dtzgr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Έχω ένα Opel Crossland X (1.2T 130HP βενζίνη -- ο κινητήρας είναι του PSA group, ίδιος με αυτούς που μπαίνουν στo aircross C3, τα 208/2008, 308/3008 κλπ). Σε λίγο καιρό είμαι για 1ο σέρβις. Σκεφτόμουν να τηλεφωνήσω σε 2-3 του επίσημου δικτύου που βρίσκονται κοντά μου και να ρωτήσω: - Τι περιλαμβάνει το 1ο σερβις - Τιμή Δυστυχώς σε κανένα από τα manual που μου έδωσαν δεν αναγράφεται λεπτομερώς το πρόγραμμα συντήρησης, δηλαδή τι εργασίες πρέπει να γίνουν ανά σέρβις. Στο παλιό μου αυτοκίνητο (fiat punto mk2) το manual έλεγε ακριβώς τι πρέπει να γίνει σε κάθε προγραμματισμένη επίσκεψη στο σέρβις: λάδια, φίλτρα, ιμάντες, μπουζί, φίλτρα αέρα, υγρά κλπ. 1. Πώς θα μάθω τι ακριβώς πρέπει να γίνει στο αυτοκίνητο ώστε να ξέρω τι από αυτά που μου λένε είναι απαραίτητο και τι είναι προαιρετικό; 2. Άλλοι με καινούριο OPEL: σας έδωσαν αναλυτικό πρόγραμμα συντήρησης με τις αντίστοιχες εργασίες ανά σερβις ή μόνο "σέρβις κάθε χρόνο ή κάθε x χιλιόμετρα"; 3. Τα σερβις στους επίσημους περιλαμβάνουν πιθανά firmware updates που έχει βγάλει η opel (πχ ECU κλπ). Δεν μιλάω για τους χάρτες του GPS (τους οποίους κάνω update μόνος μου περίπου κάθε τρίμηνο που βγάζει η opel δωρεάν αναβάθμιση χαρτών, οπότε τους κατεβάζω από το site και τους περνάω μόνος μου), αλλά για firmware των υπόλοιπων συστημάτων. Έχει νόημα να ρωτάω/ζητάω ή γενικά δεν βγαίνουν τέτοια updates; Τι γίνεται σε ό,τι αφορά αυτά τα firmware στην OPEL και τι στους άλλους κατασκευαστές; Θα με ενδιέφεραν απαντήσεις/εμπειρίες και από άλλους κατασκευαστές για να πάρουμε μια εικόνα. - Οι άλλοι κατασκευαστές δίνουν αναλυτικό πρόγραμμα συντήρησης; - Κάνουν τα fw updates (αν υπάρχουν) κατά το ετήσιο σέρβις; Με έξτρα χρέωση; Πρέπει να το ζητήσεις ή τα κάνουν ούτως ή άλλως;
KoreanW Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Βγαίνουν updates και για τον κύριο εγκέφαλο και για υποσυστήματα πχ ABS. Γενικά, όχι συγκεκριμένα για Opel.
dtzgr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Ευχαριστώ, αυτό φανταζόμουν κι εγώ. Οπότε αναρωτιέμαι πώς μπορώ να τα περάσω στο αυτοκίνητό μου, δηλαδή αν αυτά τα updates κατά κανόνα τα περνάνε στο service, και αν ναι μόνοι τους ή μόνο αν το ζητήσω; Με χρέωση ή χωρίς;
tutuyo Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 13 λεπτά πριν, dtzgr είπε Ευχαριστώ, αυτό φανταζόμουν κι εγώ. Οπότε αναρωτιέμαι πώς μπορώ να τα περάσω στο αυτοκίνητό μου, δηλαδή αν αυτά τα updates κατά κανόνα τα περνάνε στο service, και αν ναι μόνοι τους ή μόνο αν το ζητήσω; Με χρέωση ή χωρίς; Εχω το Corsa τελευταιας γενιας (2015). Για το service που ρωτας,οχι και στο δικο μου manual δεν γραφει πουθενα τις εργασιες αλλα εγω ρωταω οταν παω στην αντιπροσωπεια και μου δινουν και ανλυτικη αποδειξη που γραφει επανω τι αλλαξαν. Για τα swupdates μπορεις να τους το πεις και εσυ,αλλα μεχρι τωρα με εχουν ενημερωσει απο μονοι τους,που σημαινει οτι τους ερχεται οδηγια εσωτερικα. Φυσικα και χωρις χρεωση. Πχ εμενα μερικες φορες κοκομπλοκαρε ο δεικτης εξωτερικης θερμοκρασιας (οταν επεφτε στους μειον η θερμοκρασια) και εδειχνε -37 και μετα απο λιγο ξεμπλοκαρε. Με πηραν τηλεφωνο για ανακληση που επι της ουσιας ηταν upgrade 1
prometheas Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Τιποτα σπουδαίο δεν θα σου κάνουν στο πρώτο service Λαδάκι opel που θα το πληρώσεις χρυσό + την ροδέλλα (!) Φιλτρο λαδιού Ενας γενικός οπτικός έλεγχος άνευ ουσίας Τα updates γίνονται χωρίς χρέωση Οι εργασίες που προτείνει ο κατασκευαστής θα πρέπει να αναγράφονται στο βιβλίο συντήρησης και προφανώς στην απόδειξη που θα πάρεις.. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2019 από prometheas 1 1
tutuyo Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δεν ξερω σε ποια αντιπροσωπεια πας αλλα σε αυτην επι της Μεσογειων δεν ειναι και οι πιο σχολαστικοι. Φαντασου,το αμαξι ειχε μια μικρη διαρροη λαδιου (αλλα ηταν πολυ μικρη) και την καταλαβε το τζιμανι του ΚΤΕΟ οταν πηγα να περασω ΚΤΕΟ,μου λεει,εχει καποιες σταγονες απο λαδι,οταν θα πατε στην αντιπροσωπεια να τους το πειτε. Και οντως ετσι εγινε και αλλαχθηκε καποιο σωληνακι. Δλδ μεχρι τοτε στην αντιπροσωπεια δεν την ειχαν δει καν Επισης μια φορα ξεχασε να μου γραψει στο βιβλιο service ποτε εγινε το τελευταιο σερβις,ενω δεν με εχουν βολεψει και με αυτοκινητο εξυπηρετησης. Οποτε απο εμενα ειναι οχι σε αυτους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα