν κατάφερε να μπεί για λίγο και η επόμενη επιλογή του ήταν η ΣΜΥ και πέρασε εκεί, υπάρχει δυναντότητα ενώ ξεκίνησε να φοιτά στη ΣΜΥ να τον καλέσουν στην πορεία να πάει Ευελπίδων. Δεν υπάρχει άλλη περίπτωση να μπεις Ικάρων από Ευελπίδων με κάποιον άλλον τρόπο. Εκτός αν εννοείς ότι από Ευελπίδων πήγε στην Αεροπορία Στρατού δηλαδή στα ελικόπτερα, που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Τέλος υπήρχε παλιά ( δεν ξέρω αν γίνεται ακόμα) η δυνατότητα από την ΣΜΥ όταν αποφοιτήσεις να δώσεις εξετάσεις για να μπείς στο δεύτερο έτος της Ευελπίδων (τύπου κατακτήριες) αλλά αυτό δεν ισχύει για την αεροπορία. Ελπίζω να σε κάλυψα

• Like 1
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εισωραιος αδερφε!!!!!!!!!

Στις 19/12/2020 στις 9:06 ΜΜ, zebras84 είπε

Κάθε χρόνο οι στρατιωτικές σχολές παίρνουν επιλαχόντες, δηλαδή καλούν άτομα για να αναπληρώσουνε αυτούς που παραιτούνται. Αν π.χ. στην Ευελπίδων παραιτηθούν 10 άτομα τις πρώτες βδομάδες, θα καλέσουν τα 10 άτομα που είχαν τα περισσότερα μόρια από αυτούς που δεν έπιασαν την βάση της σχολής και φυσικά έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τα αθλητικά-ψυχοτεχνικά τεστ. Αντιστοιχα κάνει και η Ικάρων και οι υπόλοιπες. Αν τώρα κάποιος που δήλωσε Ευελπίδων αλλά δεν κατάφερε να μπεί για λίγο και η επόμενη επιλογή του ήταν η ΣΜΥ και πέρασε εκεί, υπάρχει δυναντότητα ενώ ξεκίνησε να φοιτά στη ΣΜΥ να τον καλέσουν στην πορεία να πάει Ευελπίδων. Δεν υπάρχει άλλη περίπτωση να μπεις Ικάρων από Ευελπίδων με κάποιον άλλον τρόπο. Εκτός αν εννοείς ότι από Ευελπίδων πήγε στην Αεροπορία Στρατού δηλαδή στα ελικόπτερα, που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Τέλος υπήρχε παλιά ( δεν ξέρω αν γίνεται ακόμα) η δυνατότητα από την ΣΜΥ όταν αποφοιτήσεις να δώσεις εξετάσεις για να μπείς στο δεύτερο έτος της Ευελπίδων (τύπου κατακτήριες) αλλά αυτό δεν ισχύει για την αεροπορία. Ελπίζω να σε κάλυψα

ΕΙΣΩΑΡΑΙΟΣ

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς τα καινούργια τμήματα Ικάρων εφοδιαστων και διοικητικών τι είναι ακριβώς;

Και επίσης μπορεί κάποιος να μου περιγράψει την ζωή στην σχολή είμαι ήδη εσώκλειστος σε σχολή αλλά σίγουρα η Ικάρων θα έχει τις ιδιαιτερότητές της θα ήθελα να μάθω πάνω κάτω πως είναι η καθημερινότητα τα 4 έτη της σχολής

Δημοσ.
Στις 20/12/2021 στις 9:49 ΜΜ, gii είπε

Γνωρίζει κανείς τα καινούργια τμήματα Ικάρων εφοδιαστων και διοικητικών τι είναι ακριβώς;

Και επίσης μπορεί κάποιος να μου περιγράψει την ζωή στην σχολή είμαι ήδη εσώκλειστος σε σχολή αλλά σίγουρα η Ικάρων θα έχει τις ιδιαιτερότητές της θα ήθελα να μάθω πάνω κάτω πως είναι η καθημερινότητα τα 4 έτη της σχολής

Δεν ήμουν ποτέ σε τέτοια σχολή αλλά λογικά πικρά θα είναι. Καψονια από τους παλιούς που στα πλαίσια της στρατιωτικοποίησης θα βγάζουν και τα κόμπλεξ τους. 

Δημοσ.
Στις 20/12/2021 στις 9:49 ΜΜ, gii είπε

Είσαι ήδη σε σχολή της αεροπορίας; 

Δημοσ.
Στις 22/12/2021 στις 11:08 ΜΜ, tzitzikas2 είπε

Δεν ήμουν ποτέ σε τέτοια σχολή αλλά λογικά πικρά θα είναι. Καψονια από τους παλιούς που στα πλαίσια της στρατιωτικοποίησης θα βγάζουν και τα κόμπλεξ τους. 

Καλό είναι να μην βγάζουμε συμπεράσματα για πράγματα που δεν γνωρίζουμε.  Σε κομπλεξικο προϊστάμενο μπορείς να πέσεις ακόμα κι αν δουλεύεις σε καφετέρια ή σε μεγάλη εταιρία.  Οι στρατιωτικές σχολές έχουν ανέβει επίπεδα σε σχέση με 20 ή 40 χρόνια πριν οπότε κάτι ιστορίες που ακούγονταν κάποτε ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο ακαδημαϊκό κομμάτι (χωρίς να παραλείπεται η στρατιωτική εκπαίδευση). Φυσικά υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει ο δόκιμος που ζει μέσα σε ένα στρατιωτικό περιβάλλον. Το καθημερινό πρόγραμμα έχει περίπου ως εξής ξύπνημα, τακτοποίηση θαλάμων, πρωινή επιθεώρηση και αναφορά, πρωινό φαγητό, μαθήματα μέχρι το μεσημέρι με διάλειμμα ανά 45'. Μεσημεριανό φαγητό, ελεύθερη ώρα για ξεκούραση ή μελέτη, απογευματινή γυμναστική ή στρατιωτική εκπαίδευση, βραδινό φαγητό και κατάκλιση. Στο πρώτο έτος έχεις κάποιες 'αγγαριες' παραπάνω αλλά όσο παλιωνεις μειώνονται και αυξάνονται οι ελευθερίες και τα προνόμια. Όσον αφορά τα νέα τμήματα λεπτομέρειες δεν γνωρίζω αλλά προφανώς εκπαιδεύουν αξιωματικούς στο κομμάτι της διαχείρισης και αγοράς υλικού (από κάλτσες μέχρι αεροπλάνα). Το διοικητικό είναι αυτό που λένε στον στρατό το πρώτο γραφείο. Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού ή HRM όπως λένε στις πολυεθνικές.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας!
Έχω και εγώ το μικρόβιο του πιλότου από μικρός αλλά τα τελευτά χρονιά μου έχει κάτσει πολύ η φάση των μαχητικών μετά την θητεία μου στην ΠΑ

Τώρα είναι να μπω στην σχολή της πολίτικης αεροπορίας αλλά δεν ξέρω τι να κάνω γιατί έχω τελειώσει την θητεία μου που σημάνει ότι αν αποφασίσω να πάω Ικάρων (θα έχω πετάξει έναν χρόνο από την Ζωή μου) και στο γυμνάσιο είχα διαγνωστεί με δυσλεξία που έχω ακούσει από κάποιους ότι δεν σε παίρνουν σε αυτήν την περίπτωση και δεν ξέρω αν γίνεται κάπως να το αναιρέσω αυτό.
Επισης δεν ξέρω πως είναι η στρατιωτική ζωή και αν θα μου ταιριάζει (ΠΧ πόσες μεταθέσεις θα έχω, ελεύθερος χρόνος, αν επιλέγω τον τύπο αεροσκάφους που θέλω να πετάω κλπ)

Ήθελα να ρωτήσω τον @PilotGuy Που έχει κάποιο διάστημα ποια στην σχολή, πως σου φαίνεται, πως είναι τα μαθήματά και τι ελεύθερο χρόνο έχεις και ότι άλλο θα ήθελες να προσθέσεις!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Δημοσ.
On 23/07/2024 at 17:46, Geranios manos said:

Καλησπέρα σας!
Έχω και εγώ το μικρόβιο του πιλότου από μικρός αλλά τα τελευτά χρονιά μου έχει κάτσει πολύ η φάση των μαχητικών μετά την θητεία μου στην ΠΑ

Τώρα είναι να μπω στην σχολή της πολίτικης αεροπορίας αλλά δεν ξέρω τι να κάνω γιατί έχω τελειώσει την θητεία μου που σημάνει ότι αν αποφασίσω να πάω Ικάρων (θα έχω πετάξει έναν χρόνο από την Ζωή μου) και στο γυμνάσιο είχα διαγνωστεί με δυσλεξία που έχω ακούσει από κάποιους ότι δεν σε παίρνουν σε αυτήν την περίπτωση και δεν ξέρω αν γίνεται κάπως να το αναιρέσω αυτό.
Επισης δεν ξέρω πως είναι η στρατιωτική ζωή και αν θα μου ταιριάζει (ΠΧ πόσες μεταθέσεις θα έχω, ελεύθερος χρόνος, αν επιλέγω τον τύπο αεροσκάφους που θέλω να πετάω κλπ)

Ήθελα να ρωτήσω τον @PilotGuy Που έχει κάποιο διάστημα ποια στην σχολή, πως σου φαίνεται, πως είναι τα μαθήματά και τι ελεύθερο χρόνο έχεις και ότι άλλο θα ήθελες να προσθέσεις!

εχεις μπλεξει τα μαρουλια με τα εργαλεια: τι δουλεια εχει η Π.Α με τη σχολη πολιτικης αεροποριας. Καμμια σχεση το ενα με το αλλο. Στη Π.Α στην Ελλαδα μπαινεις μεσω πανελληνιων και επιτυχεις εξετασεις στα αγωνισματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου πιλότος θέλω να γίνω, δεν έχω μπερδέψει κανένα μαρούλι με κανένα εργαλείο.
Άμα διάβαζες λίγο προσεκτικά αυτό που έγραψα θα καταλάβαινες πως δεν παρομοιώνω το ένα με το άλλο, πληροφορίες προσπαθώ να μαζέψω για να πάρω μια απόφαση ως προς ποια κατεύθυνσή να πάρω.

Επεξ/σία από Geranios manos
Δημοσ.
Στις 23/7/2024 στις 6:46 ΜΜ, Geranios manos είπε

Καλησπέρα σας!

Άμα έχεις δυσλεξία απορρίπτεσαι αυτομάτως. Ξέρω έναν φίλο που είχε πάθος με το στρατό, έγραψε 17.000+ μόρια και κόπηκε στις υγειονομικές εξετάσεις επιτόπου μόλις έμαθαν ότι είχε διαγνωστεί με δυσλεξία πριν από έτη.

Δημοσ.
22 hours ago, Geranios manos said:

Φίλε μου πιλότος θέλω να γίνω, δεν έχω μπερδέψει κανένα μαρούλι με κανένα εργαλείο.
Άμα διάβαζες λίγο προσεκτικά αυτό που έγραψα θα καταλάβαινες πως δεν παρομοιώνω το ένα με το άλλο, πληροφορίες προσπαθώ να μαζέψω για να πάρω μια απόφαση ως προς ποια κατεύθυνσή να πάρω.

και είναι τόσο δύσκολο να κανείς ένα google search; κυριολεκτικα μου πηρε 3 δευτερολεπτα.

Άποψη μου, πάρε άλλη κατεύθυνση γιατί έχει πολύ διάβασμα το να γίνεις πιλότος, και εσύ δεν φαίνεσαι πρόθυμος να κανείς ούτε λίγο.

• Like 1
Δημοσ.
On 23/07/2024 at 18:46, Geranios manos said:

στρατιωτική ζωή = καλογερική για ένα διάστημα....αλλά μου άρεσε που θες να επιλέγεις το τύπο αεροσκαφυς που θες να πετάς....π.χ τη μια μέρα F16 την άλλη F35...καλά κανείς και ρωτάς αλλά  τέτοια ???? 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, kostasbm είπε

στρατιωτική ζωή = καλογερική για ένα διάστημα....αλλά μου άρεσε που θες να επιλέγεις το τύπο αεροσκαφυς που θες να πετάς....π.χ τη μια μέρα F16 την άλλη F35...καλά κανείς και ρωτάς αλλά  τέτοια ???? 

Μάστορα έχεις κανενα F35 να πάω μια βόλτα σήμερα; Έτσι να δοκιμάσω το νέο τσίλικο εργαλείο

• Haha 2
Δημοσ.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τόσο έντονα η συμπεριφορά του να θάψεις έναν άνθρωπο που απλά ρωτάει για πληροφορίες.

Την ποιο κόσμια απάντηση την έδωσε ο @HeinHein και μετά ο @kostasbm

Για να ξεκαθαριστώ τον εαυτό μου, ναι έχω κάνει πολλά google searches αλλα πιστεύω πως καταλαβαίνετε πως άμα θες κάτι δεν θα το βάλεις κάτω  με το πρώτο εμπόδιο που θα βρεις , θα ψάξεις παραπάνω.

Και φίλε μου ας λες ότι θέλεις στο κάτω κάτω δεν ξέρεις καν ποιος είμαι και τι προσπάθεια κάνω άμα θέλω να κάνω κατι.

και η ερώτηση με τον τύπο του αεροσκάφος δεν πηγενε για κάθε μέρα εννοείτε! Ξέρω πως χρειάζεστε καιρό να πάρεις το type rating και πως κάθε βάση δεν έχει κάθε τύπο αεροσκάφους, Η ερώτηση πηγενε για την αρχή της καριέρας του πιλότου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...