antirix024 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα. Η γυναίκα μου με την κόρη μου έχουν κλείσει εδώ και καιρό να πάνε Λονδίνο στις 1-4 Νοεμβρίου. Θα μείνουν σε κάτι συγγενείς. Το σχέδιο ήταν να μην βγάλουμε διαβατήριο γιατί είναι επιπλέον 160€ (αν δεν κάνω λάθος). Όμως ο άλλος λέει σώνει και καλά να έχει ολοκληρώσει το Brexit πριν τις 31 Οκτωβρίου (που είναι νομίζω η καταληκτική ημερομηνία). Τι να κάνω; Προφανώς το λογικό είναι να δώσω τα λεφτά (δεν ξέρω και αν προλαβαίνω τώρα) αλλά 160€ είναι ένα σημαντικό πόσο, ειδικά σε μια περίοδο που έρχεται ο ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας, τα σχολικά είδη τα φροντιστήρια κλπ. Ποια η γνώμη σας; Ακόμα και αν γίνει 31 Οκτ το Brexit αυτό θα σημαίνει ότι στις 1 Νοεμβρίου θα ζητάνε διαβατήριο για τους Έλληνες για να ταξιδέψουν; Μήπως περάσει μια περίοδος "χάριτος";
Super Moderators Snoob Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 2 λεπτά πριν, antirix024 είπε Λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα. Η γυναίκα μου με την κόρη μου έχουν κλείσει εδώ και καιρό να πάνε Λονδίνο στις 1-4 Νοεμβρίου. Θα μείνουν σε κάτι συγγενείς. Το σχέδιο ήταν να μην βγάλουμε διαβατήριο γιατί είναι επιπλέον 160€ (αν δεν κάνω λάθος). Όμως ο άλλος λέει σώνει και καλά να έχει ολοκληρώσει το Brexit πριν τις 31 Οκτωβρίου (που είναι νομίζω η καταληκτική ημερομηνία). Τι να κάνω; Προφανώς το λογικό είναι να δώσω τα λεφτά (δεν ξέρω και αν προλαβαίνω τώρα) αλλά 160€ είναι ένα σημαντικό πόσο, ειδικά σε μια περίοδο που έρχεται ο ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας, τα σχολικά είδη τα φροντιστήρια κλπ. Ποια η γνώμη σας; Ακόμα και αν γίνει 31 Οκτ το Brexit αυτό θα σημαίνει ότι στις 1 Νοεμβρίου θα ζητάνε διαβατήριο για τους Έλληνες για να ταξιδέψουν; Μήπως περάσει μια περίοδος "χάριτος"; Tα διαβατήρια εκδίδονται τάχιστα πλέον, χρειάστηκα πρόσφατα και εξυπηρετήθηκα μέσα σε μία εβδομάδα. Προσωπικά, ταξιδεύω πάντοτε με διαβατήριο, και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα το διακινδύνευα. 1
AristidisZ Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 7 λεπτά πριν, Snoob είπε Tα διαβατήρια εκδίδονται τάχιστα πλέον, χρειάστηκα πρόσφατα και εξυπηρετήθηκα μέσα σε μία εβδομάδα. Ίσως και αυτός να είναι ένας λόγος για να αποφασίσει αργότερα αν θα βγάλει ή όχι
Super Moderators Snoob Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 34 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Ίσως και αυτός να είναι ένας λόγος για να αποφασίσει αργότερα αν θα βγάλει ή όχι Γενικά, επειδή Αγγλία πηγαίνω συχνά, και τώρα περνάς πολύ γρηγορότερα με διαβατήριο. Κι ακριβώς επειδή τότε θα τρέχουν όλοι πανικόβλητοι να βγάλουν διαβατήρια (όπως τελευταία στιγμή τρέχουν για να καταθέσουν πινακίδες, δηλώσεις κτλ.) καλύτερα τώρα., θα πρότεινα εγώ. Τα πράγματα δεν θα είναι ίδια μετά, και ο έλεγχος διαβατηρίων (και γενικά ο "έλεγχος" των συνόρων) θα είναι από τα βασικά "απτά" παραδείγματα "ανάκτησης του ελέγχου των συνόρων". 3
Ukforthemoment Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 49 λεπτά πριν, antirix024 είπε Λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα. Η γυναίκα μου με την κόρη μου έχουν κλείσει εδώ και καιρό να πάνε Λονδίνο στις 1-4 Νοεμβρίου. Θα μείνουν σε κάτι συγγενείς. Το σχέδιο ήταν να μην βγάλουμε διαβατήριο γιατί είναι επιπλέον 160€ (αν δεν κάνω λάθος). Όμως ο άλλος λέει σώνει και καλά να έχει ολοκληρώσει το Brexit πριν τις 31 Οκτωβρίου (που είναι νομίζω η καταληκτική ημερομηνία). Τι να κάνω; Προφανώς το λογικό είναι να δώσω τα λεφτά (δεν ξέρω και αν προλαβαίνω τώρα) αλλά 160€ είναι ένα σημαντικό πόσο, ειδικά σε μια περίοδο που έρχεται ο ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας, τα σχολικά είδη τα φροντιστήρια κλπ. Ποια η γνώμη σας; Ακόμα και αν γίνει 31 Οκτ το Brexit αυτό θα σημαίνει ότι στις 1 Νοεμβρίου θα ζητάνε διαβατήριο για τους Έλληνες για να ταξιδέψουν; Μήπως περάσει μια περίοδος "χάριτος"; Αυτη τη στιγμή κανείς δεν ξέρει τι ακριβως θα γίνει .Αλλά ναι θα έβγαζα διαβατήριο γιατι κανένας δεν ξέρει τι ακριβως θα γίνει.Σκέψου να φτάσεις εκεί και να μην μπορείς να περάσεις τον έλεγχο ή να μην σε αφήσουν καν να επιβιβαστείς στο αεροπλάνο.Ειδικά στις πρώτες μέρες θα τα κάνουν πολύ δύσκολα τα πράγματα,ήδη τα διαβατήρια περνάνε απο άλλες πύλες απο τις ταυτότητες στις αφίξεις στην Αγγλία.Πολύ πιο γρήγορα.Περίοδος χάριτος δεν θα υπάρξει αν αποφασίσουν έξοδο απο ΕΕ,με την κάψα που τους έχει πιάσει θα τα κάνουν όλα πολύ δύσκολα, θα υπάρχει ενα κλίμα εκδίκησης.. Διαβατήριο βγαίνει σε μια εβδομάδα,δεν το αφήνεις όμως τελευταία στιγμή.
Lakou Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Σαν ταξιδιώτης και εγώ είμαι μεγάλος φαν του διαβατηρίου όπου και να πας περνας γρήγορα και απροβλημάτιστα... σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες γιατί εκεί απευθυνόμαστε μπορεί να σε καθυστερήσουν με ταυτότητα έχει συμβεί σε συνταξιδιώτη..,,όπως και να χει το διαβατήριο αν είσαι Αθήνα βγαίνει σε 3μερες επαρχίες υπάρχει ένα θεματάκι γιατί είναι ψιλόχύμα η κατάσταση το πιθανό είναι να σου πάρει έως και 2εβδομαδες όχι όμως παραπάνω. Φυσικά προτείνω διαβατήριο αλλά αν δεν πρόκειται να κανείς κάποιο άλλο ταξίδι δυστυχώς είναι πεταμένα λεφτά....όμως αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχα παίξε στα σιγουρα
mourouzis2005 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Η Αγγλία δεν ήταν ποτέ στη συνθήκη Σέγκεν, η πιθανότητα να χρειαστεί κάποιος διαβατήριο για να περάσει τον έλεγχο υπήρχε πάντα. Εγώ προσωπικά χρειάστηκε να επιδείξω σε διαβατήριο σε random έλεγχο που έκαναν. Η ταυτότητα δεν αρκούσε
Ukforthemoment Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, mourouzis2005 είπε Η Αγγλία δεν ήταν ποτέ στη συνθήκη Σέγκεν, η πιθανότητα να χρειαστεί κάποιος διαβατήριο για να περάσει τον έλεγχο υπήρχε πάντα. Εγώ προσωπικά χρειάστηκε να επιδείξω σε διαβατήριο σε random έλεγχο που έκαναν. Η ταυτότητα δεν αρκούσε Σωστά δεν ήταν ποτε στην ζώνη Σεγκεν αλλά είναι μέλος της ΕΕΑ οπότε μπορείς να μπεις είτε με διαβατήριο είτε με ταυτότητα. You’re from an EEA country or Switzerland You can enter the UK with either a valid passport or a national identity card issued by an EEA country. https://www.gov.uk/uk-border-control/before-you-leave-for-the-uk Το ότι κοιτάνε την Ελληνική ταυτότητα περίεργα είναι γιατί δεν έχει ημερομηνία λήξης. 1
bilya Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, antirix024 είπε Λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα. Η γυναίκα μου με την κόρη μου έχουν κλείσει εδώ και καιρό να πάνε Λονδίνο στις 1-4 Νοεμβρίου. Θα μείνουν σε κάτι συγγενείς. Το σχέδιο ήταν να μην βγάλουμε διαβατήριο γιατί είναι επιπλέον 160€ (αν δεν κάνω λάθος). Όμως ο άλλος λέει σώνει και καλά να έχει ολοκληρώσει το Brexit πριν τις 31 Οκτωβρίου (που είναι νομίζω η καταληκτική ημερομηνία). Τι να κάνω; Προφανώς το λογικό είναι να δώσω τα λεφτά (δεν ξέρω και αν προλαβαίνω τώρα) αλλά 160€ είναι ένα σημαντικό πόσο, ειδικά σε μια περίοδο που έρχεται ο ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας, τα σχολικά είδη τα φροντιστήρια κλπ. Ποια η γνώμη σας; Ακόμα και αν γίνει 31 Οκτ το Brexit αυτό θα σημαίνει ότι στις 1 Νοεμβρίου θα ζητάνε διαβατήριο για τους Έλληνες για να ταξιδέψουν; Μήπως περάσει μια περίοδος "χάριτος"; Φαντάζομαι εννοείς 160€ κ οι δυο μαζί γιατί το διαβατήριο κοστίζει 85€ περίπου. Στο θέμα ταξιδιού εννοείται βγάλτε το, άσχετα αν γίνει δεν γίνει το brexit κ τι θα ισχύει. Για μια 5ετια ισχύει 2-3 ταξίδια να πανε ξανά άνετα "βγάζει" τα λεφτά του απο την ταλαιπωρία που γλιτώνεις. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2019 από bilya
ikaruga24 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Να το βγάλεις γιατί ακόμα και μαγαζιά μπορεί να αρνηθούν να σου πουλήσουν προϊόντα. Σε περίπτωση ελέγχου δε παίζει να φας τρελή ταλαιπωρία. Το κάθε διαβατήριο θα σου κοστίσει 100€ σύνολο μαζί με την φωτογραφία που θα χρειαστείς.
Ukforthemoment Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 37 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε Να το βγάλεις γιατί ακόμα και μαγαζιά μπορεί να αρνηθούν να σου πουλήσουν προϊόντα. Σε περίπτωση ελέγχου δε παίζει να φας τρελή ταλαιπωρία. Το κάθε διαβατήριο θα σου κοστίσει 100€ σύνολο μαζί με την φωτογραφία που θα χρειαστείς. Να αρνηθουν να σου πουλήσουν αν δεν έχεις διαβατήριο;Που έχει συμβεί αυτό;
ikaruga24 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Να αρνηθουν να σου πουλήσουν αν δεν έχεις διαβατήριο;Που έχει συμβεί αυτό; Σε μπαράκι που είχε έρθει ο γιος κουμπαριών και τον πήγα να πιούμε και να φάμε το κατάστημα αρνήθηκε να του σερβίρει ποτά καθώς μικροδείχνει (24 ετών είναι το παιδί αλλά όντως έχει χαρακτηριστικά που μπορεί να μπερδέψουν κάποιον) και δεν δέχονταν την ταυτότητα του ως απόδειξη. Επρεπε να πάρω εγώ ποτά και να του τα δώσω σαν "guardian".
Ukforthemoment Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, ikaruga24 είπε Σε μπαράκι που είχε έρθει ο γιος κουμπαριών και τον πήγα να πιούμε και να φάμε το κατάστημα αρνήθηκε να του σερβίρει ποτά καθώς μικροδείχνει (24 ετών είναι το παιδί αλλά όντως έχει χαρακτηριστικά που μπορεί να μπερδέψουν κάποιον) και δεν δέχονταν την ταυτότητα του ως απόδειξη. Επρεπε να πάρω εγώ ποτά και να του τα δώσω σαν "guardian". Οποτε και τσιγάρα θα είχε πρόβλημα να αγοράσει.Ακόμα και ντόπιος να ήταν.Αλλά αυτά είναι δύο σημεία που μπορεί να έχει πρόβλημα,όχι ότι όλες οι αγορές του μπορεί να έχουν πρόβλημα.
Iris_89 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, ikaruga24 είπε Σε μπαράκι που είχε έρθει ο γιος κουμπαριών και τον πήγα να πιούμε και να φάμε το κατάστημα αρνήθηκε να του σερβίρει ποτά καθώς μικροδείχνει (24 ετών είναι το παιδί αλλά όντως έχει χαρακτηριστικά που μπορεί να μπερδέψουν κάποιον) και δεν δέχονταν την ταυτότητα του ως απόδειξη. Επρεπε να πάρω εγώ ποτά και να του τα δώσω σαν "guardian". Λογικο ειναι αυτο. Οταν ειχα ερθει 1η φορα Αγγλια να επισκεφτω φιλους ειχα μονο ταυτοτητα και εφαγα πορτα απο μπαρ/club γιατι δεν αναγνωριζουν την ταυτοτητα. Ο λογος τους ειναι πως 1ον δεν εχει date of expiry οπως το διαβατηριο, και 2ον πως η ταυτοτητα δειχνει "fake"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα