Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελος παντων παιδια απο οτι βλεπω δεν υπαρχει σχολιο για βοηθεια μονο αποθαρυνση ειχε δικιο ο φιλος πιο πανω λαθος που απευθύνθηκα εδω μεσα.... μπορει να μην εγραψα και εγω σωστα αυτο που θέλω να μαθω ευχαριστώ για τις απαντησεις σας καλη συνεχεια... 

Επεξ/σία από alex_kwn11
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Αρχικά για να μπορείς να βγάλεις έστω τα έξοδα της επιχείρησης (εφκα ΦΠΑ εφορία κτλ) έχεις κινε με ξενοδοχεία,τουριστικα γραφεία και γενικά επαγγέλματα που έχουν σχέση με τουρισμό?

Αν όχι μην περιμένεις να δουλέψεις

επίσης έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις σε περίπτωση βλάβης του λεωφορείου?

• Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, alex_kwn11 είπε

Ναι εννοειται πως εχω το ξερω οτι δεν γινεται διαφορετικα... 

Τι πιο απλό που έχεις να κάνεις είναι βρες λογιστή και ρώτα θα πρέπει να κάνεις έναρξη επιχείρησης οπότε θα σε κατευθύνει πολύ καλύτερα από το insomnia, και ως προς το άδειες χρειάζεσαι αλλά και για τι έξοδα να περιμένεις στην αρχή

Δημοσ.

4 ώρες πριν, alex_kwn11 είπε

Το αν ασχοληθω ή οχι θα το κρινω εγω εγω απλως ρωταω ποσο κοστιζει αν ξερετε η αδεια γιατι το αμαξι το εχω βρει και αν μπορω να αγορασω αδεια αυριο το πρωι...  Αστα τα λεφτα που ειπα... 

Tι να κρινεις; Για να κρινεις πρεπει να ξερεις πεντε πραγματα, εδω εσυ δεν ξερεις ουτε τα βασικα του χωρου στον οποιο θες να επιχειρησεις, αλλα το χειροτερο, δεν ξερεις ουτε καν που θα απευθυνθεις για να σε κατευθυνουν. Μαθε αυτα και κρινεις μετα. Για το καλο σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΠΡΟΧΩΡΑ(υπάρχει ζήτηση και μέλλον στο αντικείμενο ειδικά στην Αθήνα) , σε αυτή την χώρα έχουμε γεμίσει με ράθυμους νεαρούς-γερους με νοοτροπία ΔΥ που όνειρο τους είναι η  τεμπελιά σε ένα γραφείο και σίγουρο χιλιάρικο.

Εχω δει και κυκλοφορούν στον δρόμο τέτοια τουριστικά μινι-μπας. Εγώ θα έψαχνα πρώτα έναν λογιστή που θα μου κάνει την έναρξη για να με κατευθύνει. (θα σε βοηθήσει και στο θέμα της άδειας που ψάχνεις).

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

ΠΡΟΧΩΡΑ(υπάρχει ζήτηση και μέλλον στο αντικείμενο ειδικά στην Αθήνα) , σε αυτή την χώρα έχουμε γεμίσει με ράθυμους νεαρούς-γερους με νοοτροπία ΔΥ που όνειρο τους είναι η  τεμπελιά σε ένα γραφείο και σίγουρο χιλιάρικο.

Εχω δει και κυκλοφορούν στον δρόμο τέτοια τουριστικά μινι-μπας. Εγώ θα έψαχνα πρώτα έναν λογιστή που θα μου κάνει την έναρξη για να με κατευθύνει. (θα σε βοηθήσει και στο θέμα της άδειας που ψάχνεις).

Το οτι έχεις δει στον δρόμο τέτοια λεωφορεία δεν σημαίνει τίποτα, ωραίο επιχείρημα. Αφού τα ξέρεις τόσο καλά, όταν ο άλλος θα χάσει τα λεφτά του και θα κλείσει την επιχείρηση από χρέη και χρωστούμενα, να του πληρώσεις και αποζημίωση.

Δημοσ.
Στις 29/8/2019 στις 11:54 ΜΜ, alex_kwn11 είπε

Γεια σας!! Σκέφτομαι πολύ έντονα ότι θα μου ταίριαζε να είχα μια επιχείρηση με ενα μινι bus όπου θα πηγαινα τους τουρίστες ημερίσιες εκδρομές με ξενάγηση. Χρειάζομαι άδεια λεωφορείου; Άδεια ταξί; Πόσο κοστίζει; Γενικά ότι πληροφορία ξέρετε θα μου ήταν χρήσιμη. 

Φίλε σε λάθος χώρο ρωτάς. Πάρε σβαρνα τουριστικά γραφεία και ρώτα τους πες ότι έχεις ένα κεφάλαιο και θες να ασχοληθείς με αυτό και ότι θα ηθελες να συνεργαστείς μαζί τούς πάρε όσες περισσότερες πληροφορίες  μπορείς. Σε αυτούς που ασχολούνται με το επάγγελμα όχι σε ένα φόρουμ με επαγγελματίες παντογνώστες..

υπάρχουν βανακια με άδεια ταξί. Η άδεια πάει 80κ++ 

Πελατεία τουρίστες κυρίως Τουρ εντός Αττικής και ταξίδια συμφωνημένα. Το να αγοράσεις βανακια και άδειες είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να βρεις πελατεία γι'αυτό πρέπει να μάθεις πρώτα το τι παίζει  εάν ζητάνε τα τουριστικά βανακια με άδειες κτλπ.

Πάντως εάν δεν μπορείς μόνος σου να κάνεις το βασικότερο όλων να ψάξεις στα κατάλληλα μέρη άστο καλύτερα θα πάνε στραφεί τα λεφτά τον γονιών σου. Στο λεω φιλικά

Καλύτερα ξεκινά οδηγός πρώτα για να μάθεις πως κινείται το όλο σύστημα.

Επιχειρηματίας δεν έγινε κάνεις επειδή απλά του έκατσαν λεφτά.

• Like 1
Δημοσ.

καλημέρα σε όλους.

διαπιστώνω και εγώ μια αρνητική διάθεση, και δεν καταλαβαίνω το γιατί. ο φίλος που έθεσε το ερώτημα προφανώς δεν περιμένει να ξεκινήσει την επιχείρηση του με βάση τα όσα θα ακούσει εδώ, αλλά απευθύνεται σε μία κοινότητα της οποίας το χαρακτηριστικό είναι ότι απαρτίζεται από ανθρώπους που περνούν ΄λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους εδώ.

Με βάση αυτό, μου φαίνεται λίγο περίεργο το να αντιμετωπίζεται κάποιος ως ..ενοχλητικός, ο οποίος δαπανά τον πολύτιμο χρόνο μας.

Μην ξεχνάμε ότι είναι αυτός που ξεκίνησε το θέμα, οπότε δεν ενοχλεί κάποιο άλλο.

Όποιος έχει χρόνο, γνώση και όρεξη, ας απαντά. Όποιος στερείται των παραπάνω, ας προσπεράσει.

Επί του θέματος:

προκειμένου να εργαστείς ως οδηγός, αυτό που χρειάζεσαι είναι η άδεια κυκλοφορίας Τουριστικού Λεωφορείου (λεωφορείο ανεξαρτήτως θέσεων) και φυσικά άδεια οδήγησης και Π.Ε.Ι.

Με τα παραπάνω μπορείς να συνεργαστείς με οποιοδήποτε τουριστικό γραφείο ή άλλη επιχείρηση, μισθώνοντας το όχημα και τις υπηρεσίες σου.

Αν θέλεις να μπορείς να διοργανώνεις εκδρομές κλπ, θα πρέπει να κάνεις έναρξη ως Τουριστικό Γραφείο (ρώτησε λεπτομέρειες κάποιον λογιστή).

Η βιωσιμότητα του εγχειρήματος εξαρτάται κυρίως από τις συνεργασίες με ειδικούς των τουριστικών επαγγελμάτων.

Απευθύνεσαι από νωρίς (Μάρτιο/Απρίλιο) σε ξενοδοχεία και τουριστικούς πράκτορες και τους κάνεις γνωστό ότι....υπάρχεις!

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις επαγγελματίες του κλάδου στην περιοχή που θα επιλέξεις, ώστε να έχεις πιο εύκολο ξεκίνημα.

Σαν σκέψη, να αναφέρω ότι ο τουρισμός είναι η "βαριά βιομηχανία" της χώρας και ότι η σκέψη να επενδύσει κάποιος εκεί, κάθε άλλο παρά ανόητη είναι.

Φέτος, σε νησί των Επτανήσων, παρακαλούσαν τα ξενοδοχεία και οι πράκτορες να βρουν λίγο χρόνο οι λεωφορειούχοι, ώστε να εξυπηρετήσουν και τους δικούς τους πελάτες..

Σοβαρή πηγή ενημέρωσης αποτελούν και όσοι εμπορεύονται τα μεταχειρισμένα οχήματα (λεωφορεία, που πολλές φορές έχουν και την άδεια).

Αυτοί, θα σε ενημερώσουν για ΠΑΡΑ πολλά θέματα που αφορούν στην αδειοδότηση, τα καθεστώτα που ισχύουν κλπ.

Και συνήθως είναι παραπάνω από πρόθυμοι.

• Like 4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Το οτι έχεις δει στον δρόμο τέτοια λεωφορεία δεν σημαίνει τίποτα, ωραίο επιχείρημα. Αφού τα ξέρεις τόσο καλά, όταν ο άλλος θα χάσει τα λεφτά του και θα κλείσει την επιχείρηση από χρέη και χρωστούμενα, να του πληρώσεις και αποζημίωση.

Εχω άνθρωπο δικό μου , που αναλαμβάνει ξεναγήσεις εδώ Αθήνα σε αρχαιολογικούς χώρους (φτάνει Δελφους  , Επιδαυρο , Ολυμπία) και συνεργάζεται με συγκεκριμένο γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων. (έτσι το κάνει). Σε πληροφορώ ότι πάλι συζητούσαμε πριν μια εβδομάδα το θέμα και μου έλεγε ότι η ζήτηση είναι τεράστια και είναι υπηρεσία που πληρώνεται καλά ιδίως από μη Ευρωπαίους (Αμερικάνους , Αυστραλούς , Ρώσους κτλ). Αν δεν έχεις να προσφέρεις κάτι στην συζήτηση πήγαινε αλλού και πες την εξυπνάδα. Δεν γίνεται να έχουμε όλοι όνειρο το τεμπελοδημόσιο κάποιος πρέπει να εργάζεται πραγματικά για να μπορουν κάποιοι να παρασιτουν.

Δημοσ.

Είναι αστείο να συζητήσουμε αν θα πρέπει κάποιος να επενδύσει στο μοναδικό πράγμα που έχει η Ελλάδα που αξίζει, και είναι ο τουρισμός. 

Προφανώς πρέπει να δει όλα τα κόστη που κρύβονται από πίσω, αλλά το ίδιο ισχύει οποία επιχείρηση και να ανοίξει. 

Δηλαδή αν ανοίξει ακόμα ένα τυροπιταδικο δεν θα έχει εφκα, εφορία, λειτουργικά έξοδα, έξοδα να φτιάξει το μαγαζί, να πάρει εξοπλισμό κλπ; 

Η ιδέα είναι σωστή. Ο τουρισμός στην Αθήνα ειδικά είναι πλέον παρόν όλο τον χρόνο, πρέπει προφανώς να κλείσει και συμφωνίες με ταξιδιωτικα γραφείο, ξενοδοχεία κλπ... 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Ξαναδιάβασε το σχόλιο μου , του είπα να πάει σε λογιστή (αυτός θα του πει όλα τα παρελκόμενα πέρα της προφανούς αγορά του οχήματος).

Το θέμα μας είναι ο αρνητισμός σου στο επιχειρηματικό ρίσκο. Ο ts είναι διατεθειμένος να το πάρει (ευτυχώς δεν φοβόμαστε όλοι τον ίσκιο μας).

Φυσικά τα λεφτά είναι δικά του , το ρίσκο δικό του και τα πιθανά κέρδη ή ζημιές θα είναι δικές του. Ετσι είναι η ζωή αλλιώς θα είμαστε στον  μεσαίωνα ακόμη και θα εργαζόμασταν για ένα ξεροκόμματο. Δεν κάνουν όλοι για επιχειρήσεις , οι περισσότεροι είναι γεννημένοι υπάλληλοι και στην Ελλάδα ειδικά πολλοί ανατρέφονται και από τους γονείς τους να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.

Ναι στο επιχειρηματικό ρίσκο με έρευνα και με σχέδιο, στο ρίσκο ατόμων που πρωτίστως έχουν εργαστεί σε τέτοιες επιχειρήσεις και γνωρίζουν τα πράγματα από μέσα, οχι σε επιχειρηματικό ρίσκο όπως το να μπαίνεις σε forums και να ρωτάς ενώ δεν ξέρεις τι σου γίνεται και δεν έχεις δουλέψει στο αντικείμενο (χωρίς να θεωρώ οτι είναι κακό το να ρωτήσεις κάτι). Ο λογιστής είναι απαραίτητος σχεδόν για όλους, δεν θα σου πει όμως τι γίνεται από μέσα και δεν εννοώ φυσικά την άποψη και το συμπέρασμα οτι ο τουρισμός είναι το μοναδικό πράγμα που φαίνεται κερδοφόρο και μπορεί να έχεις ελπίδες να πετύχεις κάτι ή οτι υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Υπάρχουν πολλά επιπλέον πράγματα και πληροφορίες που πρέπει να μάθει ο ενδιαφερόμενος για τα κόστη, τα λειτουργικά έξοδα πέραν των φορολογικών, τον ανταγωνισμό από παρόμοιες επιχειρήσεις, θέματα τα οποία δεν τα γνωρίζει ο λογιστής αλλά κάποιος άνθρωπος που πρέπει να έχει εργαστεί σε τέτοια εταιρεία. Αν δεν είσαι σε θέση τόσο να γνωρίζεις όσο και να κουμαντάρεις τις καταστάσεις όταν θα τρέχεις την επιχείρηση τρως τα μούτρα σου. Φυσικά ο καθένας τα λεφτά του τα κάνει οτι θέλει, εγώ μπήκα για να πω την άποψή μου και να προειδοποιήσω τον ts.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.
2 ώρες πριν, joya111 είπε

καλημέρα σε όλους.

διαπιστώνω και εγώ μια αρνητική διάθεση, και δεν καταλαβαίνω το γιατί. ο φίλος που έθεσε το ερώτημα προφανώς δεν περιμένει να ξεκινήσει την επιχείρηση του με βάση τα όσα θα ακούσει εδώ, αλλά απευθύνεται σε μία κοινότητα της οποίας το χαρακτηριστικό είναι ότι απαρτίζεται από ανθρώπους που περνούν ΄λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους εδώ.

Με βάση αυτό, μου φαίνεται λίγο περίεργο το να αντιμετωπίζεται κάποιος ως ..ενοχλητικός, ο οποίος δαπανά τον πολύτιμο χρόνο μας.

Μην ξεχνάμε ότι είναι αυτός που ξεκίνησε το θέμα, οπότε δεν ενοχλεί κάποιο άλλο.

Όποιος έχει χρόνο, γνώση και όρεξη, ας απαντά. Όποιος στερείται των παραπάνω, ας προσπεράσει.

Επί του θέματος:

προκειμένου να εργαστείς ως οδηγός, αυτό που χρειάζεσαι είναι η άδεια κυκλοφορίας Τουριστικού Λεωφορείου (λεωφορείο ανεξαρτήτως θέσεων) και φυσικά άδεια οδήγησης και Π.Ε.Ι.

Με τα παραπάνω μπορείς να συνεργαστείς με οποιοδήποτε τουριστικό γραφείο ή άλλη επιχείρηση, μισθώνοντας το όχημα και τις υπηρεσίες σου.

Αν θέλεις να μπορείς να διοργανώνεις εκδρομές κλπ, θα πρέπει να κάνεις έναρξη ως Τουριστικό Γραφείο (ρώτησε λεπτομέρειες κάποιον λογιστή).

Η βιωσιμότητα του εγχειρήματος εξαρτάται κυρίως από τις συνεργασίες με ειδικούς των τουριστικών επαγγελμάτων.

Απευθύνεσαι από νωρίς (Μάρτιο/Απρίλιο) σε ξενοδοχεία και τουριστικούς πράκτορες και τους κάνεις γνωστό ότι....υπάρχεις!

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις επαγγελματίες του κλάδου στην περιοχή που θα επιλέξεις, ώστε να έχεις πιο εύκολο ξεκίνημα.

Σαν σκέψη, να αναφέρω ότι ο τουρισμός είναι η "βαριά βιομηχανία" της χώρας και ότι η σκέψη να επενδύσει κάποιος εκεί, κάθε άλλο παρά ανόητη είναι.

Φέτος, σε νησί των Επτανήσων, παρακαλούσαν τα ξενοδοχεία και οι πράκτορες να βρουν λίγο χρόνο οι λεωφορειούχοι, ώστε να εξυπηρετήσουν και τους δικούς τους πελάτες..

Σοβαρή πηγή ενημέρωσης αποτελούν και όσοι εμπορεύονται τα μεταχειρισμένα οχήματα (λεωφορεία, που πολλές φορές έχουν και την άδεια).

Αυτοί, θα σε ενημερώσουν για ΠΑΡΑ πολλά θέματα που αφορούν στην αδειοδότηση, τα καθεστώτα που ισχύουν κλπ.

Και συνήθως είναι παραπάνω από πρόθυμοι.

Ο TS λέει για βανακια. Καμία σχέση με πούλμαν δεν θέλει ούτε ΠΕΙ ούτε Δ κατηγορίας και φυσικά τα πούλμαν δεν συνεργάζονται με ξενοδοχεία άντε με τίποτα τουριστικά γραφεία που πάνε παραλία τον κόσμο. 

Ανάλογα βανακια που ζητάει ο ts λειτουργούν με άδεια ταξί και οδηγό με ειδική κάρτα ταξί.

Να βοηθήσουμε λέγοντας ότι να ναι μόνο βοήθεια δεν δίνουμε. 

Οποίος θέλει να κάνει κάτι σώστα  να επενδύσει χρήμα δεν χάνει τον χρόνο του για να πάρει άκυρες απαντήσεις από μη γνώστες. Απλά ψαχνει και ενημερώνετε στα σώστα μέρη.  Όχι σε ένα σάιτ με άσχετους με το θέμα. Χάνοντας τον χρόνο του με άσχετες απαντήσεις 

Αυτό δείχνει αντί επαγγελματισμό

Δημοσ.

Αν επιτρεπεται ενα γενικο σχολιο μη γνωστη, αν σχεδιαζεις να παρεχεις καποια υπηρεσια μεσω ηλεκτρονικης πλατφορμας απευθυνομενος απευθειας σε ας το πουμε λιανικο πελατολογιο εξωτερικου πρωτα ρωτα λογιστη τι θα σου κοστιζει ετησιως η επιχειρηματικη αυτη δραστηριοτητα πριν να βαλεις καν το κλειδι στη μιζα. Εννοειται με προσληψη προσωπικου να εχεις διερμηνεα η ξεναγο πανω στο αμαξι. Και μετα κρινεις αν σε συμφερει η οχι :) 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...