Tablet Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 2 λεπτά πριν, KoreanW είπε Δεν είναι τυπογραφικό λάθος που κάποιος είπε τα ταμπούρα «καμπούρα» και έκανε η φοράδα στ' αλώνι. Δισκόφρενα τα είπαν τα ταμπούρα και αυτό σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο και πολύ διαφορετικό. Δεν είναι και εκ παραδρομής όταν αναφέρει ο φίλος ότι το τυπογραφικό λάθος έγινε αναπααγωγή από τρίτους διότι παρέμενε ως είχε στη σελίδα της αντιπροσωπείας. Και ούτε μπορείς να πεις ότι αφορά κάτι ασήμαντο ας πούμε μια διαφορετική ποδιά. Πρόκειται για τεχνικό χαρακηριστικό ασφαλείας, που ο καθένας το αξιολογεί όπως θέλει. Πολύ περισσότερο που ο φίλος δεν είναι αυτό που ειπώθηκε ότι εκ του πονηρού θέλει να κάνει φασαρίες, μόλις λίγα χλμ καινούριο έχει το δίκυκλο, κανείς δε θα είχε καμία όρεξη , εκτός ίσως από την μαγκιά του εισαγωγέα να μην αναλάβει το βάρος των λαθών του. Κατ΄ εμέ αν τεχνικά γίνεται και το μοντελο διατίθεται με εργοστασιακά πίσω δισκόφρενα, θα ζητούσα το αντονόητο να ανταποκρίνεται το δίκυκλο στα τεχνικά χαρακτηριστικά της αγοράς του. Αντικατάσταση όσων εξαρτημάτων χρειάζεται για να τοποθετηθούν δισκόφρενα αντί των ταμπούρων. Και επειδή από μόνοι τους σου έδειξαν το δρόμο, ο δρόμος αυτός είναι στη ΓΓΚ και θα πρέπει να έχεις μαζί σου τεκμήρια που στοιχειοθετούν τα λεγόμενά σου. ευχαριστώ φίλε μου γενικά δεν έχω πρόθεση να ταλαιπωρήσω κανέναν ούτε στην αντιπροσωπεία και όντως το μηχανάκι ανταποκρίνεται μια χαρα... ο σκοπός του post ήταν καθαρά πληροφοριακός να δω αν αξίζει να ασχοληθώ για κάτι
Miaou7 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Tablet είπε γελάω με τα σχόλια των έξυπνων εδώ με το αν ξέρω πως είναι τα δισκόφρενα.. Η παραλάβη της μηχανής έγινε από τον Πατερα μου και φυσικά δεν πήγε καν το μυαλό του να δει αν πίσω έχει δισκόφρενα. Όταν μου το έφερε στα 500χλμ και το πήγα στο service το ανακαλύψαμε.. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι ζητάω ακριβώς εδώ γι αυτό ρωτάω τις γνώμες σας.... Εννοείται έχω κάνει print screen όλες τις περιγραφές.. και άλλο site με τα λάθος χρακτηριστικά https://www.bikerspirit.net/main/gemini-veracruz-125-neo-scooter-gia-to-2019/ Η αληθεια ειναι φιλος οτι εφοσον εχεις μια ιδεα του τι ειναι δισκοφρενο εισαι απαραδεκτος και μαλλον μαζι σου γελανε οι περισσοτεροι . Τωρα εφοσον αυτοι το διαφημιζουν ετσι, εχουν κανει πατατα. Το καλυτερο ειναι να τους ζητησεις κανα δυο δωρεαν σερβις οποτε πατσιζεις την ζημια. Το να τους πας "νομικα" πρωτον θα ειναι ταλαιπωρια και δευτερον θα βγεις χαμενος κατα το ημισυ γιατι περασαν 1000 χιλιομετρα πριν το "καταλαβεις" και μπορει να θεωρηθει δολος εκ μερους σου το οτι αργησες να το κυνηγησεις.. Ακομα και αν αναγκαστουν να το παρουν πισω θα σου χρεωσουν κατι για τετοια χρηση. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2019 από Miaou7
KoreanW Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, Tablet said: ευχαριστώ φίλε μου γενικά δεν έχω πρόθεση να ταλαιπωρήσω κανέναν ούτε στην αντιπροσωπεία και όντως το μηχανάκι ανταποκρίνεται μια χαρα... ο σκοπός του post ήταν καθαρά πληροφοριακός να δω αν αξίζει να ασχοληθώ για κάτι δε σου λέω ότι αξίζει το χρόνο σου ή όχι, εσύ ξερεις καλυτερα εγώ ίσως δε θα ασχολούμουν, εκτός το πολύ από μια αναφορά στη ΓΓΚ αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν λάθος που σου αμφισβητήθηκε το δίκιο και η καλή προαίρεση, γιατί κανονικά έχεις όλο το δίκιο και πολύ περισσότερο αν κάποιος δε θέλει να δει το δίκιο σου με άλλη οπτική, θα πρέπει να στο αποδώσει τουλάχιστον για λόγους καταναλωτικής συνείδησης και ευθύνης του πωλητή Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2019 από KoreanW
jgeorgiou Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Tablet είπε ευχαριστώ φίλε μου γενικά δεν έχω πρόθεση να ταλαιπωρήσω κανέναν ούτε στην αντιπροσωπεία και όντως το μηχανάκι ανταποκρίνεται μια χαρα... ο σκοπός του post ήταν καθαρά πληροφοριακός να δω αν αξίζει να ασχοληθώ για κάτι Άποψη μου είναι ότι θα καταναλώσεις υπερβολικό χρόνο και ενέργεια χωρίς σπουδαίο αποτέλεσμα. Προσωπικά ως μαγαζάτορας αν ο καταναλωτής είναι συμπαθητικός θα του χάριζα ένα σερβις αν ήταν αντιπαθητικός θα του έλεγα αν δεν σου κάνει το μηχανάκι φέρε το πίσω (αν ήταν καινούριο) αν δεν ήταν καινούριο θα το έπαιρνα σαν ελαφρώς μεταχειρισμένο. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2019 από jgeorgiou
KoreanW Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 όσο τους παίρνει, αυτά κάνουν και μετά την πέφτουμε στο ts... 1 2
KoreanW Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 τα λάθη πληρώνονται από τα κέρδη αυτού που τα αναλαμβάνει εκτός αν δεν τα αναλαμβάνει γιατί είναι μάγκας και έχει μόνο τα κέρδη
jgeorgiou Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, KoreanW είπε τα λάθη πληρώνονται από τα κέρδη αυτού που τα αναλαμβάνει εκτός αν δεν τα αναλαμβάνει γιατί είναι μάγκας και έχει μόνο τα κέρδη Υπάρχει και η δολιότητα εκτός από του εμπόρου και του καταναλωτή (έκανα τις τσάρκες μου για μερικούς μήνες και κάποια στιγμή θυμήθηκα μια λεπτομέρεια) και η εύλογη απαίτηση. Ας πάει στο δικαστήριο να κάνει τα σχετικά έξοδα να του τα εξηγήσει ο δικαστής. Αστικό δίκαιο , ας ρωτήσει σχετικό δικηγόρο να του εξηγήσει (επί πληρωμή). Δεν έχει λεφτά , ας ρωτήσει τον συνήγορο του καταναλωτή που έχει ειδικούς δικηγόρους να του εξηγήσουν. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2019 από jgeorgiou
KoreanW Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 8 minutes ago, jgeorgiou said: Υπάρχει και η δολιότητα εκτός από του εμπόρου και του καταναλωτή (έκανα τις τσάρκες μου για μερικούς μήνες και κάποια στιγμή θυμήθηκα μια λεπτομέρεια) και η εύλογη απαίτηση. Ας πάει στο δικαστήριο να κάνει τα σχετικά έξοδα να του τα εξηγήσει ο δικαστής. Αστικό δίκαιο , ας ρωτήσει σχετικό δικηγόρο να του εξηγήσει (επί πληρωμή). Δεν έχει λεφτά , ας ρωτήσει τον συνήγορο του καταναλωτή που έχει ειδικούς δικηγόρους να του εξηγήσουν. δολιότητα θα υπήρχε αν ήξερε ο καταναλωτής ότι θα του έρθει δίκυκλο με ταμπούρα ενώ το έντυπο της αντιπροσωπείας γράφει δισκοφρενα η όλη υπόθεση δε στοιχειοθετεί δολιότητα, αν κάτι στοιχειοθετεί αυτό λέγεται απάτη και μάντεψε από ποιόν 1 1
jgeorgiou Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, KoreanW είπε δολιότητα θα υπήρχε αν ήξερε ο καταναλωτής ότι θα του έρθει δίκυκλο με ταμπούρα ενώ το έντυπο της αντιπροσωπείας γράφει δισκοφρενα η όλη υπόθεση δε στοιχειοθετεί δολιότητα, αν κάτι στοιχειοθετεί αυτό λέγεται απάτη και μάντεψε από ποιόν Ας πάει τότε στο δικαστήριο να ζητήσει καταδίκη για απάτη και αν κερδίσει να μου στείλει π.μ. να του δώσω και εγώ ένα μηχανάκι δώρο.
KoreanW Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, jgeorgiou said: Ας πάει τότε στο δικαστήριο να ζητήσει καταδίκη για απάτη και αν κερδίσει να μου στείλει π.μ. να του δώσω και εγώ ένα μηχανάκι δώρο. αν τον καταναλωτή τον διαβεβαίωναν κατά την παραγγελία και την παραλαβή ότι αυτό που αγόρασε ανταποκρίνεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά για τα οποία τον ενημέρωσαν, δε θα έπρεπε να ψελλίζουμε καν τη λέξη δολιότητα χρεώνοντάς την στον πελάτη που με καλή προαίρεση εμπιστεύτηκε τον έμπορο για να φτάσει να διακριβώσει το αληθές με τη συνδρομή μηχανικού στην πρώτη ευκαιρία πολύ περισσότερο παραγνωρίζοντας εμείς την έννοια της απάτης στην όλη ιστορία αν τα δικαστήρια δικαιώσουν ή όχι, δεν το γνωριζει κάποιος από εμάς, αλλά η καταναλωτική ηθική και η όποια ζημία υπέστη ο καταλωτής αφορά και τον ίδιο και όλους όσο διαβάζουμε τέτοιες ιστορίες, τόσο πρέπει να κυνηγάμε το δίκιο μας γιατί διαφορετικά δεν οδηγεί πουθενά η κατάσταση με την ασυδοσία στο εμπόριο Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2019 από KoreanW 1 1
Miaou7 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, KoreanW είπε αν τον καταναλωτή τον διαβεβαίωναν κατά την παραγγελία και την παραλαβή ότι αυτό που αγόρασε ανταποκρίνεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά για τα οποία τον ενημέρωσαν, δε θα έπρεπε να ψελλίζουμε καν τη λέξη δολιότητα χρεώνοντάς την στον πελάτη που με καλή προαίρεση εμπιστεύτηκε τον έμπορο για να φτάσει να διακριβώσει το αληθές με τη συνδρομή μηχανικού στην πρώτη ευκαιρία πολύ περισσότερο παραγνωρίζοντας εμείς την έννοια της απάτης στην όλη ιστορία αν τα δικαστήρια δικαιώσουν ή όχι, δεν το γνωριζει κάποιος από εμάς, αλλά η ηνφγναλωτική ηθική και η όποια ζημία υπέστη ο καταλωτής αφορά και τον ίδιο και όλους όσο διαβάζουμε τέτοιες ιστορίες, τόσο πρέπει να κυνηγάμε το δίκιο μας γιατί διαφορετικά δεν οδηγεί πουθενά η κατάσταση με την ασυδοσία στο εμπόριο Οταν παραλαμβανεις κατι, εισαι υποχρεωμενος να το ελεγξεις κατα την παραλαβη. Μετα απο χιλια χιλομετρα ο εμπορος μπορει να ισχυριστει οτι απο λαθος δοθηκε το μηχανακι η οτι αλλαξε απο τοτε η διαφημιση η οτι το πηρε ο πελατης ενω ενημερωθηκε η χιλια δυο. Εαν το τιμολογιο λεει οτι το μηχανακι εχει δισκοφρενο, εχεις περισοτερες πιθανοτητες να αποδειξεις οτι ο εμπορος φταιει εκατο τις εκατο. Οπως ειπα και παραπανω ομως, μετα απο χιλια χιλιομετρα ο εμπορος και να στο αλλαξει η να το παρει πισω θα σε χρεωσει κατι σιγουρα και τα δικαστηρια αυτο θα το δεχθουν 99%. Τωρα εαν θελεις, ακους τους ταξικους επαναστατες που λενε οτι θα σε πληρωνει μια ζωη και θα του κλεισεις το σπιτι. Επισης εαν φαινετε λιγο το κοστος δυο σερβις, να πω οτι ενα μοντελο με δισκοφρενο στον εμπορο παιζει να κοστιζε και 20-30 παραπανω και κανα πενηνταρικο-κατοσταρικο στην τελικη τιμη... Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2019 από Miaou7 2
kontinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Τη μηχανή την αγόρασες με κάποιο συμβόλαιο προφανώς, που αναφέρει τι αγόρασες, και λογικά γράφει τις ιδιότητες του στα συνοδευτικά έγγραφα. Αν υπάρχει εκεί αναντιστοιχία έχεις κάθε δίκιο. Απο κει και πέρα ο άνθρωπος αγόρασε ένα προϊόν καλή τη πίστη ότι έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Θεωρητικά, και ψευδή διαφήμιση έχουμε εδώ και ελαττωματικό προϊόν μιας και δεν πληρεί τις συνομολογημενες ιδιότητες. 3
christakos07 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε Ας πάει τότε στο δικαστήριο να ζητήσει καταδίκη για απάτη και αν κερδίσει να μου στείλει π.μ. να του δώσω και εγώ ένα μηχανάκι δώρο. Αντιγράφω από το europa.eu: Αναφορά σε κείμενο Εάν προϊόντα που αγοράσατε οπουδήποτε στην ΕΕ αποδειχτούν ελαττωματικά ή δεν ανταποκρίνονται στα διαφημιζόμενα χαρακτηριστικά, ο πωλητής οφείλει να τα επισκευάσει ή να τα αντικαταστήσει δωρεάν ή να σας μειώσει την τιμή ή να σας επιστρέψει όλα τα χρήματα που πληρώσατε. Κατά κανόνα, μπορείτε να ζητήσετε πλήρη ή μερική επιστροφή των χρημάτων μόνον όταν δεν είναι δυνατή ή επισκευή ή η αντικατάσταση των προϊόντων Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2019 από christakos07 3
jgeorgiou Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Σωστά όλα αυτά αν το επιστρέψεις εντός ευλόγου διαστήματος. 1
KoreanW Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Miaou7 said: Τωρα εαν θελεις, ακους τους ταξικους επαναστατες που λενε οτι θα σε πληρωνει μια ζωη και θα του κλεισεις το σπιτι. καμία σχέση με «ταξικούς επαναστάτες», από βαθειά πίστη στη λειτουργία της αγοράς, του καταναλωτικου κινήματος και του υγιούς ανταγωνισμού έχεις υποχρέωση να καταγγέλλεις και να μην προστατεύεις στις ασύδοτες πρακτικές επιτήδειων εμπόρων αν είσαι έμπορος, πρέπει πρώτος να νιώθεις την αναγκαιότητα προστασίας από τις αθέμιτες πρακτικές των ανταγωνιστών σου, οι οποίες υπονομεύουν την ίδια την υπόσταση της αγοράς και την καταναλωτική πίστη και επειδή στο αντικείμενό σου εμπορεύεσαι ένα προΪόν, αλλά στο σπίτι σου καταναλώνεις μυριάδες άλλα, οφείλεις να αντιλαμβάνεσαι πόση αξία έχει και η προστασία σου και ως καταναλωτή και των συμπολιτών σου εκτός αν πιστεύεις ότι με την πλήρη ασυδοσία, παραμένεις συνολικά ωφελημένος στο συμψηφισμό της διττής ιδότητάς σου ως επαγγελματία και ως ιδιώτη, κάτι που εγώ μπορεί να το βρίσκω κοντόφθαλμο αλλά εσύ όχι, οπότε πάσο Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2019 από KoreanW 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα