Προς το περιεχόμενο

Security

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σαν να γινεται συζητηση με 14χρονο που φανταζεται οτι τον περιμενουν ολοι για vip προσωπικο ασφαλειας. Κανει γυμναστικη, εχει λεει και καλο σωματακι ε ετοιμος ειναι. Τι αλλο θα διαβασουμε εδω μεσα

• Like 1
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jimis98 είπε

με τα σεμιναρια δεν ειναι και αυτος τροπος να γινεις σεκιουριτι με το κεμεα?

Είναι και αυτός ένας τρόπος 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, malmsteen1984 είπε

Σαν να γινεται συζητηση με 14χρονο που φανταζεται οτι τον περιμενουν ολοι για vip προσωπικο ασφαλειας. Κανει γυμναστικη, εχει λεει και καλο σωματακι ε ετοιμος ειναι. Τι αλλο θα διαβασουμε εδω μεσα

Καταρχήν δεν είπε κανείς οτι με περιμένουν και ξέρω οτι τίποτα δεν γίνεται χωρίς δουλειά.Και αν δεν έχεις σκοπό να βοηθήσεις ή να γράψεις κάτι χρήσιμο απλά προσπέρασε το και μην είσαι σαν τους περισσότερους Ελληνες στο διαδίκτυο .Ευχαριστώ για την ανταπόκριση 

2 λεπτά πριν, jimis98 είπε

ναι αυτο λεω,αρα υπαρχουν 2 τροποι να γινεις σωστα?

Δεν γνωρίζω αλλά λογικά έτσι είναι αν και κάποιοι έχουν γίνει με μόνο στρατό και κονε αλλά όχι κάτι το τέλειο πιστεύω

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, malmsteen1984 είπε

18αρης είναι, give him a break 🙂

Το σημαντικό αρχικά είναι να αποκτήσει μια πρωτη εικόνα για το προς τα που θέλει να βαδίσει επαγγελματικά και έπειτα τι θα απαιτηθεί από αυτόν αν διαλέξει τον έναν ή τον άλλο δρόμο.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Odoulos είπε
11 λεπτά πριν, Odoulos είπε

Καταρχήν δεν είπε κανείς οτι με περιμένουν και ξέρω οτι τίποτα δεν γίνεται χωρίς δουλειά.Και αν δεν έχεις σκοπό να βοηθήσεις ή να γράψεις κάτι χρήσιμο απλά προσπέρασε το και μην είσαι σαν τους περισσότερους Ελληνες στο διαδίκτυο .Ευχαριστώ για την ανταπόκριση 

Δεν γνωρίζω αλλά λογικά έτσι είναι αν και κάποιοι έχουν γίνει με μόνο στρατό και κονε αλλά όχι κάτι το τέλειο πιστεύω

δεν πρεπει να εχεις και χαρτια να φιανεσαι νομιμος?

Δημοσ.

Αν μπεις χωρίς διπλώματα ή σεμινάρια πάει να πει οτι είτε επαρκεί ο στρατός είτε έχεις κάποιο κονε..Δεν τα λέω εκ πείρας προς θεού υποθέσεις κάνω

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Odoulos είπε

Αν μπεις χωρίς διπλώματα ή σεμινάρια πάει να πει οτι είτε επαρκεί ο στρατός είτε έχεις κάποιο κονε..Δεν τα λέω εκ πείρας προς θεού υποθέσεις κάνω

ποσα τμηματα ιεκ λειτουργουν σε ολοι την ελλαδα με το στελεχος υπηρεσιων ασφαλειας?δινει και μορια σε προκυρηξεις ειδκων φρουρων

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Odoulos είπε

Καλησπέρα σε όλους είμαι 18 χρονών μόλις τελείωσα Γελ και θα ήθελα να κάνω μια κάποιες ερωτήσεις.Σκέφτομαι να πάω στα ιεκ για την ειδικότητα στέλεχος ασφάλειας προσώπων και υποδομών και μετά αφού τελειώσω με το καλό έχω κάνει δήλωση στον στρατό για τις ειδικές δυνάμεις.Αφού τελειώσω αυτά τα δυο με επιτυχία (αν πάνε όλα καλά)μπορώ εύκολα να βρω δουλειά με έναν καλό μισθό ή θα ζοριστώ αρκετά;Ο πατέρας μου έχει αρκετούς γνωστούς σε νυχτερινά μαγαζιά (αρκετά μεγάλα κεφάλια) και μήπως μπορεί να βοηθήσει και αυτό.Ρωτάω ήρεμα και καθαρά για να ξέρω τι με περιμένει και τι χρειάζεται να γνωρίζω πάνω σε αυτό το θέμα.Ευχαριστώ πολύ 

Λοιπον θα σου απαντήσω όσο πιο στεγνά και ρεαλιστικά γίνεται. 

Για μπράβος άστο. Χώρια που είναι μαυρίλα και περίεργη η φάση το χαρτί του σεκιουριτι ούτε παίζει ρόλο. Συνήθως είναι ξένοι έχουν ένα μπακραουντ σε πολεμικές τέχνες και μηδέν συνείδηση με ότι συνεπάγεται. (άκυρο αλλά σωστό ότι συχνάζουν σε σιδεραδικα). Είναι κλειστός κύκλος και σε καμία περίπτωση δεν μιλούν καν για αυτά πόσο μάλλον να δεχτούν κάποιον ξένο και νέο . Αλλά και εσύ ρε μαν μήπως έχεις λάθος προσδοκίες και λάθος το σκέφτεσαι/μπράβος δεν σημαίνει θα συχνάζω στα κλαμπ και θα δέρνω και θα βγάζω έξω τους πιωμενους θα βλέπω και τα γκομενακια και όλα καλά. Αυτό είναι το ελάχιστο. Αλλα κάνουν. 

Πάμε στα άλλα το σίγουρο είναι ότι δουλειά θα βρεις 100%.Για κλασσική στατική φύλαξη συνθήκες εργασίες μισθός και συναφή είναι κατά μέσο όρο άσχημα.Λιγα χρήματα και καθυστερημένα καλοκαίρια φουλ περίεργα ωράρια και άλλα τέτοια. Υπάρχουν και μερικές θέσεις καβατζες βέβαια.

Αν σε ενδιαφέρει μετά το εξής :Από ειδικές δυνάμεις συνήθως πάνε οι σεκιουριτι Αφρική για προστασία σε πλοία. Εκεί ξέρεις, καλύτερος μισθος αλλά φεύγεις για μήνες και υπάρχει κίνδυνος. 

Επίσης προστασία καμία Μύκονο η νησί καλά λεφτά πάλι θα είσαι πέρα δώθε, βέβαια πας από γνωστό και αφού βαρύνει το βιογραφικό. 

Εγώ θα σου πρότεινα να το βγάλεις για σταντ μπαι χαρτί ας υπάρχει αν δεν έχεις εναλλακτική αλλά πρόσεξε εγώ το είχα βγάλει προ πενταετίας μέσω κεκ σε κάνα δίμηνο μπαμ μπάνιο. Έτσι αξίζει. Τώρα καταργήθηκε και έγινε ιεκ? Τι να σου πω αν είναι έτσι δεν μπορώ να σου απαντήσω. 

ΥΓ για ξύλο και τέτοια δεν σχολιάζω καν η αρμοδιότητα και το καθήκον ενός σεκιουριτι είναι η πρόληψη. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Απο προσωπικη εμπειρια, σεκιουριτι σε νοσοκομεια, βαζουν τυπαδες 1.70 που ειναι 55 κιλα, χωρις κανενα προσον ή προυπηρεσια, απλα και μονο με μεσον (γονιος, θειος, μπατζανακης με γνωριμιες) και μισθους πεινας, που δεν αξιζουν με την καμια την ορθοστασια και τα ωραρια. Επισης φανταζομαι στην πλειοψηφια των επιχειρησεων που χρειαζονται σεκιουριτι (ειδικα για μικρομεσαιους) δεν τους ενδιαφερουν τα προσοντα σου (σωματικα, πολεμικες τεχνες), απλα θελουν να εχουν καποιον το βραδυ που μπορει να ειδοποιησει για βοηθεια οταν χρειαστει. Αν σου αρεσει η γυμναστικη, καλυτερα να ασχοληθεις με το personal training, οπου θα τα παιρνεις χοντρα απο 50αρες με χαλαρα μπρατσα ή βουτυρομπεμπεδες με σωσιβιο. Επισης με το χωρο της εστιασης, γιατι ο Ελληνας παντα θα τρωει εξω. Την τουριστικη σεζον μπορεις να πηγαινεις μαγειρας σε νησια με πολυ καλες απολαβες. Τελος, μπορεις να γινεις καποιου ειδους μαστορας και να χρεωνεις τον πισινο σου σε οποιαδηποτε βλαβη σε καλεσουν να πας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  • Σεκιουριτας μέσω εταιρίας θα παίρνεις ΠΑΝΤΑ το βασικό. Και 60 χρονών να πας
  • Μπράβος για να γίνεις, ούτως ή άλλως 2η δουλειά είναι. Και πόσα θα πάρεις? 50€ το βράδυ για 2-3 βράδια τη βδομάδα. Αναλώσιμη , κατεστραμμένη δουλειά για πολλούς λόγους και πάντα με γνωστούς.
  • Αν πας ιδιωτική ασφάλεια εφοπλιστών κλπ θα παίζεις απο 1000€-1500€. Δεν θα σε πάρουν ποτέ όμως με τις γνώσεις που έχεις. Θα πρέπει να έχεις περάσει εκπαιδεύσεις / σχολές / διακρίσεις σε αθλήματα, που να αποδεικνύουν πως είσαι κυρίως υγιής πνευματικά αλλά παράλληλα ξέρεις να συμπεριφερθείς σωστά και με σωστές προτέραιότητες σε καταστάσεις ανάγκης. Συνήθως αυτοί που δουλέυουν σε τέτοιες θέσεις είναι 30+ και έχουν μεγάλη προϋπηρεσία ή είναι / ήταν μόνιμα στελέχη στρατού. Καμία σχέση με τα μπρατσόνια που κάποιος έχει στο μυαλό του. Μπορεί να είναι και 60 κιλά μόνο.

Καταλήγοντας, συνοπτικά οι παραπάνω είναι οι επιλογές που σου είπα. Κατά πόσο σου φαίνεται ωραίο σαν μέλλον και ευκαιρίες να στηρίζεσαι να βγάλεις λεφτά στο ότι πας γυμναστήριο, είναι δικό σου θέμα :) 

2 ώρες πριν, sexymwro7 είπε

Αν σου αρεσει η γυμναστικη, καλυτερα να ασχοληθεις με το personal training, οπου θα τα παιρνεις χοντρα απο 50αρες με χαλαρα μπρατσα ή βουτυρομπεμπεδες με σωσιβιο. - Πρέπει να έχει ΤΕΦΑΑ και όχι απλά να πηγαίνει γυμναστήριο

Επισης με το χωρο της εστιασης, γιατι ο Ελληνας παντα θα τρωει εξω. Την τουριστικη σεζον μπορεις να πηγαινεις μαγειρας σε νησια με πολυ καλες απολαβες- το καλές είναι σχετικό. Το μόνο σίγουρο είναι τα 12ωρα και τα τρελά βρισίδια  και το χαμηλότατο επίπεδο που παίζει στις κουζίνες.

Τελος, μπορεις να γινεις καποιου ειδους μαστορας και να χρεωνεις τον πισινο σου σε οποιαδηποτε βλαβη σε καλεσουν να πας.-  Το μόνο σίγουρο. Αν για κάποιο λόγο γίνεις υδραυλικός καλός ας πουμε, σε λίγα χρόνια που θα έχεις φτιάξει πελατολόγιο θα βγάζεις χρήμα με την ουρά. Και στα υπόψη, υδραυλικός δεν είναι μόνο αυτός που βάζει σωλήνες ;)

και να θυμάσαι, το χρήμα βγαίνει με την πραγματική δουλειά και την παραγωγή μετρήσιμου έργου. Αν σκέφτεσαι το ότι έξυπνος είμαι, θα βρω μια λύση να ειμαι χαλαρός και να βγάζω χρήμα, θα πεθάνεις άφραγκος!

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οτι είπε ο sphinxgr, και συγκεκριμένα αν ψαχτείς-προσπαθήσεις για το 3ο bullet. Αλλιώς αστο καλύτερα...εκτός αν έχεις δόντι κανέναν "στα κεντρικά" σε εταιρία και σε βάλει με το καλημέρα σε θέση προισταμένου (επόπτης κτλ) και πάλι εμένα η φάση του δοντιού δεν θα με έψηνε.

Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα, σόρρυ αλλα θέλω να τα ξεχάσω.

Επεξ/σία από Agent_Orange
Δημοσ.

Διαβασα το θεμα και θα με ενδιεφερε πραγματικα τι ειναι αυτο που παρακινει καποιον να γινει security. Σταθερη δουλεια δεν ειναι, οι οικονοπμικες απολαβες ειναι της πεινας, τα ωραρια εξαντλητικα και εχεις να κανεις ανα πασα στιγμη με τον καθε μαλακα. 

Απο την αλλη αν πας για αλλου ειδους φυλαξη οι κινδυνοι πολλαπλασιαζονται και μπλεκεις σε αλλα, βρωμικα λουκια, ειτε μιλαμε για νυκτερινα μαγαζια, ειτε για φυλαξη υψηλων προσωπων. 

Η εικονα που εχω σχηματισει για αυτη τη δουλεια ειναι πως προκειται για λυση απελπισιας. Τοσο απο αυτα που εχω δει αλλα και απο συζητησεις που κανω καθημερινα με τους φυλακες που εχουμε στην εταιρεια. Ασε το χωσιμο που τρωνε και κανουν και χιλιες δυο αλλες δουλειες περα απο αυτη της φυλαξης.

• Like 3
Δημοσ.

Δε ξέρω τι μπορεί να σου προσφέρουν τα ΙΕΚ που αναφέρεις, κάθε σχολή έχει τα θετικά της
Αλλά υπάρχουν χίλια δυο αλλά πράγματα να κάνεις, να μάθεις , επαγγελματικές εκπαιδεύσεις κ.ο.κ.
Από πολεμικές τέχνες (καλά εκεί ίσως θα έπρεπε είδη να έχεις διακρίσεις), summer camps , επιβίωση, στοχοβολή, ασφαλή οδήγηση, ακόμα και negotiation skills trainings κ.ο.κ.
Εντωμεταξύ το ότι θα κάνεις τις παραπάνω εκπαιδεύσεις δεν σημαίνει ότι είσαι απαραίτητα καλός, αλλά σε κάτι από αυτά μπορεί να βρεις ότι έχεις και κάποια ιδιαίτερη κλήση

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, vastegial_74 είπε

Διαβασα το θεμα και θα με ενδιεφερε πραγματικα τι ειναι αυτο που παρακινει καποιον να γινει security. Σταθερη δουλεια δεν ειναι, οι οικονοπμικες απολαβες ειναι της πεινας, τα ωραρια εξαντλητικα και εχεις να κανεις ανα πασα στιγμη με τον καθε μαλακα. 

Απο την αλλη αν πας για αλλου ειδους φυλαξη οι κινδυνοι πολλαπλασιαζονται και μπλεκεις σε αλλα, βρωμικα λουκια, ειτε μιλαμε για νυκτερινα μαγαζια, ειτε για φυλαξη υψηλων προσωπων. 

Η εικονα που εχω σχηματισει για αυτη τη δουλεια ειναι πως προκειται για λυση απελπισιας. Τοσο απο αυτα που εχω δει αλλα και απο συζητησεις που κανω καθημερινα με τους φυλακες που εχουμε στην εταιρεια. Ασε το χωσιμο που τρωνε και κανουν και χιλιες δυο αλλες δουλειες περα απο αυτη της φυλαξης.

Ισχύουν απόλυτα αυτά. Ίσως λίγο με το περί σταθερότητας να διαφωνώ. Υπάρχουν 2-3 μεγάλες εταιρείες που συνεργάζονται με καταστήματα εργοστάσια κτλ. Εκεί υπάρχει σταθερότητα και σε χρόνο και πληρώνουν κανονικά.... Τον βασικό βέβαια. Ένα άλλο είναι ότι δεν χρειάζεται καμία εξειδίκευση η γνώση είναι κάτι πολύ basic που μπορεί να κάνει ο καθένας. 

Εγώ σε καμία περίπτωση δεν την υποτιμώ. Η δουλειά είναι δουλειά και δεν είναι ντροπή. Πόσους φίλους έχω και εγώ και ο καθένας που αν και με πτυχίο αεί αρχιτεκτονική η πληροφορική είτε είναι άνεργοι είτε δουλεύουν πωλητές η σε σούπερ μάρκετ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...