Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Θα ήθελα την γνώμη κάποιου που μπορεί να του έχει συμβεί το ίδιο να μου πει το αποτέλεσμα. 

Καταρχήν έχω πάει σε δικηγόρο και μου έχει λύσει κάθε απορία, αλλά επειδή κάθε δικηγόρος μπορεί να το βλέπει από άλλη οπτική γωνία, θέλω αν ξέρει κάποιος μια άλλη περίπτωση

Είμαι επαγγελματίας αγρότης

Έχω ενικιασει ένα αγροτεμάχιο που το καλλιεργώ κανονικά, ακόμα και τώρα έχω μέσα καλλιέργεια από 2016-2025 και το μισθωτηριο που έχουμε κάνει με τον ιδιοκτήτη είναι μονάχα ηλεκτρονικά στην εφορία, όχι ιδιοτικο συμφωνητικό. Το ενοίκιο το καταθέτω στην ώρα μου στην τράπεζα στο ΙΒΑΝ που μου έχει δώσει.

Ο ιδιοκτήτης αυτή την στιγμή έχει μισθώσει το αγροτεμάχιο σε άλλο άτομο σε συμβολαιογράφο για να μπει στα σχέδια βελτίωσης ο νέος, όπου προχωράει και στην αγορά του χωραφιού.

Έτσι ο ιδιοκτήτης που έχουμε μαζί το μισθωτηριο θέλει να μου κάνει έξωση, και ενώ με ενημέρωσε προφορικός να φύγω και εγώ αρνήθηκα, χθες με ενωχλησε η δικηγόρος του για να μου πει ότι προχωράει σε αγωγή ης βάρος μου επειδή δεν φεύγω από το αγροτεμάχιο.

Έχω ακόμα 6 χρόνια μισθωτηριο.

Αν πάμε δικαστικά μπορούν να με βγάλουν από το αγροτεμάχιο;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φοβάμαι ότι χωρις και χειρογραφο συμβολαιο εχεις πρόβλημα .

Η ηλεκτρονικη υποβολή δεν καταργει το γνωστο συμβολαιο .

Μακαρι να κανω λαθος

Αν ισχυει αυτό που λες

"αλλά επειδή κάθε δικηγόρος μπορεί να το βλέπει από άλλη οπτική γωνία, θέλω αν ξέρει κάποιος μια άλλη περίπτωση"

και δεν μπορω να το αποκλεισω βρες άλλο δικηγορο αν είναι θεμα εμπιστοσύνης.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Ηθικα μεγαλη κουφαλα ο ιδιοκτητης ειδικα αν ειχες περιποιηθει το χωραφι και το εδειξε για πουλημα.Ο δικηγορος τι σου ειπε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Το έχει αποδεχθεί στο taxis ; 

Ναι, αυτή μου είχε κάνει το 2016 την αίτηση και εγώ έκανα την αποδοχή του μισθωτηριου..

Ο Δικηγόρος μου λέει ισχύει κανονικά και του έχω εμπιστοσύνη αλλά όλο και κάτι θα έτρωγε τον καθένα

Διαβάστε εδώ τι λέει: https://www.nomikosodigos.info/guide/simple-legal/738-i-thesitou-misthoti-meta-ti-metavivasi-tis-kyriotitas-tou-misthiou-se-neo-idioktiti

39 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Πως γίνεται να εκμισθωσει το αγροτεμάχιο σε δύο άτομα? Μήπως αυτό απο μόνο του είναι παράνομο?

φυσικα και ειναι παρανομο.... εγω ηξερα οτι πουληθηκε, αλλα τελικα εγινε μισθωτηριο σε συμβολαιογραφο οπου ο νεος το χωραφι το εβαλες στα περυσινα σχεδια βελτιωσεις και θα κανουν το κανονικο συμβολαιο-αγορα οταν με πεταξουν εντελως εξω. ο αγοραστης που ηρθα σε επιλοινωνια μου ειπε οτι δεν ηξερε οτι ειχαμε καποιο χαρτι και τα εβαλαν μεταξυ τους...

42 λεπτά πριν, greengr21 είπε

Ηθικα μεγαλη κουφαλα ο ιδιοκτητης ειδικα αν ειχες περιποιηθει το χωραφι και το εδειξε για πουλημα.Ο δικηγορος τι σου ειπε?

ειναι μεγαλη κουφαλα, εχω πολλα πραγματα στο χωραφι... εχω δωσει πολλα χρηματα... παντα επειδη ξερω οτι αφου εχουμε κανει ηλεκτρονικο μισθωτηριο ειναι κατωχειρωμενο το χωραφι και δεν μπορει να με βγαλει

Επεξ/σία από vasilisx
Δημοσ.

Φίλε μου δυστυχώς απο το taxis προκύπτει μόνο η έναρξη της εκμίσθωσης, όχι η διάρκεια της. Θα έπρεπε να είχατε υπογράψει ένα συμφωνητικό για να είσαι καλλυμένος. Γεμίσαμε λαμόγια δυστυχώς. Για μένα καλά κάνεις και το ψάχνεις και ρωτάς γνώμες αλλά θα πρότεινα να ρωτήσεις ακόμα έναν δικηγόρο με εμπειρία σε τέτοιες υποθέσεις για να δεις αν τα λεγόμενα του συμφωνούν με του άλλου. Ελπίζω να το βρεις το δίκιο σου.

Δημοσ.

Ρώτα ένα δικηγόρο καλύτερα μπας και μπορεί να σε σώσει. 

BTW μακάρι να μπορούσα να νοικιάσω και εγώ τα χωράφια στην Κρήτη που τα εχω και κάθονται 😔😑

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Φίλε μου δυστυχώς απο το taxis προκύπτει μόνο η έναρξη της εκμίσθωσης, όχι η διάρκεια της. Θα έπρεπε να είχατε υπογράψει ένα συμφωνητικό για να είσαι καλλυμένος. Γεμίσαμε λαμόγια δυστυχώς. Για μένα καλά κάνεις και το ψάχνεις και ρωτάς γνώμες αλλά θα πρότεινα να ρωτήσεις ακόμα έναν δικηγόρο με εμπειρία σε τέτοιες υποθέσεις για να δεις αν τα λεγόμενα του συμφωνούν με του άλλου. Ελπίζω να το βρεις το δίκιο σου.

πρεπει να το δει ο ts αν ισχυει αυτο, για 2 μισθωτηρια που εχω εγω κανονικα γραφει στο taxis απο ποτε μεχρι ποτε... αλλαζει κατι για τα αγροτεμαχια?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, zx1234r είπε

το ηλεκτρονικο ενηκιαστηριο που εχουμε εχει διαρκεια 1/12/2016-30/11/2025. εχει δηλαδη διαρκεια...

ο δικηγορος μου με διαβεβαιωνει σε επαφη που εχω μαζι του επι μηνες και τον ενημερωνω για καθε εξελιξη, οτι ισχυει κανονικα. εχω ρωτησει και αλλους 2 δικηγορους και μου λενε το ιδιο. χθες που με πηρε τηλεφωνο ο δικηγορος της ιδιοκτητριας φυσικα μου ειπε οτι δεν ισχυει γιατι επρεπε να ειχα και ιδιωτκο συμφωνητικο... 

σε ενημερωσh με τον δικηγορο μου, μου ειπε οτι αυτο στο ειπε για να σε εκφοβίσει και να συμβιβαστώ με μια μικρή αποζημίωση για αποχώρηση

4737b7e3f9f54fe4824eec9530cd7304-0.jpg

4737b7e3f9f54fe4824eec9530cd7304-1.jpg

Επεξ/σία από vasilisx
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vasilisx είπε

το ηλεκτρονικο ενηκιαστηριο που εχουμε εχει διαρκεια 1/12/2016-30/11/2025. εχει δηλαδη διαρκεια...

ο δικηγορος μου με διαβεβαιωνει σε επαφη που εχω μαζι του επι μηνες και τον ενημερωνω για καθε εξελιξη, οτι ισχυει κανονικα. εχω ρωτησει και αλλους 2 δικηγορους και μου λενε το ιδιο. χθες που με πηρε τηλεφωνο ο δικηγορος της ιδιοκτητριας φυσικα μου ειπε οτι δεν ισχυει γιατι επρεπε να ειχα και ιδιωτκο συμφωνητικο... 

σε ενημερωσει με τον δικηγορο μου, μου ειπε οτι αυτο στο ειπε για να σε εκφοβίσει και να συμβιβαστώ με μια μικρη αποζημίωση για αποχωρηση

Βασίλη, η συμβουλή του δικηγόρου σου όμως ποια είναι σχετικά με τις επόμενες κινήσεις σου?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vasilisx είπε

σε ενημερωσει με τον δικηγορο μου, μου ειπε οτι αυτο στο ειπε για να σε εκφοβίσει και να συμβιβαστώ με μια μικρη αποζημίωση για αποχωρηση

Γιατί δεν επικοινωνεί μαζί της ο δικηγόρος σου;

• Like 2
Δημοσ.

Δε μπορεί να σε βγάλει από τη στιγμή που έχεις συμβόλαιο με δεδομένα διάρκεια και είσαι τυπικός στις πληρωμές σου ούτε αυτός ούτε ο επόμενος ιδιοκτήτης.

Εκφοβισμός είναι. Πες του να κάνει 3 αγωγές όχι μια τσάμπα τα λεφτά του θα φάει στους δικηγόρους...

Από εκεί και πέρα εάν ξέρεις ποσό τα πούλησε και είναι καλο ποσό μπορείς να του το γυρίσεις μπούμερανγκ κ να πάρεις μεγάλη αποζημίωση για να φύγεις οίκοιωθελως

• Like 1
Δημοσ.

και γιατι να συμβιβαστεις και μαλιστα, με μια μικρη αποζημιωση? μηπως μπηκε στη μοιρασια και οι δικηγορος σου?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, lightsout είπε

Βασίλη, η συμβουλή του δικηγόρου σου όμως ποια είναι σχετικά με τις επόμενες κινήσεις σου?

οτι απο την στιγμη που σε ενοχλουν προφορηκα και οχι γραπτα με μια αγωγη ή ενα εξοδικο, εμεις καλλιεργουμε κανονικα το χωραφι, οπως καικανω, οταν και να μου στειλουν τοτε θα απαντησουμε και εμεις γραπτως με αγωγη

7 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Γιατί δεν επικοινωνεί μαζί της ο δικηγόρος σου;

δεν υπαρχει λογος να μιλησει ο δικηγορος μου μαζι της, απο την στιγμη που μηλισαμε εμεις μεταξυ μας και δεν τα βρισκουμε

5 λεπτά πριν, duende είπε

και γιατι να συμβιβαστεις και μαλιστα, με μια μικρη αποζημιωση? μηπως μπηκε στη μοιρασια και οι δικηγορος σου?

δεν καταλαβες, ο δικος μου δηκιγορος μου ειπε οτι αυτα που σου ειπε ο δικηγορος της ιδιοκτητιας του χωραφιου στα ειπε για να χαμηλωσω το ηδη υψηλο κοστος αποζημιωσης που εχω ηδη ζητησει. ζητησα το 20% της αγορας που εχουν συμφωνησει με τον νεο ιδιοκτητη... αλλιως μενω μεχρι να ληξει το συμβολαιο μου ειπα. εξαλλου δεν ξερουν ποιος ειναι ο δικηγορος μου, ουτε ο δικηγορος μου ξερει το ονομα της ιδιοκτηριας, γιατι δεν εχει χρειαστει ακομα

7 λεπτά πριν, paylidis είπε

Δε μπορεί να σε βγάλει από τη στιγμή που έχεις συμβόλαιο με δεδομένα διάρκεια και είσαι τυπικός στις πληρωμές σου ούτε αυτός ούτε ο επόμενος ιδιοκτήτης.

Εκφοβισμός είναι. Πες του να κάνει 3 αγωγές όχι μια τσάμπα τα λεφτά του θα φάει στους δικηγόρους...

Από εκεί και πέρα εάν ξέρεις ποσό τα πούλησε και είναι καλο ποσό μπορείς να του το γυρίσεις μπούμερανγκ κ να πάρεις μεγάλη αποζημίωση για να φύγεις οίκοιωθελως

μα δεν το πουλησε ακομα, στις υπογραφες ειναι, περιμενουν να φυγω για να πεσουν υπογραφες και χρημα. αλλα του εχει κανει ηδη απο το 2018 μισθωτηριο σε συμβολαιογραφο του αγοραστη για να το συμπεριλαβει στα περσινα σχεδια βελτιωσης...

το χωραφι ειναι 4 στρεμματα που παει για πωληση και εγω εχω ενηκιασει τα 2 στρεμματα, τα αλλα 2 στρεμματα ηταν ελειοδεντρα που τα εκοψαν τον μαρτιο

Επεξ/σία από vasilisx

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...