Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι ξερω, ακουγεται «καμμενος» ο τιτλος του post 😛 

Σε καινουργιο αμαξι μολις 1 μηνα ενας φιλος ειχε τη τρομερη ιδεα να ανοιξει το καθρεφτη του χειροκινητα!

Οταν στη συνεχεια τους ενεργοποιησα ηλεκτρικα ακουστηκε ενα κλακ και επανηλθε. 

Πλεον λειτουργουν κανονικα αν και νομιζω ( δε το ειχα προσεξει πως μπορει να ηταν πριν ) οτι εχουν μια μικρη καθυστερηση στο ποτε ανοιγει ο αριστερος και ο δεξια...κοινως ποιος ανοιγει πρωτος.

Σας εχει τυχει! ? Γενικα ειναι τοσο ευαισθητα αυτα τα μοτερ των ηλεκτρικων ? Πιθανολογω οτι εχουν μια καποια ανοχη αλλα ειπα να ρωτησω τη γνωμη σας.

Ευχαριστω

Επεξ/σία από giantzeron
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα ηλεκτρικά αναδιπλουμενους καθρέφτες εδώ και 20 χρόνια που κανείς δεν ήξερε τί είναι.

Και καινούριο αμάξι που το φόρτωνα στο πλοίο, πάει ο μαουνιέρης που με οδηγούσε και σκάει ένα χαστούκι στον καθρέφτη να τον κλείσει «για να μην τον χτυπήσω» όσο είχα πίσω το μυαλό μου που έκανα τη μανούβρα. Ναι μου έχει τύχει.

Από τότε ο καθρέφτης έχει φαεί αρκετές, ψιλές και χοντρές. Η αλήθεια είναι ότι χαλάνε τα δόντια που έχει, λειτουργεί πάντως ακόμα εδώ και δυο δεκαετίες με την έννοια ότι κλείνει-ανοίγει ηλεκτρικά.

Το manual λέει ότι αν συμβεί, δεν τον επαναφέρεις χειροκίνητα αλλά γυρνάς το διακόπτη και αφήνεις να κάτσει μόνος του.

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ.
1 ώρα πριν, KoreanW είπε

Είχα ηλεκτρικά αναδιπλουμενους καθρέφτες εδώ και 20 χρόνια που κανείς δεν ήξερε τί είναι.

Και καινούριο αμάξι που το φόρτωνα στο πλοίο, πάει ο μαουνιέρης που με οδηγούσε και σκάει ένα χαστούκι στον καθρέφτη να τον κλείσει «για να μην τον χτυπήσω» όσο είχα πίσω το μυαλό μου που έκανα τη μανούβρα. Ναι μου έχει τύχει.

Από τότε ο καθρέφτης έχει φαεί αρκετές, ψιλές και χοντρές. Η αλήθεια είναι ότι χαλάνε τα δόντια που έχει, λειτουργεί πάντως ακόμα εδώ και δυο δεκαετίες με την έννοια ότι κλείνει-ανοίγει ηλεκτρικά.

Το manual λέει ότι αν συμβεί, δεν τον επαναφέρεις χειροκίνητα αλλά γυρνάς το διακόπτη και αφήνεις να κάτσει μόνος του.

Οποτε λες οτι με μια φορα δεν εγινε κ τπτ...?

Δημοσ.

δε λέω αυτό

μπορεί ναι, μπορεί όχι να μην έπαθε κάτι

αλλά θέλω να πω ότι είναι τελικά ανθεκτικοί όλοι αυτοί οι μηχανισμοί

ακόμα κι αν σπάσουν τα δοντια εσωτερικά, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δε θα λειτουργούν καθόλου, να δυσλειτουργούν όμως μπορεί

είναι και ακριβά σαν ανταλλακτικά να το λάβεις κι αυτό στα υπόψη

Δημοσ.

Καταλαβα,

βασικα αυτη η μικρη χρονικη διαφορα στο τελος της κινησης τους μου φαινεται περιεργη. Δε θυμαμαι αν συνεβαινε και πριν.

Κοινως ο δεξιος αργει λιγο περισοτερο να ανοιξει

Δημοσ.
30 minutes ago, giantzeron said:

Καταλαβα,

βασικα αυτη η μικρη χρονικη διαφορα στο τελος της κινησης τους μου φαινεται περιεργη. Δε θυμαμαι αν συνεβαινε και πριν.

Κοινως ο δεξιος αργει λιγο περισοτερο να ανοιξει

μπορεί αυτό να είναι δυσλειτουργία που προκλήθηκε από το κλείσιμο με το χέρι

αλλά πέρα από αυτό δε θα έχει άλλες επιπτώσεις, εκτός κι αν ξανακλείσει με το χέρι πολλές φορές

• Sad 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, giantzeron είπε

Σε καινουργιο αμαξι μολις 1 μηνα

Και δε το πάει μια βόλτα στην αντιπροσωπεία να το δουν ; 

Προφανώς, ας παραλείψει το γεγονός ότι τον έκλεισε με το χέρι :P 

Btw πως το κατάφερε, δεν μαζεύουν αυτόματα όταν το κλειδώνει ; 

Δημοσ.

Έχω φίλο με Mercedes clk του 2009 που φέτος ανακάλυψε (εγώ βασικά του το είπα πταν οδήγησα μια μέρα το αμάξι του επειδή είχε πιει 3 ποτά στη θάλασσα) ότι κλείνουν ηλεκτρικά οι καθρέφτες! Τόσα χρόνια τους έκλεινε με το χέρι. Δούλευαν ακόμα παντως 😂

1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Όχι απαραίτητα. Εξαρτάται τη ρύθμιση που έχεις κάνει ή σου έχουν κάνει από την αντιπροσωπεία κατά τον αρχικό προγραμματισμό. Με την ίδια λογική του αυτόματου κλειδώματος στις πόρτες κλπ

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Και δε το πάει μια βόλτα στην αντιπροσωπεία να το δουν ; 

Προφανώς, ας παραλείψει το γεγονός ότι τον έκλεισε με το χέρι :P 

Ε λογικά θα ζητήσω να το δουν στ 1ο service. Τον άνοιξε χειροκίνητα ...δεν τον έκλεισε.

Κάποιος φίλος μ είπε ότι γενικά ο δεξιός καθρέπτης, δεξιό τζαμί έχουν μια μικρή καθυστέρηση πάντα σε σχέση μετά αντίστοιχα "αριστερά" μέρη...

Παπατζες μου λέει ..? 😂

Δημοσ.

Δες αν λέει κάτι το manual για τη συγκεκριμένη περίπτωση (πχ αν επιτρέπεται ή ρητά απαγορεύεται να γίνει κάτι τέτοιο). Πχ στο δικό μου γράφει:

Αναφορά σε κείμενο

Αν επαναφέρετε χειροκίνητα έναν ηλεκτρικά αναδιπλούμενο καθρέπτη στην ανοικτή του θέση και τραβήξετε το κουμπί του καθρέπτη προς τα πίσω, θα εκδιπλωθεί ηλεκτρικά μόνο ο άλλος καθρέπτης.

Από αυτό καταλαβαίνω ότι στη δική μου περίπτωση δεν χάθηκε ο κόσμος. Δες μήπως στο δικό σου λέει κάτι αντίστοιχο.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Δες αν λέει κάτι το manual για τη συγκεκριμένη περίπτωση (πχ αν επιτρέπεται ή ρητά απαγορεύεται να γίνει κάτι τέτοιο). Πχ στο δικό μου γράφει:

Από αυτό καταλαβαίνω ότι στη δική μου περίπτωση δεν χάθηκε ο κόσμος. Δες μήπως στο δικό σου λέει κάτι αντίστοιχο.

Τιποτα δε γραφει *** μονο πως ανοιγουν

Δημοσ.
14 ώρες πριν, KoreanW είπε

μπορεί αυτό να είναι δυσλειτουργία που προκλήθηκε από το κλείσιμο με το χέρι

αλλά πέρα από αυτό δε θα έχει άλλες επιπτώσεις, εκτός κι αν ξανακλείσει με το χέρι πολλές φορές

Εν τελη ο καθρεφτης που υπεστει το κλεισιμο χειροκινητα ειναι κ αυτος που κλεινει πιο γρηγορα...! Μηπως να κλεισω κ τον αριστερα μια φορα ετσι να ερθει στα ισια του? 🤣🤣🤣🤣

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, giantzeron είπε

Εν τελη ο καθρεφτης που υπεστει το κλεισιμο χειροκινητα ειναι κ αυτος που κλεινει πιο γρηγορα...! Μηπως να κλεισω κ τον αριστερα μια φορα ετσι να ερθει στα ισια του? 🤣🤣🤣🤣

Απλά πήδηξε ένα ή δύο δόντια και γι αυτό κλείνει πιο γρήγορα...

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...