Προς το περιεχόμενο

Ψύκτρα Socket 478

apleistos_gatos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Την άλλη μέρα είδα ένα παλιό PC Turbo X στον δρόμο που το άφησε κάποιος επειδή του χάλασε, και το πήρα να το δω. Με λίγο καθαρισμό/ξεσκόνισμα (και λίγη εφαρμογή ισοπροπυλικής αλκοόλης στην GPU επειδή δεν δούλευε στην αρχή), δούλεψε χωρίς πρόβλημα, και τώρα σκέφτομαι σιγά σιγά να το "φτιάξω" σε κάτι λίγο πιο αξιοπρεπές και να του βάλω Windows 98 SE για DOS παιχνίδια (Blood, Duke Nukem 3D, κλπ). Ενα μεγάλο πρόβλημα που έχω όμως είναι ότι δεν μπορώ να βρω ψύκτρα για Socket 478 με τίποτα (σε περίπτωση που αναβαθμίσω τον CPU σε Pentium 4), και το μόνο που βρήκα είναι 1-2 τύπους που mod-αραν Socket 775 ψύκτρες να κάθονται μπακάλικα πάνω στον επεξεργαστή. Αξίζει να κάνω ghetto mod μια μοντέρνη ψύκτρα αν δεν μπορώ να βγάλω άκρη με την αναζήτησή μου;

Για reference, τα specs του pc είναι:

• CPU: Intel Celeron 2.4ghz/128k/400mhz Northwood (με ενδιαφέρει να πάρω έναν P4 Prescott, μπορεί και να μην πάρω, θα δείξει)
  • Motherboard: (κάτι με τον VIA PT800 northbridge, δεν ξέρω ακριβώς μοντέλο ακόμη)
  • RAM: 1GB 400mhz (μονό στικάκι, δεν με ενδιαφέρει αναβάθμιση αφού θα βάλω Windows 98 και το northbridge είναι single channel)
  • HDD: WD 40GB + WD 160GB
  • ODD: Optiarc DVD-RW + Toshiba DVD-ROM
  • Graphics Card: ATi 9200 Pro 128MB (μπορεί να το αλλάξω με κάτι πιο αξιοπρεπές, αλλά για DOS/Win9x era παιχνίδια δεν έχει νόημα πιστεύω)
  • PSU: ένα Turbo-X 450w
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, apleistos_gatos είπε

Ενα μεγάλο πρόβλημα που έχω όμως είναι ότι δεν μπορώ να βρω ψύκτρα για Socket 478 με τίποτα

στείλε πμ να σου χαρίσω μια  αν και αυτός που γράφεις παραπάνω  478 socket είναι 

https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/27178/intel-celeron-processor-2-40-ghz-128k-cache-400-mhz-fsb.html

Επεξ/σία από hp8
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...