Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Φίλε μου δυστυχώς απο το taxis προκύπτει μόνο η έναρξη της εκμίσθωσης, όχι η διάρκεια της. Θα έπρεπε να είχατε υπογράψει ένα συμφωνητικό για να είσαι καλλυμένος. Γεμίσαμε λαμόγια δυστυχώς. Για μένα καλά κάνεις και το ψάχνεις και ρωτάς γνώμες αλλά θα πρότεινα να ρωτήσεις ακόμα έναν δικηγόρο με εμπειρία σε τέτοιες υποθέσεις για να δεις αν τα λεγόμενα του συμφωνούν με του άλλου. Ελπίζω να το βρεις το δίκιο σου.

μια χαρά φαίνεται στο taxis πότε αρχίζει αλλά και πότε λήγει η εκμίσθωση

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, koystado είπε

μια χαρά φαίνεται στο taxis πότε αρχίζει αλλά και πότε λήγει η εκμίσθωση

46 λεπτά πριν, duende είπε

πρεπει να το δει ο ts αν ισχυει αυτο, για 2 μισθωτηρια που εχω εγω κανονικα γραφει στο taxis απο ποτε μεχρι ποτε... αλλαζει κατι για τα αγροτεμαχια?

Ναι έχετε δίκιο. Παράλειψη μου. Όντως φαίνεται.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vasilisx είπε

του εχει κανει ηδη απο το 2018 μισθωτηριο σε συμβολαιογραφο του αγοραστη για να το συμπεριλαβει στα περσινα σχεδια βελτιωσης...

Δεν υφίσταται μισθωτήριο εκτός taxis είναι παράνομο. Ότι θέλει ας λέει λοιπόν  

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε

ποιος νομος λεει πως ειναι παρανομο το ιδιωτικο συμφωνητικο εκτος taxis?

Το συμβολαιο στο taxis δεν εχει ισχυ χωις να υπαρχει και γραπτο.

• Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

μηπως εννοεις το αναποδο? οτι το ιδιωτικο συμφωνητικο δεν εχει ισχυ χωρις να υπαρχει μισθωτηριο στο taxis?

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

Γιατί δεν έχει ισχύ, από την στιγμή που αποδέχεται το μίσθωμα στην τράπεζα που της καταθέτω κάθε χρόνο, και είμαι μέσα στην ιδιοκτησία της και κατασκευάζω και καλλιεργώ 3 χρόνια τώρα;;;

Έχω φυτέψει μονοετής καλλιέργεια πριν 8 μέρες, αφού είμαι φυτεμένος αυτήν την χρονική στιγμή και χαρτί να μην είχα, ή να είχε λήξει το υπάρχον ενηκιαστηριο που θα είχα πάλι δεν μπορούσε να με βγάλει έξω, αυτό ξέρω

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

εγω το ξερω...ο απο πανω μου λεει πραγματα που δεν ισχυουν για αυτο ζητησα το νομο συγκεκριμενα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panagiotis54 είπε

εγω το ξερω...ο απο πανω μου λεει πραγματα που δεν ισχυουν για αυτο ζητησα το νομο συγκεκριμενα

Δηλαδή τι πράγματα λέω που δεν ισχύουν;

"Παλαιότερα το έγγραφο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης αποκτούσε βεβαία χρονολογία με την υποβολή και τη χειρόγραφη θεώρηση ενός αντιγράφου του από την αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία. Πλέον η θεώρηση αυτή γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής καταχώρισης του μισθωτηρίου στο TAXIS (ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων) και την εκτύπωση του σχετικού αποδεικτικού εγγράφου."

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, duende είπε

μηπως εννοεις το αναποδο? οτι το ιδιωτικο συμφωνητικο δεν εχει ισχυ χωρις να υπαρχει μισθωτηριο στο taxis?

Όχι δεν εννοώ αυτό. Μέσω taxis  είναι υποχρεωτικό για φορολογικούς λόγους και για διεκδίκηση για έξωση. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

13 λεπτά πριν, duende είπε

Δε ξέρω για μισθωτήρια αλλά σε σχετικά αντίστοιχη περίπτωση συμβάσεων έργου που κάνουμε ως μηχανικοί με μια εταιρεία στα πλαίσια σύμβασης ασφαλισμένου υπαγόμενου στη διάταξη της παρ.9 τού άρθρο 39 ν.4387/2016 αυτές ΑΝΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ηλεκτρονικά μέσω ενός αντίστοιχου συστήματος, δηλαδή αναγγέλονται βασικά χαρακτηρισιτικα τύπου τίμημα, διάκρεια και φυσικά "τύπος" σύμβασης.

Δηλαδή ηλεκτρονικά καταχορούνται "παράμετροι" της σύμβασης που υπογράφεις κανονικά σε χάρτι κλπ. Γνωστοποιείς δηλαδή στο φορέα τις παραμέτρους που τον ενδιαφέρουν αυτό. Άλλες προβλέψεις της σύμβασης που δεν τον αφορούν δε τις περνάει η εταιρεία.

Μήπως είναι μια αντίστοιχη περίπτωση που η ηλεκτρονική υποβολή είναι "αναγγελία" και όχι η ίδια η σύμβαση?

Η σύμβαση πχ που υπογράφω εγώ έχει έναν όρο ότι οποιοδήποτε από τα 2 μέρη μπορεί να καταγγείλει την ασύμβαση αδικαιολόγητα οποιαδήποτε στιγμή. Παρόμοιες συμβάσεις συναδέλφων έχουν άλλους "custom" όρους που δεν πρνιούνται στην αναγγελία. Πως θα μπρούσε η αναγγελία/δηλωση να αντικαταστήσει την "χαρτινη" σύμβαση; Έχει πχ κάπου πεδίο που λέει ότι ιποιαδήποτε από τα δύο μέρη μπορεί να καταγγείλει ή όχι οποιαδήποτε στιμή τη σύμβαση πριν την ορισμένη διάρκειά της (ίσως μετά από κάποιο minimum χρόνο);

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, vasilisx είπε

Γιατί δεν έχει ισχύ, από την στιγμή που αποδέχεται το μίσθωμα στην τράπεζα που της καταθέτω κάθε χρόνο, και είμαι μέσα στην ιδιοκτησία της και κατασκευάζω και καλλιεργώ 3 χρόνια τώρα;;;

Ο καθένας εδώ μέσα γράφει το μακρύ του και το κοντό του, μην δίνεις βάση. Δες απευθείας το τι λέει η ίδια η ααδε:

1. Ε Καταργήθηκε η σύνταξη Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μίσθωσης;

Α Σε καμία περίπτωση. Η δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, υποβάλλεται αποκλειστικά για φορολογικούς λόγους και για το λόγο αυτό δεχόμαστε τόσο έγγραφες όσο και προφορικές συμφωνίες. Η δήλωση αυτή δεν καθορίζει τις σχέσεις των συμβαλλομένων μερών (εκμισθωτή και μισθωτή). Οι σχέσεις αυτές ρυθμίζονται και προστατεύονται από τον Αστικό Κώδικα.

https://www.aade.gr/sites/default/files/2019-02/FAQs_misthotiria11_02_19_0_0.pdf

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε

Αυτός που καθορίζει υποχρεωτικό το ηλεκτρονικό μισθωτήριο στο ταξις. Η εφορία της περιοχής σου μπορεί να στο επιβεβαιώσει. 

Σε κάθε περίπτωση εφόσον υπάρχει το ηλεκτρονικό είναι καλυμμένος o ts από πλευράς συμβολαίου. 

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, paylidis είπε

Αυτός που καθορίζει υποχρεωτικό το ηλεκτρονικό μισθωτήριο στο ταξις. Η εφορία της περιοχής σου μπορεί να στο επιβεβαιώσει. 

Δεν υπάρχει "ηλεκτρονικό μισθωτήριο".

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ο καθένας εδώ μέσα γράφει το μακρύ του και το κοντό του, μην δίνεις βάση. Δες απευθείας το τι λέει η ίδια η ααδε:

1. Ε Καταργήθηκε η σύνταξη Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μίσθωσης;

Α Σε καμία περίπτωση. Η δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, υποβάλλεται αποκλειστικά για φορολογικούς λόγους και για το λόγο αυτό δεχόμαστε τόσο έγγραφες όσο και προφορικές συμφωνίες. Η δήλωση αυτή δεν καθορίζει τις σχέσεις των συμβαλλομένων μερών (εκμισθωτή και μισθωτή). Οι σχέσεις αυτές ρυθμίζονται και προστατεύονται από τον Αστικό Κώδικα.

https://www.aade.gr/sites/default/files/2019-02/FAQs_misthotiria11_02_19_0_0.pdf

Ετσι ακριβως και αυτο ειπα κι εγω . 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...