dancer Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 11 λεπτά πριν, Malthador είπε Να ρωτήσω κάτι ημι-άσχετο: Έκανα κράτηση μέσω booking και με χρέωσε άμεσα το ποσό, ας πούμε €280. Μόλις πήγα στο διαμέρισμα η ιδιοκτήτρια (ενώ μου αρνήθηκε να κόψει τιμολόγιο, γιατί είπε ότι το έχει σε καθεστώς βραχυχρόνιας μίσθωσης, whatever), μου έκοψε απόδειξη για €235, προφανώς τα λεφτά που κράτησε αυτή αφαιρουμένης της προμήθειας του booking. Έτσι πρέπει να γίνεται; Για το υπόλοιπο ποσό δεν πρέπει να έχω απόδειξη; για ολο το ποσο πρεπει να ειναι η αποδειξη, παιζει ρολο επισης τι ηλικια ειχε αυτη και τι τις ειχε πει ο λογιστης της, καποιες φορες μην προδικαζουμε οτι μα κλεβουνε γτ και οι λογιστες λενε μπαρουφες στους πελατες τους. τιμολογιο και αποδειξη ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα επομενως πρεπει να σου κοψει οτι ζητησεις 21 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε εξηγεις λιγο αυτο τι σημαινει; εβαλα σε καποιον για εξυπηρετηση ενα ακομα κρεβατι μεσα σεζλονγκ και μου λεει εγω δε βαζω τα παιδια μου να κοιμηθουν εκει, το σεζλονγκ δεν ειναι κρεβατι. ολη η ιστορια για 2 μερες κρατησης
makis269 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, k_w_t είπε Εχει μεγαλη διαφορα η αγορα προιοντων απο την παροχη υπηρεσιων. ο καταναλωτής ειναι 100 % προστατευμένος αν δεν πάρει το αγαθό ή την υπηρεσία ακόμα και αν το μετάνοιωσε.
dancer Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 7 λεπτά πριν, vastegial_74 είπε Το σεζλονγκ δεν ειναι κρεβατι οντως. Το σεζλογκ ειναι για να αραξεις σε καμια παραλια, πισινα, βεραντα κτλ. Εκτος και αν δεν ξερεις τι ειναι σεζλονγκ και θες να πεις ραντζο. ε ναι ραντζο εννοω δε θα εβαζα ξαπλωστρα ειπαμε 1 λεπτό πριν, makis269 είπε ο καταναλωτής ειναι 100 % προστατευμένος αν δεν πάρει το αγαθό ή την υπηρεσία ακόμα και αν το μετάνοιωσε. υπαρχουν οροι αγαπητε μου, δεν ειναι παιχνιδι και οταν πατας αποδοχη των ορων στις κρατησεις μεσω booking δεν παιζεις, ειναι σαν να βαζεις υπογραφη κατι που οι ελληνες νομιζουμε οτι ειναι απλως τυπικο, δεν ειναι καθολου τυπικο. 1
k_w_t Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, makis269 είπε ο καταναλωτής ειναι 100 % προστατευμένος αν δεν πάρει το αγαθό ή την υπηρεσία ακόμα και αν το μετάνοιωσε. Ειναι ξεχωριστη νομοθεσια λεμε. Απλα ο νομος λεει οτι η προκαταβολη πρεπει να ειναι μεχρι 25% Εαν ακυρωσεις μεχρι 21 μερες νωριτερα την επιστρεφουν ολοκληρη μετα επιστρεφουν την μιση.
johnieXoX Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, dancer είπε ο νομος αφορα σε καταλύματα που διαθέτουν το ειδικό σήμα λειτουργίας και ισχύουν τα ακόλουθα που εγραψες, κατα δευτερον οι οροι του booking ειναι διαφορετικοι επομενως εκει ισχυουν αλλα πραγματα. υπάρχουν καταλύματα που λειτουργούν νόμιμα, χωρίς ειδικό σήμα λειτουργίας? εκτός αν μιλάς για airbnb φάση, οπού και εκεί πάει να αλλάξει το σκηνικό.. απο κει και πέρα σεζλόνγκ και ράντζο, στο πρώτο δεν κοιμάσαι, στο δεύτερο κοιμάσαι 1
Mhlogiatros Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δηλαδη οι οροι του booking για ακυρωση τελευταιας στιγμης καταπατουν και την εθνικη νομοθεσια για τα ΝΟΜΙΜΑ καταλύματα που διαθέτουν το ειδικό σήμα λειτουργίας . Μαθαμε και κατι ....
AristidisZ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 15 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Δηλαδη οι οροι του booking για ακυρωση τελευταιας στιγμης καταπατουν και την εθνικη νομοθεσια για τα ΝΟΜΙΜΑ καταλύματα που διαθέτουν το ειδικό σήμα λειτουργίας . Μαθαμε και κατι .... Συγνώμη, αλλά όταν μπαίνεις σαν host στο booking δεν αποδέχεσαι τους δικούς του όρους ;
dancer Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 24 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Δηλαδη οι οροι του booking για ακυρωση τελευταιας στιγμης καταπατουν και την εθνικη νομοθεσια για τα ΝΟΜΙΜΑ καταλύματα που διαθέτουν το ειδικό σήμα λειτουργίας . Μαθαμε και κατι .... δεν καταπατειτε καμια νομοθεσια, αντιθετως υπαγονται σε διαφορετικη νομοθεσια οι κρατησεις μεσω πλατφορμας οπου η εκαστοτε πλατφορμα εχει τους δικους της κανονες και διαφορετικη περιπτωση οι κρατησεις μεσω τηλεφωνου. επομενως το οτι καποιος προηγουμενος εκανε παραθεση εναν νομο δεν αφορα ουτε booking/hotels ουτε τπτ απο αυτα. οπως εγραψα αποδεχεστε καποιους ορους και κατα την εγγραφη σας σε τετοιες πλατφορμες οπως επισης αποδεχεστε και τους κανονες της καθε κρατησης που κανετε μεσω της εκαστοτε πλατφορμας, οπου μπορει να ειναι διαφορετικοι απο καταλυμα σε καταλυμα.
k_w_t Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 11 λεπτά πριν, dancer είπε δεν καταπατειτε καμια νομοθεσια, αντιθετως υπαγονται σε διαφορετικη νομοθεσια οι κρατησεις μεσω πλατφορμας οπου η εκαστοτε πλατφορμα εχει τους δικους της κανονες και διαφορετικη περιπτωση οι κρατησεις μεσω τηλεφωνου. επομενως το οτι καποιος προηγουμενος εκανε παραθεση εναν νομο δεν αφορα ουτε booking/hotels ουτε τπτ απο αυτα. οπως εγραψα αποδεχεστε καποιους ορους και κατα την εγγραφη σας σε τετοιες πλατφορμες οπως επισης αποδεχεστε και τους κανονες της καθε κρατησης που κανετε μεσω της εκαστοτε πλατφορμας, οπου μπορει να ειναι διαφορετικοι απο καταλυμα σε καταλυμα. Κανενας ορος δεν ειναι υπερανω της νομοθεσιας.. Καταρρίπτεται στο δικαστήριο σαν παράνομος και καταχρηστικος....
mourouzis2005 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, vagf είπε ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: Ο ιδιοκτήτης μου ζήτησε να τον πληρώσω γιατι λεει ήθελε να επιβεβαιώσει την κράτηση. Βλακεία μου γιατι δεν ημουν υποχρεωμένος αλλα σε καλη πίστη και με την λογική οτι ο τυπος μπορουσε να μου το ακυρωσει τελευταια στιγμη και να εμενα ξεκρεμαστος. Εχω αποδειξη πληρωμης Η κρατηση υπαρχει στο booking Το ξερω βλακεια μου αλλα σε καλη πίστη και επειδη μπορει να μου εκανε ακυρωση τελευταια στιγμη το εκανα με την προοπτικη οτι μπορω να ακυρώσω αφου αυτο ελεγε το booking. Αποδειξη εχω Η κρατηση υπαρχει κανονικα στο booking Παιδια συνεχιζετε να κραζετε ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟ. Σας εδωσε πληρεις διευκρινισεις (βλεπε πιο πανω) και στο αρχικο ποστ γραφει οτι ο μάστορας δεν επιστρεφει τα λεφτα γιατί θα έχει ζημιά με το λογιστήριο κι οχι επειδη περασε προθεσμιες κοκ Βαρα τον σαν χταποδι στο booking. Καλά για τους ξενοδόχους που μπηκαν να κραξουν και μας λενε για τις μπιστολιες των Ελληνων και των αλλων Βαλκανιων εδω ΔΕΝ ΕΊΔΑΤΕ ΟΤΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ με το ηταν υποχρεωμενος ο TS πληρωσε προκαταβολη και τον μπιστολιαζει ο "επαγγελματιας"? Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2019 από mourouzis2005 2
Djzan Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Στις 29/8/2019 στις 2:07 ΜΜ, vagf είπε ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: Ο ιδιοκτήτης μου ζήτησε να τον πληρώσω γιατι λεει ήθελε να επιβεβαιώσει την κράτηση. Βλακεία μου γιατι δεν ημουν υποχρεωμένος αλλα σε καλη πίστη και με την λογική οτι ο τυπος μπορουσε να μου το ακυρωσει τελευταια στιγμη και να εμενα ξεκρεμαστος. Εχω αποδειξη πληρωμης Η κρατηση υπαρχει στο booking Το ξερω βλακεια μου αλλα σε καλη πίστη και επειδη μπορει να μου εκανε ακυρωση τελευταια στιγμη το εκανα με την προοπτικη οτι μπορω να ακυρώσω αφου αυτο ελεγε το booking. Αποδειξη εχω Η κρατηση υπαρχει κανονικα στο booking Μιλα μαζι τους και θα το καθαρισουν το θέμα. 14 ώρες πριν, tsifotis είπε Ως ανθρωπος που ασχολειται με τον τουρισμο, καθε φορα που κλεινει δωματιο Ελληνας παρακαλαω να μην ερθει, να το ακυρωσει. Δεν υπαρχει χειροτερο πλασμα απο τον Ελληνα τουριστα. Μακαρι να υπηρχε στην booking δυνατοτητα να απαγορευονται κρατησεις απο Ελλαδα ή εστω να ειχε σε ολες τις αλλες εθνικοτητες εκπτωση 90% ωστε να ειχα μια τιμη που πρακτικα θα ηταν απαγορευτικη για Ελλαδα. Δεν λεω υπαρχουνε και αρκετοι Ελληνες πελατες που δεν ειναι υστερικοι κουτοπονηροι βλαχοδημαρχοι, αλλα δυστυχως με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα. Στο θεμα μας τωρα. Εχει κανει καταθεση σε IBAN ξενοδοχου με 14 ημερες δωρεαν ακυρωση ενω η προθεσμια δωρεαν ακυρωσης μ' αυτα και μ' εκεινα περασε; Μονη λυση να πας. Εκτος αν καταλαβα λαθος και εχει δωρεαν ακυρωση μεχρι 48 ωρες πριν. Παρε την booking και εξηγησε τους οτι ο ανθρωπος ειναι αναξιοπιστος. Οτι σε πηρε να ζητησει καταθεση και οτι εχεις αντιγραφο απο την καταθεση στο IBAN του (ιδανικα με τον αριθμο κρατησης ως σχολια, αν και φανταζομαι δεν το προεβλεψες). Υποψιν, οτι παιρνω ως δεδομενο οτι ειναι ακριβως οπως τα λες εσυ. Βεβαια ακομα και εκει δεν ειμαι σιγουρος ποιος ειναι ο λογος που σε χαλασε και θες να ακυρωσεις και δεν παιρνω θεση. Απλα θεωρητικα για οποιονδηποτε λογο θες οταν εχεις δικαιωμα δωρεαν ακυρωσης εχει υποχρεωση να την τιμησει ακομα και αν ο λογος ειναι "τελικα ακουσα για ενα αλλο νησι οτι ειναι καλυτερα εκει" Παρε την booking και εξηγησε αναλυτικα αλλα συνοπτικα (οχι σαλτσες και μασημενα λογια) και με 100% ακριβη δεδομενα πχ ημερομηνιες ακυρωσης και σχολια καταθεσης. Θα σου βρουν αυτοι την ακρη. να μας πεις και που ειναι τα δωματια σου να σου κανουμε διαφήμιση! 3 ώρες πριν, Malthador είπε Να ρωτήσω κάτι ημι-άσχετο: Έκανα κράτηση μέσω booking και με χρέωσε άμεσα το ποσό, ας πούμε €280. Μόλις πήγα στο διαμέρισμα η ιδιοκτήτρια (ενώ μου αρνήθηκε να κόψει τιμολόγιο, γιατί είπε ότι το έχει σε καθεστώς βραχυχρόνιας μίσθωσης, whatever), μου έκοψε απόδειξη για €235, προφανώς τα λεφτά που κράτησε αυτή αφαιρουμένης της προμήθειας του booking. Έτσι πρέπει να γίνεται; Για το υπόλοιπο ποσό δεν πρέπει να έχω απόδειξη; καταρχας με 24% φπα το 235€ κάνει 291,4€ και όχι 280€/ άρα δεν ειναι φπα αυτό εκτός αν είχε 19% φπα εκει που πηγες ή αν αυτό ειναι το φπα για ξενοδοχεια κατι που δεν το γνωρίζω. απο την άλλη δεν μπορεί να σου έκοψε απόδειξη χωρίς φπα. η απόδειξη περιλαμβανει παντα τον νόμιμο φπα. στην Ελλάδα έγινε αυτό ή εξωτερικό? μηπως ήταν απο την διαφορά νομίσματος?
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 4 ώρες πριν, k_w_t είπε Εαν εχει δεσμευσει τα λεφτα μεχρι να τα ξεδεσμευσει η τραπεζα θα παει χριστουγγενα.... Ειλικρινα αρνουμαι να δωσω για κατι 5-6 μηνες πριν τα λεφτα μου οσο καλη και να ειναι η προσφορα. Περσι εκλεισα ξενοδοχειο μεσω booking και δηλωσα την καρτα μου αλλα πληρωμη στο Ξενοδοχειο. Δεν ειχα κανενα προβλημα και καμια δεσμευση εκτος απο εκανα την ακυρωση 8 μερες πριν το check-in. ΥΓ Στην πληρωμη χρησιμοποιησα αλλη καρτα απο αυτην που ειχα δηλωσει στο Booking. ΥΓ2 Στον ολο θεμα φταινε και οι Ελληνικες τραπεζες... Μπορείς να κάνεις ταξιδιωτική ασφάλεια.
k_w_t Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 2 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε Μπορείς να κάνεις ταξιδιωτική ασφάλεια. Ασφαλειες - τραπεζες κτλ οταν ειναι να δωσουν πισω σε ταλαιπωρουν οσο δεν παει.. Οταν ειναι να εισπραξουν ακριβως το αντιθετο.....
dsvee Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 12 λεπτά πριν, Djzan είπε Μιλα μαζι τους και θα το καθαρισουν το θέμα. να μας πεις και που ειναι τα δωματια σου να σου κανουμε διαφήμιση! καταρχας με 24% φπα το 235€ κάνει 291,4€ και όχι 280€/ άρα δεν ειναι φπα αυτό εκτός αν είχε 19% φπα εκει που πηγες ή αν αυτό ειναι το φπα για ξενοδοχεια κατι που δεν το γνωρίζω. απο την άλλη δεν μπορεί να σου έκοψε απόδειξη χωρίς φπα. η απόδειξη περιλαμβανει παντα τον νόμιμο φπα. στην Ελλάδα έγινε αυτό ή εξωτερικό? μηπως ήταν απο την διαφορά νομίσματος? Δεν υπολογιζεται ετσι ο ΦΠΑ. Στα 280 ο φπα είναι 280 δια 1,24 = 225,81 καθαρη αξία και 54,19 Φπα. Στα ξενοδοχεία είναι 13%
k_w_t Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Απο την στιγμη που δεν εχει κοψει παραστατικο δεν μπορει να σου κρατησει τον ΦΠΑ . στα 280€ ειναι 32€ περιπου το ΦΠΑ Υπαρχει ακομα και ενας φορος διαμονης που παει αναλογα με τα αστερια του ξενοδοχειου. Ειδικότερα, ο φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα ανέρχεται σε: ▪ 0,5 ευρώ ανά ημερήσια χρήση δωματίου για ξενοδοχεία 1-2 αστέρων ▪ 1,5 ευρώ ανά διαμονή σε ξενοδοχεία 3 αστέρων ▪ 3 ευρώ ανά διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων ▪ 4 ευρώ ανά διαμονή σε ξενοδοχεία 5 αστέρων ▪ 0,50 ευρώ ανά διαμονή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ακομα και εαν κοψει αποδειξη ή τιμολογιο μπορει να κοψει πιστωτικο. Δεν θυμαμαι κανενα ξενοδοχειο να κοβει απο πριν την αποδειξη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις