giorgos pliakos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Καλήμερα σε όλους σας Θέλω να ρωτήσω.,μαθω κ εσάς. Έχετε τέτοιους σε σοι σας.,σε οικογενειακό κύκλο? Συγγενείς κτλ. Ξεκινώ αναφέροντας εγώ. Συγγενικο πρόσωπο. Ενώ έχουμε συνενοηθει να πάμε Για πρωινό καφέ να Κανουν κ τα κορίτσια μας ποδήλατο (ξαδερφακια) φτάνω σε καφετέρια παραγγέλνω καφέ κ χυμο για την κόρη μου. Σκάει μετα από μισάωρο και ενώ το βλέπει ότι έχω κάτσει για καφέ πάει ο περνει από φούρνο δίπλα πακέτο καφέ που έχει 1 ευρώ. Κ φυσικά τίποτα για το παιδί του.. Ρε φίλε. 2. 5 ευρώ έχει ο καφές σε καφετέρια που κάθομαι.. Έλεος.... Τι να πω ρε φίλε... Ζουν ανάμεσα μας.... Τι να του πεις? Εδώ πάμε σε παιδότοπο κ ειτε όταν έρχετε για παραγγελία εξαφανίζετε σε τουαλέτα είτε παραγγέλνει μια μπύρα μισή μισή με την γυναίκα του. 1 1
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Μπορεί να μην έχει την οικονομική δυνατότητα.Και εσένα αφού σε ενοχλεί τι τον κάνεις παρέα; 11 2
paylidis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Είναι οι ίδιοι που λένε εγώ δε θα φάω μια μπυρα θα πιω, τρώνε το καταπέτασμα την ώρα που μιλασ/νομίζουν ότι δε τους βλέπεις και αφήνουν 4€ για τη μπυρα... κανα 2 που μου είχαν τυχει τους έκοψα με συνοπτικές διαδικασίες. Τοξικές καταστάσεις και άτομα δε χωράνε στο 24ωρο μου... 17 4
giorgos pliakos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 57 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Μπορεί να μην έχει την οικονομική δυνατότητα.Και εσένα αφού σε ενοχλεί τι τον κάνεις παρέα; Δεν παίζει ρε φίλε... Γιατί έχει 2 σπιτια με δανειο τζιπ και δημόσιος υπάλληλος. Αποφεύγω όσο μπορώ να τον κάνω ΠαρΕα αλλά Ελ που η κόρη ζητά να παιξει με την Ξαδέρφουλα της. Τι φταίνε τα παιδιά.?
gokuthelegend Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δεν είναι συγγενής αλλά φίλος. Σε κάποιες καφετέριες χρεώνουν ένα ποσό αν καθίσεις στο τραπέζι, αλλά αν το πάρεις στο χέρι και φύγεις τον δίνουν φθηνότερα. Νομίζω είναι τακτική πολλών καφετεριών. Ε, πάει μέσα, κάθεται όρθιος και παραγγέλνει δήθεν για έξω, σε πλαστικό κύπελλο κλπ. Μετά πάει και κάθεται σε τραπέζι. Και αυτό για να γλυτώσει μισό ευρώ, και εδώ στην περιοχή μου δεν είναι ακριβοί οι καφέδες, τα περισσότερα αν όχι όλα έχουν μέχρι 2 ευρώ αν καθίσεις σε τραπέζι. Επίσης τις τυρόπιτες τις πουλάνε 1 με 1.30 στους διάφορους φούρνους αλλά πάει στα Lidl που τις έχει 0,70 ευρώ. Δηλαδή για να γλυτώσει 30 με 50 σεντ (όταν κλείσουν τα μικρομάγαζα μετά θα αναρωτιέται τι συμβαίνει και μάλλον θα τα ρίχνει στο κράτος). 3
giorgos pliakos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 55 λεπτά πριν, paylidis είπε Είναι οι ίδιοι που λένε εγώ δε θα φάω μια μπυρα θα πιω, τρώνε το καταπέτασμα την ώρα που μιλασ/νομίζουν ότι δε τους βλέπεις και αφήνουν 4€ για τη μπυρα... κανα 2 που μου είχαν τυχει τους έκοψα με συνοπτικές διαδικασίες. Τοξικές καταστάσεις και άτομα δε χωράνε στο 24ωρο μου... Αδερφε εδώ μιλάμε δεν έδωσε 2.50 τον καφέ κ πήγε σε πακέτο με 1 ευρώ. Δεν θες να ακούσεις ιστορία που μας τράβηξε (εκμεταλευομενος το γεγονός ότι ηθελε κ η κόρη) να πάμε σε goodys και απαιτησε ναι απαιτησε να πάρω cosmote deals for you για να πάρουμε 1και 1 δώρο για να φαει αυτός το δώρο.. Δεν έχω τόσα Λεφτα του λέω.. 47 λεπτά πριν, ciyo είπε Κι εγώ έχω τέτοιο γνωστό που τον έκοψα, είχε 4 αμάξια στο σπίτι του, για τα παιδιά του. Χρωστάει 500.000 επιχειρηματικό δάνειο Είναι για κλάματα μερικοί Είναι οι ίδιοι τύποι που έκαναν 1 μήνα διακοπές; κολλοντας αειες αιμοδοτικες αιμοπετάλια ασθενεία κτλ. Κ σου λένε τι εσύ μόνο μια εβδομάδα διακοπές? Κ όταν μπει ο Σεπτέμβρης με τα σχολεία δεν θα πάει να πάρει ρούχα σε παιδι του κ θα κλαιγετε για τον ενφια. 48 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Δεν είναι συγγενής αλλά φίλος. Σε κάποιες καφετέριες χρεώνουν ένα ποσό αν καθίσεις στο τραπέζι, αλλά αν το πάρεις στο χέρι και φύγεις τον δίνουν φθηνότερα. Νομίζω είναι τακτική πολλών καφετεριών. Ε, πάει μέσα, κάθεται όρθιος και παραγγέλνει δήθεν για έξω, σε πλαστικό κύπελλο κλπ. Μετά πάει και κάθεται σε τραπέζι. Και αυτό για να γλυτώσει μισό ευρώ, και εδώ στην περιοχή μου δεν είναι ακριβοί οι καφέδες, τα περισσότερα αν όχι όλα έχουν μέχρι 2 ευρώ αν καθίσεις σε τραπέζι. Επίσης τις τυρόπιτες τις πουλάνε 1 με 1.30 στους διάφορους φούρνους αλλά πάει στα Lidl που τις έχει 0,70 ευρώ. Δηλαδή για να γλυτώσει 30 με 50 σεντ (όταν κλείσουν τα μικρομάγαζα μετά θα αναρωτιέται τι συμβαίνει και μάλλον θα τα ρίχνει στο κράτος). Το έχει κάνει κ αυτό...κ μάλιστα σε καφετέρια γνωστου μου. Μην τον ξαναφέρεις μαζί σου μου είπε.. Δεν θα τον σερβίρω 1 1
LouCi4er Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 21 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Δεν είναι συγγενής αλλά φίλος. Σε κάποιες καφετέριες χρεώνουν ένα ποσό αν καθίσεις στο τραπέζι, αλλά αν το πάρεις στο χέρι και φύγεις τον δίνουν φθηνότερα. Νομίζω είναι τακτική πολλών καφετεριών. Ε, πάει μέσα, κάθεται όρθιος και παραγγέλνει δήθεν για έξω, σε πλαστικό κύπελλο κλπ. Μετά πάει και κάθεται σε τραπέζι. Και αυτό για να γλυτώσει μισό ευρώ, και εδώ στην περιοχή μου δεν είναι ακριβοί οι καφέδες, τα περισσότερα αν όχι όλα έχουν μέχρι 2 ευρώ αν καθίσεις σε τραπέζι. Επίσης τις τυρόπιτες τις πουλάνε 1 με 1.30 στους διάφορους φούρνους αλλά πάει στα Lidl που τις έχει 0,70 ευρώ. Δηλαδή για να γλυτώσει 30 με 50 σεντ (όταν κλείσουν τα μικρομάγαζα μετά θα αναρωτιέται τι συμβαίνει και μάλλον θα τα ρίχνει στο κράτος). Αυτο το κανουν αρκετοι στο χωριο μου,εχει ο αλλος 300 στρεμματα καλλιεργια βαμβακι (μιλαμε για 50χιλ € εισοδημα)ειναι ο πατερας του συνταξιουχος αναπηρος απο σωμα ασφαλειας με 2500€ συνταξη το μηνα και παιρνει καφε σε πλαστικο για να γλυτωσει 50 λεπτα,απο 2€ τον δινουν 1.50€ αν τον παρεις πακετο.Καθεται ομως 3 ωρες κανονικα στην παρεα και τον πινει,δεν εχει δουλεια.Κι ομως ζουν αναμεσα μας. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Σε διακοπες με φιλους, ενοικιαζομενα δωματια, οταν τα μαζευαμε να φυγουμε, ενας μαζεψε το υπολειπομενο κ@λοχαρτο και το εβαλε στις βαλιτσες του. Τον ρωτησα εμβροντητος τι ακριβως κανει και η απαντηση απλη και ειλικρινης "γιατι ρε; πληρωμενο ειναι". Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2019 από BackFromHell
tz_aristotelis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Η οικονομία , η τσιγκουνια , η οικονομία , η γυφτιά κλπ (όπως θέλει κάποιος να το πει) αποτελεί μέρος του χαρακτήρα και της νοοτροπίας. Πχ βλέπουμε πλούσιο που είναι Σκρουτζ η φτωχο που σπαταλά και χρεώνεται ακόμα περισσότερο. Από την καθημερινότητα μας εμείς βλέπουμε μόνο μία πτυχή αυτής της νοοτροπίας που είναι στο καφέ στο εστιατόριο κλπ. Υπάρχουν και άλλες πτυχές που εμείς δεν τις βλέπουμε όπως το πώς διάγουν γενικότερα την ζωή τους, αν διασκεδάζουν, αν πάνε διακοπές , που πάνε πως πανε, αν έχουν αυτοκίνητο, αν το χρησιμοποιούν αν το συντηρούν αν πάνε στο ταβερνάκι, τι περίθαλψη επιλέγουν, αν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους αν κάνουν ανούσια παζάρια , τι εφόδια δίνουν στα παιδιά τους κλπ κλπ κλπ 3
costacurta Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Είναι οι ίδιοι που αγόρασαν (δεν ξέρω πως) το νέο iPhone X και δεν έχουν μία να βάλουν κάρτα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Μην μπερδευουμε την τσιγκουνιά με την οικονομία,είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Η οικονομία είναι αρετή σε έναν άνθρωπο,να μην είναι σπάταλος, η τσιγκουνιά είναι μιζέρια. Εκεί που θα πρέπει να ξοδέψεις δεν θα σκεφτείς το κόστος,όσο σε παίρνει βέβαια.Ο οικονόμος δεν είναι ποτέ τσιγκουνης,ο σπάταλος είναι σχεδόν πάντα με λεφτά αλλού. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2019 από jmmys
giorgos pliakos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 21 λεπτά πριν, BackFromHell είπε Σε διακοπες με φιλους, ενοικιαζομενα δωματια, οταν τα μαζευαμε να φυγουμε, ενας μαζεψε το υπολειπομενο κ@λοχαρτο και το εβαλε στις βαλιτσες του. Τον ρωτησα εμβροντητος τι ακριβως κανει και η απαντηση απλη και ειλικρινης "γιατι ρε; πληρωμενο ειναι". Εμενα έκανε παρόμοιο με το απορυπαντικο πλυντήριου ρούχων. Εμενε σε airbnb κ πήρε τις κάψουλες. Μάρκα w5 b από τα lidi.κ η απάντηση... Σιγά μωρέ θα τις λείψουν? Απορυπαντικο από εδώ κωλοχαρτο από εκεί. Απορυπαντικο πιάτων.. Πόσο να γλιτώσεις ρε φίλε. Από το σουπερ μάρκετ σε Αθήνα 5 με 10 ευρώ?στο μεταξύ ρε φίλε. Δεν εδινε 4 ευρώ να κάνει το παιδί του τουριστικό τρενάκι σε Ναύπλιο με την δικαιολογία έλα μωρέ τι να δούμε??? Κ το παιδί του ντρεποταν όταν του λέγαμε έλα να σε κεράσουμε εμείς. Όχι βαριέμαι και τέτοια... Τι να πει το παιδάκι. ? 2
zx1234r Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Μην χαλιέστε με τέτοιες συμπεριφορές. Ο καθένας είναι άξιος των επιλογών του και κανένας μας δεν πρόκειται να τον αλλάξει. Συμβιβαστείτε και προσπαθήστε να δώσετε στα δικά σας παιδιά και εγγόνια τα σωστά παραδείγματα. Ειδικά αν γίνονται τέτοια σχόλια μπροστά στο παιδί να είσαι σίγουρος πως θα σε μιμηθεί και μεγαλώνοντας θα πάει στο άλλο άκρο. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2019 από zx1234r 2 1
giorgos pliakos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 18 λεπτά πριν, tz_aristotelis είπε Η οικονομία , η τσιγκουνια , η οικονομία , η γυφτιά κλπ (όπως θέλει κάποιος να το πει) αποτελεί μέρος του χαρακτήρα και της νοοτροπίας. Πχ βλέπουμε πλούσιο που είναι Σκρουτζ η φτωχο που σπαταλά και χρεώνεται ακόμα περισσότερο. Από την καθημερινότητα μας εμείς βλέπουμε μόνο μία πτυχή αυτής της νοοτροπίας που είναι στο καφέ στο εστιατόριο κλπ. Υπάρχουν και άλλες πτυχές που εμείς δεν τις βλέπουμε όπως το πώς διάγουν γενικότερα την ζωή τους, αν διασκεδάζουν, αν πάνε διακοπές , που πάνε πως πανε, αν έχουν αυτοκίνητο, αν το χρησιμοποιούν αν το συντηρούν αν πάνε στο ταβερνάκι, τι περίθαλψη επιλέγουν, αν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους αν κάνουν ανούσια παζάρια , τι εφόδια δίνουν στα παιδιά τους κλπ κλπ κλπ Σωστός φίλε.. Υπάρχουν αυτοί που επιλέγουν να μην χαλανε σε χαζα πράγματα για αυτούς κ να τα δίνουν αλλού. Για παράδειγμα δεν θα πάρω 2η μπύρα για να πάρω σουβλάκι σε παιδί μου.. Δεν θα πάρω καφέ για Χ μέρες μέχρι να μαζέψω το ποσό να πάρω μια κούκλα Ενα παιχνίδι σε κόρη μου.. Αλλά ρε φίλε να παίρνεις μια μπύρα σε παιδότοπο Στα 3 με την γυναίκα σου να σου ζητά το παιδί σου ένα αυγό kinder (μπροστά στα μάτια μου) και να του λες δεν έχω. 2 λεπτά πριν, zx1234r είπε Μην χαλιέστε με τέτοιες συμπεριφορές. Ο καθένας είναι άξιος των επιλογών του και κανένας μας δεν πρόκειται να τον αλλάξει. Συμβιβαστείτε και προσπαθήστε να δώσετε στα δικά σας παιδιά και εγγόνια τα σωστά παραδείγματα. Ειδικά αν γίνονται τέτοια σχόλια μπροστά στο παιδί να είσαι σίγουρος πως θα σε μιμηθεί και μεγαλώνοντας θα πάει στο άλλο άκρο. Δεν στην δινει όμως ρε φίλε να ζει εις βάρος σου αυτός...? Να είσαι οκ σε υποχρεώσεις σου να κανεις το σκατο παξιμάδι να δίνεις τα παντα σε παιδί σου και κάτι τέτοιοι τύποι να χρωστάνε δάνεια εσκεμμένα ενώ εσεις κοιμάσαι κι σκέφτεσε πως να δώσεις 300 ευρώ νοίκι? Οκ και εννοειτε ότι δεν θες να ασχοληθείς αλλά δεν σε αφήνουν να αγιάσεις χαχαχα 3 1
zx1234r Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 15 λεπτά πριν, giorgos pliakos είπε Σωστός φίλε.. Υπάρχουν αυτοί που επιλέγουν να μην χαλανε σε χαζα πράγματα για αυτούς κ να τα δίνουν αλλού. Για παράδειγμα δεν θα πάρω 2η μπύρα για να πάρω σουβλάκι σε παιδί μου.. Δεν θα πάρω καφέ για Χ μέρες μέχρι να μαζέψω το ποσό να πάρω μια κούκλα Ενα παιχνίδι σε κόρη μου.. Αλλά ρε φίλε να παίρνεις μια μπύρα σε παιδότοπο Στα 3 με την γυναίκα σου να σου ζητά το παιδί σου ένα αυγό kinder (μπροστά στα μάτια μου) και να του λες δεν έχω. Δεν στην δινει όμως ρε φίλε να ζει εις βάρος σου αυτός...? Να είσαι οκ σε υποχρεώσεις σου να κανεις το σκατο παξιμάδι να δίνεις τα παντα σε παιδί σου και κάτι τέτοιοι τύποι να χρωστάνε δάνεια εσκεμμένα ενώ εσεις κοιμάσαι κι σκέφτεσε πως να δώσεις 300 ευρώ νοίκι? Οκ και εννοειτε ότι δεν θες να ασχοληθείς αλλά δεν σε αφήνουν να αγιάσεις χαχαχα Κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο φτωχοί που το μοναδικό που έχουν είναι λεφτά. Αυτό να λες στα παιδιά σου για να έχουμε όλοι μας ένα καλύτερο μέλλον. 19 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις