Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τσκ τσκ.

Ξάδελφος, που σπούδασε στας Αγγλίας, μισέλληνας όσο κανένας. Κατηγορεί τους Έλληνες για τα πάντα, οτι τρωμε τα λεφτά των Ευρωπαίων κτλ κτλ. Έχει προσπαθήσει να διωξει την Ελληνικη υπηκοότητα (φυσικά δε μπορεί)

ΟΜΩΣ...Κάθε 4 μήνες ειναι Ελλάδα για να κάνει δωρεάν εξετάσεις υγείας. Και ζητάει φιλοξενεία απο όλους τους συγγενείς διότι (παρόλο που βγάζει 4500 λίρες το μήνα) τα ξενοδοχεία κοστίζουν.

Φυσικά μονιμα με άδεια χέρια διότι "η νοοτροπία των Άγγλων ειναι διαφορετική και πρέπει να τους μοιάσουμε". Εννοείτε πως περιμένει τζάμπα φαί

Κοινός ειναι κουτοπόνηρος Ελληνάρας με νοοτροπία βλάχου Εγγλέζου

Πλέον μας βρίζει όλους διότι κανεις δε τον δέχεται σπίτι του....τι περίεργο.

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 14
  • Thanks 1
  • Sad 4
  • Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Που να είσαι διαχειριστής σε πολυκατοικία και να σου τρώνε κοινόχρηστα και να στη λένε και αποπάνω. Μακριά από συγγενείς. Προσωπικά μόνο με ένα δεύτερο ξάδελφο έχω επαφές,με τους άλλους μακριά ... 

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, giorgos pliakos είπε

Καλήμερα σε όλους σας 

Θέλω να ρωτήσω.,μαθω κ εσάς. Έχετε τέτοιους σε σοι σας.,σε οικογενειακό κύκλο? Συγγενείς κτλ. 

Ξεκινώ αναφέροντας εγώ. 

Συγγενικο πρόσωπο. Ενώ έχουμε συνενοηθει να πάμε Για πρωινό καφέ  να Κανουν κ τα κορίτσια μας ποδήλατο (ξαδερφακια) φτάνω σε καφετέρια παραγγέλνω καφέ κ χυμο για την κόρη μου. Σκάει μετα από μισάωρο και ενώ το βλέπει ότι έχω κάτσει για καφέ πάει ο περνει από φούρνο δίπλα πακέτο καφέ που έχει 1 ευρώ. Κ φυσικά τίποτα για το παιδί του.. 

Ρε φίλε. 2. 5 ευρώ έχει ο καφές σε καφετέρια που κάθομαι.. Έλεος.... 

Τι να πω ρε φίλε... Ζουν ανάμεσα μας....

Τι να του πεις? Εδώ πάμε σε παιδότοπο κ ειτε όταν έρχετε για παραγγελία εξαφανίζετε σε τουαλέτα είτε παραγγέλνει μια μπύρα μισή μισή με την γυναίκα του. 

Η διασκέδαση είναι υποκειμενική. Θα μπορούσες να περιμένεις να έρθει κι αυτός και να αποφασίσετε από κοινού που θα πιείτε καφέ. Αυτός πχ μπορεί να ήθελε να πάρει καφέ στο χέρι και να πάτε περίπατο με τα κορίτσια να κάνουν ποδήλατο. Αυτό ίσως να ήταν και πιο εποικοδομητικό για όλους. (επίσης ο φούρνος μπορεί να φτιάχνει και καλύτερο καφέ από την καφετέρια που διάλεξες να κάτσεις)

• Like 4
Δημοσ.

Δεν ξερω αν ταιριαζει στο θεμα, αλλα ας πω μια ιστορια.

Χρονια πριν, μου ειπε τοτε η κολλητη πως για βραδυ Πρωτοχρονιας ειχε κλεισει ο δικος της (ο οποιος αρκετα ματσωμενος) VIP τραπεζι μπουκαλια κτλ νομιζω στο Venue?! Κι οτι της ειπε να καλεσει οποιους φιλους/ες ηθελε, χωρις εμεις οι καλεσμενοι να πληρωσουμε τιποτα, απολυτως free. Παιζει να την ρωτησα αν ηταν απολυτως δωρεαν 10 φορες.

Μου φανηκε παραξενο γιατι τιποτα στη ζωη δεν μας ερχεται τσαμπα, κ τεσπα ξεκιναω με καμποσα μετρητα, μπας κ τυχει τιποτα. 10 οι καλεσμενοι τελικα. Ολα κυλανε ωραια κ ομορφα, να γινεται πανικος κ μετα απο αρκετες ωρες αποφασισαμε να φυγουμε.

Εκει που παμε να τους ευχαριστησουμε για μια τοσο ωραια βραδια, μας λεει η κοπελια" Να ειστε καλα παιδια, ευχαριστουμε που ηρθατε, 100 ευρω ο καθενας". Μενουμε ολοι λιγο καγκελο και αρχισαμε τις ερωτησεις, πως μας ειχε πει εξαρχης πως δε θα πληρωναμε για τιποτα κ τωρα η τσατσα χρεωνει 100 ευρω. Αν ηταν να πληρωσουμε να μας το ελεγε εξαρχης. Και πως εδωσε 1000 ευρω για ολα κτλ.

Οι περισσοτεροι τα εδωσαν, ή οσα ειχαν πανω τους. Ερχονται προς το μερος μου που παω να φυγω χωρις να πληρωσω την τσατσα "Iris που πας, δεν θα πληρωσεις που ειναι τα λεφτα?" Αφου αδειασα κ τους 2 κανονικα, συμπληρωνω "τα λεφτα ειναι στον κωλ0 μου, αν θελέτε τα βγαζω και σας τα δινω να τα φατε, γεια σας."

Γυφτοι

• Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αχ ωραίο thread...

Μου θύμισες κάτι συγγενείς (δυστυχώς σχετικά κοντινούς) που κάθε φορά που κατεβαίνουμε οικογενειακώς στο χωριό μάς 'μυρίζονται' και σκάνε μύτη ΠΑΝΤΑ κανα μισάωρο πριν σερβίρει η μάνα μου το μεσημεριανό φαγητό ('Nenya, θα έρθουν οι γνωστοί άγνωστοι -κλασικά-, άρα βάλε άλλα 2 σερβίτσια στο τραπέζι.' -ή 4 αν έσκαγαν μύτη και τα παιδιά τους). Ακόμα θυμάμαι εκείνη την φορά που είχαμε αγοράσει γαρίδες να τις κάνουμε ψητές, και τις οποίες λατρεύω. Ε σκάνε μύτη αυτοί οι συγγενείς, ακάλεστοι όπως πάντα, και πέφτουν με τα μούτρα στις γαρίδες σαν να μην υπάρχει αύριο. Δεν κατάφερα να φάω ΟΥΤΕ ΜΙΑ!!

plot twist: η συγκεκριμένη οικογένεια ΔΕΝ πεινάει, ίσα ίσα το αντίθετο! Ο άντρας της οικογένειας εργάζεται/εργαζόταν σε μία απ'τις γνωστές ΔΕΚΟ με σούπερ μισθάρα και η σύζυγός του στο δημόσιο επίσης. (Δεν μας έχουν κάνει το τραπέζι ποτέ. Και όταν με άλλους συγγενείς βγαίναμε έξω όλοι μαζί και έρχονταν κι εκείνοι...κανείς τους δεν έκανε ούτε καν την κίνηση να βγάλει πορτοφόλι όταν έσκαγε η ώρα της πληρωμής.)

Επεξ/σία από *nenya*
  • Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, *nenya* είπε

plot twist: η συγκεκριμένη οικογένεια ΔΕΝ πεινάει, ίσα ίσα το αντίθετο! Ο άντρας της οικογένειας εργάζεται/εργαζόταν σε μία απ'τις γνωστές ΔΕΚΟ με σούπερ μισθάρα και η σύζυγός του στο δημόσιο επίσης. 

Στην Ελλάδα ισχύει το "όσο πιο πολλά λεφτά απο τεμπέλικη δουλειά, τόσο μεγαλυτερη τσιφουτιά" :P 

• Like 9
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Στην Ελλάδα ισχύει το "όσο πιο πολλά λεφτά απο τεμπέλικη δουλειά, τόσο μεγαλυτερη τσιφουτιά" :P 

Όπως επίσης και πως οι περισσότεροι στην επαρχία είναι δημόσιοι υπάλληλοι. :)

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι έχω ένα γνωστό, οι γονείς αρκετά λεφτά και σχεδόν πάντα όταν βγαίναμε, παράγγελνε κανονικά και στο τέλος έλεγε έχω 5 ευρώ...

Επεξ/σία από theo93
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Iris_89 είπε

Δεν ξερω αν ταιριαζει στο θεμα, αλλα ας πω μια ιστορια.

Χρονια πριν, μου ειπε τοτε η κολλητη πως για βραδυ Πρωτοχρονιας ειχε κλεισει ο δικος της (ο οποιος αρκετα ματσωμενος) VIP τραπεζι μπουκαλια κτλ νομιζω στο Venue?! Κι οτι της ειπε να καλεσει οποιους φιλους/ες ηθελε, χωρις εμεις οι καλεσμενοι να πληρωσουμε τιποτα, απολυτως free. Παιζει να την ρωτησα αν ηταν απολυτως δωρεαν 10 φορες.

Μου φανηκε παραξενο γιατι τιποτα στη ζωη δεν μας ερχεται τσαμπα, κ τεσπα ξεκιναω με καμποσα μετρητα, μπας κ τυχει τιποτα. 10 οι καλεσμενοι τελικα. Ολα κυλανε ωραια κ ομορφα, να γινεται πανικος κ μετα απο αρκετες ωρες αποφασισαμε να φυγουμε.

Εκει που παμε να τους ευχαριστησουμε για μια τοσο ωραια βραδια, μας λεει η κοπελια" Να ειστε καλα παιδια, ευχαριστουμε που ηρθατε, 100 ευρω ο καθενας". Μενουμε ολοι λιγο καγκελο και αρχισαμε τις ερωτησεις, πως μας ειχε πει εξαρχης πως δε θα πληρωναμε για τιποτα κ τωρα η τσατσα χρεωνει 100 ευρω. Αν ηταν να πληρωσουμε να μας το ελεγε εξαρχης. Και πως εδωσε 1000 ευρω για ολα κτλ.

Οι περισσοτεροι τα εδωσαν, ή οσα ειχαν πανω τους. Ερχονται προς το μερος μου που παω να φυγω χωρις να πληρωσω την τσατσα "Iris που πας, δεν θα πληρωσεις που ειναι τα λεφτα?" Αφου αδειασα κ τους 2 κανονικα, συμπληρωνω "τα λεφτα ειναι στον κωλ0 μου, αν θελέτε τα βγαζω και σας τα δινω να τα φατε, γεια σας."

Γυφτοι

μα ΕΙΝΑΙ απολυτως free.. γι αυτους που σας καλεσαν :P

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Συγκάτοικος και φίλος στην Αγγλία, έχουμε πάει στο Σουπερ Μάρκετ και έχουμε κάνει λογαριασμό 102 Λίρες.

Πάμε στο σπίτι, και ακολουθεί ο εξής διάλογος..

Συγκάτοικος: Οκ, είναι 102 Λίρες, απο 51 Λίρες στον καθένα. Δώσε μου μια λίρα

Εγώ: Εεεεε εντάξει, δεν έχω τώρα ψιλά, θα στα δώσω....

Συγκάτοικος: Οχι να μου την δώσεις τώρα......!!!!

Εγώ: Εντάξει, θα στην δώσω....πως κάνεις έτσι?

Συγκάτοικος: Εμένα ο πατέρας μου ξεσκίζεται όλη ημέρα στην κλινική και μετά στο ιατρείο του, για να μου στέλνει εμένα!!!!(μεγαλογιατρός ο φάδερ)

Εγώ: ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΙΡΑ????

Συγκάτοικος: NAI! Για μια λίρα! πρέπει να ήμαστε σωστοι! Μια λίρα!

Το ίδιο βράδυ, βγήκαμε έξω, και κέρναγε κάτι Κύπριες σφηνάκια, με τα "δύσκολα-δουλεμένα" λεφτά του πατέρα του!

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, ciyo είπε

Τα σφηνάκια τα κερναγε γιατί περίμενε κάτι, έκανε επένδυση 

Καλά θα κάνετε όλοι σας να είσαι σωστοί με τα λεφτά ειδικά μεταξύ φίλων γιατί έχουν γίνει χοντρές μαλακίες

σωστά, αν και εγώ του χαζογέλαγα δίνοντάς του ψεύτικες εντυπώσεις οτι θα με πηδήξει, θα μου την χάριζε την λιρα!

Άλλωστε, έχουν χαλάσει πολλές φιλίες για μια λίρα! Τι να λεμε, αδέρφια έχουν πάει στα δικαστήρια για μια λιρα!!!!

Επεξ/σία από LiquidTroll
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Οχι συγγενής.

Σε παλια μου παρεα, ενας παντα ελεγε πως ειχε ξεχασει το πορτοφολι του οταν φταναμε στο σημείο ποτου. Συνήθως  τσονταραμε ολοι το μερίδιο του.

Μέχρι που καποια στιγμη σιχτιρισα και με το που μου λεει πως ξεχασε πορτοφόλι ενω πλησιαζαμε στο μπαρακι, κανω αναστροφη με το αυτοκινητο. Με ρωτησε αναυδος τι κανω και του λεω, χαλαρα μωρε φτανουμε νωρις, γυρνάω να παρουμε το πορτοφολι. Ενα δυο τετοια του καναμε και καθε φορα του υπενθυμιζαμε να παρει το πορτοφόλι του με δεικτικό τρόπο και εστρωσε.

Ο οποίος μια περίοδο ειχε σύστημα να γεμίζει το αδειο του πακετο απο τα τσιγάρα με τσιγαρα που εκανε τρακα απο την παρεα.

Εν τω μεταξυ η οικονομική του κατασταση απειχε παρασάγγας από το να αιτιολογεί αυτην τη συμπεριφορά. 

• Like 3
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ciyo είπε

Καλά θα κάνετε όλοι σας να είσαι σωστοί με τα λεφτά ειδικά μεταξύ φίλων γιατί έχουν γίνει χοντρές μαλακίες

γιαυτο ποτε δεν δανειζεις-δανειζεσαι απο φιλους-συγγενεις και γενικοτερα αν μπορεις

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...