Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου άρεσε η ιδέα με το νεροπίστολο, έχεις να προτείνεις κάτι συγκεκριμένο; 😊

Οκ πλάκα κάνω, θα είναι αποτελεσματικό για να το λες αλλά δεν θελω να αρχίσω πόλεμο μαζί τους, ψάχνω να δω μηπως υπάρχει ένα υλικό που να τα διώχνει ψάχνω αλλά μάλλον δεν...

Γατα είχα (φιλοξενούμενη) για ένα τρίμηνο, πράγματι ούτε ένα στο μπαλκόνι.. Αλλά δυστυχως δεν είναι λύση στην παρούσα φάση...

39 λεπτά πριν, mclein² είπε

πατωμα καθρεπτη και καθαρισες μια για παντα !

...και πάτωμα απο λάβα έχω ακούσει κάνει καλή δουλειά 😄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό με τα CD έχει καταντήσει αστείο. 

Κάθονται τα πουλιά πλέον χαλαρά δίπλα από τα CD σαν να μην τρέχει τίποτα και χαζεύουν καρρα και μητροπανο. 😋

Η καλύτερη λύση είναι ομοιωμα από γεράκι, η αλλιώς γάτα, η αλλιώς αυτό με το νεροπίστολα ισχύει. Αν τα βρέχεις η Υ ενοχλείς συχνά, μετά από καιρό δεν ξανάρχονται. Γνωστός μου επειδή είχε θέμα, κάθε απόγευμα έρχονταν 2-3 περιστέρια και αραζαν στο μπαλκόνι,με τον καιρό έκανε αυτό, και δεν τα ξαναειδε. Αν τα ενοχλείς σε συχνή βάση, η δεν τα αφήνεις δεν έρχονται (βέβαια δεν ειναι λύση να είσαι στημένος καραούλι στο μπαλκόνι, αλλά τι να κάνεις, είναι κάπως επίμονα και ενοχλητικά πουλιά...) 

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

That escalated quickly...

Απο το "θα τα κρατησω" στο... "πώς μπορω να τα διωξω".

YΓ. ΝA σε παει να συνεχισεις σε εκεινο το τοπικ ε; :P

Επεξ/σία από BackFromHell
  • Moderators
Δημοσ.

Ανεμόμυλοι λενε κανουν δουλεια. Επειδή εχω ιδιο προβλημα αν και σρ μικροτερο βεληνεκές,  θα βαλω σημερα 2 - 3 και θα σου πω. 

Αναρωτιέμαι τι θα λενε οι γείτονες :lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θηλυκο κυνηγιαρικο γατι με αχτι στα γλου - γλου και δε μενει φτερο . Δεν εχω δει γατι να πεφτει απο μπαλκονι ουτε να εχει θεμα αν και εδω δεν εχουμε τους 6οροφους ακαλυπτους της πρωτευουσας που γινεται αποπατος απο πισω 

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, stormrain είπε

Ανεμόμυλοι λενε κανουν δουλεια. Επειδή εχω ιδιο προβλημα αν και σρ μικροτερο βεληνεκές,  θα βαλω σημερα 2 - 3 και θα σου πω. 

Καλό ακούγεται... 😊

2 ώρες πριν, BackFromHell είπε

That escalated quickly...

Απο το "θα τα κρατησω" στο... "πώς μπορω να τα διωξω".

YΓ. ΝA σε παει να συνεχισεις σε εκεινο το τοπικ ε; :P

Θα το συνεχίσω άλλη στιγμή το thread εκεινο, με βίντεο και ντοκουμέντα 😉 

Τωρα αυτό με το πάτωμα είναι άλλο θέμα, περιστέρια έρχονται έτσι και αλλοιώς, ερχόντουσαν πάντα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα βάλεις περιμετρικά στα κάγκελα πλαστικά ή inox καρφιά παντου με. Σιλικόνη. Δεν θα αφήσεις πόντο. Και στο κλιματιστικό παντού μέχρι και στις βάνες. Aν έχεις φωτιστικό χελωνα και εκεί πάνω μην αφήνεις τίποτα. 

Σε πρώτη φάση έχεις διώξει τα περισσότερα.  

Μαζί με τα παραπάνω :Κρεμαστό ένα πλαστικό Γέρακα η Καρακαξα από το ταβάνι του μπαλκόνιου με σχοινί η αλυσίδα να πηγαίνει πέρα δώθε σαν  φωτιστικό.  Βάλε και 2 αν θες διαφορετικά ομοιοματα. 

Αν δεν ξέρεις που θα τα πάρεις ρώτα με

2 ώρες πριν, stormrain είπε

Όχι... Δοκιμασμένο.  Λειτουργεί για λίγο καιρό,  κανει θόρυβο όταν φυσάει. Ούτε τα διωχνει πάντα.  Μέτρια έως κακή λυση

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.
8 ώρες πριν, TheGrisGrisMan είπε

Καλησπερα.

Ξερει κανεις μηπως αν υπάρχει αυτό που λέει ο τίτλος; Δηλαδή κάποια επιφάνεια (βαφή, ξύλινο πάτωμα κλπ) ή οτιδήποτε υλικό βασικά, το οποίο να μπορεί να μπει σε βεράντα και πάνω στην οποία δεν θα θέλουν να περπατάνε τα περιστέρια;

(Μη μου πείτε καρφιά, σας προλαβα :-) )

Επισης, εχει μηπως καποιος εικόνα αν αποφεύγουν ας πουμε το συνθετικό γκαζόν; 

Καλησπερα εγω εχω κρεμασει γερακι το οποιο του αλλαζεις θεση γιατι το συνηθιζουν και επιπλεον εχω βαλει ταινιες αντανακλασης, της οποιες τις βρισκεις με το μετρο σε γεωπονους κτλ. Εχω ψιλοσωθει να σου πω την αληθεια, διοτι φοβουνται και το γερακι και οι ταινιες κανουν αντανακλαση και οταν φυσαει κουνιουνται σα τρελες κανοντας καποιο θορυβο. Μην φανταστεις κατι τρελο, αλλα κανουν οταν φυσαει παραλληλα σε αυτες. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά είναι σοβαρό πρόβλημα, κ εμένα τα ταϊζει μια τρελλή δίπλα και γεμίζουμε πούπουλα κα κουτσουλιές.

αν τα καρφιά σου φαίνονται ακριβα μπορείς να βάλεις δετικά με το περισευούμενο πλαστικο ως καρφί - ανάλογα το μέρος με λιγότερο κοστος - θα σου βγάλω φωτο με τι έχω κάνει στο πίσω μπαλκόνι που είχα σοβαρό πρόβλημα για ν ακαταλάβεις.

update: στην πρώτη φώτο, ειναι μια γωνίατης βεράντα ακάλυπτη από τέντα που το είχαν κάνει τουαλέτα... καθόντουσαν κοιτώντας προς τα έξω και μας γέμιζαν κουτσουλιές. έβαλα τα πλαστικά καρφιά αλλά και "δετικά"και τώραδεν έχουν που να κάτσουν! Στη δεύτερη ειναι το ac στο πίσω μπαλκόνι, τρυπώνανε εκει μάλλον για να κάνουν φωλιά πάνω από το acέβαλα μια παλιά σίτα παραθύρου - καρφωμένη επάνω, με μανταλάκια στο πλάι για να την ανοίγω/ κλείνω αν χρειαστεί, και τώρα δεν έχουν δίοδο!

20190831_1.jpg

20190831_2.jpg

Επεξ/σία από pp6210
επισύναξη φωτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...