Επισκέπτης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα στην ομάδα είμαι φοιτητής ΑΕΙ συγκεκριμένα στο μαθηματικό και βρίσκομαι στο 2ο ετος.Ομως συνειδητοποίησα πως δεν Μ αρέσει και το παρακολουθώ με το ζορι.Ασχολουμαι συνέχεια με την φωτογραφία και γενικά μου αρέσει πάρα πολύ .Θα άξιζε να πάω σε ΙΕΚ έτσι ώστε να ακολουθήσω αυτό που αγαπώ και με γεμίζει?
isay Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, tomisktl1 είπε Καλησπέρα στην ομάδα είμαι φοιτητής ΑΕΙ συγκεκριμένα στο μαθηματικό και βρίσκομαι στο 2ο ετος.Ομως συνειδητοποίησα πως δεν Μ αρέσει και το παρακολουθώ με το ζορι.Ασχολουμαι συνέχεια με την φωτογραφία και γενικά μου αρέσει πάρα πολύ .Θα άξιζε να πάω σε ΙΕΚ έτσι ώστε να ακολουθήσω αυτό που αγαπώ και με γεμίζει? Και τι σε εμποδίζει να κάνεις και τα 2 παραλληλα; Εχω φιλους που παραλληλα με τη κυρια σχολή τους, εβγαλαν και καποιο ιεκ που γουσταραν. Τοτε δεν το πολυκαταλάβαινα το γιατί, αλλα τώρα (μετα απο πολλα χρονια) τους θαυμάζω. Αν τώρα δεν σου αρέσει η σχολή σου και σκέφτεσαι να την αφήσεις, κάνε το συνειδητα και απομονωμένα, δηλαδη οτι θες να την σταματήσεις γιατί δεν σου αρεσει ή γιατί δεν τα καταφέρνεις οσο κι αν το παλευεις, λαμβάνοντας υποψη τις πιθανες συνεπειες της επιλογής σου. Αν το αποφασίσεις τοτε μονο να σκεφτείς το ιεκ (ή κατι αλλο) Ολιγον offtopic : Αφου εχεις περάσει απο τροπο διδασκαλιας πανεπιστημιου, αν πας σε ιεκ, θα παθεις πολιτισμικο σοκ με τη διδασκαλια και τους συμμαθητές σου. Θα ακους ατάκες τύπου "μα καλα, θα πρεπει να διαβάσουμε 30 σελίδες για να δώσουμε εξετάσεις; Ελεος! " 🤣 1
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, isay είπε Και τι σε εμποδίζει να κάνεις και τα 2 παραλληλα; Εχω φιλους που παραλληλα με τη κυρια σχολή τους, εβγαλαν και καποιο ιεκ που γουσταραν. Τοτε δεν το πολυκαταλάβαινα το γιατί, αλλα τώρα (μετα απο πολλα χρονια) τους θαυμάζω. Αν τώρα δεν σου αρέσει η σχολή σου και σκέφτεσαι να την αφήσεις, κάνε το συνειδητα και απομονωμένα, δηλαδη οτι θες να την σταματήσεις γιατί δεν σου αρεσει ή γιατί δεν τα καταφέρνεις οσο κι αν το παλευεις, λαμβάνοντας υποψη τις πιθανες συνεπειες της επιλογής σου. Αν το αποφασίσεις τοτε μονο να σκεφτείς το ιεκ (ή κατι αλλο) Ολιγον offtopic : Αφου εχεις περάσει απο τροπο διδασκαλιας πανεπιστημιου, αν πας σε ιεκ, θα παθεις πολιτισμικο σοκ με τη διδασκαλια και τους συμμαθητές σου. Θα ακους ατάκες τύπου "μα καλα, θα πρεπει να διαβάσουμε 30 σελίδες για να δώσουμε εξετάσεις; Ελεος! " 🤣 Απλά θα ήθελα να μάθω αν αξίζει να πάω σε ΙΕΚ ή και σπατάλη χρημάτων?
antbyron Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δεν υπάρχει δημόσιο ΙΕΚ ώστε να γλιτώσεις τα χρήματα; Πάντως για τέτοιες ειδικότητες όπως η φωτογραφία, ίσως να αξίζουν τα ΙΕΚ. 5 λεπτά πριν, tomisktl1 είπε Απλά θα ήθελα να μάθω αν αξίζει να πάω σε ΙΕΚ ή και σπατάλη χρημάτων? 1
isay Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, tomisktl1 είπε Απλά θα ήθελα να μάθω αν αξίζει να πάω σε ΙΕΚ ή και σπατάλη χρημάτων? Τη γνώμη μου για τα ιδιωτικά ιεκ της εχω γράψει πολλακις και δεν ειναι η καλύτερη. Πραγματικά αν παιζει δημοσιο ιεκ στην περιοχή σου που εχει αυτη την ειδικότητα, προτιμησε το και με τα χρηματα που θα γλυτώσεις μπορεις να κανεις πολλα πραγματα και να παρεις και την πρωτη σου καλη μηχανη.
Aggeluska Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Υπάρχουν πάντως νομίζω και πανεπιστημιακά τμήματα που ασχολούνται με φωτογραφία, πολυμέσα κ.α.
sphinxgr Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Είσαι σε ένα ωραίο ΑΕΙ και με ένα μεταπτυχιακό μπορείς να αλλάξεις κατεύθυνση. Παράλληλα μπορείς να ασχοληθείς με τη φωτογραφία. Επίσης θεωρώ πως και με αρκετό διάβασμα και δοκιμές στον ελεύθερο χρόνο σου, μπορείς να μπεις για τα καλά στη φωτογραφία. Σε κάθε περίπτωση και μια σχολή φωτογραφίας να τελειώσεις, το βλέπω τρομερά δύσκολο να βρεις δουλειά που να βιοποριζεσαι. Οπότε ίσως τελικά καταλήξει σε χόμπι. Οπότε? Συνέχισε τη σχολή σου γιατί σου ανοίγει περισσότερες πόρτες με ένα μεταπτυχιακό, παρά το να πας σε ΙΕΚ για να γίνεις φωτογράφος (γάμων?) 1
AgnwstosY Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Εγώ θα πρότεινα να τελειώσεις το μαθηματικό και παράλληλα να το ψάχνεις πολύ με την φωτογραφία μόνος σου.Αν με προσωπικό κόπο εξελιχθεις και μπορείς στη συνέχεια να διαφημίσεις τη δουλειά σου σε επαγγελματιες και αν είσαι καλός να συνεργαστείς με αυτούς.Δεν νομίζω ότι στο συγκεκριμένο τομέα χρειάζεσαι κάποια βεβαίωση από ΙΕΚ για να αποδείξεις πόσο ικανός είσαι.Ισα ίσα οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου έχουν εξελιχθεί μέσω της προσωπικής τους ενασχόλησης με το αντικείμενο.
firewalker Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δώσε εξετάσεις πάλι για μία σχολή με τμήμα φωτογραφίας.
akiz90 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Αν μπορέσεις να βρεις την ειδικότητα που θες σε δημόσιο ΙΕΚ θα ήταν το καλύτερο. Απλά να ξέρεις ότι οι ειδικότητες στα δημόσια ΙΕΚ αλλάζουν ανα περιοχή πχ το πιο κοντινό ΙΕΚ στο σπίτι σου μπορεί να μην έχει φωτογραφία και να την έχει ένα άλλο ΙΕΚ λίγο πιο μακρυά. Αν δεν υπάρχει η ειδικότητα καθόλου τότε η μόνη λύση είναι ιδιωτικό ΙΕΚ που σίγουρα είναι ακριβότερο. Πάντως μην αφήσεις την σχολή (ξέρω είναι πολύ δύσκολο το μαθηματικό) αλλά άλλο πράμα χαρτί πανεπιστημίου και άλλο ΙΕΚ. Στην τελική μπες με 10% σε άλλη σχολή.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, akiz90 είπε Αν μπορέσεις να βρεις την ειδικότητα που θες σε δημόσιο ΙΕΚ θα ήταν το καλύτερο. Απλά να ξέρεις ότι οι ειδικότητες στα δημόσια ΙΕΚ αλλάζουν ανα περιοχή πχ το πιο κοντινό ΙΕΚ στο σπίτι σου μπορεί να μην έχει φωτογραφία και να την έχει ένα άλλο ΙΕΚ λίγο πιο μακρυά. Αν δεν υπάρχει η ειδικότητα καθόλου τότε η μόνη λύση είναι ιδιωτικό ΙΕΚ που σίγουρα είναι ακριβότερο. Πάντως μην αφήσεις την σχολή (ξέρω είναι πολύ δύσκολο το μαθηματικό) αλλά άλλο πράμα χαρτί πανεπιστημίου και άλλο ΙΕΚ. Στην τελική μπες με 10% σε άλλη σχολή. Δεν γίνεται με 10%
@zouve@ Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Θα σου πρότεινα να συνεχίσεις το Πανεπιστήμιο να πάρεις το πτυχίο και παράλληλα να γραφτείς σε κάποιο ιδιωτικό ΙΕΚ γιατί τα δημόσια είναι για κλάματα. Επίσης τσεκαρε και αυτό https://elearningekpa.gr/courses/fwtografia-texnologia-kai-basikes-texnikes υπάρχουν και άλλα προγράμματα δες εδώ https://elearningekpa.gr/course-schedule ... Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2019 από @zouve@
billsnake21 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, @zouve@ είπε Θα σου πρότεινα να συνεχίσεις το Πανεπιστήμιο να πάρεις το πτυχίο και παράλληλα να γραφτείς σε κάποιο ιδιωτικό ΙΕΚ γιατί τα δημόσια είναι για κλάματα. Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις μια χαρά είναι τα δημόσια ιεκ. Τα ιδιώτικα πάλι..... έχουν μια ταμπέλα απ'έξω την οποία την βλέπεις αφού έχεις υπογράψει και έχεις πληρώσει. Γράφει "ΓΙΑ ΚΟΡΟΙΔΑ".
athinamj Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τα Δημόσια ΙΕΚ είναι δωρέαν, δεν πληρώνεις κάτι. Γνώμη μου να τα κάνεις και τα 2 παράλληλα αν έχεις την δυνατότητα. Απλά να σε ενημερώσω οτι η φοίτηση στα ΔΙΕΚ είναι απογευματινές ώρες, συνήθως 4-9 μμ και η διάρκεια φοίτησης 5 εξάμηνα (το 5ο εξάμηνο υποχρεωτική πρακτική άσκηση). Σου δίνω ένα σύνδεσμο με τον οδηγό σπουδών της ειδικότητας για να ενημερωθείς Τέχνη Φωτογραφίας Να γνωρίζεις επίσης οτι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τα ΔΙΕΚ ξεκινούν απο αύριο 02/09/19 έως 09/09/19. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.gsae.edu.gr/el/toppress/1594-enarksi-ilektronikon-aitiseon-sta-dimosia-institouta-epaggelmatikis-katartisis-d-iek-eksaminou-2019v Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2019 από athinamj
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα