Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά θα με τρελάνετε μερικοί εδώ μέσα! Δηλαδή θα πας να δώσεις 1300€+ για ένα μηχάνημα που δεν μπορείς να το δεις καν στην Ελλάδα; Θα βασιστεί η γνώμη σας καθαρά στους Youtubers και στα δικά τους σχόλια;

Τι να πω όσοι το κάνετε μπράβο σας, αλλα εγω δεν πρόκειται να υποστηρίξω μια εταιρεία η οποία δεν υπάρχει καν σαν ιδέα στην χώρα μου! Έχω Dell, έχω Levono, έχω Apple (έστω σε κάποια μορφή), οπότε προτιμώ αυτές τις λύσεις..

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε

Ρε παιδιά θα με τρελάνετε μερικοί εδώ μέσα! Δηλαδή θα πας να δώσεις 1300€+ για ένα μηχάνημα που δεν μπορείς να το δεις καν στην Ελλάδα; Θα βασιστεί η γνώμη σας καθαρά στους Youtubers και στα δικά τους σχόλια;

Τι να πω όσοι το κάνετε μπράβο σας, αλλα εγω δεν πρόκειται να υποστηρίξω μια εταιρεία η οποία δεν υπάρχει καν σαν ιδέα στην χώρα μου! Έχω Dell, έχω Levono, έχω Apple (έστω σε κάποια μορφή), οπότε προτιμώ αυτές τις λύσεις..

Καταρχήν η Microsoft υπάρχει σαν εταιρεία στην Ελλάδα κανονικά. 

microsoft_hellas.jpg.1a99e2bd9477fce52cce263ef6f5f498.jpg

Το αρχικό σου επιχείρημα ήταν ότι δεν μπορείς να το αγοράσεις γιατί δεν στέλνει και ότι άμα χαλάσει το πετάς. Τίποτε από τα 2 δεν ισχύει.

Ας πάμε στο νέο επιχείρημα ότι πρέπει να το δούμε από κοντά. Παραβλέπω το 1300+ γιατί ξεκινάνε πολύ πιο κάτω αλλά χάρη εντυπώσεων μπήκε. Ναι λοιπόν όταν είναι να αγοράσω laptop, τηλέφωνο, τηλεόραση, κουτί υπολογιστή, κάρτα γραφικών. smart watch και τα λοιπά, τα αγοράζω διαβάζοντας reviews και βλέποντας εικόνες και βίντεο. Αν θέλω αμάξι, καναπε, κρεβάτι, στρώμα κτλ πάω και τα βλέπω από κοντά. Γιατί στο 2ο παίζει ρόλο. Δεν θυμάμαι να πήγα ποτέ σε κάποια έκθεση για να αποφασίσω ποιο λαπτοπ να πάρω.

Δημοσ.

Όταν έλεγα ότι η Microsoft δεν υπάρχει, εννοώ σαν retailer για laptop. Αυτή την στιγμή το Surface Laptop 2 στο σίτε της Γερμανίας έχει 1449€ με i5, 8GBRAM και 256SSD (λινκ).  Δηλαδή δεν πας να πατήσεις τα κουμπιά (να δεις το πληκτρολόγιο αν σου κάνει), να δεις το trackpad αν σου κάνει κτλ; Όλοι έχουμε τα ίδια δάχτυλα και τις ίδιες συνήθειες; 

Δημοσ.

Δεν είναι παράλογο να θέλεις να δεις κάτι από κοντά πρώτα.

Έχω πάρει ένα σωρό συσκευές (λάπτοπ και κινητά) από ΗΠΑ  μέσω φίλων χωρίς να τις έχω δει γιατί δεν κυκλοφορούσαν εδώ. Το έκανα γνωρίζοντας το ρίσκο (απουσία εγγύησης εδώ) και το γεγονός ότι δεν τις έχω δει από κοντά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ήθελα να είχα πάει σε ένα κατάστημα εδώ και να μπορούσα να τις δω.

Και δεν είναι μόνο θέματα εξωτερικής εμφάνισης (που κι αυτά παίζουν ρόλο π.χ. σε κινητά, λάπτοπ), αλλά και πρακτικά θέματα. Πώς κάθεται κάτι στο χέρι σου, το να δεις την αίσθηση του πληκτρολογίου, την οθόνη κ.ο.κ. Ειδικά στο παράδειγμα της τηλεόρασης φυσικά και ΠΡΕΠΕΙ να δεις από κοντά πώς παίζει και γι' αυτό συχνά στα αντίστοιχα νήματα προτείνεται να πας με δικό σου περιεχόμενο ώστε να το δεις να παίζει.

Για να γυρίσουμε on-topic, η ΜS θα μπορούσε να είχε στηρίξει και προωθήσει παραπάνω αυτά τα προϊόντα της και θα είχε δει μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Δεν το κάνει όμως. Περιμένω να δω τις νέες συσκευές και τις τιμές τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Καταρχήν δεν μπορείς (στέλνει σε συγκεκριμένες χώρες) και κατα δεύερον δεν νιώθω πολύ ασφάλεια να αγοράσω κάτι το οποίο εαν σου πάθει κάτι απλά το πετάς!

Έχοντας εμπειρία από το Surface 2 Pro παλαιότερα το οποίο είχε εμφάνισε θέμα με το boot sequence μετά από 2,5 χρόνια (εκτός εγγύησης). Με ρώτησαν από το support αν η χρήση του ήταν επαγγελματική και απλά μου έστειλαν χωρίς καμία χρέωση ένα Surface 3 Pro (πολύ ανώτερο σαν συσκευή) με τα αντίστοιχα specs (μνήμη, SSD, CPU) και ολοκαίνουρια περιφερειακά (πληκτρολόγιο, pen). Να ξαναματασημειώσω, το πρόβλημα που είχα ήταν εκτός εγγύησης.

Αν συνεχίζει το ίδιο καλό support, δε θα πρέπει να σε αφορά καν που βρίσκεται physically.

Επεξ/σία από booZe
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, booZe είπε

Έχοντας εμπειρία από το Surface 2 Pro παλαιότερα το οποίο είχε εμφάνισε θέμα με το boot sequence μετά από 2,5 χρόνια (εκτός εγγύησης). Με ρώτησαν από το support αν η χρήση του ήταν επαγγελματική και απλά μου έστειλαν χωρίς καμία χρέωση ένα Surface 3 Pro (πολύ ανώτερο σαν συσκευή) με τα αντίστοιχα specs (μνήμη, SSD, CPU) και ολοκαίνουρια περιφερειακά (πληκτρολόγιο, pen). Να ξαναματασημειώσω, το πρόβλημα που είχα ήταν εκτός εγγύησης.

Αν συνεχίζει το ίδιο καλό support, δε θα πρέπει να σε αφορά καν που βρίσκεται physically.

Όχι.. να πας να πάρεις Apple, να σου χρεώσουν ακόμα και την συσκευασία που θα το στείλεις πίσω... 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε

Όταν έλεγα ότι η Microsoft δεν υπάρχει, εννοώ σαν retailer για laptop. Αυτή την στιγμή το Surface Laptop 2 στο σίτε της Γερμανίας έχει 1449€ με i5, 8GBRAM και 256SSD (λινκ).  Δηλαδή δεν πας να πατήσεις τα κουμπιά (να δεις το πληκτρολόγιο αν σου κάνει), να δεις το trackpad αν σου κάνει κτλ; Όλοι έχουμε τα ίδια δάχτυλα και τις ίδιες συνήθειες; 

Είπες ότι δεν υπάρχει ούτε σαν ιδέα. Αν το ιδέα = retailer για laptop, πάσο. Είπα ότι οι τιμές ξεκινάνε από πολύ πιο χαμηλά, όχι ότι δεν υπάρχουν και πιο ακριβά. Τώρα όσον αφορά τα κουμπιά, το touchpad πάνω κάτω οι διαστάσεις είναι ίδιες, το touchpad είναι precision και τα κουμπιά low profile. Και από φώτο βλέπεις την διάταξη. Αν όλοι μένουν ενθουσιασμένοι με την αίσθηση του πληκτρολογίου και του touchpad προφανώς υπάρχει λόγος.

Δεν το θεωρώ παράλογο να θες να το δεις από κοντά. Απλά συνέχεια προσπαθείς να βρει λόγο να μας πεις ότι δεν έχει νόημα η αγορά του. Λανθασμένα στην αρχή λες ότι δεν στέλνει Ελλάδα και ότι αν χαλάσει το πετάς. Που και στέλνει και στο αλλάζει ακόμη και εκτός εγγύηση από τι διάβασες και μάλιστα όλα δωρεάν. Και μετά αφού καταρρίπτεται αυτό μας λες ότι θες να το δεις από κοντά. Ε σόρρυ αλλά εγώ βλέπω επιχειρήματα που πηγάζουν από αρνητισμό παρά πραγματικές ανησυχίες. Σεβαστό ότι θες ΕΣΥ να το δεις από κοντά.

Δημοσ.

Ως κάτοχος 2 surface pro και κάνοντας χρήση μόνο αυτού τα τελευταία 5 χρόνια έχω να πω ότι απλά δεν το αλλάζω.

Ταξιδεύω συχνά και είναι ότι καλύτερο μπορείς να έχεις σε laptop.

Το πρώτο το είχα πάρει από black friday από το ελληνικό site της microsoft χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το δεύτερο το πήρα στην αρχή του χρόνου από Γαλλία.

Retail shop της Microsoft δεν υπάρχει αλλά αν θυμάμαι καλά....υπάρχει σε media markt και κωτσόβολο.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, amanesrr είπε

Ως κάτοχος 2 surface pro και κάνοντας χρήση μόνο αυτού τα τελευταία 5 χρόνια έχω να πω ότι απλά δεν το αλλάζω.

Το πρώτο το είχα πάρει από black friday από το ελληνικό site της microsoft χωρίς κανένα πρόβλημα.

Retail shop της Microsoft δεν υπάρχει αλλά αν θυμάμαι καλά....υπάρχει σε media markt και κωτσόβολο.

Πολυ σωστα. Υπαρχει σε Κωτσοβολο, Mediamarkt και Πλαίσιο και απειρα ελληνικα e-shop. Τωρα τι εννοει ο φιλος με το δεν υπαρχει στην Ελλάδα, δεν καταλαβαίνω. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Theon1k είπε

Πολυ σωστα. Υπαρχει σε Κωτσοβολο, Mediamarkt και Πλαίσιο και απειρα ελληνικα e-shop. Τωρα τι εννοει ο φιλος με το δεν υπαρχει στην Ελλάδα, δεν καταλαβαίνω. 

Γίνονται προσπάθειες από τη μαμά εταιρεία εδώ για να έρθουν επίσημα και όχι ως παραεισαγωγή. Η τελευταία ενημέρωση που είχα ήταν «πιθανόν μέχρι το τέλος του χρόνου».

Πάντως το support είναι πολύ καλό, και σας το λέει κάποιος που έχει γυρίσει πίσω το Surface Book 3 φορές για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά. Απλά είναι θέμα η καθυστέρηση που υπάρχει στο πήγαινε-έλα όπως λέει και ο @gsarig, κάτι που είναι σκότωμα όταν είναι το κυρίως σου μηχάνημα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hal9000 είπε

Γίνονται προσπάθειες από τη μαμά εταιρεία εδώ για να έρθουν επίσημα και όχι ως παραεισαγωγή. Η τελευταία ενημέρωση που είχα ήταν «πιθανόν μέχρι το τέλος του χρόνου».

Πάντως το support είναι πολύ καλό, και σας το λέει κάποιος που έχει γυρίσει πίσω το Surface Book 3 φορές για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά. Απλά είναι θέμα η καθυστέρηση που υπάρχει στο πήγαινε-έλα όπως λέει και ο @gsarig, κάτι που είναι σκότωμα όταν είναι το κυρίως σου μηχάνημα.

Αυτό είναι πολύ νέο μόνο και μόνο για τον χρόνο που χρειάζεται να πάει και να έρθει.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Καταρχήν η Microsoft υπάρχει σαν εταιρεία στην Ελλάδα κανονικά. 

microsoft_hellas.jpg.1a99e2bd9477fce52cce263ef6f5f498.jpg

Το αρχικό σου επιχείρημα ήταν ότι δεν μπορείς να το αγοράσεις γιατί δεν στέλνει και ότι άμα χαλάσει το πετάς. Τίποτε από τα 2 δεν ισχύει.

Ας πάμε στο νέο επιχείρημα ότι πρέπει να το δούμε από κοντά. Παραβλέπω το 1300+ γιατί ξεκινάνε πολύ πιο κάτω αλλά χάρη εντυπώσεων μπήκε. Ναι λοιπόν όταν είναι να αγοράσω laptop, τηλέφωνο, τηλεόραση, κουτί υπολογιστή, κάρτα γραφικών. smart watch και τα λοιπά, τα αγοράζω διαβάζοντας reviews και βλέποντας εικόνες και βίντεο. Αν θέλω αμάξι, καναπε, κρεβάτι, στρώμα κτλ πάω και τα βλέπω από κοντά. Γιατί στο 2ο παίζει ρόλο. Δεν θυμάμαι να πήγα ποτέ σε κάποια έκθεση για να αποφασίσω ποιο λαπτοπ να πάρω.

6 ώρες πριν, amanesrr είπε

1 ώρα πριν, Hal9000 είπε

Ποιο είναι το ελληνικό e-shop της microsoft? Έχω δει τα αντίστοιχα που υπάρχουν στο εξωτερικό (πχ Γερμανία, Ελβετία, Πολωνία κλπ)? Αυτά στέλνουν Ελλάδα? Υπάρχει κάτι αντίστοιχο για Ελλάδα? Ρωτάω μιας και θέλω να πάρω το 6 ή το καινούριο που θα βγει, μιας και από την apple έφαγα φόλα και μου έστειλαν 2 φορές προβληματικά μηχανήματα στο istorm

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, winmac είπε

Ποιο είναι το ελληνικό e-shop της microsoft? Έχω δει τα αντίστοιχα που υπάρχουν στο εξωτερικό (πχ Γερμανία, Ελβετία, Πολωνία κλπ)? Αυτά στέλνουν Ελλάδα? Υπάρχει κάτι αντίστοιχο για Ελλάδα? Ρωτάω μιας και θέλω να πάρω το 6 ή το καινούριο που θα βγει, μιας και από την apple έφαγα φόλα και μου έστειλαν 2 φορές προβληματικά μηχανήματα στο istorm

Στο Ελληνικό δεν υπάρχουν τα Surface. Προσωπικά κοιτάω κυρίως το Ιρλανδικό προκειμένου να έχει και το πληκτρολόγιο τη QWERTY διάταξη.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Hal9000 είπε

Στο Ελληνικό δεν υπάρχουν τα Surface. Προσωπικά κοιτάω κυρίως το Ιρλανδικό προκειμένου να έχει και το πληκτρολόγιο τη QWERTY διάταξη.

έχεις κάνει παραγγελία από εκεί? Στέλνουν σε ελληνική διεύθυνση?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...