Kratos1979 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Φίλοι και φίλες του forum. Θέλω να αγοράσω ένα Smart Phone το οποίο να διαθέτει είτε ως hardware είτε ως software ένα εύχρηστο, λειτουργικό και κυρίως αξιοπρεπές GPS το οποίο GPS να έχει μια καλή ακρίβεια στις μετρήσεις (να μην έχει μεγάλες αποκλίσεις). Δεν θα ήθελα να είναι πανάκριβο (μεταξύ 300 - 400 ευρώ). Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο να έχει Android ή iOS. Εσείς να μου προτείνετε. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις σας. Υπόψην το συγκεκριμένο κινητό το χρειάζομαι κυρίως γιατί ασχολούμαι με οριβασεία και πεζοπορία. Δεν θα ήθελα να αγορά ξεχωριστή συσκευή GPS.
MAFAKA Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν είναι καλη ιδέα να βασίζεσαι στο κινητό σου ως πλοηγό GPS για ορειβατική χρήση. Οι λόγοι πολλοί - μέτρια αυτονομία με το GPS διαρκώς ανοικτό, εξάρτηση από την κάλυψη του δικτύου κινητής τηλεφωνίας για υψηλη ακρίβεια στο στίγμα, χαρτες που δεν σχεδιαστηκαν εξαρχής για trekking χρήση (αρα ελλιπείς όσον αφορα απομακρυσμένα μονοπάτια), αντοχή σε πτώσεις κλπ. Θα σου πρότεινα φορητό χαρτογραφικό GPS ή ρολοι τυπου Fenix προσωπικά. Αν παρ'ολα αυτά επιμένεις για smartphone με GPS, τα Xiaomi Mi9 και Huawei P30 έχουν τελευταίας γενιας δεκτη με GPS-GLONASS-GALLILEO dual channel και είναι εντός budget. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2019 από MAFAKA
Payne83 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Αρχικά να κοιτάξεις να έχει καλό και δυνατό επεξεργαστή κατά προτίμηση chipset της Qualcom. Αυτό θα παίξει έναν αρχικό ρόλο στην απόδοση του GPS. Το βασικό όμως είναι ένα καλό Software. Αυτό θα κάνει την διαφορά. Παράδειγμα δίνω : το χάρτες της Google είναι αρκετά καλό είτε έχοντας δεδομένα ανοιχτά εάν είναι δυνατόν, είτε κατεβάζοντας από πριν την διαδρομή σαν εκτός σύνδεσης χρήση. Από γνωστό μου ξέρω πχ ότι το Xiaomi Mi 8 έχει διπλό GPS για πιο μεγάλη ακρίβεια. Ίσως να σε ενδιέφερε. Συμφωνώ και με τον MAFAKA. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2019 από Payne83 1
vargas Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Ναι το mi 8 ίσως έχει το καλύτερο gps της αγοράς με dual positioning. Κ τα smartwatches έχουν εξαιρετικά gps
SakafliaC Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2020 Επαναφέρω το θέμα για να μην ανοίγω καινούριο. Ποιο οικονομικό (βαριά μέχρι 200) κινητό προτείνετε για κύρια χρήση ως gps? Καλό gps και καλή μπαταρία δηλαδή, ιδανικά και αρκετά μεγάλη οθόνη. Δε μ ενδιαφέρουν φωτογραφικές κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα