Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιποοοον, είχα καιρό αυτήν την απορία και τώρα τελευταία θυμήθηκα πως εδώ σίγουρα κάποιος θα ξέρει 😋

Πάντα ήθελα να τελειώσω σε μια από τις παραπάνω σχολές, αλλα ποτέ δεν κατάλαβα την ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους, δηλαδή ναι μεν ξέρω πως η πληροφορική είναι γενική και τα υπόλοιπα είναι κλαδοι, και πως ο προγραμματισμός ασχολείται με software ενώ μηχανικός υπολογιστών με hardware, αλλα δε θα μπορούσε κάποιος με πτυχίο πληροφορικής να ασχοληθεί και με προγραμματισμό, έστω σε ρηχά νερά?

Επίσης,δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς γίνεται σε σχολές τύπου ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΏΝ ΜΈΣΩΝ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΉΣ. 

Σε ποια σχολή χρειάζονται περισσότερο τα μαθηματικά και σε ποια όχι και τόσο?, και κάτι ακόμα, πιστεύετε αξίζει να ασχοληθεί κανείς με κάτι τέτοιο, είτε καταλήξει σε προγραμματισμο, είτε σε web designing είτε οπουδήποτε αλλού 

Κάθε απάντηση είναι ευπρόσδεκτη και θα εκτιμηθεί!

Δημοσ.

Για να μπορέσεις να έχεις μια καλύτερη εικόνα για κάθε σχολή, να κοιτάξεις το πρόγραμμα σπουδών και τα μαθήματα που περιλαμβάνει. Γενικά σε όλες τις σχολές πληροφορικής θα συναντήσεις αρκετά μαθηματικά, και όπου βλέπεις και τηλεπικοινωνίες και φυσική. 

Πχ η σχολή πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών που μπορώ να σου πω από πρώτο χέρι σου δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθείς είτε με τον τομέα της θεωριτικής πληροφορικής (μαθηματικά, αλγόριθμοι κτλ), του προγραμματισμού και μια επαφή με την αρχιτεκτονική συστημάτων κτλ είτε με τις τηλεπικοινωνίες που περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο φυσική, ηλετρονική κτλ.

Το που θα δώσεις βάση εξαρτάται από το τι σου αρέσει και θεωρείς ότι έχεις κλίση περισσότερο. 

Το καλό με την πληροφορική είναι πως πρόκειται για μια επιστήμη που μπορείς να την προσαρμόσεις όπως θέλεις, ειδικά κάνοντας το αντίστοιχο μεταπτυχιακό. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Otter είπε

Για να μπορέσεις να έχεις μια καλύτερη εικόνα για κάθε σχολή, να κοιτάξεις το πρόγραμμα σπουδών και τα μαθήματα που περιλαμβάνει. Γενικά σε όλες τις σχολές πληροφορικής θα συναντήσεις αρκετά μαθηματικά, και όπου βλέπεις και τηλεπικοινωνίες και φυσική. 

Πχ η σχολή πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών που μπορώ να σου πω από πρώτο χέρι σου δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθείς είτε με τον τομέα της θεωριτικής πληροφορικής (μαθηματικά, αλγόριθμοι κτλ), του προγραμματισμού και μια επαφή με την αρχιτεκτονική συστημάτων κτλ είτε με τις τηλεπικοινωνίες που περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο φυσική, ηλετρονική κτλ.

Το που θα δώσεις βάση εξαρτάται από το τι σου αρέσει και θεωρείς ότι έχεις κλίση περισσότερο. 

Το καλό με την πληροφορική είναι πως πρόκειται για μια επιστήμη που μπορείς να την προσαρμόσεις όπως θέλεις, ειδικά κάνοντας το αντίστοιχο μεταπτυχιακό. 

Κατάλαβα,δηλαδή αν περάσεις Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιων μπορείς να διαλέξεις κλάδο χωρίς φυσική? 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, markpiros είπε

Κατάλαβα,δηλαδή αν περάσεις Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιων μπορείς να διαλέξεις κλάδο χωρίς φυσική? 

Δεν ξερω αν περασες πληροφορικης και τηλεπικοινωνιων (αναφερομαι σε ΕΚΠΑ δεν ξερω και αν οι αλλες λεγονται ετσι).Ειναι σχολαρα μην την φοβασαι καθολου.Εχω καποιους φιλους που περασαν εκει και ειναι απολυτα ευχαριστημενοι αλλα οφειλω να σου πω οτι τα εχουν βρει μπαστουνια δυσκολη σχολη.Ωστοσο μην σε φοβιζει η δυσκολια της,προσωπικα αν καποιος μου ελεγε ποια ειναι η νουμερο ενα σχολη του μελλοντος θα απαντουσα η συγκεκριμενη.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AgnwstosY είπε

Δεν ξερω αν περασες πληροφορικης και τηλεπικοινωνιων (αναφερομαι σε ΕΚΠΑ δεν ξερω και αν οι αλλες λεγονται ετσι).Ειναι σχολαρα μην την φοβασαι καθολου.Εχω καποιους φιλους που περασαν εκει και ειναι απολυτα ευχαριστημενοι αλλα οφειλω να σου πω οτι τα εχουν βρει μπαστουνια δυσκολη σχολη.Ωστοσο μην σε φοβιζει η δυσκολια της,προσωπικα αν καποιος μου ελεγε ποια ειναι η νουμερο ενα σχολη του μελλοντος θα απαντουσα η συγκεκριμενη.

Έχοντας γνωστούς και επικοινωνήσει μαζί τους γενικά η σχολή είναι καλή αλλα έχει Μ.Ο. πτυχίου 6 χρόνια. Αν το πάρεις σοβαρά. Αν όχι,θα τα βρεις σκούρα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, markpiros είπε

Ναι μπορείς, οπότε θα χρειαστεί να παρακολουθήσεις κανα 2-3 μαθήματα φυσικής μόνο. (καλή ώρα όπως έκανα εγώ) 😛 

Γενικά αυτή η σχολή θέλει σύστημα και καλό διάβασμα. Έχει πολλές εργασίες για να ασχολείσαι κατά τη διάρκεια του εξαμήνου που θα πρέπει να αφιερώνεις χρόνο αλλά που σε βοηθάνε πολύ για την εξεσταστική στο τέλος. Ο μέσος όρος πράγματι είναι 6 χρόνια αλλά βγαίνει και πιο σύντομα αρκεί να ασχολείσαι.

Δημοσ.

Γενικά είναι δύσκολη αλλά και πολυ αξιόλογη ταυτόχρονα σχολή.Ειδικα κάποιος αν καταφέρει να πάρει πτυχίο με 7+ βαθμό τότε σε συνδυασμό με το όνομα του ΕΚΠΑ στο εξωτερικό έχει ένα πολύ καλό χαρτί.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Otter είπε

Ναι μπορείς, οπότε θα χρειαστεί να παρακολουθήσεις κανα 2-3 μαθήματα φυσικής μόνο. (καλή ώρα όπως έκανα εγώ) 😛 

Γενικά αυτή η σχολή θέλει σύστημα και καλό διάβασμα. Έχει πολλές εργασίες για να ασχολείσαι κατά τη διάρκεια του εξαμήνου που θα πρέπει να αφιερώνεις χρόνο αλλά που σε βοηθάνε πολύ για την εξεσταστική στο τέλος. Ο μέσος όρος πράγματι είναι 6 χρόνια αλλά βγαίνει και πιο σύντομα αρκεί να ασχολείσαι.

Και τα μαθηματικά που χρειάζονται είναι όσο δύσκολα ακούγεται ή με καλό διαβασμα βγαίνουν? 

4 ώρες πριν, AgnwstosY είπε

Δεν έχω περάσει αλλα εκεί σκέφτομαι να περάσω εάν και εφόσον μαζέψω τα μόρια 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, markpiros είπε

Η συγκεκριμενη εχει σιγουρα 2 μαθηματα Φυσικης, και μαθηματικα(διακριτα, πιθανοτητες κτλπ)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, markpiros είπε

Και τα μαθηματικά που χρειάζονται είναι όσο δύσκολα ακούγεται ή με καλό διαβασμα βγαίνουν? 

Αν έχεις καλές βάσεις από το σχολείο, με καλό διάβασμα όλα βγαίνουν.

Π.χ. η Ανάλυση 1, σκέψου ότι σαν ύλη πάνω κάτω είναι ότι δίναμε στις πανελλήνιες, αντίστοιχα η Ανάλυση 2, παει ένα βήμα παρακάτω.
Οπότε αν δεν έχεις κενά και το δώσεις το μάθημα αυτό νωρίς όσο τα έχεις φρέσκα από το σχολείο περνιέται πιο εύκολα.

edit: Γενικά το όνομα της σχολής είναι πολύ καλό και στην Έλλαδα και στο εξωτερικό.
Από προσωπική εμπειρία, το κατάλαβα αυτό όταν έκανα την αίτηση για μεταπτυχιακό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, που ενώ ο μέσος όρος πτυχίου ήταν μέτριος (6.9) μας είχαν πει σε κάποια φάση πως η συνέντευξη κτλ που περάσαμε για όσους είμαστε από το ΕΚΠΑ ήταν πιο πολύ 'τυπική διαδικασία'.

Επεξ/σία από Otter
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Otter είπε

Π.χ. η Ανάλυση 1, σκέψου ότι σαν ύλη πάνω κάτω είναι ότι δίναμε στις πανελλήνιες, αντίστοιχα η Ανάλυση 2, παει ένα βήμα παρακάτω.
Οπότε αν δεν έχεις κενά και το δώσεις το μάθημα αυτό νωρίς όσο τα έχεις φρέσκα από το σχολείο περνιέται πιο εύκολα.

edit: Γενικά το όνομα της σχολής είναι πολύ καλό και στην Έλλαδα και στο εξωτερικό.
Από προσωπική εμπειρία, το κατάλαβα αυτό όταν έκανα την αίτηση για μεταπτυχιακό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, που ενώ ο μέσος όρος πτυχίου ήταν μέτριος (6.9) μας είχαν πει σε κάποια φάση πως η συνέντευξη κτλ που περάσαμε για όσους είμαστε από το ΕΚΠΑ ήταν πιο πολύ 'τυπική διαδικασία'.

Να σου πω την αλήθεια δε ξέρω εάν θα κάνω και μεταπτυχιακό γιατί μετά μαζεύονται πολλά χρόνια...θέλω να πιστεύω πως με καλό διάβασμα θα την περάσω σε τουλάχιστον 6 χρόνια...

Δημοσ.

Μεταξυ μας, οι περισσοτερες αιτησεις σε επι πληρωμη μεταπτυχιακο ειναι τυπικες (χωρις να θελω να μειωσω το τμημα του ΕΚΠΑ προφανως). 

Δημοσ.

καλησπερα σας 

Χωρίς να θέλω να σας στεναχωρήσω θα πρέπει να σας πω ότι ολες σχεδόν οι σχολές πληροφορικής εχουν σχεδόν τα ιδια μαθήματα κάποιες εστιάζουν περισσότερο σε προγραμματισμό κάποιες σε hardware

Στην αγορά εργασίας όμως όλες ιδίες είναι ακόμα και το πολυτεχνείο και το πιο χαμηλή σχολή πληροφορικής …

Μην σκάτε

Αν σας αρέσει και γράφετε κώδικα θα έχετε τις ιδίες ευκαιρίες από οπού και αν βγείτε…

Ολες εχουν μαθηματικα και συγκεκαλυμενα μαθηματικα (σαε ψσαε μικροηλεκτρονικες κλπ) βασικα η σχολες πληροφορικης εχουν 2 μαθηματα μαθηματικα και προγραμμαισμο …

1 ώρα πριν, Otter είπε

και βασεισ να μην εχεισ ολεσ οι σχολεσ βγαινουν αρκει να μην τα παρατησεις ποτε....

εδω ο τσιπρασ ηρθε απο σχολη βουλγαριασ στο εμπ και το εβγαλε ...χαχαχα

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostakis81 είπε

καλησπερα σας 

Χωρίς να θέλω να σας στεναχωρήσω θα πρέπει να σας πω ότι ολες σχεδόν οι σχολές πληροφορικής εχουν σχεδόν τα ιδια μαθήματα κάποιες εστιάζουν περισσότερο σε προγραμματισμό κάποιες σε hardware

Στην αγορά εργασίας όμως όλες ιδίες είναι ακόμα και το πολυτεχνείο και το πιο χαμηλή σχολή πληροφορικής …

Μην σκάτε

Αν σας αρέσει και γράφετε κώδικα θα έχετε τις ιδίες ευκαιρίες από οπού και αν βγείτε…

Ολες εχουν μαθηματικα και συγκεκαλυμενα μαθηματικα (σαε ψσαε μικροηλεκτρονικες κλπ) βασικα η σχολες πληροφορικης εχουν 2 μαθηματα μαθηματικα και προγραμμαισμο …

και βασεισ να μην εχεισ ολεσ οι σχολεσ βγαινουν αρκει να μην τα παρατησεις ποτε....

εδω ο τσιπρασ ηρθε απο σχολη βουλγαριασ στο εμπ και το εβγαλε ...χαχαχα

Ξέρω ότι έχουν ίδια μαθήματα απλώς ήθελα να ρωτήσω πόσο παίζει η φυσική και κατα πόσο βγαίνουν τα μαθηματικά με λογικό διάβασμα.

Δε πιστεύω να την αφήσω στη μέση και αν όπως λένε είναι μια σχολή που θέλει λογικό διάβασμα και βγαίνεις σε 4 με 6 χρόνια πιστεύω είναι μια χαρά 

Δημοσ.

Για να βγάλεις την σχολή σε 6 χρόνια θα πρέπει να το κ@λοβαρέσεις αρκετά!

Απλά κοίτα να περάσεις Ανάλυση 1 και 2, Ηλεκρομαγνητισμό και Πιθανότητες όσο πιο νωρίς γίνεται. Προσωπικά, πέρα από περιόδους στις οποίες τρέχανε προθεσμίες παράδοσης προγραμματιστικών εργασιών, δεν μπορώ να ότι πιέστικα πολύ και τέλειωσα στα 5 χρόνια ακριβώς με ΜΟ 7.5. Το ίδιο και πολλοί άλλοι γνωστοί μου που ήταν τυπικοί στις υποχρεώσεις τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...