paylidis Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν υπάρχει "ηλεκτρονικό μισθωτήριο". Φυσικά και υπάρχει μπες στο ταξις να δεις πως το λεει. Κανένας σχεδόν πλέον δε κάνει έγγραφο εκτός εάν υπάρχουν ειδικές συνθήκες. Νοικιάζω πλέον 3 σπίτια και είμαι νοικάρης σε άλλο 1 σε κανένα δεν έχουμε έγγραφο μισθωτήριο. Μάλιστα πρόσφατα ρώτησα το δικηγόρο μου και το λογιστή μου και η απάντηση τους ήταν «αχρείαστο» και «κωλοχαρτο», αντίστοιχα... αυτά για κατοικίες κ απλά πράγματα - τώρα εάν θέλει ο άλλος να βάλει κάποιον ειδικό όρο το ίδιωτ. Συμφωνητικό δεν απαγορεύεται αλλά δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση το ηλεκτρονικό μισθωτήριο που είναι το υποχρεωτικό για το κράτος .-
Joshua21 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 @paylidis Μήπως να μπεις εσύ να δεις πως το λέει? Γιατί από όσο έχω δει δεν το λέει "ηλεκτρονικό μισθωτήριο" όπως νομίζεις, το λέει "δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας". Έχω ήδη παραθέσει link από ααδε που από ότι γράφει κάθε άλλο παρά "αχρείαστο" και "κωλόχαρτο" είναι:
archer100 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 52 λεπτά πριν, vasilisx είπε Γιατί δεν έχει ισχύ, από την στιγμή που αποδέχεται το μίσθωμα στην τράπεζα που της καταθέτω κάθε χρόνο, και είμαι μέσα στην ιδιοκτησία της και κατασκευάζω και καλλιεργώ 3 χρόνια τώρα;;; Έχω φυτέψει μονοετής καλλιέργεια πριν 8 μέρες, αφού είμαι φυτεμένος αυτήν την χρονική στιγμή και χαρτί να μην είχα, ή να είχε λήξει το υπάρχον ενηκιαστηριο που θα είχα πάλι δεν μπορούσε να με βγάλει έξω, αυτό ξέρω Τι εννοεις κατασκευαζεις; Παντως γενικα, για 2 στρεμματα μονοετοους καλλιεργειας, δε χρειαζεται να το κανετε και τοσο μεγαλο ζητημα. Δοξα τω Θεο υπαρχουν απειρα χωραφια για νοικιασμα σε ολη τη χωρα, ορεξη να εχεις Εκτος αν εχεις φτιαξει κατι αλλο εκει μεσα
vasilisx Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 3 λεπτά πριν, archer100 είπε Τι εννοεις κατασκευαζεις; Παντως γενικα, για 2 στρεμματα μονοετοους καλλιεργειας, δε χρειαζεται να το κανετε και τοσο μεγαλο ζητημα. Δοξα τω Θεο υπαρχουν απειρα χωραφια για νοικιασμα σε ολη τη χωρα, ορεξη να εχεις Εκτος αν εχεις φτιαξει κατι αλλο εκει μεσα Δεν είναι όπως το λες. Στην περιοχή που είμαι παραθαλάσσια νότια Κρήτης, είναι πανάκριβα τα χωράφια εδώ. Οι κλιματολογικές συνθήκες είναι ευνοϊκότερες για φύτεμα οποκηπευτικων. Αγορά το στρέμμα εδώ πάει 20-25000€ είναι περιοχή με θερμοκήπια. Και εδώ δεν υπάρχουν πολλά χωράφια για ενοικίαση καθώς είναι όλα ενικιασμενα, μόνο για αγορά αν έχεις το χρήμα. Το χωράφι το χρειάζομαι, έχω μπει σε πρόγραμμα
archer100 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, vasilisx είπε Δεν είναι όπως το λες. Στην περιοχή που είμαι παραθαλάσσια νότια Κρήτης, είναι πανάκριβα τα χωράφια εδώ. Οι κλιματολογικές συνθήκες είναι ευνοϊκότερες για φύτεμα οποκηπευτικων. Αγορά το στρέμμα εδώ πάει 20-25000€ είναι περιοχή με θερμοκήπια. Και εδώ δεν υπάρχουν πολλά χωράφια για ενοικίαση καθώς είναι όλα ενικιασμενα, μόνο για αγορά αν έχεις το χρήμα. Το χωράφι το χρειάζομαι, έχω μπει σε πρόγραμμα Α οκ, τοτε αλλαζει το πραμα. Ειχα υποψη μου τους μεγαλους καμπους (Θεσσαλια, Μακεδονια) οπου γινεται του κουτρουλη ο γαμος απο χωραφια, 2 στρεμματα δεν ειναι τιποτα σε αυτα τα μερη Αν επιτρεπεται ποσο περιπου το νοικαζεις το χρονο, η ποσο πανε τα ενοικια εκει γενικοτερα; Παντως γενικα, αν παει η υποθεση σας στα δικαστηρια, δε νομιζω να την χασεις ευκολα, τουλαχιστον δε θα μπορεσει να σε βγαλει αμεσα. Οι δικαστες δε σκεφτονται μηχανικα, βλεπουν ολες τις πυτχες του προβληματος, και σιγουρα εχεις δυνατα χαρτια στα χερια σου, οπως το οτι το νοικιαζεις εδω και χρονι,α εχετε μισθωτηριο στο taxis, τυ καταθετεις το ενοικιο, κ.ο.κ. Δε νομιζω να κολλησει κανενας δικαστης στα τυπικα και μονο, αφου η ουσια βγαζει ματι Παντως το σιγουρο ειναι οτι το χωραφι μπορει να αλλαξει ιδιοκτητα οσο εσυ το νοικιαζεις, χωρις επιπτωσεις στη δικη σου σχεση, απλα αλλαζει ο αντισυμβαλλομενος Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2019 από archer100
vasilisx Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 2 λεπτά πριν, archer100 είπε Α οκ, τοτε αλλαζει το πραμα. Ειχα υποψη μου τους μεγαλους καμπους (Θεσσαλια, Μακεδονια) οπου γινεται του κουτρουλη ο γαμος απο χωραφια, 2 στρεμματα δεν ειναι τιποτα σε αυτα τα μερη Αν επιτρεπεται ποσο περιπου το νοικαζεις το χρονο, η ποσο πανε τα ενοικια εκει γενικοτερα; 800€ το χρόνο για 9 χρόνια κάναμε και μετά που θα τελείωνε θα το κάναμε 1000 είχαμε πει. Αν όμως το χωράφι το προορίζεις για θερμοκήπιο, το στρέμμα σκέτο χωραφι πάει από 700-1000 Εγώ είμαι σε υπαίθριο χώρο. Η αγορά αναφερα πως πάει παραπάνω εδώ
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, paylidis είπε Φυσικά και υπάρχει μπες στο ταξις να δεις πως το λεει. Κανένας σχεδόν πλέον δε κάνει έγγραφο εκτός εάν υπάρχουν ειδικές συνθήκες. Νοικιάζω πλέον 3 σπίτια και είμαι νοικάρης σε άλλο 1 σε κανένα δεν έχουμε έγγραφο μισθωτήριο. Μάλιστα πρόσφατα ρώτησα το δικηγόρο μου και το λογιστή μου και η απάντηση τους ήταν «αχρείαστο» και «κωλοχαρτο», αντίστοιχα... αυτά για κατοικίες κ απλά πράγματα - τώρα εάν θέλει ο άλλος να βάλει κάποιον ειδικό όρο το ίδιωτ. Συμφωνητικό δεν απαγορεύεται αλλά δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση το ηλεκτρονικό μισθωτήριο που είναι το υποχρεωτικό για το κράτος .- Η καταχώρηση μέσω taxis δεν είναι μισθωτήριο με τις αστικές συνέπειες που έχει ένα γραπτό συμβόλαιο. Ρώτα και ένα άλλο δικηγόρο Κι εγώ νοικιάζω 3 σπίτια και έχω και γραπτό συμβόλαιο. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2019 από Γιάννης Platano
christakos07 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ο καθένας εδώ μέσα γράφει το μακρύ του και το κοντό του, μην δίνεις βάση. Δες απευθείας το τι λέει η ίδια η ααδε: 1. Ε Καταργήθηκε η σύνταξη Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μίσθωσης; Α Σε καμία περίπτωση. Η δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, υποβάλλεται αποκλειστικά για φορολογικούς λόγους και για το λόγο αυτό δεχόμαστε τόσο έγγραφες όσο και προφορικές συμφωνίες. Η δήλωση αυτή δεν καθορίζει τις σχέσεις των συμβαλλομένων μερών (εκμισθωτή και μισθωτή). Οι σχέσεις αυτές ρυθμίζονται και προστατεύονται από τον Αστικό Κώδικα. https://www.aade.gr/sites/default/files/2019-02/FAQs_misthotiria11_02_19_0_0.pdf Πως μπορεί να αποδειχθεί μια προφορική συμφωνία; Εφόσον υπάρχει ηλεκτρονική μίσθωση για φορολογικούς λόγους με συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο έχει συμφωνηθεί εκατέρωθεν, δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στο αστικό δικαστήριο; Για να αναλύσω ακόμη λίγο τη σκέψη μου. Εφόσον για οικία έχει γίνει μόνο ηλεκτρονικό συμφωνητικό μέσω της ΑΑΔΕ για χρονικό διάστημα ενός έτους, μπορεί ο ιδιοκτήτης να ζητήσει την αποχώρηση σου στο εξάμηνο, εφόσον είσαι συνεπής στις πληρωμές; Δε μας νοιάζει τι θα γίνει μετά τον πρώτο χρόνο, στο σενάριο μου. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2019 από christakos07 1
paylidis Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 7 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Η καταχώρηση μέσω taxis δεν είναι μισθωτήριο με τις αστικές συνέπειες που έχει ένα γραπτό συμβόλαιο. Ρώτα και ένα άλλο δικηγόρο Κι εγώ νοικιάζω 3 σπίτια και έχω και γραπτό συμβόλαιο. Ήταν και δικηγόρος και Λογιστης ρητοί ότι δε χρειάζεται. Αλλιώς δεν είχα κανένα θέμα να συμπληρώσω ένα παλιόχαρτα που έχει 1€... αλλά πρακτικά ούτε σε εμενα φαίνεται λογικό να έχει υπόσταση κ εγώ για κωλοχαρτο το έχω στη στιγμή που υπάρχει κάτι καταχωρημένο στο κράτος....
panagiotis54 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) το ηλεκτρονικο στο ταξις γινεται καθαρα για να σε φορολογει η εφορια....για κανεναν αλλον λογο.... και το λεει ξεκαθαρα το FAQ των μισθωτηριων πρωτο πρωτο ερωτημα κιολας.... Καταργήθηκε η σύνταξη Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μίσθωσης; Σε καμία περίπτωση. Η δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, υποβάλλεται αποκλειστικά για φορολογικούς λόγους και για το λόγο αυτό δεχόμαστε τόσο έγγραφες όσο και προφορικές συμφωνίες. Η δήλωση αυτή δεν καθορίζει τις σχέσεις των συμβαλλομένων μερών (εκμισθωτή και μισθωτή). Οι σχέσεις αυτές ρυθμίζονται και προστατεύονται από τον Αστικό Κώδικα. Αδυνατω να πιστεψω πως συναδελφος δεν ξερει κατι τοσο βασικο...εμεις παντως λεμε σε ολους πελατες μας να κανουν εγγραφο μισθωτηριο....και εκει μπαινουν και μλκς εαν καποιος του στυλ απαιτω να μου καθαριζει τον κηπο 1 φορα το μηνα λεω τωρα ενα παραδειγμα ή πχ ενα προσφατο να επιτρεπει στην αναπηρη μητερεα μου να χρησιμοποιει την αυλη για να περασει οταν παει στο γιατρο...κατι κουλα που προφανως δεν εχουν νοημα να γραψεις στην εφορια Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2019 από panagiotis54 1
Joshua21 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 3 λεπτά πριν, christakos07 είπε Πως μπορεί να αποδειχθεί μια προφορική συμφωνία; Αν μια συμφωνία υπάρχει μόνο στα λόγια, τότε δεν μπορεί να αποδειχθεί με κανένα τρόπο. 7 λεπτά πριν, christakos07 είπε Εφόσον υπάρχει ηλεκτρονική μίσθωση για φορολογικούς λόγους με συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο έχει συμφωνηθεί εκατέρωθεν, δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στο αστικό δικαστήριο; Μην λέμε ξανά τα ίδια και τα ίδια, δεν υπάρχει "ηλεκτρονική μίσθωση", αυτό που γίνεται στο taxis λέγεται και είναι "δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας". Πάντως ναι, εφόσον υπάρχει δήλωση από τη μεριά του εκμισθωτή και αποδοχή από τη μεριά του μισθωτή, τότε η ίδια η δήλωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό ύπαρξης μίσθωσης στα δικαστήρια. 13 λεπτά πριν, christakos07 είπε Για να αναλύσω ακόμη λίγο τη σκέψη μου. Εφόσον για οικία έχει γίνει μόνο ηλεκτρονικό συμφωνητικό δήλωση μίσθωσης μέσω της ΑΑΔΕ για χρονικό διάστημα ενός έτους, μπορεί ο ιδιοκτήτης να σε πετάξει εκτός στο εξάμηνο, εφόσον είσαι συνεπής στις πληρωμές; Δε μας νοιάζει τι θα γίνει μετά τον πρώτο χρόνο, στο σενάριο μου. Όχι, επειδή ο νόμος ορίζει ότι "Η μίσθωση κύριας κατοικίας έχει τριετή ελάχιστη διάρκεια, υποχρεωτική και για τα δύο μέρη, ακόμα και αν έχει συμφωνηθεί βραχύτερος χρόνος." Άσχετα αν υπάρχει μόνο δήλωση μίσθωσης στην ααδε ή και μισθωτήριο. 1
Metal Heart Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Επειδή εδώ μέσα ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του, συμβουλεύσου μόνο τους δικηγόρους σου. Τα δικαστήρια εκτός από τη γραπτή συμφωνία δέχονται και την προφορική, όπως γινόταν και πριν την έναρξη της ηλεκτρονικής δήλωσης στοιχείων μίσθωσης. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους που θα σου υποδείξει ο δικηγόρος σου, για παράδειγμα με μάρτυρες ή με τις αποδείξεις πληρωμής του ενοικίου. Σαφώς και θα ήταν προτιμότερο να είχατε κάνει και ιδιωτικό συμφωνητικό που θα περιέγραφε τους όρους της μίσθωσης αναλυτικά αλλά δε σημαίνει ότι μπορεί να σε διώξει χωρίς αυτό.
vasilisx Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 26 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Η καταχώρηση μέσω taxis δεν είναι μισθωτήριο με τις αστικές συνέπειες που έχει ένα γραπτό συμβόλαιο. Ρώτα και ένα άλλο δικηγόρο Κι εγώ νοικιάζω 3 σπίτια και έχω και γραπτό συμβόλαιο. Έχω ρωτήσει μέχρι τώρα 4 δικηγόρους, έναν που έχω από την αρχή και άλλους μέσω γνωστών. Πόσους να ρωτήσω ακόμα; Όλοι μου λένε το ίδιο πράγμα. Ότι το ηλεκτρονικό μισθωτηριο αντικαθιστά 100% το ιδιωτικό συμφωνητικό, ιδικά στην περίπτωση την δικιά σου που και καλλιεργείς επί 3 έτη ως τώρα και πας για 4ο και ότι 3 χρόνια καταθέτεις το μισθωτηριο στον ΙΒΑΝ του ιδιοκτήτη και δεν αποδεχτεί ως τώρα το έμβασμα μου που γραφω ότι κάνω αυτό το έμβασμα για αυτό το λόγο.
kallair Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Εγώ κανω την εξής λογικη σκέψη: ΕΦΟΣΟΝ υπαρχει ηλεκτρονικο μισθωτηριο που λήγει το 2025, δεν συνεπαγεται ότι ιδιοκτητης και ενοικιαστης ειχαν προφορική συμφωνια για ενοικιαση του χωραφιου μεχρι τοτε; δεν μπορουμε να ξερουμε για λοιπους ειδικους ορους αλλα για την διαρκεια της μισθωσης εχουμε σαφη εικονα γιατι δεν μπορουμε να εχουμε διαρκεια μισθωσης αν δεν πατησουν αποδοχη και οι 2. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα