Fan Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Γνωρίζω ότι υπάρχει η Σχολή Ξεναγών που έχει διετή φοίτηση και αποκτάς το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του ξεναγού. Έχω διαβάσει όμως ότι υπάρχουν και ταχύρυθμα τρίμηνα σεμινάρια σχετικά με την ξενάγηση, τα οποία διοργανώνονται από τα ΑΕΙ και σου δίνουν κάποια πιστοποίηση. Όσα και εάν έψαξα δεν μπόρεσα να βρω κάτι, εκτός από 1-2 που είχαν πραγματοποιηθεί πριν 3 χρόνια. Ξέρει κανένας εάν υπάρχουν ακόμη τέτοια σεμινάρια;
Lasombra Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Πολυ πιθανο να πουλα το ΕΚΠΑ κατι τετοιο, παρ'ολ'αυτα μην περιμενεις να εργαστεις νομιμα ως ξεναγος και να θησαυρισεις... Το πιο πιθανο ειναι να σε "κατακρεουργησουν" αν επιχειρησεις να φας απο την πιτα τους... Θελει λεπτο χειρισμο το ζητημα, ισως αυτα τα σεμιναρια να ειναι πεταμενα χρηματα...
Fan Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Σίγουρα ένας ξεναγός δεν μπορεί να θησαυρίσει. Περισσότερο το θέλω για ένα έξτρα χαρτζιλίκι. Ούτε σε ΙΕΚ έχω βρει κάτι ανάλογο
Lasombra Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 13 ώρες πριν, Fan είπε Σίγουρα ένας ξεναγός δεν μπορεί να θησαυρίσει. Περισσότερο το θέλω για ένα έξτρα χαρτζιλίκι. Ούτε σε ΙΕΚ έχω βρει κάτι ανάλογο Στη Σαντορίνη όχι απλά θησαυρίζουν, ταΐζουν παιδιά κι εγγόνια... Και στο Ηράκλειο δηλαδή αλλά Σαντορίνη έχει καλύτερο value for money, τσιμπάς δυο ματσωμένα πελατάκια και βγάζεις τα έξοδα του μήνα, τα υπόλοιπα κέρδος. Είναι καλό sport το ξεναγηλίκι, κάνεις πληρωμένες διακοπές. Μου φαίνεται λίγο απίθανο να μπορείς να πάρεις νόμιμη άδεια ξεναγού μόνο με τα σεμινάρια του ΕΚΠΑ, οι ξεναγοί έχουν ξοδέψει μια τετραετία γεμάτη... Τεσπα, ρώτα το ΕΚΠΑ, ρώτα και το αρμόδιο υπουργείο που χορηγεί άδειες ξεναγών (και τους δυο φορείς θα τους ρωτήσεις έγγραφα, όχι με τηλέφωνα, μετά από 3-4 εργάσιμες πάρε και τηλέφωνο). Μια γρήγορη ματιά εδώ: http://www.mintour.edu.gr/index.php/sxoles-xanagon Αν έχεις διάθεση, χτύπα μια διετία κι έγινες! 😁 Για έξτρα χαρτζιλίκι χρειάζεσαι ευφράδεια σε τουλάχιστο μια ξένη γλώσσα, διαμονή σε τουριστικό προορισμό, κονέ με τουριστικό γραφείο.
sphinxgr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Όταν έχεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ξεναγού μπορείς και να συνεργαστείς επίσημα με πρακτορεία αλλά και να κάνεις μόνος σου τη δουλειά. Οι τυχάρπαστοι που απλά διάβασαν ένα βιβλίο και το παίζουν ξεναγοί, έχω την εντύπωση πως είναι παράνομοι και τους κυνηγάνε. Σε κάθε περίπτωση αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει επίσημα το επάγγελμα, ναι πρέπει να είναι πιστοποιημένος. Επίσης έχει αρκετά έσοδα απο "συνεργαζόμενες επιχειρήσεις" που τους πάει πελάτες. 22 ώρες πριν, Fan είπε Σίγουρα ένας ξεναγός δεν μπορεί να θησαυρίσει. Περισσότερο το θέλω για ένα έξτρα χαρτζιλίκι. Ούτε σε ΙΕΚ έχω βρει κάτι ανάλογο Εξαρτάται πως θα το δουλέψει. Προσωπικά το βλέπω ως σοβαρό επάγγελμα που βγαίνει απο τα στενά όρια του επαγγέλματος. Ένας σωστός ξεναγός είναι ταυτόχρονα και δάσκαλος. Όχι μόνο ενημερώνει αλλά παράλληλα ανοίγει τους πνευματικούς ορίζοντες των ανθρώπων.. *Επειδή είμαστε σε τεχνολογικό forum όμως, να αναφέρω πως θεωρώ πως είναι ένα επάγγελμα που πεθαίνει. Δεν είμαι μακριά η ώρα που θα φοράς γυαλιά και σε ότι κοιτάς αυτομάτως θα ενημερώνεσαι για την ιστορία του και ότι σχετίζεται με αυτό, οπότε ο ξεναγός στις νέες γενιές θα είναι κάτι αχρείαστο. **Στην Πολωνία εχουν τεράστια πέραση απο πιστοποιημένους ξεναγούς τα Free Walking Tours. Απο τις ωραιότερες εμπειρίες της ζωής μου. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα