DrLo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, christakos07 είπε Πως μπορεί να αποδειχθεί μια προφορική συμφωνία; Με μάρτυρες. Το έχω κάνει επιτυχημένα σε διακστήριο και μάλιστα ενώ υπήρχε χαρτί που ελεγε "κάπως" διαφορετικά πραγματα. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2019 από DrLo
Bigi444444 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Κανας άλλος να μας πει γνώμη; Λίγα έχουμε ακούσει μέχρι τώρα.
DrLo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Joshua21 είπε Αν μια συμφωνία υπάρχει μόνο στα λόγια, τότε δεν μπορεί να αποδειχθεί με κανένα τρόπο. Δεν ισχύει. Καρατσεκαρισμένα. Γραπτές συμφωνίες απαιτούνται μόνο εκεί που ο νόμος λέει ότι πρέπει να είναι γραπτές για να είναι έγκυρες. . Σε προσωπική μου περίπτωση είχα συμβαση παροχής υπηρεσιών που ελέγε τύπου "αμοιβή τουλάχιστον Χ ευρώ" και απέδειξα με άλλα στοιχεία σε δικαστήριο ότι υπήρξε μεταγενέστρεη προφορική συμφωνία που όριζε πχ Χ+50% ευρώ. Το δικαστήριο δέχθηκε ότι αυτό που είχαμε συμφωνήσει προφορικά ίσχυε και μου επιδήκασε με βάση το Χ+50%. (αυτά πολλά χρόνια πριν, πριν γίνουν οι ηλεκτρονικές αναγγελίες) Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2019 από DrLo
Joshua21 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, DrLo είπε 4 ώρες πριν, Joshua21 είπε Αν μια συμφωνία υπάρχει μόνο στα λόγια, τότε δεν μπορεί να αποδειχθεί με κανένα τρόπο. Δεν ισχύει. Καρατσεκαρισμένα. Γραπτές συμφωνίες απαιτούνται μόνο εκεί που ο νόμος λέει ότι πρέπει να είναι γραπτές για να είναι έγκυρες. . Σε προσωπική μου περίπτωση είχα συμβαση παροχής υπηρεσιών που ελέγε τύπου "αμοιβή τουλάχιστον Χ ευρώ" και απέδειξα με άλλα στοιχεία σε δικαστήριο ότι υπήρξε μεταγενέστρεη προφορική συμφωνία που όριζε πχ Χ+50% ευρώ. Κάπου χάθηκες... εφόσον υπήρχαν "άλλα στοιχεία" τότε η συμφωνία αυτή ΔΕΝ υπήρχε μόνο στα λόγια, η περίπτωση που περιγράφεις ουδεμία σχέση έχει με αυτό που ισχυρίστηκα εγώ.
DrLo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Κάπου χάθηκες... εφόσον υπήρχαν "άλλα στοιχεία" τότε η συμφωνία αυτή ΔΕΝ υπήρχε μόνο στα λόγια, η περίπτωση που περιγράφεις ουδεμία σχέση έχει με αυτό που ισχυρίστηκα εγώ. Όχι. απαραίτητα. Δε μπορώ να σου πω λεπτομέρειες γιατί παρα είναι προσωπική υπόθεση. Άλλο στοιχείο μπορεί να είναι η κατάθεση ενός μάρτυρα πχ. Μπορεί να είναι μια πληρωμή που έγινε για 1 χρόνο και μόνο (και θα μπορούσε να ήταν και για κάτι άλλο) και έγινε δεκτό ότι αντίστοιχα πρέπει να γίνουν για όλα τα χρόνια χωρίς κανένα άλλο στοιχείο που να δείχνει ότι αυτή η προφορική συμφωνία αφορούσε όλα τα χρόνια και δεν ήταν αυτή η πληρωμή μια εξαίρεση. Φυσικά έχει να κάνει με το είδος συμφωνίας. Δε μπορείς να πουλήσεις σπίτι "στα λόγια". Αλλά σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ισχύει Υποθέτω βέβαια ότι μεταξύ προφορικής και γραπτής συμφωνίας υπερισχύει η γραπτή. Αν πχ στη δική μου περίπτωση το χαρτί δεν είχε τη λέξη "τουλάχιστον" καταλαβαίνω ότι δε θα δεχοταν κάποιος την μετέπειτα προφορική συμφωνία καθώς ερχόταν σε αντίφαση με την ισχυρότερη προηγούμενη γραπτή. Αυτό είναι από δική μου εμπειρία. Τώρα τι να σου πω. Να έκανε λάθος το δικατήριο; (νομίζω είχα κερδίσει και το 2ο βαθμο) Να είναι ιδαιτερότητα του εργατικού δικαίου ή των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών ? Μπορεί. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2019 από DrLo
Joshua21 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, DrLo είπε Όχι. απαραίτητα. Δε μπορώ να σου πω λεπτομέρειες γιατί παρα είναι προσωπική υπόθεση. Άλλο στοιχείο μπορεί να είναι η κατάθεση ενός μάρτυρα πχ. Μπορεί να είναι μια πληρωμή που έγινε για 1 χρόνο και μόνο και έγινε δεκτό ότι αντίστοιχα πρέπει να γίνουν για όλα τα χρόνια χωρίς κανένα άλλο στοιχείο που να δείχνει ότι αυτή η προφορική συμφωνία αφορούσε όλα τα χρόνια και δεν ήταν αυτή η πληρωμή μια εξαίρεση. Φυσικά έχει να κάνει με το είδος συμφωνίας. Δε μπορείς να πουλήσεις σπίτι "στα λόγια". Αλλά σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ισχύει. Μα δεν θέλω λεπτομέρειες, εγώ μίλησα για την περίπτωση που μια συμφωνία υπάρχει μόνο στα λόγια, και εσύ μου απαντάς για συμφωνία που αποδεικνύεται με στοιχεία άρα ΔΕΝ υπάρχει μόνο στα λόγια. Τώρα αν έχεις αδυναμία στο να κατανοήσεις τη διαφορά, δεν μπορώ να κάνω κάτι.
DrLo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μα δεν θέλω λεπτομέρειες, εγώ μίλησα για την περίπτωση που μια συμφωνία υπάρχει μόνο στα λόγια, και εσύ μου απαντάς για συμφωνία που αποδεικνύεται με στοιχεία άρα ΔΕΝ υπάρχει μόνο στα λόγια. Τώρα αν έχεις αδυναμία στο να κατανοήσεις τη διαφορά, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Εντάξει, δεν έχω όρεξη να σκανάρω την απόφαση του δικαστηρίου. Ξέρεις καλύτερα το τι υπήρχε πέρα από τα λόγια στη περίπτωσή μου και έχεις απόλυτο δίκιο και κέρδισες το internet. Υποκλίνομαι στην ικανότητα σου να καταλαβαίνεις τι σου λέει κάποιος.. PS: έχω και 2η περίπτωση προσωπική που διακσ΄τηριο δέχθηκε ότι υπήρχε δεσμετική συμφωνία μου με εταιρεία που δεν υπήρχε ΤΙΠΟΤΑ ούτε χαρτί ούτε τιμολόγιο ούτε τίποτα με κατάθεση μάρτυρα την μητέρα μου. Αν θες πίστεψέ το. PS2: Ακριβώς επειδή και "τα λόγια μετράνε" είναι πολύ σημαντικό κάποιος να κάνει σωστά χαρτιά ώστε να μη βρεθεί να πρέπει να αποδείξει τη δική του θέση πάνω σε μια τέτοια περ΄πτωση όποτ είναι "εγώ λέω / αυτός λέει' που λένε και οι φιλοι μας οι αμερικάνοι. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2019 από DrLo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα