Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, vasilisx είπε

Γεια σας. Θα ήθελα την γνώμη κάποιου που μπορεί να του έχει συμβεί το ίδιο να μου πει το αποτέλεσμα. 

Καταρχήν έχω πάει σε δικηγόρο και μου έχει λύσει κάθε απορία, αλλά επειδή κάθε δικηγόρος μπορεί να το βλέπει από άλλη οπτική γωνία, θέλω αν ξέρει κάποιος μια άλλη περίπτωση

Είμαι επαγγελματίας αγρότης

Έχω ενικιασει ένα αγροτεμάχιο που το καλλιεργώ κανονικά, ακόμα και τώρα έχω μέσα καλλιέργεια από 2016-2025 και το μισθωτηριο που έχουμε κάνει με τον ιδιοκτήτη είναι μονάχα ηλεκτρονικά στην εφορία, όχι ιδιοτικο συμφωνητικό. Το ενοίκιο το καταθέτω στην ώρα μου στην τράπεζα στο ΙΒΑΝ που μου έχει δώσει.

Ο ιδιοκτήτης αυτή την στιγμή έχει μισθώσει το αγροτεμάχιο σε άλλο άτομο σε συμβολαιογράφο για να μπει στα σχέδια βελτίωσης ο νέος, όπου προχωράει και στην αγορά του χωραφιού.

Έτσι ο ιδιοκτήτης που έχουμε μαζί το μισθωτηριο θέλει να μου κάνει έξωση, και ενώ με ενημέρωσε προφορικός να φύγω και εγώ αρνήθηκα, χθες με ενωχλησε η δικηγόρος του για να μου πει ότι προχωράει σε αγωγή ης βάρος μου επειδή δεν φεύγω από το αγροτεμάχιο.

Έχω ακόμα 6 χρόνια μισθωτηριο.

Αν πάμε δικαστικά μπορούν να με βγάλουν από το αγροτεμάχιο;;;

Εφόσον πληρώνεις, δεν σε ακουμπάει ΚΑΝΕΙΣ !

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το συμβόλαιο σου ισχύει κανονικά μέχρι το 2025. Γι αυτό και δεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο ακόμα, είναι στους όρους να σε διώξει ο ιδιοκτήτης γιατί ξέρουν ότι και η πώληση να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης δεν μπορεί να σε διώξει. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vasilisx είπε

Έχω ρωτήσει μέχρι τώρα 4 δικηγόρους, έναν που έχω από την αρχή και άλλους μέσω γνωστών. Πόσους να ρωτήσω ακόμα;

Όλοι μου λένε το ίδιο πράγμα. Ότι το ηλεκτρονικό μισθωτηριο αντικαθιστά 100% το ιδιωτικό συμφωνητικό, ιδικά στην περίπτωση την δικιά σου που και καλλιεργείς επί 3 έτη ως τώρα και πας για 4ο και ότι 3 χρόνια καταθέτεις το μισθωτηριο στον ΙΒΑΝ του ιδιοκτήτη και δεν αποδεχτεί ως τώρα το έμβασμα μου που γραφω ότι κάνω αυτό το έμβασμα για αυτό το λόγο.

Με την δήλωση ΟΣΔΕ, τι γίνεται ?

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Με την δήλωση ΟΣΔΕ, τι γίνεται ?

Ένα παραπάνω, δουλεύω σε φορέα υποβολής οσδε, και φυσικά 3 χρόνια το δηλώνω στο οσδε με το ηλεκτρονικό μισθωτηριο που ισχύει κανονικά στον ΟΠΕΚΕΠΕ, κ όχι απλώς ισχύει, αλλά ο ΟΠΕΚΕΠΕ μας λέει αν υπάρχει ιδιωτικό κ ηλεκτρονικό να μας προσκομίζεται το ηλεκτρονικό.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεις να παρεις αποζημιωση.

Βασικα μπορει να σε διωξει μονο αν σου πληρωσει αποζημιωση.

Η αληθεια ειναι οτι η κρητη ειναι το καλυτερο οικοπεδο του πλανητη απο θεμα κλιματος- τοποθεσιας

αλλα και οι τιμες που λες ειναι υπερβολικες για μη οικοδομησιμα.

Επεξ/σία από j2k
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, vasilisx είπε

Ένα παραπάνω, δουλεύω σε φορέα υποβολής οσδε, και φυσικά 3 χρόνια το δηλώνω στο οσδε με το ηλεκτρονικό μισθωτηριο που ισχύει κανονικά στον ΟΠΕΚΕΠΕ, κ όχι απλώς ισχύει, αλλά ο ΟΠΕΚΕΠΕ μας λέει αν υπάρχει ιδιωτικό κ ηλεκτρονικό να μας προσκομίζεται το ηλεκτρονικό.. 

Άρα, αν τολμήσει να το δηλώσει και αυτός, θα το μάθεις από πρώτο χέρι.

ΥΓ. Μπορεί όμως να το βάλει στα σχέδια βελτίωσης χωρίς να το έχει στο ΟΣΔΕ ?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Άρα, αν τολμήσει να το δηλώσει και αυτός, θα το μάθεις από πρώτο χέρι.

ΥΓ. Μπορεί όμως να το βάλει στα σχέδια βελτίωσης χωρίς να το έχει στο ΟΣΔΕ ?

Όχι δεν μπορεί να το βάλει στα σχέδια αν δεν δηλωθεί στο Οσδε. Επειδή το ξέρω από πρώτο χέρι περί Οσδε, νέους αγρότες και σχεδία επειδή δουλεύω και σε αυτό το κομμάτι, το χωράφι το θέλει οποσδηποτε του χρόνου και να δηλωθεί στο Οσδε και να το ξεκινήσει να το φτιάχνει, άρα και δικαστικός να πάμε μέχρι να ξεκαθαρίσει, θα πάρει αρκετός χρόνος...

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή είμαι στο γραφείο φίλου μου δικηγόρου και του έδειξα το μήνυμα σου.

Μου είπε ότι σου είπαν και οι δικοί σου δικηγόροι.

Πες στον ιδιοκτητη να σου κάνει ...10 αγωγές αν θέλει. Δεν σε κουνάει κανένας.

• Like 3
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, crom251 είπε

Αυτή τη στιγμή είμαι στο γραφείο φίλου μου δικηγόρου και του έδειξα το μήνυμα σου.

Μου είπε ότι σου είπαν και οι δικοί σου δικηγόροι.

Πες στον ιδιοκτητη να σου κάνει ...10 αγωγές αν θέλει. Δεν σε κουνάει κανένας.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου!!!

Δημοσ.

Τώρα δηλαδή ειλικρινά, έχεις ρωτήσει ήδη 4 δικηγόρους, έχεις πάρει από όλους την ίδια απάντηση και έρχεσαι να ρωτήσεις τι ακριβώς εδώ μέσα από άτομνα που μπορεί να μην έχουν περάσει ούτε απ' έξω από τη νομική;

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε

Τώρα δηλαδή ειλικρινά, έχεις ρωτήσει ήδη 4 δικηγόρους, έχεις πάρει από όλους την ίδια απάντηση και έρχεσαι να ρωτήσεις τι ακριβώς εδώ μέσα από άτομνα που μπορεί να μην έχουν περάσει ούτε απ' έξω από τη νομική;

επειδή πάντα σε τρώει κάτι που λένε...

Αλλά και να ανοίξω ένα θέμα που μπορεί να είναι χρήσιμο στο μέλλον για κάποιον

Επεξ/σία από vasilisx
  • Like 2
Δημοσ.

Είναι πολύ επικίνδυνο να γενικεύεις νομικά θέματα και να μην εξετάζεις καθένα εντελώς περιπτωσιολογικά. Φιλική συμβουλή. Όπως επίσης είναι πολύ επικίνδυνο να ρωτάς μη νομικούς για νομικά θέματα. Το γεγονός ότι είναι θεωρητική επιστήμη, δεν σημαίνει ότι είναι και εμπειρική.

Τώρα στα της ουσίας, το πρόβλημα το δικό σου είναι ότι ετοιμάζεται πώληση και δεν έχεις μισθωτήριο με βέβαιη χρονολογία. Δεν θα πάει να σε διώξει ο τωρινός ιδιοκτήτης, αλλά ο επόμενος. Πες στον 5ο να σου εξηγήσει το 615ΑΚ.

• Like 2
Δημοσ.

Κανενας δεν μπορει να τον διωξει.Εχει μισθωτήριο με συγκεκριμένη ημερομηνία και θα ρωταει οποιον θελει και οπου θελει....................

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορει να τον διωξει δικαστικα αλλα μονο με αποζημιωση...

Ας πουμε με 10 χιλιαρικα αμα του δωσει μπορει να τον βγαλει.

Τζαμπα δεν μπορει να τον βγαλει...

και για να μην εχουνε δουλεια τα δικαστηρια πες του να σου δωσει 10χιλιαρικα και κανε την τοσο απλο.

Για οικοπεδο θα το πουλησει... οποτε πολυ πιθανον να τα παρεις παρα να του μεινει απουλητο

Επεξ/σία από j2k
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μισθωτήριο από το taxisnet ισχύει κανονικότατα όσον αφορά την χρονική διάρκεια και σε οτιδήποτε αναγράφεται εκεί πάνω και το έχετε αποδεχτεί.

Το ιδιωτικό συμφωνητικό δεν είναι απαραίτητο, υπάρχει κυρίως για την διευκρίνηση και την αποσαφήνιση ειδικών όρων και λεπτομερειών, καλό είναι βέβαια οι συμβαλλόμενοι να υπογράφουν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό για να ξεκαθαρίζουν διάφορα πράγματα, το συμφωνητικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δικαστήριο αν παρουσιαστούν προβλήματα. 

Το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν μπορεί να σε βγάλει ώσπου να λήξει η διάρκεια μίσθωσης και εφόσον πληρώνεις ενοίκιο κανονικά. 

Επίσης, το αν θα πουληθεί το κτήμα είναι άσχετο με την ενοικίαση, σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως, αν ο μελλοντικός αγοραστής θέλει να ιδιοχρησιμοποιήσει το ακίνητο και δεν επιθυμεί ενοικιαστή μέσα τότε πρέπει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να καταβάλλει αποζημίωση στον ενοικιαστή για να αποχωρήσει αυτός, η δεύτερη επιλογή είναι εφόσον ο μελλοντικός αγοραστής δεν έχει πρόβλημα να υπάρχει ενοικιαστής τότε μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης κανονικά και εν συνεχεία μόλις συνταχθούν τα συμβόλαια γίνει η μεταγραφή και όλα τα σχετικά, ο ενοικιαστής καταβάλλει το ενοίκιο στον νέο ιδιοκτήτη κατόπιν φυσικά νέου συμφωνητικού και μισθωτηρίου που πρέπει να συνταχθεί μεταξύ τους.

Επεξ/σία από Βασίλης_29

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...