tobindax Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Έχω καταλάβει εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι στην Ελλάδα το DIY έχει τεράστια οφέλη. Μοιράζουμε λεφτά για εργατικά αλλά και για κερατιάτικα πάνω σε ανταλλακτικά και το χειρότερο είναι ότι συνήθως ούτε τα εργατικά γίνονται τέλεια αλλά ούτε και τα ανταλλακτικά ήταν σωστά. Anyway, αλλάζει κανείς λάστιχα μόνος του; Δείτε εδώ: Disclaimer: Κάθε δουλειά DIY θέλει μελέτη και μεράκι. ΜΗΝ κάνετε τίποτα DIY - ακόμα και αλλαγή λάμπας στο σπίτι - αν δεν καταλαβαίνετε την επιστήμη πίσω του και αν βιάζεστε και γίνεστε απρόσεκτοι. ΥΓ. Στο συγκεκριμένο βίντεο έκανε βλακεία 1) να μην βρει τρόπο να μετατρέψει τα μέταλλα του εργαλείου λίγο πιο ευγενικά προς στη ζάντα και 2) Να μην το βιδώσει καλά αλλά you get the point.
billiboo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Εγώ πάλι αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι στην Ελλάδα κανείς δεν θέλει να πληρώσει εργασία. Μπορεί να δώσει χιλιάδες ευρώ για αντικείμενα αλλά για εργασία πάντα θα του φαίνονται πολλα. 14 1 1
paylidis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 αντε και τα αλλαξες μονος σου, ζυγοσταθμιση πως θα κανεις; και μιλάμε για λάστιχα που βασίζεται σε αυτά η ζωή σου... 20 ευρω είναι η εργασία αλλαγής... ελεος πια... 9 1
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 18 λεπτά πριν, tobindax είπε Έχω καταλάβει εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι στην Ελλάδα το DIY έχει τεράστια οφέλη. Μοιράζουμε λεφτά για εργατικά αλλά και για κερατιάτικα πάνω σε ανταλλακτικά και το χειρότερο είναι ότι συνήθως ούτε τα εργατικά γίνονται τέλεια αλλά ούτε και τα ανταλλακτικά ήταν σωστά. Anyway, αλλάζει κανείς λάστιχα μόνος του; Δείτε εδώ: Disclaimer: Κάθε δουλειά DIY θέλει μελέτη και μεράκι. ΜΗΝ κάνετε τίποτα DIY - ακόμα και αλλαγή λάμπας στο σπίτι - αν δεν καταλαβαίνετε την επιστήμη πίσω του και αν βιάζεστε και γίνεστε απρόσεκτοι. ΥΓ. Στο συγκεκριμένο βίντεο έκανε βλακεία 1) να μην βρει τρόπο να μετατρέψει τα μέταλλα του εργαλείου λίγο πιο ευγενικά προς στη ζάντα και 2) Να μην το βιδώσει καλά αλλά you get the point. Στο πρώτο λάστιχο που θα του κόψεις τα χείλη και θα το αχρηστεύσεις καποιος θα σου θυμίσει την παροιμία : ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο αλεύρι .
tobindax Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Στο πρώτο λάστιχο που θα του κόψεις τα χείλη και θα το αχρηστεύσεις καποιος θα σου θυμίσει την παροιμία : ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο αλεύρι . Μια ζωή το μίσος και η κακομοιριά μας έφαγε στην Ελλάδα. Συνέχισε να πληρώνεις λεφτά για κερατιάτικα και άσε τους άλλους να κάνουν ότι θέλουν. Όταν υπάρχει σωστή μελέτη και μεράκι, το DIY έχει τεράστια οφέλη. ΥΓ. Αν και δεν ξέρουμε αν είσαι επαγγελματίας και φοβάσαι μη χάσεις το φαγοπότι. 12 λεπτά πριν, paylidis είπε αντε και τα αλλαξες μονος σου, ζυγοσταθμιση πως θα κανεις; και μιλάμε για λάστιχα που βασίζεται σε αυτά η ζωή σου... 20 ευρω είναι η εργασία αλλαγής... ελεος πια... Έλεος με την κακομοιριά. Με σωστή μελέτη και μεράκι δε χρειάζεται να είσαι ατσούμπαλος. ΥΓ. Ζυγοστάθμιση γίνεται DIY εύκολα. Αυτή είναι η επόμενη δουλειά. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2019 από tobindax
djkostas84 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, tobindax είπε Μια ζωή το μίσος και η κακομοιριά μας έφαγε στην Ελλάδα. Συνέχισε να πληρώνεις λεφτά για κερατιάτικα και άσε τους άλλους να κάνουν ότι θέλουν. Όταν υπάρχει σωστή μελέτη και μεράκι, το DIY έχει τεράστια οφέλη. Θα συμφωνήσω μαζί σου, είμαι και εγώ άτομο που θέλω ότι περνάει από το χέρι μου να το κάνω μόνος μου, αλλά όσο και να πιάνουν τα χέρια σου, είναι πολλές οι φορές που επιβεβαιώνεται το ρητό πως τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα. 1
jgeorgiou Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στα λάστιχαδικα υπάρχει ανταγωνισμός και όποιος ψάχνεται βρίσκει λογικές χρεώσεις. Ομως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ το DIY , όποιος γουστάρει και έχει μεράκι γιατί όχι? Προσωπικά και τσάμπα να μου δώσεις σωστό εξοπλισμό στον λαστιχά θα πάω. Δεν μπορώ να κατακρίνω όμως όποιον γουστάρει να ασχοληθεί ερασιτεχνικά. Δείτε το σαν χόμπι & μεράκι , δεν νομίζω ότι με καθαρά οικονομικούς όρους συμφέρει να κάνεις τον ερασιτέχνη λαστιχά στο αυτοκίνητο σου! Δηλαδή , οι "ξύπνιοι" που λιώνουν στις καφετέριες είναι καλύτεροι από αυτούς που έχουν χόμπι και γουστάρουν το DIY? Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2019 από jgeorgiou 1
KoreanW Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 minutes ago, billiboo said: Εγώ πάλι αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι στην Ελλάδα κανείς δεν θέλει να πληρώσει εργασία. Μπορεί να δώσει χιλιάδες ευρώ για αντικείμενα αλλά για εργασία πάντα θα του φαίνονται πολλα. εγώ αυτο που έχω καταλάβει είναι ότι στην Ελλάδα όσοι έχουν καταστήματα και είναι μάστορες, βρίζουν εκείνους που θέλουν να κάνουν μόνοι τους την εργασία δικαίωμά του του καθενός και κανενός άλλου να ανακατεύεται Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2019 από KoreanW
tobindax Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 19 λεπτά πριν, billiboo είπε Εγώ πάλι αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι στην Ελλάδα κανείς δεν θέλει να πληρώσει εργασία. Μπορεί να δώσει χιλιάδες ευρώ για αντικείμενα αλλά για εργασία πάντα θα του φαίνονται πολλα. Πριν μοιράσεις μίσος σκέψου ότι κάποιος μπορεί πραγματικά να το έχει χόμπι να τα κάνει μόνος του. Γιατί να πληρώσει αν του αρέσει να το κάνει ο ίδιος; Άρα, είσαι εντελώς εκτός θέματος. Το OP λέει ρητώς ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΡΙΞΕΤΕ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ. Το αν σε ενοχλεί ότι χάνει λεφτά ο επαγγελματίας δε με ενδιαφέρει καθόλου. Υποχρέωση του έχω; 3 λεπτά πριν, djkostas84 είπε Θα συμφωνήσω μαζί σου, είμαι και εγώ άτομο που θέλω ότι περνάει από το χέρι μου να το κάνω μόνος μου, αλλά όσο και να πιάνουν τα χέρια σου, είναι πολλές οι φορές που επιβεβαιώνεται το ρητό πως τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα. Σίγουρα παίζουν τεράστιο ρόλο. Είδες το συγκεκριμένο βίντεο; Εμένα μου φαίνεται σχετικά ασφαλές και πολύ reproducible (ειδικά αν το βιδώσει καλύτερα και είναι πιο ευγενικός στις επαφές με τη ζάντα). 1
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Nα έλεγα ότι αλλάζεις λάστιχα κάθε μήνα θα το καταλάβαινα να σκάσεις τόσα λεφτά για αγορά εξοπλισμού. Αλλά αν αλλάζεις κάθε 4 χρόνια ποιο το νόημα? άσε που εμένα δεν με έχουν χρεώσει ποτέ μέχρι στιγμής εργατικά για την αντικατάσταση
tobindax Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Xacti είπε Nα έλεγα ότι αλλάζεις λάστιχα κάθε μήνα θα το καταλάβαινα να σκάσεις τόσα λεφτά για αγορά εξοπλισμού. Αλλά αν αλλάζεις κάθε 4 χρόνια ποιο το νόημα? άσε που εμένα δεν με έχουν χρεώσει ποτέ μέχρι στιγμής εργατικά για την αντικατάσταση Φτηνό είναι. Το βλέπω να κυκλοφορεί γύρω στα ~60 από τσεχία (με μεταφορικά μέσα). Δηλαδή μιλάμε για απόσβεση με την πρώτη αλλαγή και ίσως και με το παραπάνω. ΥΓ. Ειδικά αν μελετήσεις και τι λάστιχα να πάρεις και βρεις την καλύτερη τιμή για εκείνα που πρέπει να πάρεις. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2019 από tobindax
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, tobindax είπε Το βλέπω να κυκλοφορεί γύρω στα ~60 από τσεχία (με μεταφορικά μέσα). Δηλαδή μιλάμε για απόσβεση με την πρώτη αλλαγή και ίσως και με το παραπάνω. Αν εσύ πληρώνεις 60 ευρώ για αλλαγή μάλλον σε πιάνουν κώτσο τόσα χρόνια. Όπως ξαναέγραψα εγώ δεν πληρώνω τίποτα αλλά αγοράζω τα λάστιχα από κει που μου τα βάζουν.
kostasbm Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 εννεοιται οτι βαζουμε τα λαστιχα μας εκει που εχει δωρεαν τοποθετηση και επιπλεον αν εισαι πελατης σου κανουν και την αλλαγη καλοκαιρινα χειμερινα χωρις χρεωση 1
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 21 λεπτά πριν, tobindax είπε Μια ζωή το μίσος και η κακομοιριά μας έφαγε στην Ελλάδα. Συνέχισε να πληρώνεις λεφτά για κερατιάτικα και άσε τους άλλους να κάνουν ότι θέλουν. Όταν υπάρχει σωστή μελέτη και μεράκι, το DIY έχει τεράστια οφέλη. ΥΓ. Αν και δεν ξέρουμε αν είσαι επαγγελματίας και φοβάσαι μη χάσεις το φαγοπότι. Έλεος με την κακομοιριά. Με σωστή μελέτη και μεράκι δε χρειάζεται να είσαι ατσούμπαλος. ΥΓ. Ζυγοστάθμιση γίνεται DIY εύκολα. Αυτή είναι η επόμενη δουλειά. Κακομοιριά στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι αυτό που θες να κάνεις εσύ.Και επικίνδυνο ,τα λάστιχα μπορούν να σε χτυπήσουν οταν τα φουσκώνεις αν δεν μπουν σωστα στην ζάντα. 4 1
giannos13 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Σε λίγο θα έχουμε DIY πως κάνω μόνος εξετάσεις αίματος Πήγαινε σε ένα βουλκανιζατερ να πληρώσεις 20-30€ αλλαγή ελαστικών και ζυγοστάθμιση. Δηλαδή εάν μια ζάντα είναι στραβή ή εάν ένα λάστιχο είναι άχρηστο πως θα το καταλάβεις με αυτό το φοβερό DIY;; Είναι αυτό που λέμε "Δεν αξίζει ο κόπος"....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα