Vaguras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2004 Φίλος κάνει αίτηση στον ΟΤΕ για DSL. Επειδή δεν είναι πολύ καλός γνώστης ρωτά τον υπάλληλο (πιό άσχετος) τι πρωτόκολλα να βάλει στην αίτηση και αυτός του λέει "Άστα κενα θα τα βρούμε εμείς". Όλο χαρά ο τύπος βλέπει επιτέλους το λαμπάκι του Zyxel να ανάβει και λέει "Όπα .. έχω DSL". Κάνει online αίτηση στη forthnet και του δίνουν username, password και ρυθμίσεις (άλλοι άσχετοι εκέι ... δύο διαφορετικούς υπαλλήλους ρώτησε ... δύο διαφορετικά σετ ρυθμίσεων του είπαν). Τέλος πάντων βάζει αυτά που πρέπει να είναι τα σωστά και μόλις πάει το wizard του Zyxel να κάνει Diagnose ενώ το DSL synchronisation βγαίνει pass (σσ. ο πρώτος υπάλληλος της Forthnet αποφάνθηκε ότι μάλλον δεν γίνεται synchronisation με τον ΟΤΕ) τα test gia PPP(ATM OAM) loopback και PPP/PPPoE και το ping default gateway βγαίνουν Failed. Υποψιάζομαι ότι πιθανότατα τα τσακάλια στον ΟΤΕ δεν έχουν ρυθμίσει καλά επειδή δεν συμπλήρωσε τα πρωτόκολλα στην αίτηση. Όποια βοήθεια δεκτή...... p.s : γραμμή PSTN και δύο υπολογιστές σε LAN
Διονύσης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2004 Πρεπει στις ρυθμίσεις του modem να βάλει PPPoA (PPP Over ATM) και όχι PPPoE (PPP Over Ethernet) νομιζω.
Leibniz Δημοσ. 29 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2004 Egw gia PPPoEthernet ekana thn aithsh kai etsi douleuei. Efoson anapsei to lampaki DSL panw sto zyxel tha prepei na parei thlefwno sto 121 kai na zhthsei na ton energopoihsoun. Se kamia mera tha statheropoihthei kai to lampaki PPPoE/ACT to opoio tha prepei na anavosvhnei mexri tote kai afou ginei auto ola tha einai etoima. Diavaste to user guide tou Zyxel. (Ypothetw exei 650R zyxel)
zoranb Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Α ακριβώς ίδια κατάσταση, μόνο που εγώ παιδιά έχω βάλει CONNEX ε δηλαδή πάλι otenet ε? Τί κάνω? Εγώ έχω το zyxel 660 και όταν κάνω το configuration genie μου βγάζει τα ίδια 2 failed tests 1. PPP/PPPoE server connection 2. Ping default gateway
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.