pavloa Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Έχω βάλει ένα καταγραφικό στο σπίτι μου και θέλω να ανοίξω μια πόρτα ώστε να το βλέπω απομακρυσμένα. Το ρουτερ που έχω είναι αυτό ZXHN H267N (απο cyta σε vodafone) Στο σωστό menu είμαι για να ανοίξω την πόρτα?
infin1tyGR Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Ναι, σωστά το έχεις κάνει. Βέβαια, το έχεις απενεργοποιημένο αυτή τη στιγμή απ' ό,τι φαίνεται. Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2019 από infin1tyGR
pavloa Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, infin1tyGR είπε Ναι, σωστά το έχεις κάνει. Βέβαια, το έχεις απενεργοποιημένο αυτή τη στιγμή απ' ό,τι φαίνεται. Ωραία οπότε δεν έκανα καμιά πατάτα. Τα ρύθμισα και στο καταγραφικό και είμαι ok τώρα. Ναι το ξέρω.. Αλλά και στο off να το βάλω η πόρτα παραμένει ανοιχτή, δεν ξέρω αν κάνω επανεκκίνηση το ρούτερ μήπως τότε γίνει off. Το τσεκάρω με το can you see me και είναι ανοιχτή. Επίσης εδώ πειράζω τίποτα? Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2019 από pavloa
pavloa Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Να το αφήσω έτσι ή πρέπει να επιλέξω κάτι άλλο?
Realakias Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, pavloa είπε Να το αφήσω έτσι ή πρέπει να επιλέξω κάτι άλλο? Πρεπει να ενεργοποιήσεις κάτι για να δουλέψει, οπότε... 7 ώρες πριν, pavloa είπε Soho adress mapping on και apply.
pavloa Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Realakias είπε Πρεπει να ενεργοποιήσεις κάτι για να δουλέψει, οπότε... Soho adress mapping on και apply. Εχω ανοίξει κανονικά την πόρτα το εχω βάλει στο on και την βλέπει.(εικόνα 1) Στην δεύτερη εικόνα το αφήνω disable soho service ή να το αλλάξω και να το βάλω στο soho address mapping? Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2019 από pavloa
pavloa Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Σήμερα κόλλησε το wifi και το έκανα reset, χάθηκαν οτι ρυθμίσεις είχα κάνει ώστε να βλέπω τις κάμερες. Στο καταγραφικό έχω ρυθμίσει την πόρτα (2042 ) και έχω βάλει και μια ιp 192.168.1.40 (τυχαία νούμερα) Στο ρουτερ Vodafone ZXHN H267N έχω ενεργοποιήσει το DDNS ώστε να μπορώ να μπαίνω απομακρυσμένα. Πόρτα δεν έχω ανοίξει. Πως γίνετε και μπορώ και μπαίνω απομακρυσμένα χωρίς να έχω ανοίξει πόρτα? Αν μπω στο menu του καταγραφικού πάω στο ΝAT και πατήσω disable τότε αμέσως κόβεται η απομακρυσμένη σύνδεση. Στο ρουτερ του ΟΤΕ speedport endry i2 αν δεν ανοίξω πόρτα δεν παίζει. Είναι λογικό αυτό? Επίσης μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι είναι αυτό Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2019 από pavloa
Realakias Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 6 ώρες πριν, pavloa είπε Εχω ανοίξει κανονικά την πόρτα το εχω βάλει στο on και την βλέπει.(εικόνα 1) Στην δεύτερη εικόνα το αφήνω disable soho service ή να το αλλάξω και να το βάλω στο soho address mapping? Ναι. Το λέω καθαρά. Άλλαξε σε Soho adress mapping.
pavloa Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, Realakias είπε Ναι. Το λέω καθαρά. Άλλαξε σε Soho adress mapping. Ναι δεν το κατάλαβα.. Οπότε ενεργοποιώ το soho adress mapping ανοίγω και την πόρτα και είμαι οκ.
pavloa Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Έβαλα στο ON το Soho adress mappin. Αλλά και πάλι μπαίνω απομακρυσμένα χωρίς να έχω ανοίξει κάποια πόρτα στο ρούτερ. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?
HAL10000 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Φίλε μου τα περισσότερα router έχουν μια λειτουργία που λέγετε UPnP. Αυτή η λειτουργία by default είναι ενεργοποιημένη στα Router των παρόχων. Θεωρώ ότι για αυτό μπαίνεις και πάλι. Τι κάνει πρακτικά αυτή η λειτουργία? Ανοίγει πόρτες αυτόματα για τους clients που είναι κουμπωμένοι πάνω σε αυτό και χρειάζονται port forward. Αν λοιπόν και το καταγραφικό υποστηρίζει αυτή την λειτουργία (αν είναι κάποιον επώνυμο τύπου HikVision, Dahua κτλ. υποστηρίζει σίγουρα), τότε οι πόρτες ανοίγουν αυτόματα από αυτή την λειτουργία.
pavloa Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2019 Το βρήκα τελικά. Ήταν αυτό που είπες. Απενεργοποίησα το upnp απο το ρουτερ και το καταγραφικό (Hikvision) και τώρα μόνο αν ανοίξω πόρτες στο ρούτερ μπορώ να συνδεθώ απομακρυσμένα.
M@dB0x Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 To upnp ειναι καρατρυπα στην ασφαλεια του ρουτερ και θα πρεπει να ειναι σε ολους disable.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα