GRat Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, TELE είπε ούτε καν μεγάλο ψέμα τραβα ψάξε όλο το net , θα σου κολλήσω από κάτω 50 μέτρησης από διαφορετικά benchmarks , αυτός που έφτιαξε αυτόν το διάγραμμα σκοπίμως η όχι αυτό δεν το ξέρω έχει βάλει τιμές τον AMD σε stock συχνότητες και τιμές τον Intel σε OC συχνότητες 5.0+ GHZ all cores Έχει τον 3900x @1.35V 4.3Ghz δεν ξέρω που τρέχει τον 9900k (αλλά έχει ήδη μαμά boost 2cores @5Ghz και ανεβαίνει πολύ εύκολα σε όλα τα cores 5Ghz). Μιλάμε για τα κορυφαία mainstream κομμάτια των δύο εταιρειών. Προφανώς και αν αγοράσεις ένα απο αυτά θα θές να το τρέξεις στα max του. Επίσης προφανώς και θα βάλεις ψύξη ανάλογη. Ψήσου βάλε μετρήσεις θέλω να δω.
Ryzenlake Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, TELE είπε γιατί έχετε μια τάση να βάζετε video που τα cpu αυτά τρέχουνε με 2080τι , αν είχαμε λεφτά για τέτοια κάρτα δεν θα κοιτάγαμε τον γάιδαρο στα δόντια , τέτοια κάρτα ότι cpu και αν του βάλεις θα τον πάρει από το χέρι και θα κάνει αυτό που είναι να κάνει , να σοβαρευτούμε λίγο και να μιλάμε για συνδυασμούς που συμβαδίζουνε μεταξύ τους οικονομικά , εμενα όσο κάνει η κάρτα δεν κάνει όλο το pc μου Ε? 4 καρτες εχει το video, μεταξυ των οποιον μια 580 που ειναι φτηνοτερη απο την 2060 που εχις. Σου βαζω το video για να σου δειξω οτι αυτα που λες ειναι λαθος. Με την 2060 σε 1440p που λες λοιπον μηδενικη διαφορα εχει ο 3600 με τον 9600k.
TELE Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 26 λεπτά πριν, GRat είπε Έχει τον 3900x @1.35V 4.3Ghz δεν ξέρω που τρέχει τον 9900k (αλλά έχει ήδη μαμά boost 2cores @5Ghz και ανεβαίνει πολύ εύκολα σε όλα τα cores 5Ghz). Μιλάμε για τα κορυφαία mainstream κομμάτια των δύο εταιρειών. Προφανώς και αν αγοράσεις ένα απο αυτά θα θές να το τρέξεις στα max του. Επίσης προφανώς και θα βάλεις ψύξη ανάλογη. Ψήσου βάλε μετρήσεις θέλω να δω. τους πάνε όλους τους πυρήνες 5+ και στον 8700 και σε αυτόν , δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια απόκλιση από 95w να πηγαίνει τόσο ψιλά αλλιώς , αλλα κοίταξε φιλε εγώ είμαι ρεαλιστής δεν θα λέω ότι με συμφέρει και ότι δεν με συμφέρει δεν θα το λέω , εφόσον ο 9900k για να μπορέσει να κερδίσει τον ανταγωνισμό πάντα οι περισσότεροι τον κάνουνε OC και όλοι επικαλούνται αυτή του την αβάντα , καλός λοιπόν μετριέται και συγκρίνετε το TDP του ως υπερχρονισμενος 34 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε Ε? 4 καρτες εχει το video, μεταξυ των οποιον μια 580 που ειναι φτηνοτερη απο την 2060 που εχις. Σου βαζω το video για να σου δειξω οτι αυτα που λες ειναι λαθος. Με την 2060 σε 1440p που λες λοιπον μηδενικη διαφορα εχει ο 3600 με τον 9600k. για την κάρτα όντως το έχω μετανιώσει αλλα εκείνες τις μέρες έφαγα όλο το insomnia και όλα τα skrutzo μαγαζά και δεν έβρισκα κάτι άλλο διαθέσιμο , σε AMD κάρτα γραφικών δεν θέλω να ξαναπάω για cpu δεν λέω μεγάλα λόγια ο καιρός θα δείξει
BlueAverage Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, TELE είπε εσύ δεν έχεις τίποτα να πεις από προσωπική άποψη ότι μας μεταφέρεις είναι αυτά που διαβάζεις και αυτά που σε συμφέρουνε και τα υιοθετείς , οποτε καλο είναι όταν δεν έχεις προσωπική εμπειρία να μην έχεις άποψη για να μην εκτίθεσαι , τον άκουσες τι είπε ο άλλος 8 βαθμούς κάτω ο 9900k από τον 2700x , φαντάσου διαφορα με τον 3900x που είναι άλλους τόσους πυρήνες και αναθεώρησε τα λεγόμενα σου , και δώσε μου ένα link μονο ένα από site σοβαρό που τέσταρε τα δυο cpu και έβγαλε τον 9900k πιο ενεργοβόρο και πιο ζεστό από τον 3900x , να δούμε και εμείς τι κινεί ομολογία και τους reviwers .. Καταρχήν που ξέρεις εσύ ποιοί επεξεργαστές έχουν περάσει από τα χέρια μου για να ξέρεις και ποια είναι η προσωπική μου εμπειρία αλλά δεν θα κολήσω σε αυτό. Θα επιμείνω όμως στην ίδια ερώτηση που έκανα και στον ίδιο. Αφού όπως λέει εκείνος ο 2700x που είχε ήταν πιο ζεστός από τον 9900k!!! Με τι ψυκτρα μετρημένοι με την ίδια? Ο 2700x έχει την prism ο 9900κ? Την υδροψυξη και να υποθέσω την 360αρα ή κάποια πολύ καλή custom aircooler. Είπε ότι έχει την 2080ti η οποία ,όπως και όλες οι μεγάλες κάρτες γραφικών, η διάταξη στα φινς της ψυκτρας της είναι τέτοια που φυσάει τον ζεστό της αέρα ΜΕΣΑ στο κουτί του υπολογιστή. Ξέρεις τι συμαίνει αυτό? Ότι αν στον ryzen φόραγε την μαμά ψυκτρα αυτή ρουφάγε τον ζεστό αέρα που έβγαινε από την κάρτα γραφικών ακριβώς από κάτω της και με αυτόν προσπαθούσε να ψυξει τον επεξεργαστη. Φυσικό και επόμενο να δει μεγάλες θερμοκρασίες, και ίσως να είχε και πολύ θόρυβο από την prism. Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που κάνει πολλούς να λένε ότι οι ψυκτρες των μικρότερων ryzen κάνουν πολύ θόρυβο και ότι οι ryzen ειναι ζεστοί ή ότι οι ιντελ δεν δουλεύουν με μαμά ψυκτρα. Είναι ο λόγος που σήμερα χρειάζεται ακόμα και για μικρούς επεξεργαστές, ακομα και τύπου ryzen 3600, να αγορασεις αφτερμαρκετ ψυκτρα για να έχεις υσιχο μηχάνημα.. Είναι ΑΚΡΙΒΏΣ ο ίδιος λόγος που δεν δουλεύει σωστά το sli-crossfire με καρτες γραφικών με τέτοια διάταξη ψυκτρας. Η πάνω κάρτα δουλεύει με τον ζεστό αέρα της κάτω και σε ζεστές κάρτες όπως κάποιες της amd η πάνω κάνει thermal throtling. Είναι ακριβώς αυτός ο λόγος που κάποτε πριν την μόδα με τα πλαϊνά παράθυρα στα κουτιά η coolermaster πρωτη έβαζε στο πλαϊνό καπάκι του κουτιού θέση για ανεμιστήρα και χωανη πάνω από την ψυκτρα του επεξεργαστή γιατί και τότε είχαμε κάρτες που φυσαγαν τον ζεστό αέρα μέσα στο κουτί και διμιουργουσαν προβλήματα να υπερθερμαίνονται οι επεξεργαστές και οι μαμά ψυκτρα να κάνει θορυβο. Εντελώς πληροφοριακά το αναφέρω ότι φίλος οδοντοτεχνίτης έχει στο μαγαζί του τον 7700 με μια 1060 για τα προγράμματα εξωμιωσης για μασελες;;; που χρησημοποιει. Τον εχει σε κουτί με τέτοια χωανη και την μαμά ψυκτρα και πρακτικά είναι τόσο κρύο και αθόρυβο αυτό το μηχάνημα ακόμα και στο τελικό ρεντερ. Ακριβώς αυτό είχαν και τα κουτιά που χρησιμοποίησε η intel στην παρουσίαση της 9ης σειράς. Και τέλος δεν μας είπε ο φίλος σε τι κουτί ανεμηστηρες-airflow??? και με τι θερμοκρασιες περιβάλλοντος μετρησε τους 2 επεξεργαστές αφού όπως είπε και ο ίδιος δεν τους είχε ταυτοχρονα. Είχε 2700χ προφανώς με μαμά ψυκτρα και τον έδωσε και πηρε τον 9900κ(και τώρα θέλει να τον στείλει και να πάει πάλι σε ryzen) και φυσικά μαζί και ψυξη καθότι ο 9900k δεν διαθέτει. Αν λοιπόν έχετε μάθει να πετάτε μια θερμοκρασία έτσι απλά στον αέρα ξεκαρφωτα και αδικαιολόγητα και να έχετε και το θράσος να ζητάτε να αναθεωρούν κάποιοι τις απόψεις τους και να ζητάτε και συγκεκριμένα link με στοιχεία σας λέω πέσατε πάνω στον τοίχο. Ο τοίχος γράφει γνώση και εμπειρία και δεν ψαρωνει με 2 θερμοκρασίες. Ο 3900x έρχεται με ψυκτρα η οποία τον καλύπτει μια χαρά αρκεί να έχεις φροντίσει εσύ να έχεις κάρτα γραφικών που να μην φυσάει ζεστό αέρα μέσα στο κουτί. Ιδανική περίπτωση είναι οι κάρτες reference ή blower style παράδειγμα 5700, 5700xt, 1080 reference. Αν τώρα θες custom υλοποίηση 2080ti τότε είσαι αναγκασμένος να βάλεις υδροψυξη. Όσο πιο ζεστή είναι η κάρτα που φοράς τόσο πιο μεγάλη υδροψυξη θα χρειαστείς. Και φυσικά πρέπει να προσέξεις πλέον και το πολύ καλό airflow του κουτιού σου. Αν δεν ξέρεις να σταθείς υπολογιστή τα καλύτερα και ακριβότερα πράγματα της αγοράς να πάρεις, pc που να δουλεύει σωστά δεν θα έχεις πάει και τελείωσε. Και όσο για τον φίλο με τον 9900k καλά θα κάνει να απευθυνθεί σε κάποιον που πραγματικά ξέρει από υπολογιστές και δεν χρειάζεται να πετάξει τα λεφτά του για custom υδροψυξη εκτός και αν το κάνει για το γούστο και όχι από ανάγκη του επεξεργαστή του. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2019 από BlueAverage
TELE Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 49 λεπτά πριν, BlueAverage είπε Καταρχήν που ξέρεις εσύ ποιοί επεξεργαστές έχουν περάσει από τα χέρια μου για να ξέρεις και ποια είναι η προσωπική μου εμπειρία αλλά δεν θα κολήσω σε αυτό. Και κατά δεύτερον έκανα την ίδια ερώτηση και στον ίδιο. Αφού όπως λέει εκείνος ο 2700x που είχε ήταν πιο ζεστός από τον 9900k!!! Με τι ψυκτρα μετρημένοι με την ίδια? Ο 2700x έχει την prism ο 9900κ? Την υδροψυξη και να υποθέσω την 360αρα. Είπε ότι έχει την 2080ti η οποία ,όπως και όλες οι μεγάλες κάρτες γραφικών, η διάταξη στα φινς της ψυκτρας της είναι τέτοια που φυσάει τον ζεστό της αέρα ΜΕΣΑ στο κουτί του υπολογιστή. Ξέρεις τι συμαίνει αυτό? Ότι αν στον ryzen φόραγε την μαμά ψυκτρα αυτή ρουφάγε τον ζεστό αέρα που έβγαινε από την κάρτα γραφικών ακριβώς από κάτω της και με αυτόν προσπαθούσε να ψυξει τον επεξεργαστη. Φυσικό και επόμενο να δει μεγάλες θερμοκρασίες, και ίσως να είχε και πολύ θόρυβο από την prism. Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που κάνει πολλούς να λένε ότι οι ψυκτρες των μικρότερων ryzen κάνουν πολύ θόρυβο και ότι οι ryzen ειναι ζεστοί ή ότι οι ιντελ δεν δουλεύουν με μαμά ψυκτρα. Είναι ο λόγος που σήμερα χρειάζεται ακόμα και για μικρούς επεξεργαστές ακομα και τύπου ryzen 3600, να αγορασεις αφτερμαρκετ ψυκτρα. Είναι ΑΚΡΙΒΏΣ ο ίδιος λόγος που δεν δουλεύει σωστά το sli-crossfire με καρτες γραφικών με τέτοια διάταξη ψυκτρας. Η πάνω κάρτα δουλεύει με τον ζεστό αέρα της κάτω και σε ζεστές κάρτες όπως κάποιες της amd η πάνω κάνει thermal throtling. Είναι αυτός ο λόγος που κάποτε πριν την μόδα με τα πλαϊνά παράθυρα στα κουτιά η coolermaster έβαζε στο πλαϊνό καπάκι του κουτιού θέση για ανεμιστήρα και χωανη πάνω από την ψυκτρα του επεξεργαστή γιατί και τότε είχαμε κάρτες που φυσαγαν τον ζεστό αέρα μέσα στο κουτί και διμιουργουσαν προβλήματα να υπερθερμαίνονται οι επεξεργαστές και οι μαμά ψυκτρα να κάνει θορυβο. Εντελώς πληροφοριακά το αναφέρω ότι φίλος οδοντοτεχνίτης έχει στο μαγαζί του τον 7700 με μια 1060 για τα προγράμματα εξωμιωσης για μασελες;;; που χρησημοποιει. Τον εχει σε κουτί με τέτοια χωανη και την μαμά ψυκτρα και πρακτικά είναι τόσο κρύο και αθόρυβο αυτό το μηχάνημα ακόμα και στο τελικό ρεντερ. Και τέλος δεν μας είπε ο φίλος σε τι κουτί ανεμηστηρες-airflow??? και με τι θερμοκρασιες περιβάλλοντος μετρησε τους 2 επεξεργαστές αφού όπως είπε και ο ίδιος δεν τους είχε ταυτοχρονα. Είχε 2700χ προφανώς με μαμά ψυκτρα και τον έδωσε και πηρε τον 9900κ και φυσικά μαζί και ψυξη καθότι ο 9900k δεν διαθέτει. Αν λοιπόν έχετε μάθει να πετάτε μια θερμοκρασία έτσι απλά στον αέρα ξεκαρφωτα και αδικαιολόγητα και να έχετε και το θράσος να ζητάτε να αναθεωρούν κάποιοι τις απόψεις τους και να θέλετε και συγκεκριμένα link με στοιχεία σας λέω πέσατε πάνω στον τοίχο. Ο τοίχος γράφει γνώση και εμπειρία και δεν ψαρωνει με 2 θερμοκρασίες. με τέτοιο μπατζετ pc σου φάνηκε για τύπος που δούλεψε τον 2700x με το μαμά cooler ενώ το έβλεπε να ζεσταίνεται ? θες να τρελαθούμε βραδιάτικα , επίσης αυτό το παραμύθι με τα pins τον cooler τον vga και τα blowers θα το σταματήσεις κάποια στιγμή ? ότι ισχύει για τι μια εταιρία ισχύει και για την άλλη ακόμα και αν το δεχτούμε αυτό που λες ,
BlueAverage Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, TELE είπε με τέτοιο μπατζετ pc σου φάνηκε για τύπος που δούλεψε τον 2700x με το μαμά cooler ενώ το έβλεπε να ζεσταίνεται ? θες να τρελαθούμε βραδιάτικα , επίσης αυτό το παραμύθι με τα pins τον cooler τον vga και τα blowers θα το σταματήσεις κάποια στιγμή ? ότι ισχύει για τι μια εταιρία ισχύει και για την άλλη ακόμα και αν το δεχτούμε αυτό που λες , Δεν έχει να κάνει με την εταιρία.εχει να κάνει με την υλοποίηση. Διστυχως σήμερα όλες οι μεγάλες κάρτες έτσι φτιάχνονται. Αν θέλεις να δουλεύει σωστά το πισι πρέπει να πας σε μεγάλο κουλερ ή να κάνεις αυτό που έκανε παλιότερα η intel πριν την μόδα με τα τζάμια. Ο2700 είναι ένας πολύ καλός και δροσερός επεξεργαστής. Κάποια πατάτα ίσως να είχε κάνει εκείνος. Πολλά έχουν δει τα μάτια μου . Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2019 από BlueAverage
TELE Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) πραγματικά εγώ θέλω η AMD να πάει καλά , ο ανταγωνισμός κάνει καλο , ειδικά για εμάς τους καταναλωτές αλλα και για τα μαγαζιά δεν είμαι κολλημένος , όμως και στην AMD κάνουνε τα κόλπα τις intel αν το παρατήρησες , πήρε τι προηγουμενη γενιά τους έδωσε λίγο boost έβγαλε 5-6 μοντέλα για να έχει ποικιλία κάποια είναι πολύ καλά για τα λεφτά τους κάποια είναι ακριβά , επίσης δεν βλέπω τον λόγο ύπαρξης κάποιον μοντέλων τις ας πούμε ο 3600x είναι άψογος για τα λεφτά του , ο 3700x που κολλάει με τα τόσα επιπλέον χρήματα αφού στα παιχνίδια αποδίδει το ίδιο , για πιο πάνω δεν σχολιάζω τα βλέπω τα θαυμάζω αλλα δεν τους δίνω όλα αυτά τα χρήματα που ζητάνε ούτε στη μια ούτε στην άλλη εταιρία , επομενη αναβάθμιση από μένα θα γίνει όταν θα βγούνε μητρικές PCIe4 με DDR5 ram και να υποστηρίζουνε quad channel , ως τότε με το πατάτο pc μου θα τι βγάλω και ας ζοριστώ μελλοντικά επιλογή μου ήτανε , για CPU μπορεί να πάω και σε AMD βλέπουμε και κάνουμε να είμαστε καλά Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2019 από TELE
BlueAverage Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, TELE είπε πραγματικά εγώ θέλω η AMD να πάει καλά , ο ανταγωνισμός κάνει καλο , ειδικά για εμάς τους καταναλωτές αλλα και για τα μαγαζιά δεν είμαι κολλημένος , όμως και στην AMD κάνουνε τα κόλπα τις intel αν το παρατήρησες , πήρε τι προηγουμενη γενιά τους έδωσε λίγο boost έβγαλε 5-6 μοντέλα για να έχει ποικιλία κάποια είναι πολύ καλά για τα λεφτά τους κάποια είναι ακριβά , επίσης δεν βλέπω τον λόγο ύπαρξης κάποιον μοντέλων τις ας πούμε ο 3600x είναι άψογος για τα λεφτά του , ο 3700x που κολλάει με τα τόσα επιπλέον χρήματα αφού στα παιχνίδια αποδίδει το ίδιο , για πιο πάνω δεν σχολιάζω τα βλέπω τα θαυμάζω αλλα δεν τους δίνω όλα αυτά τα χρήματα που ζητάνε ούτε στη μια ούτε στην άλλη εταιρία , επομενη αναβάθμιση από μένα θα γίνει όταν θα βγούνε μητρικές PCIe4 με DDR5 ram και να υποστηρίζουνε quad channel , ως τότε με το πατάτο pc μου θα τι βγάλω και ας ζοριστώ μελλοντικά επιλογή μου ήτανε , για CPU μπορεί να πάω και σε AMD βλέπουμε και κάνουμε να είμαστε καλά Τώρα μειλας σωστά. Κοίτα να δεις. Ο 3700χ είναι για αυτόν που θέλει να τρέξει βαρύ game και ταυτόχρονα να κάνει και ένα στριμ που εκείνη την ώρα θα τρέχουν κιαλες εφαρμογές από πίσω οι οποίες έχουν να κάνουν με το στρημ και ταυτόχρονα κάνει και εγγραφή. Τελειώνοντας το στρημ θα κάτσει να μονταρει το βίντεο του και να κάνει το ρεντερ του. Αν τώρα σκεφτείς και κάποιοι που αυτό το κάνουν με 2 υπολογιστές 1gaming 1streaming και ταυτόχρονα όσο τρέχει το live παίζει και ταυτόχρονο ρεντεραρισμα από το σέρβερ πισι εκεί οι απαιτήσεις σε πηρινες ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο. Φαντάσου τώρα πόσο πολύ περισσότερες γίνονται σε κανάλια όπως τα αμερικανικά που στριμαρουν ακόμα και 4k. Και οι επαγγελματικές τους κάμερες γράφουν αρχεία μεγέθους τερα. Για να τα ρεντεραρεις γρήγορα και να συνεχίσεις στην επόμενη δουλειά σου θέλεις δύναμη και πυρήνες 3900χ. Ένας αρχιτεκτονας η ένας πολιτικός μηχανικός τον χρειάζεται τον επεξεργαστή αυτον. Δεν είναι επεξεργαστές για gamers. Μην μεταφράζουμε τα πάντα με παρονομαστή το gaming. Δεν σου χρειάζεται τραχτερ να κάνεις την βόλτα σου και να πας στη δουλειά σου η για καφέ αν δεν έχεις χωράφια να ασχοληθείς. Ένας gamer δεν χρειάζεται αυτή την στιγμή κάτι περισσότερο απο έναν 3600 γιατί επίπεδο 1080p άντε και 1440p αφού μπορεί ακόμα και την 2080ti να σπρώξει.τωρα θα μου πεις ανησοροπια 3600 με 2080ti..ναι απλά για το μέτρο της δύναμης το λέω.. Θέλει να παίξει με overclocking? Παίρνει τον 3600x. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2019 από BlueAverage
TELE Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 επίσης κάτι πολύ σημαντικό με τις τιμές και στις CPU και στις GPU , μην αναφέρεστε συνεχεια στις τιμές που δίνει ο κατασκευαστής , η τιμές μέχρι τα ράφια και ειδικά στην Ελλάδα με όλους τους εμπλεκόμενους μεσάζοντες είναι πολύ διαφορετικές , να μου βρείς 5 επεξεργαστές 3900x στα 499$ να τους πάρω αύριο το πρωί ,τον 3700x τον ζαχάρωνα και εγώ δεν λέω αλλα 380 δεν έδινα για κανένα λόγο , επίσης θα ήθελα και μια καλή μητρική να τον συνοδέψω αλλα 200 ευρώ το λιγότερο , μετά εκεί θες και καλές μνήμες γιατί τα ryzen κάνουνε και κόλπα με τις RAM έχω διαβάσει , άρα βάλε και αλλα 150 πάμε σχεδόν 730 ευρώ , εγώ έδωσα 450 για cpu/mobo/ram και αποδίδουνε το ίδιο για χρήση gaming που φτιάχτηκε το μηχάνημα , που ήτανε η πατάτα μου που γλίτωσα 250+ ευρώ γιατί το μπατζετ μου ήτανε περιορισμένο και με κράζετε όλοι.. ένας άλλος λόγος που πείρα τον 9600k είναι και το OC για μελλοντικά αν τον δω ότι δεν τραβάει , μιας και στο OC ο συγκεκριμένος CPU είναι μάχιμος , τώρα αυτά τα χρήματα είχα αυτή τι μητρική πήρα , μπορεί να βρω μητρική στο insomnia z370 με λίγα χρήματα του πετάω και μια υδρόψυξη φθηνή και τον κουμπώνω 5Ghz σε όλα τα cores και με βγάζει κάμποσο ακόμα , ήταν και αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μου όταν τον προτίμησα
BlueAverage Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, TELE είπε επίσης κάτι πολύ σημαντικό με τις τιμές και στις CPU και στις GPU , μην αναφέρεστε συνεχεια στις τιμές που δίνει ο κατασκευαστής , η τιμές μέχρι τα ράφια και ειδικά στην Ελλάδα με όλους τους εμπλεκόμενους μεσάζοντες είναι πολύ διαφορετικές , να μου βρείς 5 επεξεργαστές 3900x στα 499$ να τους πάρω αύριο το πρωί ,τον 3700x τον ζαχάρωνα και εγώ δεν λέω αλλα 380 δεν έδινα για κανένα λόγο , επίσης θα ήθελα και μια καλή μητρική να τον συνοδέψω αλλα 200 ευρώ το λιγότερο , μετά εκεί θες και καλές μνήμες γιατί τα ryzen κάνουνε και κόλπα με τις RAM έχω διαβάσει , άρα βάλε και αλλα 150 πάμε σχεδόν 730 ευρώ , εγώ έδωσα 450 για cpu/mobo/ram και αποδίδουνε το ίδιο για χρήση gaming που φτιάχτηκε το μηχάνημα , που ήτανε η πατάτα μου που γλίτωσα 250+ ευρώ γιατί το μπατζετ μου ήτανε περιορισμένο και με κράζετε όλοι.. ένας άλλος λόγος που πείρα τον 9600k είναι και το OC για μελλοντικά αν τον δω ότι δεν τραβάει , μιας και στο OC ο συγκεκριμένος CPU είναι μάχιμος , τώρα αυτά τα χρήματα είχα αυτή τι μητρική πήρα , μπορεί να βρω μητρική στο insomnia z370 με λίγα χρήματα του πετάω και μια υδρόψυξη φθηνή και τον κουμπώνω 5Ghz σε όλα τα cores και με βγάζει κάμποσο ακόμα , ήταν και αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μου όταν τον προτίμησα 1 ώρα πριν, TELE είπε επίσης κάτι πολύ σημαντικό με τις τιμές και στις CPU και στις GPU , μην αναφέρεστε συνεχεια στις τιμές που δίνει ο κατασκευαστής , η τιμές μέχρι τα ράφια και ειδικά στην Ελλάδα με όλους τους εμπλεκόμενους μεσάζοντες είναι πολύ διαφορετικές , να μου βρείς 5 επεξεργαστές 3900x στα 499$ να τους πάρω αύριο το πρωί ,τον 3700x τον ζαχάρωνα και εγώ δεν λέω αλλα 380 δεν έδινα για κανένα λόγο , επίσης θα ήθελα και μια καλή μητρική να τον συνοδέψω αλλα 200 ευρώ το λιγότερο , μετά εκεί θες και καλές μνήμες γιατί τα ryzen κάνουνε και κόλπα με τις RAM έχω διαβάσει , άρα βάλε και αλλα 150 πάμε σχεδόν 730 ευρώ , εγώ έδωσα 450 για cpu/mobo/ram και αποδίδουνε το ίδιο για χρήση gaming που φτιάχτηκε το μηχάνημα , που ήτανε η πατάτα μου που γλίτωσα 250+ ευρώ γιατί το μπατζετ μου ήτανε περιορισμένο και με κράζετε όλοι.. ένας άλλος λόγος που πείρα τον 9600k είναι και το OC για μελλοντικά αν τον δω ότι δεν τραβάει , μιας και στο OC ο συγκεκριμένος CPU είναι μάχιμος , τώρα αυτά τα χρήματα είχα αυτή τι μητρική πήρα , μπορεί να βρω μητρική στο insomnia z370 με λίγα χρήματα του πετάω και μια υδρόψυξη φθηνή και τον κουμπώνω 5Ghz σε όλα τα cores και με βγάζει κάμποσο ακόμα , ήταν και αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μου όταν τον προτίμησα Φίλε ο καθένας αγοράζει αυτό που θέλει με τα λεφτά που μπορεί να διαθέσει και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό. Αυτό όμως που δεν δέχομαι είναι η έπαρση του ααα ξέρεις οι ιντελ ακόμα μαμανε και οι ryzen σάπιοι. Και το χειρότερο δεν έχουν πιάσει υπολογιστή ryzen στα χέρια τους. Και να σου πω και το άλλο; Σίγουρα ο κάθε επεξεργαστής είτε ιντελ είτε αμδ έχει τα καλά του και τα στραβά του. Αν τα χοναμαι για τα στραβά τους και δεν τονιζαμαι τοσο πολυ τα καλά τους θα είχαμε και καλύτερες τιμές. Προσωπικά έχω παρατηρήσει ότι μόλις θα ακουστεί καλή κουβέντα στα φορουμ τα σκρουτζομαγαζα δεν χάνουν ευκαιρία, αμέσως να τσιμπισουν τις τιμές. Πέφτει κράξιμο για κάποιο θέμα; Ωωωπ να σου και οι μειώσεις. Κάπως έτσι έφτασε και ο cpu σου σε αυτή την τιμή που μέχρι τώρα πολύ τον ήθελαν αλλά που τα φράγκα που ζητάνε. 19 ώρες πριν, dimoskoutr είπε Πάει με ταπωσες... Και λες τον άλλο νήπιο... Το ξέρεις ότι υπάρχει και ο 3600 ε που είναι 30-40 ευρώ πιο φθηνός από το σαπακι τον 9600 και με φυσιολογική ψυκτρα, και είναι μαζί του σε gaming αλλά του ρίχνει φαπες σε multitasking, multithreading ε; Δεν απάντησες πάντως αν παίζεις σε μπάντα μπουζούκι... Άσχετη ερώτηση αλλά σαν να μου φάνηκες γνωστό...α ψιτ τα 3 χρόνια που λες πιο πολύ 4-5 μήνες θα είναι... Ορατότης μηδέν... Δεν είναι μαζί του σε gaming. Δεν ξέρω πως να ανεβάσω φότο να δεις τι χρειάζεται ο ryzen στην ψυκτρα του για να δεις μετά πώς περνεις την πραγματική του δύναμη και όλο του το μπουστ πάνω στα παιχνίδια. Το ξαναλέω και θα το φωνάζω συνέχεια. Είτε έχεις ιντελ είτε αμδ τα προβλήματα με τις θερμοκρασίες ξεκινάνε από τις κάρτες γραφικών. Οι επεξεργαστές από μόνοι τους μια χαρά δουλεύουν με τις ψυκτρες τους. Αλλά οι ψυκτρες δεν φτιάχνονται για να δουλεύουν με τον ζεστό αέρα της κάρτας γραφικών. Γιατί το τε πάει ο επεξεργαστής σε thermal throtling ή και ipc throttling ανάλογα την υλοποίηση. Πάντως την δύναμη του δεν την βλέπεις. Και όποιος έχει μια nvidia reference μέχρι και σειρα 1080ti ή amd blower edition μεχρι rx 5700 xt ας κάνει δοκιμή και να μας δώσει αποτελέσματα και μετά να δούμε και δοκιμές με καστομ που έχουν τα φινς όπως οι κορυφαίες καστομ. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2019 από BlueAverage
GRat Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) @TELE Περιμένω να δω τις μετρήσεις. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2019 από GRat
icy20 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Να απαντήσω εγω γιατι να εχει καποιος 2080ti με 1080p. 240hz monitor. Απλη απαντηση...
Azeroth Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 15 ώρες πριν, Ryzenlake είπε Τα πεταλα να του τιναξεις στο OC 6700 δεν βλεπεις ουτε για αστειο. Ειδικα στα games κιολας καμια επαφη, μη γραφουμε σαχλαμαρες. Hasswell στα ιδια ρολογια και ΑΝ. εντάξει ρε παιδί μου από Core 2 Q8300 4GB ddr2 τώρα μου φαίνεται τέρας, άμα δεν ευλογήσουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει, ένα 15% καλύτερος είναι. αλλά με τον 4770 είναι στα ίδια που μου πε ο αδερφός μου που τον είχε μέχρι πρόσφατα. ακόμη και η ταπεινή R7 360 μου έτρωγε μπουκάλα πριν και τώρα παίζω BF1 με 50-55 fps 1080p medium (από 720p 10-15 fps). θέλω να πω είναι ανάλογα και τι έχεις, και 6700 να χα τα ίδια θα πιανα με τη 360.
pirmen56 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 17 ώρες πριν, Ryzenlake είπε Τι προυπηρχε ρε συ, μαζι βγηκανε, Q1 2017 ο ενας, αρχες Q2 17 ο αλλος. 1-2 μηνες διαφορα ειχανε. ΥΓ. Προφανως και βλεπεις μονο τον 1600 εναντι του 7600k γιατι πρωτον, οι περισσοτεροι για αυττο το budget ενδιαφερονται, και 2ον, οπως ακριβως λες και μονος σου, τα games δεν scalaroyn σε 8/16 threads, αρα δεν ειναι gaming CPU. Οποιος πηρε 1700 (με ρολογια στο πατωμα) η 1800x στα 500€ για games εκανε πατατα αγορα. Ειναι σαν να σου λεω να συγκρινεις τους skylake x στα games. Ποιο το νοημα? Τρεις μήνες διαφορά, χωρίς φυσικά να ξέρει η intel τι ακριβώς θα προσέφεραν τα ryzen για να τιμολογήσει ανάλογα. Όποιος ήθελε μαξ gaming επιδόσεις από ryzen έπρεπε να πάει στους 1700 λόγω 10%+ προβαδίσματος κμο στα ίδια ρολόγια. Είτε από κάτι ψιλά που κέρδιζαν λόγω scaling σε κάποια games(witcher, watchdogs 2, battlefield) είτε λόγω της ιδορρυθμίας της ryzen αρχιτεκτονικής. Ίσως με περισσότερα cores σε κάθε CCX να ήταν λιγότερο πιθανό ένα cache miss εντός του CCX. Είδα πάντως διαφορές που δεν δικαιολογούνταν από τα clocks σε αρκετές περιπτώσεις. Εκτός αυτού ο 7700Κ προωθούνταν ως gaming cpu για απαιτητικούς. Δεν ξεκινάει το HEDT από τέτοια επίπεδα τιμής και σε τέτοιες πλατφόρμες. Δεν θα πουλούσε τίποτα η intel από τα 8700Κ και πάνω, αν αντιμετωπίζονταν όλα αυτά ως productivity oriented.
Ryzenlake Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, pirmen56 είπε Τρεις μήνες διαφορά, χωρίς φυσικά να ξέρει η intel τι ακριβώς θα προσέφεραν τα ryzen για να τιμολογήσει ανάλογα. Όποιος ήθελε μαξ gaming επιδόσεις από ryzen έπρεπε να πάει στους 1700 λόγω 10%+ προβαδίσματος κμο στα ίδια ρολόγια. Είτε από κάτι ψιλά που κέρδιζαν λόγω scaling σε κάποια games(witcher, watchdogs 2, battlefield) είτε λόγω της ιδορρυθμίας της ryzen αρχιτεκτονικής. Ίσως με περισσότερα cores σε κάθε CCX να ήταν λιγότερο πιθανό ένα cache miss εντός του CCX. Είδα πάντως διαφορές που δεν δικαιολογούνταν από τα clocks σε αρκετές περιπτώσεις. Εκτός αυτού ο 7700Κ προωθούνταν ως gaming cpu για απαιτητικούς. Δεν ξεκινάει το HEDT από τέτοια επίπεδα τιμής και σε τέτοιες πλατφόρμες. Δεν θα πουλούσε τίποτα η intel από τα 8700Κ και πάνω, αν αντιμετωπίζονταν όλα αυτά ως productivity oriented. Mα το 10% σε ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ περιπτωσεις με κοστος 30% για το CPU και εξτρα πιο δυνατη μητρικη , ψυκτρα για να κλοοκαρις σαν ανθρωπος τον 1700, χοντρικα θα πληρωσεις τα διπλα για 1700 για ενα 10% αν και εφοσον. Βλακεια το λεω εγω. Το gaming CPU της 1ης γενιας απο AMD μερια ηταν ο 1600.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα