Tetrabitos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 17 λεπτά πριν, BackFromHell είπε *Αν για παραδειγμα οταν σου ειπαν για 4ωρο τους αντιπροτεινες να σε βαλουν 8ωρο και οι κρατησεις να γινουν απο το μισθο σου, μαλλον δε θα αρνουνταν. Θα χες και τα ενσημα σου και ολα. Αλλα μαλλον δε θα σου περασε απο το μυαλο, ε; Οποτε παρεα βολευτηκατε και οι δυο, κλεβοντας απτο κρατος και βαζοντας στην τσεπη. Επειδη δεν ξερεις και λογικα κανεις δουλεια γραφειου θα σου πω. Περασαν κοντα στα 9 διαφορετικα ατομα σε διαφορα ποστα ολα "4ωρα" με συμβαση και καλα. Σερβιτοροι, λαντζεριδες μεχρι και για τις ξαπλωστρες αλλαξαν. ΟΛΟΙ 4 ωρο και τα υπολοιπα μαυρα. Σε μια δοση ειχε και προβλημα να δικαιολογησει τους 4ωρους σαν επιχειρηση ο λογιστης και επρεπε να διωξει και μια. Για τοσα ατομα μιλαμε. Δεν υπηρχαν οι αλλαγες αυτες, ρωτησα γιατι ηθελα και το εποχιακο να δω αμα το "προλαβαινα" με τα ολοκληρα και μισα ενσημα αλλα καμια ανοχη. 4 ωρο και μαυρα σε οποιον αρεσει. Γι αυτο σου ειπα πριν κανεις και την παπια γιατι θα τελειωσει ο μηνας και θα παρεις τα 387€ και θα σου πει:΅"τοσα σου χρωσταω στο καλο"
kti23 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Tetrabitos είπε Εγω παλι θελω να τγα βαλω τραπεζα αλλιως γινεται και η ντουλαπα μου ΑΤΜ και χωρις PIN. Ο,τι εγινε εγινε. Τωρα αν νομιμοποιηθουν θα εχω προβλημα; Σιγα το ποσο δηλαδη. Οσο για τα αλλα καλα τα λες αλλα σαν Βαρουφακης του 2015. Αν δεν ερθεις ποτε στη θεση του αλλου μην κρινεις σε παρακαλω. Και εγω εχασα ενσημα ολοκληρα, τωρα καθομαι και ρωταω σε φορουμ για τα λεφτα γιατι δεν ξερω τι παιζει και θελω να τα κανω "νομιμα" ωστε να μπορεσω να τα χρησιμοποιησω καπου. Ακομα και με μισθο 1300 να με εβαζε το αφορολογητο παλι δεν το ξεπερνουσα, οποτε δεν ηταν επιλογη μου μαγκες... Επισης για τις σεζον δεν ξερετε πολλα πραγματα πως παιζεται το παιχνιδι με τους εργαζομενους και τα αφεντικα εκει τι κανουν. Googlare Mykono και Σαντορινη και μετα Ζακυνθο να παρετε μια γευση..! Προσωπικα ημουν σε παρομοια κατασταση ολες τις σεζον που εχω δουλεψει και με αφεντικο απο προηγουμενη δουλεια εκτος σεζον που μου εδινε παλι καποια στην τραπεζα και καποια στο χερι(και ετσι εχασα την ασφαλιση φετος για 2 μεροκαματα). Τα κρατησα λιγο καιρο και μετα τα εβαλα ολα μαζι τραπεζα αλλα με ειχαν σωσει και οι αγορες που ειχα κανει μεσω της καρτας και δικαιολογουσαν σαν ποσο τα χρηματα του λογαριασμου. Προς το παρον δεν εχει συμβει τιποτα και καθε χρονο κανω και εγω μηδενικη. υ.γ αν αυτο το διαβαζει εφοριακος παρακαλω λυπηθειτε μας 1
Tetrabitos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, fredd0 είπε Κανεις δε θ'ασχοληθει με τα 3 χιλιαρικα μαυρα σου. Απλα για να μη κανει "μπαμ" μη τα ξοδεψεις με αγορες μεσω καρτας, βαλτα στην τραπεζα και κανε αναληψεις μετρητων απο ΑΤΜ για να ξοδευεις. "Νομιμα" με το νοημα να χρησιμοποιηθουν για ποθεν εσχες κλπ φυσικα δε γινονται, αλλα καμια ΑΑΔΕ δεν θα ασχοληθει με τα 3 χιλιαρικα μαυρα που περασαν απο το τραπεζικο συστημα. Το θεμα ειναι πχ θελω να παρω ενα σκουτερ με 3000€. Μπορω με λεφτα αυτα που θα τα εχω καταθεσει στην τραπεζα; 3 λεπτά πριν, kti23 είπε Προσωπικα ημουν σε παρομοια κατασταση ολες τις σεζον που εχω δουλεψει και με αφεντικο απο προηγουμενη δουλεια εκτος σεζον που μου εδινε παλι καποια στην τραπεζα και καποια στο χερι(και ετσι εχασα την ασφαλιση φετος για 2 μεροκαματα). Τα κρατησα λιγο καιρο και μετα τα εβαλα ολα μαζι τραπεζα αλλα με ειχαν σωσει και οι αγορες που ειχα κανει μεσω της καρτας και δικαιολογουσαν σαν ποσο τα χρηματα του λογαριασμου. Προς το παρον δεν εχει συμβει τιποτα και καθε χρονο κανω και εγω μηδενικη. υ.γ αν αυτο το διαβαζει εφοριακος παρακαλω λυπηθειτε μας Δεν καταλαβαινουν αστους. Δεν βρεθηκαν στην θεση μας και καλα κανουν μονο να κριτικάρουν ξερουν. Τουλαχιστον γεμιζει και το νημα να μην μενει φτωχο! Κανε ενσταση για τα 2 μεροκαματα στον Οαεδ. Θα κανει εναν χρονο η απαντηση αλλα θα ειναι λογικα θετικη και θα τα παρεις ολα μαζεμενα! Το εκανα το 2017 και τα πηρα το 2018. Για ενα ενσημο απο την παλια μου δουλεια εχασα το επιδομα τοτε! Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2019 από Tetrabitos
fredd0 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Tetrabitos είπε Το θεμα ειναι πχ θελω να παρω ενα σκουτερ με 3000€. Μπορω με λεφτα αυτα που θα τα εχω καταθεσει στην τραπεζα; αυτο ειναι το ποθεν εσχες. Για "μεγαλες" αγορες (μηχανη, αυτοκινητο, σπιτι κλπ) η εφορια λεει εεεπ που τα βρηκες? Αν εσυ με 10 χρονια μηδενικες δηλωσεις πας κι αγορασεις βιλα στην Βουλιαγμενη αξιας 5εκ ευρω, θα σου πει ελα δω, αδηλωτο εισοδημα πληρωσε φορους. Τα μαυρα να νομιμοποιηθουν για να χρησιμοποιηθουν για τετοιες αγορες ΔΕΝ γινεται. Που να χτυπας τον κωλο σου κατω, δεν. Μπορεις να κανεις αναλωση παλιων εισοδηματων (αν δηλαδη το 18,17,16 κλπ) ειχες εισοδηματα που φορολογηθηκαν και φτανουν για να πληρωσεις τη μηχανη, ολα οκ. Αλλα αν το συνολο των εισοδηματων που εχεις δηλωσει στην Εφορια ειναι 900 ευρω, τοτε οχι, δε μπορεις να αγορασεις μηχανη αξιας 3000 1
Tetrabitos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, g_alkis είπε Μνημόνια Εισαι συνομοταξίας παιδι του 2015 ετσι! Και εκει μνημονιο μπηκε τοτε! Σε πιανω εγω!😎
fredd0 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Απλα για να μη στα κανω όλα "μαυρα", παρε ολα τα εκκαθαριστικα σου και μιλα μ'ενα λογιστη, υπαρχουν "κόλπα" για να κανεις την αγορα που θελεις "νομιμα" πχ αν ας πουμε τα εισοδηματα σου ολη τη ζωη σου ηταν 1000 ευρω μπορεις να "αγορασεις" τη μηχανη κατα 1/3 εσυ και κατα 2/3 ο πατερας σου/αδερφος/αλλο προσωπο που εχει τα εισοδηματα να καλυψει το ποθεν εσχες. Και οταν "μαζεψεις" το απαραιτητο εισοδημα, μεταβιβαζετε το 100% της κυριοτητας σ'εσενα.
Tetrabitos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, fredd0 είπε Απλα για να μη στα κανω όλα "μαυρα", παρε ολα τα εκκαθαριστικα σου και μιλα μ'ενα λογιστη, υπαρχουν "κόλπα" για να κανεις την αγορα που θελεις "νομιμα" πχ αν ας πουμε τα εισοδηματα σου ολη τη ζωη σου ηταν 1000 ευρω μπορεις να "αγορασεις" τη μηχανη κατα 1/3 εσυ και κατα 2/3 ο πατερας σου/αδερφος/αλλο προσωπο που εχει τα εισοδηματα να καλυψει το ποθεν εσχες. Και οταν "μαζεψεις" το απαραιτητο εισοδημα, μεταβιβαζετε το 100% της κυριοτητας σ'εσενα. Ρε φιλε ειπαμε δεν φυτρωσα και χτες τι 1000 ευρω εισοδημα χαχαχα! Τουλαχιστον ενα νομιμο 2500 με 4000 βγαζω καθε χρονο που δεν ειναι πολλα μεν αλλα εκανα και κατι μεροκαματα αλλου. Ξεφορτωνα φορτηγα με ανταλλακτικα, στηναμε κατι γυμναστηρια για crossfitades και κατι αλλες αγγαροδουλειες μαυρες.
cumulus Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Εμένα μου αρέσει που σε όλα τα φορα δεν επιτρέπεται να ανοίξεις συζήτηση για παράνομο λογισμικό,αλλά αν ανοίξεις θέμα πω ς να κλέβεις το ελληνικό κράτος και κατά προέκταση τους νόμιμους πολίτες δεν τρέχει μια 7 2
Lee80 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2019 από Lee80
kti23 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, cumulus είπε Εμένα μου αρέσει που σε όλα τα φορα δεν επιτρέπεται να ανοίξεις συζήτηση για παράνομο λογισμικό,αλλά αν ανοίξεις θέμα πω ς να κλέβεις το ελληνικό κράτος και κατά προέκταση τους νόμιμους πολίτες δεν τρέχει μια Σε ποια χωρα ζεις ; Φταιει αυτος που παει να βγαλει ενα μεροκαματο ή αυτος που σου κολλαει μισα ενσημα, σε δηλωνει part time και δουλευεις 10-12ωρο και αμα σου αρεσει ; Παμε λιγο επαναφορα στην πραγματικοτητα, ελλαδα 2019. Δυστυχως ή ευτυχως χωρις τα μαυρα , πολλοι δεν θα τα βγαζαν περα ουτε θα κινουνταν η οικονομια. Βλεπω και τη "νομιμη" δουλεια τωρα με 3€/ωρα, νομοταγης αλλα με ψιχουλα. Λες και ακουτε πρωτη φορα για δουλεια σεζον, απο αλλο πλανητη. 1
aris1986 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, plomkost76 είπε Δηλαδή όταν παντρεύεσαι και βγάλεις πχ 5.000 ευρώ σε δώρα πώς θα τα βάλεις σε τράπεζα; Εκεί ανοίγεις λογαριασμό λίστα γάμου και δεν φορολογείσαι.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Tetrabitos είπε Δεν καταλαβαινουν αστους. Δεν βρεθηκαν στην θεση μας και καλα κανουν μονο να κριτικάρουν ξερουν. Τουλαχιστον γεμιζει και το νημα να μην μενει φτωχο! Για την ακριβεια ειμαι στη θεση εκεινων που πληρωνουν μεχρι τελευταιας δεκαρας το ασφαλιστικο σου ταμειο ωστε αν παθεις τιποτα εσυ που φοροδιαφευγεις και το λες και ευθαρσως, να εχεις περιθλαψη, φαρμακα, συνταξη μεθαυριο κλπ. Ναι εσυ που εγραψες πριν λιγο οτι "γιατι να δινεις εισφορες, σιγα το Σκανδιναβικο κρατος που εχουμε κιολας...". Ε σορρυ που δε δινω ολο μου το μισθο για να εχεις υπηρεσιες σκανδιναβικου κρατους φοροδιαφευγοντας. Επισης, θετεις προαπαιτουμενο για να εισαι οκ στις υποχρεωσεις σου να εχεις υπηρεσιες σκανδιναβικου κρατους, αν αντιλαμβανομαι σωστα. Συνεπως οτι ο εργοδοτης δηθεν σε εβαλε να δουλεψειςμαυρα, μπορει να ισχυει, αλλα ειναι η κορυφη του παγοβουνου, διοτι βλεπω οτι κι εσυ ετοιμη την εχεις την επιχειρηματολογια σου για τη φοροδιαφυγη (οπως αλλωστε και ο εργοδοτης σου που ομως τον κατηγορεις). Επισης, εχω βρεθει στη θεση σου αγαπητε, κι εχω ριξει ακυρο στους εργοδοτες που μου προτειναν μαυρη εργασια, σε εναν απο αυτους τραβηξα και καταγγελια καθως το εκανε σε τετοιο βαθμο που ηταν αδυνατο σε ελεγχο που θα του γινοταν να την εβγαζε καθαρη. Αν αυτο το εκανες κι εσυ και η υπολοιπη πλεμπα ΠΟΝΗΡΙΔΗΔΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ , που τους προσφερεται μαυρη εργασια με υψηλοτερες αποδοχες ή μαυρη εργασια αντι ανεργιας, (χαλωντας και την πιατσα παραλληλα), τοτε θα ειχαν μειωθει και οι "πονηριδηδες" εργοδοτες οπως αρεσκεσαι να τους αποκαλεις. Αλλα που να μπλεκεις τωρα με καταγγελιες κι ιστοριες ε; Καλυτερα το 3χιλιαρο στη τσεπη να παμε καμια Σαλαμυκονο διακοπουλες με το αισθημα και δε γ@μιεται..παει περασε τωρα, παμε για αλλα (πχ πώς θα χρησιμοποιησουμε-ξεπλυνουμε τα λεφτα χωρις να μας παρουν χαμπαρι οι αρχες του κρατους ). Μνημονια μεχρι να σας προσλαμβανουν για εργασια και να τους πληρωνετε εσεις . Ισως τοτε να παρετε χαμπαρι, αντι να κουνατε και το δαχτυλο στους υπολοιπους. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2019 από BackFromHell
sotirisl Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 βάλτα άφοβα στην τράπεζα, κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί με αυτο το ποσό... και ακόμα και αν σου πει κανείς κάτι είναι πολύ εύκολο να το αιτιολογήσεις... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις