Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Εγώ στην Πειραιώς είχα έναν λογαριασμό από παλιά και είχα ανοίξει και e-banking. Από το e-banking μπορώ να ανοίξω και άλλους λογαριασμούς χωρίς να χρειάζεται να πάω στην τράπεζα. Δυστυχώς όμως την 1η φορά θα χρειαστεί να πας στην τράπεζα, την επίσκεψη στην τράπεζα δεν μπορείς να την γλυτώσεις.

Όταν λες άλλους λογαριασμούς εννοείς κανονικά με νέο βιβλιάριο και διαφορετικό τραπεζικό λογαριασμό με ΄νέο όνομα κτλ? ή διαφορετικούς διαδικτυακούς λογαριασμούς που συνδέονται με τον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό ή τραπεζικούς λογαριασμούς που έχεις ήδη ανοίξει σε κατάστημα?

Άμα γίνεται αυτό τότε ίσως μπορώ να ανοίξω νέο στην Alpha bank που έχω ήδη e-banking.

3 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Σε κυνηγάει η Interpol;

Έχω κρίσεις πανικού και άγχος ειδικά σε ένα περιβάλλον όπως της τράπεζας που πρέπει να στηθώ πολύ ώρα στη καρέκλα. Τη τελευταία φορά που πήγα, παίρνω μια βαθιά ανάσα και λέω θα τη παλέψω....και τι γίνεται μετά? βλέπω μία υπάλληλο να λιποθυμάει μπροστά μου, κυριολεκτικά σωριάστηκε και ευτυχώς υπήρχε ένας γιατρός εκεί να τη σώσει. Μετά από αυτό η υπάλληλος που με εξυπηρετούσε για να με καθησυχάσει μου λέει ότι είχε πεθάνει ένας σε εκείνη τη τράπεζα που περίμενε στην ουρά, από τότε λέω ΟΚ δεν ξαναπατάω σε τέτοιο μέρος. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Όταν λες άλλους λογαριασμούς εννοείς κανονικά με νέο βιβλιάριο και διαφορετικό τραπεζικό λογαριασμό με ΄νέο όνομα κτλ? ή διαφορετικούς διαδικτυακούς λογαριασμούς που συνδέονται με τον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό?

Διαφορετικούς λογαριασμούς (διαφορετικοί iban), αλλά στο δικό μου όνομα. Προφανώς δεν μπορώ να ανοίξω σε όνομα άλλου ατόμου, πως θα αποδείξω ότι είμαι ο άλλος; Επίσης αν γινόταν κάτι τέτοιο, θα μπορούσα να ανοίξω λογαριασμό στο όνομα κάποιου άλλου και να έβαζα λεφτά τα οποία μπορεί να είχα κλέψει, μετά θα κυνηγούσαν τον άλλον;

Βιβλιάριο δεν έχω αλλά δεν με ενδιαφέρει, εσύ αν θέλεις θα πρέπει να πας στην τράπεζα να πάρεις. Εγώ προσωπικά έχω e-banking και έχω και την εφαρμογή στο κινητό, οπότε τα βλέπω όλα από εκεί, δεν χρειάζομαι βιβλιάριο. Και στο e-banking αν δεν κάνω λάθος μπορώ να κατεβάζεις αναλυτικές καταστάσεις, οπότε μπορείς να μπαίνεις για παράδειγμα την 1η κάθε μήνα και να κατεβάζεις την αναλυτική κατάσταση του προηγούμενου μήνα και να την έχεις σαν αρχείο.

13 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Έχω κρίσεις πανικού και άγχος ειδικά σε ένα περιβάλλον όπως της τράπεζας που πρέπει να στηθώ πολύ ώρα στη καρέκλα.

Εγώ μένω σε χωριό και έχουμε ένα κατάστημα τράπεζας. Στο τέλος του μήνα που μπαίνουν οι συντάξεις έχει πολύ κόσμο, αλλά τον υπόλοιπο καιρό έχει νέκρα, μπορεί να πάω και να είμαι κυριολεκτικά μόνος μου ή άντε 2-3 άτομα ακόμη. Σκέψου μήπως μπορείς να επισκευτείς κανένα απόμακρο κατάστημα, σε κάνα χωριό ίσως ή δεν ξέρω που αλλού.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
1 ώρα πριν, aizensama24 είπε

Έχω κρίσεις πανικού και άγχος ειδικά σε ένα περιβάλλον όπως της τράπεζας που πρέπει να στηθώ πολύ ώρα στη καρέκλα

Να το κοιτάξεις αυτό, ίσως να ζητήσεις βοήθεια από έναν ειδικό 

Που να χρειαστεί δηλαδή να πας σε καμία ΔΕΗ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/8/2019 στις 10:27 ΠΜ, Conan2046 είπε

Εδώ φαίνονται αναλυτικά και τα κόστη ανά τράπεζα:

http://www.moneyonline.gr/site/article/12679/oles-i-chreosis-gia-emvasma-apo-trapeza-se-trapeza-odigos-paradigmata

Αυτό με τη χρέωση εισερχόμενου εμβάσματος από paypal κ.λπ. ποτέ δεν μπόρεσα να το καταλάβω. Αντί να σου φιλάνε τον κ@λο και να σε επιβραβεύουν που εισάγεις συνάλλαγμα (αντί να βγάζεις χρήμα έξω), σε χρεώνουν κι από πάνω για μια αυτόματη συναλλαγή;

Επεξ/σία από mavlok
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εκανα σημερα για δοκιμες με τραπεζα πειραιως και eurobank χρεωνουν  και το ebanking τωρα α να δουμε top up και 5 ευρο προμηθεια ...

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, mavlok είπε

Αυτό με τη χρέωση εισερχόμενου εμβάσματος από paypal κ.λπ. ποτέ δεν μπόρεσα να το καταλάβω. Αντί να σου φιλάνε τον κ@λο και να σε επιβραβεύουν που εισάγεις συνάλλαγμα (αντί να βγάζεις χρήμα έξω), σε χρεώνουν κι από πάνω για μια αυτόματη συναλλαγή;

το ότι είναι αυτόματη η συναλλαγή δε λέει κάτι. πολλά πράγματα γίνονται πλεον αυτόματα και ακόμα περισσότερα θα γίνονται αυτόματα στο μέλλον.

Αν είναι έτσι να μη χρεώνομαστε για κανένα. ε δε στέκει.

δες το αλλιώς. σου παρέχουν μια υπηρεσία, μια ευκολία. αν δε σ αρέσει ασε τα λεφτά στο εξωτερικό ή τρέχα στο Λουξεμβούργο (εκεί δεν είναι?) να τα πάρεις στο χέρι και να τα φέρεις στην ελλάδα

2 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Και εκανα σημερα για δοκιμες με τραπεζα πειραιως και eurobank χρεωνουν  και το ebanking τωρα ...

Και εκανα σημερα για δοκιμες με τραπεζα πειραιως και eurobank χρεωνουν  και το ebanking τωρα ...

τι εννοείς; χρεώνουν για ποιο πράγμα;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

το ότι είναι αυτόματη η συναλλαγή δε λέει κάτι. πολλά πράγματα γίνονται πλεον αυτόματα και ακόμα περισσότερα θα γίνονται αυτόματα στο μέλλον.

Αν είναι έτσι να μη χρεώνομαστε για κανένα. ε δε στέκει.

δες το αλλιώς. σου παρέχουν μια υπηρεσία, μια ευκολία. αν δε σ αρέσει ασε τα λεφτά στο εξωτερικό ή τρέχα στο Λουξεμβούργο (εκεί δεν είναι?) να τα πάρεις στο χέρι και να τα φέρεις στην ελλάδα

τι εννοείς; χρεώνουν για ποιο πράγμα;

Κόλλησες στο "αυτόματη" όμως και προσπέρασες το ζουμί του σχολίου μου. Ενώ φέρνεις συνάλλαγμα, σε κοπανάει, αντί να σου δίνει κίνητρα να το κάνεις. Αυτό στέκει, όταν θέλουμε εισροή κεφαλαίων;

Το "σου κάνει ευκολία", ασχολίαστο...

Επεξ/σία από mavlok
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, mavlok είπε

Κόλλησες στο "αυτόματη" όμως και προσπέρασες το ζουμί του σχολίου μου. Ενώ φέρνεις συνάλλαγμα, σε κοπανάει, αντί να σου δίνει κίνητρα να το κάνεις. Αυτό στέκει, όταν θέλουμε εισροή κεφαλαίων;

Σιγά τα δισεκατομμυρια ρε πατριώτη...

Έτσι είναι το τραπεζικό σύστημα, κι αν σου αρέσει 

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Σιγά τα δισεκατομμυρια ρε πατριώτη...

Έτσι είναι το τραπεζικό σύστημα, κι αν σου αρέσει 

Άσε ρε μαγκίτη ελληναρά, "αν σου αρέσει'"... Προφανώς σ' αυτούς που έχουν τα δισεκατομμύρια έξω δεν αρέσει, γι' αυτό παραμένεις ψωμόλυσσας.

Επεξ/σία από mavlok
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, mavlok είπε

Το "σου κάνει ευκολία", ασχολίαστο...

Γιατί πρέπει να ενδιαφέρει την τράπεζα αν φέρνεις συνάλλαγμα από το εξωτερικό vs από άλλη τράπεζα του εσωτερικου?

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrLo είπε

Γιατί πρέπει να ενδιαφέρει την τράπεζα αν φέρνεις συνάλλαγμα από το εξωτερικό?

Εσύ γιατί λες δηλαδή; Τέλος πάντων, ας το κλείσουμε εδώ, βλέπω ότι δεν έχει νόημα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mavlok είπε

Εσύ γιατί λες δηλαδή; Τέλος πάντων, ας το κλείσουμε εδώ, βλέπω ότι δεν έχει νόημα.

Δε λέω. Δεν είναι δουλειά της τράπεζας να την ενδιαφέρει αυτό. Είναι δουλειά του κράτους.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, mavlok είπε

Άσε ρε μαγκίτη ελληναρά, "αν σου αρέσει'"... Προφανώς σ' αυτούς που έχουν τα δισεκατομμύρια έξω δεν αρέσει, γι' αυτό παραμένεις ψωμόλυσσας.

Σιγά ρε Αγγελικουση που κάθεσαι και ψάχνεις πως να γλιτώσεις την προμήθεια από τα πενταευρα που κάνεις εισερχόμενο έμβασμα 

Δηλαδή με τη λογική σου στις ναυτιλιακές που βάζουν κάθε μήνα εκατομμύρια ευρώ χρήμα απέξω κάθε τράπεζα θα έπρεπε να είχε και γκόμενες να κάνουν πίτες στα λογιστήρια...

Μην μπλέκεσαι, βάζεις χρήμα μέσα Επειδή το έχεις ανάγκη, όχι για να κάνεις επενδύσεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμη άνοιγμα λογαριασμού απομακρυσμένα τελείως δεν γίνεται αλλά είναι κάτι που το κοιτάνε οι τράπεζες.Ενδιαφέρον για αυτό είχε εκφράσει η alpha bank πριν κάτι μήνες αλλά είναι η νομοθεσία μας λίγο περίεργη.Ελπίζω να βρουν τρόπο σύντομα.Σίγουρα το ψάχνουν οι τράπεζες την τελευταία χρονιά έχουν κάνει αλλαγές εσωτερικές κυρίως και στις διαδικασίες τους που δεν έχουν κάνει σε 10 χρόνια.I feel it's coming...

https://www.insider.gr/hristika/trapezika/108138/logariasmoys-apo-kinito-tha-anoigei-i-alpha-bank

Επεξ/σία από user2163

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...