Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Εχει δει κανεις στην πραξη, αν οντως οι καθετηρες με κατασκευη 100% σιλικονης ειναι καλυτεροι απο τους αλλους που ειναι επι-σιλικονωμενοι;

Είναι καλύτεροι κατά την τοποθέτηση, δηλαδή μπαίνουν πιο εύκολα. 

Σε διαρκεί δεν έχουν καμία διαφορά μιας κ όλοι οι καθετήρες πρέπει να αλλάζονται κάθε μήνα.

• Like 1
  • Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Ανοια και συνηθως μετα απο καιρο, αναλογα την πτωση των δυναμεων στον οργανισμο, μονιμο 'κρεβατωμα' του ασθενη...

:(

Εχει δει κανεις στην πραξη, αν οντως οι καθετηρες με κατασκευη 100% σιλικονης ειναι καλυτεροι απο τους αλλους που ειναι επι-σιλικονωμενοι;

Εχεις επιλογή τι τύπο καθετήρα θα χρησιμοποιεί;

Το παν είναι να αλλάζονται όταν πρέπει  ,να αλλάζει η σακούλα περισυλλογής όσο πιο συχνά γίνεται ,να πίνει υγρά ο ασθενής,να προσεχεις να μην βουλώσει ο καθετήρας .Βοηθάει πολύ να μετράς τι ποσότητα υγρων  λαμβάνει και τι απορρίπτει.Αγγλία τους αλλάζουν  απο 4 εώς 12 εβδομάδες.Αλλά είναι σε επιφυλακή  (district nurses ) αν συμβεί το παραμικρό να έρθουν να τον αλλάξουν,πχ αν υπάρχει διαρροή ή βουλώσει.Οι καθετήρες κλπ δίνονται δωρεάν.

Είχα περίπτωση που χρησιμοποιούσε εξωτερικό καθετήρα ,είναι σαν προφυλακτικό που συνδέεται σε σακούλα.  https://products.coloplast.co.uk/coloplast/continence-care/conveen/conveen-optima/conveen-optima-sheath-standard-length/ 

Εχει συμβεί σε πελάτη μου να μην μπορεί η νοσοκόμα να ξεφουσκώσει το μπαλονάκι για να τον αφαιρέσει ,να έρθει η προισταμένη και πάλι να μην τα καταφέρνει και επιτέλους να με ακούν και να τον κόβουν ώστε να φύγει το υγρό απο μέσα και να ξεφουσκώσει το μπαλονάκι που τον κρατάει στην θέση του.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

να με ακούν και να τον κόβουν ώστε να φύγει το υγρό απο μέσα και να ξεφουσκώσει το μπαλονάκι που τον κρατάει στην θέση του.

Είναι μέγα λάθος να κόβεται ο καθετήρας.

Αν δεν ξεφουσκώνει το μπαλονάκι θα πρέπει να κληθεί ουρολόγος ώστε να τον αφαιρέσει διαφορετικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, bill999r είπε

Είναι μέγα λάθος να κόβεται ο καθετήρας.

Αν δεν ξεφουσκώνει το μπαλονάκι θα πρέπει να κληθεί ουρολόγος ώστε να τον αφαιρέσει διαφορετικά.

Αυτές ,οι district nurses ,αναλαμβάνουν τέτοιες περιπτώσεις.Tι διαφορετικό θα έκανε ο ουρολόγος δεν ξέρω,πάντως αν θυμάμαι καλά είχε κολλήσει η βαλβίδα που μπαίνει/βγαίνει το υγρό για το μπαλονάκι.

@mindreader προσοχή στις ουρολοιμώξεις και στα έλκη κατάκλισης/υγρασίας.

Επεξ/σία από Ukforthemoment
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

θυμάμαι καλά είχε κολλήσει η βαλβίδα

Ναι αυτό είναι το σύνηθες και η λύση που προτείνεις είναι η πιο διαδεδομένη, ωστόσο εάν αποτύχει και το μπαλονάκι δεν ξεφουσκώσει ( το έχω δει σε καθετήρα λάτεξ να συμβαίνει) τότε είναι πιο δύσκολο - όχι αδύνατον- να επέμβεις.

Για αυτό αν ένας καθετήρας δεν ξεφουσκώνει καλύτερα κάλεσε κάποιον ειδικό. Υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις εάν ο καθετήρας παραμείνει άρτιος, όπως εισαγωγή συρμάτινου οδηγού για ρήξη του μπαλκονιού, χρήση αιθέρα κτλ.

Πολύ σωστά αυτό που λες για τα ελκη κ την υγρασία.

Επίσης να προσθέσω ότι οι λατεξ καθετήρες μπορούν να κάνουν έντονη αλλεργική αντίδραση στο δέρμα, για αυτό και προτιμούνται οι σιλικόνης.

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 2
  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλή χρονιά σε όλους 

Εγώ έχω τον πατέρα μου με άνοια και όντως είναι αρκετά δύσκολο να τους βλέπεις να χάνονται... Μας θυμάται αλλά υπάρχουν στιγμές που δεν θυμάται κανεναν.

Από το 2021 ξεκίνησε η άνοια του βασικά έγινε αντιληπτή από εμας ενώ το τελευταίο 8 μηνο έχει χειροτερέψει , είχε κρίσεις ότι έχουν έρθει οι γονείς τους κτλ... Τότε ο γιατρός μας έδωσε το serequel και το quepin για να ηρεμεί. Σταδιακά άρχισε να μη θέλει να τρώει και ούτε να πίνει. Καταλήξαμε προ μήνα στο νοσοκομείο λόγω καρδιακής μαρμαρυγής. Ενώ ψιλό περπατούσε τον πήραμε πλέον ως άτομο που να μην σηκώνεται λόγω της αδιαφορία στο νοσοκομείο των φυσικοθεραπευτών (όχι όλων αλλά των περισσότερων). Χαρακτηριστικό είναι ότι μου είπαν.....ο πατέρας σας δεν ήθελε να τον σηκώσουμε και δεν το κάναμε....δηλαδή απαράδεκτες καταστάσεις. 

Ένα ερώτημα που θέλω να κάνω είναι , υπάρχει τρόπος να βουρτσίζει τα δόντια σε έναν με άνοια ? 

Επίσης έχουμε θέμα με το νερό καθώς με δυσκολία του το δίνουμε ή όταν έχει αυτες τις στιγμές που μπορείς να του δώσεις νερό ... Τελευταία το ειχα ρίξει στο κεσεδακι της κρέμας ώστε να το θεωρεί ως γλυκό και να το πιει με το κουταλάκι ! 

Είναι δύσκολα αλλά υπομονή στους φροντιστές!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kostas78gr είπε

Καλή χρονιά σε όλους 

Εγώ έχω τον πατέρα μου με άνοια και όντως είναι αρκετά δύσκολο να τους βλέπεις να χάνονται... Μας θυμάται αλλά υπάρχουν στιγμές που δεν θυμάται κανεναν.

Από το 2021 ξεκίνησε η άνοια του βασικά έγινε αντιληπτή από εμας ενώ το τελευταίο 8 μηνο έχει χειροτερέψει , είχε κρίσεις ότι έχουν έρθει οι γονείς τους κτλ... Τότε ο γιατρός μας έδωσε το serequel και το quepin για να ηρεμεί. Σταδιακά άρχισε να μη θέλει να τρώει και ούτε να πίνει. Καταλήξαμε προ μήνα στο νοσοκομείο λόγω καρδιακής μαρμαρυγής. Ενώ ψιλό περπατούσε τον πήραμε πλέον ως άτομο που να μην σηκώνεται λόγω της αδιαφορία στο νοσοκομείο των φυσικοθεραπευτών (όχι όλων αλλά των περισσότερων). Χαρακτηριστικό είναι ότι μου είπαν.....ο πατέρας σας δεν ήθελε να τον σηκώσουμε και δεν το κάναμε....δηλαδή απαράδεκτες καταστάσεις. 

Ένα ερώτημα που θέλω να κάνω είναι , υπάρχει τρόπος να βουρτσίζει τα δόντια σε έναν με άνοια ? 

Επίσης έχουμε θέμα με το νερό καθώς με δυσκολία του το δίνουμε ή όταν έχει αυτες τις στιγμές που μπορείς να του δώσεις νερό ... Τελευταία το ειχα ρίξει στο κεσεδακι της κρέμας ώστε να το θεωρεί ως γλυκό και να το πιει με το κουταλάκι ! 

Νερό με την σύριγγα και με τεράστια προσοχή να μην πάει στους πνευμονες.Εχει δυσφαγία;

Και κουράγιο.

Δημοσ.
20 hours ago, Kostas78gr said:

Καλή χρονιά σε όλους 

Αγαπητε,

ο δικος μου πατερας ειναι με παρκινσον εδω και χρονια....συγγενικες ασθενειες και οι δυο, αλτσχαιμερ, παρκινσον, νευροεκφυλιστικες, και εμας πια δεν μας γνωριζει...

επαψε να τρωει, ταυτοχρονα με τοτε που κατεπεσε, που δεν ξανασηκωθηκε απο το κρεβατι.

Πως ζει; Με λεβαιν. Ολα λιωσιμο, και περασμα απο εκει.

Αργα ή γρηγορα, καπου εκει καταληγει. Δεν τρωνε. Και ή τους αφηνεις σε αυτο που καταληγει η αρρωστια, ή πας σε 'λυση' λεβαιν, και οσο παει.

Παρα, παρα, παρα, πολυ δυσκολες καταστασεις. Ειδικα για δικους μας ανθρωπους, που μας μεγαλωσαν, μας ανεθρεψαν,  μας σπουδασαν, μας εδωσαν τα παντα....και τωρα να τους βλεπεις σε αυτη την κατασταση....αλλα ο Θεος, για καποιο λογο τα επιτρεπει ολα....και οι αρρωστιες, ειναι μες τη ζωη....

Πιστεψε με, τα δοντια θα ειναι συντομα σε αχρησια, οποτε το τελευταιο που θα σε απασχολει, θα ειναι το βουρτσισμα.

Ο Θεος να δινει δυναμη και σε εσας και σε ολους οσους φροντιζουν τετοια δυσκολα περιστατικα.

------

Και μια χαραμαδα, αισιοδοξιας, για το μελλον

https://www.naftemporiki.gr/health/1872953/pano-apo-40-nea-farmaka-kata-ton-sovaron-noson-to-2025/

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγγενικο μου προσωπο εχει διαγνωστει με ανοια και τους τελευταιους μηνες ξεκινησε να λαμβανει φαρμακευτικη αγωγη(Aricept καθως και συμπληρωματα διατροφης οπως gingo biloba και B12 fix)

Στην δικη μας περιπτωση με την εναρξη της φαρμακευτικης αγωγης εχουμε δει τους τελευταιους μηνες θεαματικη βελτιωση που δεν την περιμεναμε κατι το οποιο διαπιστωθηκε και απο τα τεστ μνημης που υποβαλλεται κατα διαστηματα στο κεντρο Αλτσχαιμερ αλλα και απο την εξεταση στον νευρολογο.Αλλα και στην καθημερινοτητα του εκει που δυσκολευοταν να μαγειρεψει και συμβουλευοταν το βιβλιο μαγειρικης αλλα και καποιο ατομο να το βοηθαει,πλεον μαγειρευει μονο του(απλα φαγητα).

Επεξ/σία από Ultimategr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...