Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά έχω να κάνω μια ερώτηση που μπορεί να είναι και γελοια αλά είμαι ψιλοασχετος με το όλο θέμα.

θέλω στο σαλόνι μου να τοποθετήσω τα ηχεία όπως στην εικόνα 

αλλά δεν ξέρω αν αγοράσω έναν ενισχυτή 7.2 datmos μπορώ να πετύχω 7.1 όπως είναι στην εικόνα

η πρέπει να πάρω ενισχυτή 7.1 μόνο

ευχαριστώ 

7.1.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το .2 ή το .1 είναι ο αριθμός των subwoofer που σου επιτρέπει ο ενισχυτής να εγκαταστησειςσΜπορεις να πάρεις ενισχυτή .2 και να συνδέσεις μόνο ένα sub.

Τα ηχεία σε πράσινο είναι surround back.

Δεν δίνουν την πληροφορία atmos εκεί που είναι τοποθετημένα Μπορούν να μείνουν σε αυτή την θέση και να κοιτάνε προς το ταβάνι (up firing) ώστε να δώσουν πληροφορία atmos με ανάκλαση, ή θα πρέπει να είναι ηχεία οροφής αν το επιτρέπει ο  χώρος σου

Ουσιαστικα το setup σου θα είναι 5.1.2

5 = τα γνωστά 5 κανάλια στο ύψος ακρόασης 

1 = το υπογουφερ

2 = τα ηχεία με πληροφορία atmos

Αν μπορέσεις να πας σε 5.1.4 η εμπειρία σου θα απογειωθεί .... Εκεί βέβαια ενδεχομένως να χρειαστείς άλλον ενισχυτή από αυτόν που έχεις στο σπίτι ή το όψιν σου να αγοράσεις 

Θα πας σε κάτι όπως αυτό προς το παρόν 

63D0166B-5FCA-414D-8938-C843D4B95E3B.jpeg

Αλήθεια τι ενισχυτικά έχεις κατά νου ;;

Επεξ/σία από Jiakometi
Δημοσ.

όχι δεν με ενδιαφέρει το datmos απλός οι ενισχυτές έχουνε όλοι datmos 

εμένα με ενδιαφέρει να έχω και πίσω ηχεία και πλαει 7,1 όπως στην φωτογραφεία και να τα αξιοποιώ όταν βλέπω ταινίες  

σκέφτομαι κάτι προς denon avr-x1500h

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ

Μια χαρά θα είσαι τότε. Προχωρεί σε αυτό το setup. 

Περιμενε λίγο ´ομως ισωσ κανένα άλλο μέλος, γκουρού της στοάς ΦΕΞΗ και μεταπωλητης  Denon να διαφωτίσει το θέμα με τις απόψεις του....

Επεξ/σία από Jiakometi
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Eagle_IIz είπε

όχι δεν με ενδιαφέρει το datmos απλός οι ενισχυτές έχουνε όλοι datmos 

εμένα με ενδιαφέρει να έχω και πίσω ηχεία και πλαει 7,1 όπως στην φωτογραφεία και να τα αξιοποιώ όταν βλέπω ταινίες  

σκέφτομαι κάτι προς denon avr-x1500h

To atmos ειναι πιο wow (υποστηριζεται και απο το netflix )απο το 7.1.Ειναι βεβαια και φασαρια στην εγκατασταση (ηχεια στο ταβανι ), αλλα ψιλοτζερτζελες ειναι το 7.1 , αν θες να εχεις σωστες αποστασεις και οχι τα πισω κολλητα στον καναπε.Aν το εχεις αποκλεισει εντελως το atmos , τωρα και στο μελλον , δεν υπαρχει λογος να δωσεις 500 ευρω για ενα ενισχυτη που το υποστηριζει ενω με κανα 300 παιρνεις 7.1 (και με κανα 200-250 τουμπανο 7.1 μεταχειρισμενο )

Σε ενδιαφερει να υποστηριζει/περναει  4κ, 3d ?

Δημοσ.

Βασικά θα πάρεις τον 1600H γιατί ο 1500Η έχει καταργηθεί προ πολλού, και θα αξιοποιήσεις το Dolby Height Virtualizer που έχουν τα νέα μοντέλα, ακόμα κι αν έχεις απλό set-up 5.1 ή 7.1

Ρίξε μια ματιά εδώ σχετικά σε ειδικότερο forum.

https://avclub.gr/forum/showthread.php/168442-Denon-Marantz-AV-Receivers-2019-2020/page13

Δημοσ.

για την ώρα η οθόνη μου μέχρι 1080 πάει άμα φτιάξω τον ήχο ίσος πάω και σε 4κ.

ο 1600Η είναι ακριβώς για το πορτοφόλι μου ενώ ο 1500Η μου είναι πιο προσιτός

τόση μεγάλη διαφορά έχει ο 1600 με τον 1500 με την υποστήριξη του dolby height virtualizer?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Eagle_IIz είπε

για την ώρα η οθόνη μου μέχρι 1080 πάει άμα φτιάξω τον ήχο ίσος πάω και σε 4κ.

ο 1600Η είναι ακριβώς για το πορτοφόλι μου ενώ ο 1500Η μου είναι πιο προσιτός

τόση μεγάλη διαφορά έχει ο 1600 με τον 1500 με την υποστήριξη του dolby height virtualizer?

Έτσι φαίνεται, ειδικά για όσους θέλουν επεξεργασία atmos χωρίς ηχεία atmos.

Τον 1500H που τον βρήκες αν επιτρέπεται; Γιατί έχει καταργηθεί εδώ και 3 μήνες. Αντικαταστάθηκε από τον 1600H. Φαντάζομαι θα τσέκαρες διαθεσιμότητα πραγματική έτσι;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Eagle_IIz είπε

στο skroutz τον βρήκα στα 399

Δηλαδή όλη αυτή την ώρα η κουβέντα γίνεται για κάτι που δεν γνωρίζεις αν όντως είναι διαθέσιμο ή όχι στην πραγματικότητα; ΟΚ.

Έτσι κι αλλιώς τον 1600Η θα χρειαστείς γιατί εκτός του Dolby Height Virtualizer, έχει και eARC που δεν έχει ο παλιός 1500H, πράγμα εκ των ων ουκ άνευ για το atmos με πηγή την TV.

Δημοσ.

καλημέρα και καλό μήνα

η κουβέντα γίνετε για να μάθω αν γίνετε αυτό που θέλω να κάνω με τα ηχεία μιας και δεν ξέρω 

όσο για τον ενισχυτή επειδή διαθέτω ένα πόσον για καινούργιο ενισχυτή στα 400 ευρώ και για μεταχειρησμενο κάπου εκεί

να ξέρω τη με συμφέρει περί δυνατοτήτων μηχανημάτων

ελπίζω να μην σας κουράζω     

Δημοσ.

Όχι καλέ, τι να κουράζεις. Απλά σου αναφέρω τα caveats του skroutz που ταλαιπωρούν πλέον τον περισσότερο κόσμο. Πάντα θα διπλοτσεκάρεις διαθεσιμότητα με ένα τηλέφωνο στο κατάστημα για να είσαι σίγουρος. Μην εμπιστεύεσαι τι λέει το skroutz, γιατί κι αυτό το feedback το παίρνει από τα e-shop του κάθε καταστήματος, και η διαθεσιμότητα που δείχνουν μπορεί να μην ισχύει.

Με το setup ηχείων που περιγράφεις, σου κάνει οποιοσδήποτε επτακάναλος ενισχυτής AV. Απλά πρόσεξε γιατί στην πολύ οικονομική κατηγορία, αρχίζουν άλλα caveats που αφορούν πλέον τα ίδια τα μηχανήματα.
Θα είναι κρίμα να έχεις έναν ενισχυτή AV που να μην μπορείς να θέτεις ξεχωριστά το crossover ανά ομάδα ηχείων και να μην έχει καλό σύστημα ισοστάθμισης. Στην οικονομική κατηγορία τέτοιες καταστάσεις ισχύουν ακόμα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...