Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

αγόρασα το συγκεκριμένο μηχανάκι https://gemini-motors.gr/veracruz-125/ που στο site όπως θα δείτε αναφέρει μπρος / πίσω δισκόφρενα..

Μετά την αγορα του και στο πρώτο service διαπυστωσα και εγώ και ο τεχνικός ότι δεν έχει πίσω δισκόφρενο μόνο μπροστά..

Έστειλα email στην εταιρία και μου απαντησαν το παρακάτω...

"Ευχαριστούμε για την επισήμανση.

Όντως στο site μας εκ παραδρομής έχει καταχωρηθεί δισκόφρενο και στο πίσω τροχό.

Το μοντέλο διαθέτει δισκόφρενο μόνο στον  εμπρόσθιο τροχό και ταμπούρο στον πίσω.

Το παραπάνω σύστημα πέδησης είναι εγκεκριμένο και σύμφωνο με τι ς Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφάλειας οπότε δεν τίθεται θέμα ασφάλειας.

Καθώς οι πωλήσεις δεν γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του ιστότοπου μας (e-shop), αλλά από φυσικά καταστήματα όπου υπάρχει δυνατότητα ελέγχου του οχήματος πριν την αγορά του (το δισκόφρενο είναι εμφανές), θα πρέπει να απευθυνθείτε στο κατάστημα απ’ όπου το αγοράσατε αν κατά την αγορά του σας διαβεβαίωσαν ότι διαθέτει πίσω δισκόφρενο"

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση οι τύποι με πετάνε μπαλάκι στον αντιπρόσωπο ο οποιος μου είχε πει ότι έχει μπρος/πισω δισκόφρενα διότι αυτή την πληροφορία είχε από 

τον εισαγωγέα.. Μπορώ να κινηθώ νομικά; Έχει νόημα;; τι ακριβώς ζητάω εδώ;;

Επεξ/σία από Tablet
  • Like 3
Δημοσ.

Kαλά κάτι τόσο οφθαλμοφανές δεν το πρόσεξες όταν πήγες να το δεις;

Εσύ τι ακριβως θες να γίνει;Να το πάρουν πίσω;Να σου δώσουν άλλο με δισκόφρενα;

Εγώ θα ζητούσα μερικά δωρεάν σέρβις τουλάχιστον.

• Like 1
  • Thanks 2
  • Moderators
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Tablet είπε

Καλησπέρα σε όλους,

αγόρασα το συγκεκριμένο μηχανάκι https://gemini-motors.gr/veracruz-125/ που στο site όπως θα δείτε αναφέρει μπρος / πίσω δισκόφρενα..

Μετά την αγορα του και στο πρώτο service διαπυστωσα και εγώ και ο τεχνικός ότι δεν έχει πίσω δισκόφρενο μόνο μπροστά..

Όντως στο site μας εκ παραδρομής έχει καταχωρηθεί δισκόφρενο και στο πίσω τροχό.

Το μοντέλο διαθέτει δισκόφρενο μόνο στον  εμπρόσθιο τροχό και ταμπούρο στον πίσω.

Το παραπάνω σύστημα πέδησης είναι εγκεκριμένο και σύμφωνο με τι ς Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφάλειας οπότε δεν τίθεται θέμα ασφάλειας.

Καθώς οι πωλήσεις δεν γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του ιστότοπου μας (e-shop), αλλά από φυσικά καταστήματα όπου υπάρχει δυνατότητα ελέγχου του οχήματος πριν την αγορά του (το δισκόφρενο είναι εμφανές), θα πρέπει να απευθυνθείτε στο κατάστημα απ’ όπου το αγοράσατε αν κατά την αγορά του σας διαβεβαίωσαν ότι διαθέτει πίσω δισκόφρενο"

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση οι τύποι με πετάνε μπαλάκι στον αντιπρόσωπο ο οποιος μου είχε πει ότι έχει μπρος/πισω δισκόφρενα διότι αυτή την πληροφορία είχε από 

Συγνώμη αγόρασες ένα μηχανάκι το πήρες έκανες καμία 1000 χιλιόμετρα και σε αυτό το διάστημα δεν είδες ότι δεν έχει δισκόφρενο? Όταν το παρέλαβες δεν το κατάλαβες?

Αν έφτασες να κάνεις σέρβις για να καταλάβεις ότι δεν έχει δισκόφρενο κατά 99% δεν σου χρειάζεται, επίσης εφόσον η αγορά έγινε από κατάστημα καλά σου λένε ότι μιλάς με αντιπρόσωπο που το πήρες αλλά μην περιμένεις κάτι διαφορετικό από εκεί αν όντως σου είπε ότι έχει μπρος πίσω δισκόφρενο (που μάλλον κατά 99% δεν έγινε καν αναφορά τι φρένα φοράει εκτός αν ρώτησες) θα σου πει εγώ διάβαζα τα χαρακτηρηστηκα από το χαρτί που μου έστειλε η; αντιπροσωπεία και είναι ένας φαύλος κύκλος, όπου βεβεια φέρεις και εσύ τεράστια ευθηνη γιατί έφτασες να κάνεις σέρβις για να το καταλάβεις

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Tablet είπε

Καλησπέρα σε όλους,

αμα ήταν για κάτι άλλο μπορεί να σε σου έδινα ένα δίκιο.

Για τόσο εμφανές πράγμα σε μηχανάκι δυσκολεύομαι.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 8
Δημοσ.

Δεν την φτιαξανε ακομα την περιγραφη. Και το λεει και 2 φορες. Δεν ξερω αν θα βγει κατι αλλα παρε printscreen και επικοινωνησε με καμια προστασια καταναλωτη. Ρωτα εκει να σου πουν.

image.png.b036a9f9e7b5a5606fffd2765d7c6da3.png

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ciyo είπε

σιγα μην πρεπει να ηξερε και πως μοιαζουν τα δισκοφρενα!!!!!!!!!! εχουν κανει χοντρη πατατα, πανε στον ΣΤΚ

Απλό κοίτα τη μπροστά ρόδα,κοιτάς την πίσω ρόδα εκτός από το σχέδιο ροδας πρέπει να έχει και άλλα κοινά εφόσον μιλάμε για μπρος πίσω δισκοφρενα είναι κάτι που σε μηχανάκι κάνει μπαμ

1 λεπτό πριν, vste είπε

Δεν την φτιαξανε ακομα την περιγραφη. Και το λεει και 2 φορες. Δεν ξερω αν θα βγει κατι αλλα παρε printscreen και επικοινωνησε με καμια προστασια καταναλωτη. Ρωτα εκει να σου πουν.

image.png.b036a9f9e7b5a5606fffd2765d7c6da3.png

Δεν είναι eshop απλά οι σελίδες δίνουν ενδεικτικές τιμές, επίσης μπορεί να σου παίξουν το παιχνίδι ότι τα χαρακτηριστικά αλλάζουν από χώρα σε χώρα και αυτοί απλά έβαλαν στη σελίδα ότι τους έστειλε η κατασκευαστρια εταιρία,

Όπως έγραψα πρακτικά εφόσον το πήρες από αντιπροσωπία και δεν στο έστειλαν σπίτι κλειστό σε κουτί και δεν το είδες έχεις και εσύ μεγάλο μέρος της ευθύνης που παρέλαβες κάτι εφόσον δεν τεριαζε με την περιγραφή

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ciyo είπε

σιγα μην πρεπει να ηξερε και πως μοιαζουν τα δισκοφρενα!!!!!!!!!! εχουν κανει χοντρη πατατα, πανε στον ΣΤΚ

Αμα δεν ξέρει πως πρέπει να είναι τα δισκοφρενα να πάρει ταξί για τις μετακινήσεις του.

• Like 2
  • Confused 4
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γελάω με τα σχόλια των έξυπνων εδώ με το αν ξέρω πως είναι τα δισκόφρενα..

Η παραλάβη της μηχανής έγινε από τον Πατερα μου και φυσικά 

δεν πήγε καν το μυαλό του να δει αν πίσω έχει δισκόφρενα.

Όταν μου το έφερε στα 500χλμ και το πήγα στο service το ανακαλύψαμε..

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι ζητάω ακριβώς εδώ γι αυτό ρωτάω τις γνώμες σας.... Εννοείται έχω κάνει print screen όλες τις περιγραφές.. και άλλο site με τα λάθος χρακτηριστικά https://www.bikerspirit.net/main/gemini-veracruz-125-neo-scooter-gia-to-2019/

Επεξ/σία από Tablet
  • Like 7
  • Thanks 1
  • Confused 3
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα κανεις και δεν ασχολεισαι  με τους εξυπνακηδες του insomnia. 

οι τυποι (gemini motors) ειναι θλιβεροι, αντι να κανουν μοκο τα ριχνουν στον αντιπροσωπο, και δεν εχουν καν ασχοληθει να φτιαξουν το σαιτ.

ενδιαφερεσαι να το επιστρεψεις;

Συνηγορος του καταναλωτη θα βοηθησει πιστευω.

Επεξ/σία από ManFromEarth
  • Like 10
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tablet είπε

γελάω με τα σχόλια των έξυπνων εδώ με το αν ξέρω πως είναι τα δισκόφρενα..

Η παραλάβη της μηχανής έγινε από τον Πατερα μου και φυσικά 

δεν πήγε καν το μυαλό του να δει αν πίσω έχει δισκόφρενα.

Όταν μου το έφερε στα 500χλμ και το πήγα στο service το ανακαλύψαμε..

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι ζητάω ακριβώς εδώ γι αυτό ρωτάω τις γνώμες σας.... Εννοείται έχω κάνει print screen όλες τις περιγραφές.. και άλλο site με τα λάθος χρακτηριστικά https://www.bikerspirit.net/main/gemini-veracruz-125-neo-scooter-gia-to-2019/

Να προσέχεις τι γράφεις, και κυρίως πως το γράφεις, που θες να καταλάβουμε εμείς δηλαδή ότι το είχε ο πατέρας σου για 500 χλμ και εσύ το μηχανάκι το είδες πρώτη φορά όταν πήγε για το 1ο του σέρβις ; 

• Like 7
Δημοσ.

Το πρόβλημα σου όμως πιο είναι;

Ότι ήταν παραπλανητική η περιγραφή ή όντως σε επηρεάζει η απουσία διακοφρενου.

Ένα μηχανάκι κ γενικά οποιοδήποτε όχημα φρενάρει κυρίως με το μπροστινό σύστημα.

Το πίσω είναι επικουρικο.

Αν το πήρες σε καλή τιμή κ φρενάρει ωραία κρίμα είναι να χαλιεσαι....

• Like 1
Δημοσ.

Παντως μιας και εχει πιστοποιηση EURO 4 η οποια και ειναι αρκετα αυστηρη (πχ οπωσδηποτε CBS πεδηση σε μηχανες <= 125cc) λογικα δεν θα πρεπει να τιθεται θεμα ασφαλειας.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, bill999r είπε

Το πρόβλημα σου όμως πιο είναι;

Ότι ήταν παραπλανητική η περιγραφή ή όντως σε επηρεάζει η απουσία διακοφρενου.

Ένα μηχανάκι κ γενικά οποιοδήποτε όχημα φρενάρει κυρίως με το μπροστινό σύστημα.

Το πίσω είναι επικουρικο.

Αν το πήρες σε καλή τιμή κ φρενάρει ωραία κρίμα είναι να χαλιεσαι....

Η αλήθεια είναι πως μια χαρά είναι όλα και δεν χαλιεμαι ιδιαίτερα αλλα όταν το αγόρασα το θεωτρησα ένα σημαντικό ατού..

2 λεπτά πριν, vste είπε

Παντως μιας και εχει πιστοποιηση EURO 4 η οποια και ειναι αρκετα αυστηρη (πχ οπωσδηποτε CBS πεδηση σε μηχανες <= 125cc) λογικα δεν θα πρεπει να τιθεται θεμα ασφαλειας.

σωστό.. αλλα έχει cbs?? μπορώ να το καταλάβω κάπως;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Tablet είπε

Η αλήθεια είναι πως μια χαρά είναι όλα και δεν χαλιεμαι ιδιαίτερα αλλα όταν το αγόρασα το θεωτρησα ένα σημαντικό ατού..

σωστό.. αλλα έχει cbs?? μπορώ να το καταλάβω κάπως;;

Για να παρει πιστοποιηση Euro 4 ειναι απαραίτητο το CBS. Αλλιως δεν παιρνει. https://www.motomag.gr/news/epikairotita/ti-allazei-me-tis-prodiagrafes-euro4-gia-tis-motosykletes

Ευκολα το διαπιστωνεις παντως. Πατα μονο το πισω φρενο. Θα νιωσεις οτι φρεναρει και η μπροστινη ροδα.

EDIT: Επισης λογικα θα πρεπει να εχεις 2 σωληνακια φρενων να καταληγουν στον μπροστινο δισκο. Τουλαχιστον στο δικο μου Euro 4 Daytona εχει 2 σωληνακια μπροστα/πισω.

Επεξ/σία από vste
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...