Nate Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Το laptop του πατέρα μου, που έχει windows 10, έκανε αναβάθμιση και από τότε δεν λειτουργεί τίποτα από αυτά που αναφέρω στον τίτλο. Πατάω π.χ. το εικονίδιο για το μενού έναρξη και δεν κάνει τίποτα. Επίσης, καθυστερεί να φορτώσει όταν το ανοίγω. Σε safe mode λειτουργεί κανονικά. Δοκίμασα μια λύση που βρήκα στο internet με απενεργοποίηση προγραμμάτων από το task manager σε safe mode, αλλά δεν έκανε κάτι. Αυτό που λειτούργησε ήταν να κάνω reset το λειτουργικό (χρησιμοποίησα ένα dvd που έκαψα εγώ με το media creation tool της Microsoft). Το θέμα είναι ότι αφού ολοκληρώθηκε το reset όλα λειτούργησαν κανονικά, αλλά όταν έκλεισα το laptop και το άνοιξα ξανά, είχα πάλι τα ίδια προβλήματα. Να σημειώσω ότι μετά το reset εγκατέστησα το google chrome και το avast, αλλά τα απεγκατέστησα στο safe mode όταν είδα ότι δημιουργήθηκε πάλι θέμα. Κάτι άλλο που πρέπει ίσως να πω είναι ότι το media creation tool το χρησιμοποίησα χθες, αλλά μετά το reset η έκδοση του λειτουργικού ήταν αυτή από τα τέλη Ιουλίου. Το reset το επέλεξα σαν λύση γιατί θέλω να κρατήσω τα αρχεία του υπολογιστή. Τι άλλο θα μπορούσα να δοκιμάσω;
zx1234r Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Τον δίσκο τον τσεκαρες για προβλήματα? Τρέξε ένα hdtune η hdsentinel.
Nate Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 37 λεπτά πριν, zx1234r είπε Τον δίσκο τον τσεκαρες για προβλήματα? Τρέξε ένα hdtune η hdsentinel. Έτρεξα το hdsentinel, μου έβγαλε ότι και η υγεία και η επίδοση είναι στο 100% και ότι δεν χρειάζεται να κάνω κάποια ενέργεια.
Xristaras12 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Η καθυστέρηση στο άνοιγμα κλπ είναι λογικό να προκαλείται αν εχει μηχανικό δίσκο ο φορητός. Επίσης πιο πολύ θέμα drivers μου μυρίζει, κάτι αντίστοιχο έχω και εγω με την 1060 στα 10αρια οταν βάζω νεο nvidia driver με καθαρή εγκατάσταση. Χωρίς restart δεν παίζει τίποτα οπως τα αναφέρεις,στην επανεκκίνηση που φορτώνει τον νεο driver λειτουργούν ολα κανονικα.
Nate Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Xristaras12 είπε Η καθυστέρηση στο άνοιγμα κλπ είναι λογικό να προκαλείται αν εχει μηχανικό δίσκο ο φορητός. Επίσης πιο πολύ θέμα drivers μου μυρίζει, κάτι αντίστοιχο έχω και εγω με την 1060 στα 10αρια οταν βάζω νεο nvidia driver με καθαρή εγκατάσταση. Χωρίς restart δεν παίζει τίποτα οπως τα αναφέρεις,στην επανεκκίνηση που φορτώνει τον νεο driver λειτουργούν ολα κανονικα. Έκανα αναβάθμιση στους ξεπερασμένους drivers με το driver booster και έβαλα το πρόγραμμα να κάνει επανεκκίνηση μετά, αλλά το πρόβλημα παραμένει.
Xristaras12 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Nate είπε Έκανα αναβάθμιση στους ξεπερασμένους drivers με το driver booster και έβαλα το πρόγραμμα να κάνει επανεκκίνηση μετά, αλλά το πρόβλημα παραμένει. κακως χρησιμοποιεις τετοια προγράμματα. drives απο το σάιτ του λαπτοπ αλλίως απο την σελίδα του κατασκευαστή των γραφικών. Προσοχή σε περίπτωσεις που μιλάμε για υβριδικά γραφικά (intel+nvidia/amd) πιθανότατα χρειάζεται συγκεκριμένος τρόπος για να περαστούν σωστά (είτε βαζεις πρωτα αυτόν που δίνει ο κατασκευαστής του λαπτοπ και μετά αναβαθμίζεις είτε πρώτα ο ιντελ απο το σαιτ του λαπτοπ και μετά για την ξεχωριστή κάρτα γραφικών)
micos000 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ θα έλεγα να πάρεις έναν ssd και να στήσεις καθαρό το λειτουργικό. Να δεν έχει ο πατέρας σου ιδιαίτερες ανάγκες για πολλά downloading και μεγάλα αρχεία στον δίσκο θα είσαι εντάξει με έναν 120gb. Έχω βάλει δοκιμαστικά έναν 120άρι intenso στο λάπτοπ και θεωρώ ότι για ίντερνετ, office και λίγα προγράμματα και παιχνίδια είναι υπεραρκετός. Δεν πρόκειται μετά να ξαναεπιστρέψεις σε μηχανικό δίσκο. Αν θέλεις τα αρχεία από τον μηχανικό πάρε και μια θηκούλα και κάντον εξωτερικό usb. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2019 από micos000
Nate Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Προσπάθησα να εγκαταστήσω drivers με προγράμματα της lenovo και της amd, τώρα αν έγινε αυτό δεν ξέρω γιατί σε ένα σημείο έδειχνε μια μαύρη οθόνη και έσβησα τον υπολογιστή. Έκανα ξανά reset και έπειτα αναβάθμιση από το windows update, τώρα μάλλον είναι εντάξει, έχει γίνει επανεκκίνηση κάποιες φορές (για λόγους αναβάθμισης και επειδή κόλλησε στο κλείσιμο) και δεν μου έβγαλε πρόβλημα όπως αυτό που περιγράφω. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας.
cliobaccarra Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 9 ώρες πριν, Nate είπε Έκανα αναβάθμιση στους ξεπερασμένους drivers με το driver booster και έβαλα το πρόγραμμα να κάνει επανεκκίνηση μετά, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Τωρα τα επιασες τα λεφτα σου, drivers μονο απο το site του κατασκευαστη και αν δεν υπαρχουν βαλε τα windows να ψαξουν μονα τους. Αυτο που εκανες δεν ειναι καθαρη εγκατασταση, και αν καταλαβα καλα τα περασες απο πανω. Αν δεν κανεις καθαρη εγκατασταση δεν νομιζω οτι θα βγαλεις ακρη στο τι φταιει. Επισης αν τα αρχεια σου ειναι το προβλημα που δεν εκανες καθαρη εγκατασταση, παρε backup..
Nate Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 31 λεπτά πριν, cliobaccarra είπε Τωρα τα επιασες τα λεφτα σου, drivers μονο απο το site του κατασκευαστη και αν δεν υπαρχουν βαλε τα windows να ψαξουν μονα τους. Αυτο που εκανες δεν ειναι καθαρη εγκατασταση, και αν καταλαβα καλα τα περασες απο πανω. Αν δεν κανεις καθαρη εγκατασταση δεν νομιζω οτι θα βγαλεις ακρη στο τι φταιει. Επισης αν τα αρχεια σου ειναι το προβλημα που δεν εκανες καθαρη εγκατασταση, παρε backup.. Τελικά δεν πέρασα τα windows από πάνω, τα έκανα αναβάθμιση απλώς μέσω του windows update. Ναι, τα αρχεία θα τα κάνω backup για καλό και για κακό.
k33theod Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δεν έχει γίνει σωστά μάλλον το update. Στις ρυθμίσεις στα updates έχει μια καρτέλα history στην οποία σου λέει ποια update γίνανε σωστά και ποια έχουν fail. Για να ξανακάνεις update ένα failed θα πρέπει να το σβήσεις, να το ξανακατεβάσεις και να κάνεις εγκατάσταση.
theo93 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Άρχισε να κάνει και στο δικό μου τον σταθερό το ίδιο πράγμα. Αφού έτρεξα την εντολή sfc /scannow μου έβγαλε ότι υπήρχαν κατεστραμμένα αρχεία, στην συνέχεια έτρεξα DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth και από ότι έλεγε τα διόρθωσε, αλλά στην πραγματικότητα συνεχιζόταν το πρόβλημα. Το περίεργο είναι ότι στον άλλο user που έχω σχεδόν όλα δουλεύουν καλά, οπότε μπήκα μετά από εκεί και έκανα update στην τελευταία έκδοση. Όταν άνοιξε είχα μαύρη οθόνη μόνο με τον κέρσορα :P Το βράδυ θα συνεχίσω να προσπαθώ.... πηγή
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, theo93 είπε Το βράδυ θα συνεχίσω να προσπαθώ.... Κατέβασε αυτό και δοκίμασέ το μήπως κάνει δουλειά
theo93 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, Xacti είπε Κατέβασε αυτό και δοκίμασέ το μήπως κάνει δουλειά Είναι safe;
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 18 λεπτά πριν, theo93 είπε Είναι safe; Ναι, το χρησιμοποίησα πρόσφατα για μένα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα