Numerobis Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Δίλημμα μεταξύ αποδοχής κληρονομιάς με συμβολαιογραφική πράξη VS σιωπηρής αποδοχής κληρονομιάς . Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σε κάθε περίπτωση ,οι όποιες διαφορές υπάρχουν στα κόστη και οι διαφορές στις διαδικασίες/τρεχάματα που απαιτούνται σε κάθε μία από τις δύο δεδομένες επιλογές. Ως εντελώς πρωτάρης θα ήταν χρήσιμο οι γνώστες είτε λόγω επαγγέλματος είτε ως ήδη "παθόντες" να διαφωτίσετε με το τι έχετε επιλέξει-τι προτείνετε και αν υπάρχουν κάποιες παγίδες/συνηθισμένα λάθη που καλά θα ήταν να αποφύγει κάποιος ,αφού έχω ρίξει ήδη αρκετό τρέξιμο κι ο χρόνος από το φθινόπωρο λιγοστεύει. Το σχετικότερο θέμα που έχω βρει στο insomnia ήταν αυτό (αν υπάρχει κάποιο άλλο και μου έχει διαφύγει ). https://www.insomnia.gr/forums/topic/658946-αμοιβή-συμβολαιογράφου-για-αποδοχή-κληρονομιάς/page/2/ Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2019 από Numerobis
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 3 hours ago, Numerobis said: Δίλημμα μεταξύ αποδοχής κληρονομιάς με συμβολαιογραφική πράξη VS σιωπηρής αποδοχής κληρονομιάς . Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σε κάθε περίπτωση ,οι όποιες διαφορές υπάρχουν στα κόστη και οι διαφορές στις διαδικασίες/τρεχάματα που απαιτούνται σε κάθε μία από τις δύο δεδομένες επιλογές. Ως εντελώς πρωτάρης θα ήταν χρήσιμο οι γνώστες είτε λόγω επαγγέλματος είτε ως ήδη "παθόντες" να διαφωτίσετε με το τι έχετε επιλέξει-τι προτείνετε και αν υπάρχουν κάποιες παγίδες/συνηθισμένα λάθη που καλά θα ήταν να αποφύγει κάποιος ,αφού έχω ρίξει ήδη αρκετό τρέξιμο κι ο χρόνος από το φθινόπωρο λιγοστεύει. Το σχετικότερο θέμα που έχω βρει στο insomnia ήταν αυτό (αν υπάρχει κάποιο άλλο και μου έχει διαφύγει ). https://www.insomnia.gr/forums/topic/658946-αμοιβή-συμβολαιογράφου-για-αποδοχή-κληρονομιάς/page/2/ Δεν υπάρχει καν vs ούτε το «δίλημμα», όπως το θέτεις. Η σιωπηρή αποδοχή κληρονομιάς επέρχεται με την πάροδο τετραμήνου από το θάνατο του κληρονομούμενου και την έλλειψη αποποίησης των κληρονόμων. Δεν επιφέρει κάποιο έννομο αποτέλεσμα. Κοινώς, η όποια περιουσία δεν ‘αλλάζει’ ιδιοκτήτη. Η συμβολαιογραφική αποδοχή κληρονομιάς είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί τυπικά η διαδικασία κληρονομιάς. Αλλιώς η κληρονομιαία περιουσία δεν περιέρχεται στους κληρονόμους. Ρώτα τον συμβολαιογράφο ή τον δικηγόρο σου. 1 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα