Προς το περιεχόμενο

Qashqai 1st gen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, ProponitisTouKanape said:

Κοίτα γενικά κοιτάζω και σε hatchback μικρομεσαιο γιατί δεν έχω θέμα με χώρους. Ωστόσο για κάποια μοντέλα διαβάζω πως έχουν θόρυβο στην εθνική ή τις μεγάλες ταχύτητες που για μένα είναι πολύ αρνητικό. Κι επειδή στα λεφτά που κοιτάζω βρίσκω και λίγο παλιότερο Qashqai, το έβαλα στη λίστα πιστεύοντας πως θα έχει λίγο καλύτερο πάτημα και άνεση, ως μεγαλύτερο. Η αλήθεια είναι πως θα ψαξω να το οδηγήσω να έχω έστω μια ιδέα ωστόσο οι κάτοχοι δίνουν κι εκ των έσω info για το πως είναι να ζεις με αυτο το αυτοκινητο :P 

Αν δεν έχεις πρόβλημα με το μέγεθος η επόμενη κατηγορία είναι πολύ πιο ταιριαστή για αυτοκινητόδρομο. 

Κάτι σε Mazda 6 ίσως, Ford Mondeo, Peugeot 508 ή αντίστοιχα της κατηγορίας αυτής. 

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Κοίτα γενικά κοιτάζω και σε hatchback μικρομεσαιο γιατί δεν έχω θέμα με χώρους. Ωστόσο για κάποια μοντέλα διαβάζω πως έχουν θόρυβο στην εθνική ή τις μεγάλες ταχύτητες που για μένα είναι πολύ αρνητικό. Κι επειδή στα λεφτά που κοιτάζω βρίσκω και λίγο παλιότερο Qashqai, το έβαλα στη λίστα πιστεύοντας πως θα έχει λίγο καλύτερο πάτημα και άνεση, ως μεγαλύτερο. Η αλήθεια είναι πως θα ψαξω να το οδηγήσω να έχω έστω μια ιδέα ωστόσο οι κάτοχοι δίνουν κι εκ των έσω info για το πως είναι να ζεις με αυτο το αυτοκινητο :P 

Μην πας σε QQ ,  στα 15Κ βρίσκεις πλέον καλα hatcback των 4,0 έως 4,1μ καινούριο. Σε τόσο "μικρά" αυτοκίνητα ένας σύγχρονος 1000αρης με 100+ άλογα τα πάει "στρωτά" στην εθνική οδό και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο με το καινούριο.

baleno , ibiza , i20 , rio , scoda etc

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, ProponitisTouKanape said:

Νταξει νομίζω δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την κουβέντα. Εσύ είπες πως η Opel είναι Αμερικάνικη επειδή άνηκε στη GM. Άρα με τη δική σου λογική οι δυο προαναφερθείσες είναι Γερμανικές. Για μένα είναι Βρετανικές όπως κι η Opel Γερμανική. Αλλά ας μείνουμε εδώ γιατί δεν προσφέρεις τίποτα στην κουβέντα. Αν θες να πεις κατι για το Qashqai ή να προτείνεις άλλο αυτοκίνητο, ελεύθερα. Φιλικα.

συγνώμη δεν ήθελα να σου διασπάσω το τόπικ και το λέω ειλικρινά, αλλά συμμετείχες κι εσύ στο offtopic,

και επειδή δεν το συνέχισες, να μην το συνεχίσω κι εγω μια τελευταία φορά λέγοντάς σου πως δεν μου εξηγείς γιατί να είναι γερμανικές και όχι αγγλικές αφού και στην Αγγλία αναπτύσσουν την τεχνολογία τους

σαν υπόθεση εργασίας, παραβλέπω πως το τεχνολογικό εκτόπισμα που παράηει η Ford και η GM στην Αμερική είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα περιφερειακό κέντρο που μπορεί να έχει στη Γερμανία ή στην Αγγλία

και θα σε ρώταγα αν είναι γερμανικά τα ΚΙΑ, αλλά αφού το αφήνουμε το θέμα, πάσο

φιλικά κι εγώ και καλό ψάξιμο με το Κασκάι

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Κανονικά ένα SUV θα έπρεπε κυρίως να είναι cruiser. Στην Εθνική δε κάνουν, off-road δε κάνουν, τότε κάνουν μόνο για σουπερμάρκετ και φόρτωμα για μπάνιο; :P 

Ε αυτο που λες είναι η ουσία για τα suv. Δημιουργήθηκε αυτή η κατηγορία για να πουλήσουν υποτιθέμενα πολιτισμένα τζιπ, τα οποία είναι γαμάτα στις ακριβές εκδόσεις με τα πολλά κυβικά, άλογα και ροπή. 

Αλλά οι ανεμικες φθηνές εκδόσεις είναι πραγματικά άχρηστες. Με μεγάλο ύψος, λίγα άλογα δεν αποδίδουν καλά στον ανοιχτό δρόμο, εκτός δρόμου δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από ένα κλασικό αυτοκίνητο, πέραν του μεγαλύτερου ύψους, ε γιατί  στο διατανο να το αγοράσεις; 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

Μην πας σε QQ ,  στα 15Κ βρίσκεις πλέον καλα hatcback των 4,0 έως 4,1μ καινούριο. Σε τόσο "μικρά" αυτοκίνητα ένας σύγχρονος 1000αρης με 100+ άλογα τα πάει "στρωτά" στην εθνική οδό και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο με το καινούριο.

baleno , ibiza , i20 , rio , scoda etc

Καμία σχέση με το τι κοιτάζω. Να σαι καλά που ασχολήθηκες πάντως :) 

1 ώρα πριν, NickTG είπε

Αν δεν έχεις πρόβλημα με το μέγεθος η επόμενη κατηγορία είναι πολύ πιο ταιριαστή για αυτοκινητόδρομο. 

Κάτι σε Mazda 6 ίσως, Ford Mondeo, Peugeot 508 ή αντίστοιχα της κατηγορίας αυτής. 

Ναι το σκέφτομαι και να σου πω την αλήθεια παίζει να βρίσκεις Focus σε παραπλήσια τιμή με Mondeo, στην αγορά των μεταχειρισμένων τα μικρομεσαία είναι πιο εμπορικά απο τα μεσαία. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, BritGreek είπε

Αν ενδιαφέρεσαι πάντως για υγραέριο, κάπου διάβασα ότι σε QQ δεν μπαίνει, χωρίς να ξέρω τον λόγο.

Οχι, δε προκειται να κάνω μετατροπή γιατί δε ξέρω πόσο θα το κρατήσω ο,τι κι αν πάρω. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ProponitisTouKanape είπε

Οχι, δε προκειται να κάνω μετατροπή γιατί δε ξέρω πόσο θα το κρατήσω ο,τι κι αν πάρω. 

Την πραγματική κατανάλωση του QQ με βενζίνη την έχεις ψάξει; Μίλησες για commuting, γι' αυτό στο λέω.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Την πραγματική κατανάλωση του QQ με βενζίνη την έχεις ψάξει; Μίλησες για commuting, γι' αυτό στο λέω.

Οχι. Με βάση τις εργοστασιακές υπολογίζω γύρω στο 10 εντός, 7.5-8 εκτός. Θα κοιτάξω και μια έρευνα του whatcar που λέει για την πραγματική καταναλωση. Γενικά 1.6 βενζίνη κάπου εκεί το υπολογίζω

Δημοσ.

SUV για commuting σε αυτοκινητόδρομο δεν θα έλεγα ότι είναι και η καλύτερη επιλογή , θα πρότεινα κάτι από την κατηγορία D , το ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο για να είναι πραγματικά ευχάριστο θέλει κατα το δυνατό μακρύ μεταξόνιο... Επιλογές πολλές

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, nik0laus είπε

SUV για commuting σε αυτοκινητόδρομο δεν θα έλεγα ότι είναι και η καλύτερη επιλογή , θα πρότεινα κάτι από την κατηγορία D , το ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο για να είναι πραγματικά ευχάριστο θέλει κατα το δυνατό μακρύ μεταξόνιο... Επιλογές πολλές

Ειναι μισο μέτρο μεγαλύτερα τα D αλλά τελικά βλέπω πως θα βάλω και μοντέλα αυτής της κατηγορίας στη λίστα μου 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, BritGreek είπε

Αν ενδιαφέρεσαι πάντως για υγραέριο, κάπου διάβασα ότι σε QQ δεν μπαίνει, χωρίς να ξέρω τον λόγο.

Μπαίνει αλλά με πολύ λεπτομερή ρύθμιση στα μείγματα και λίπανση.

Επίσης θα χρειαστεί και αλλαγή ο καταλύτης του απο πρίν γιατί βγάζει πρόβλημα. Δέν ξέρω εάν το βγάζει και χωρίς υγραέριο πάντως έχουν γίνει πολλές αναφορές.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...