Cham_eleon Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Γειά σας, το 2014 ο πατέρας μου είχε αγοράσει από Public Κύπρου ένα MacBook pro retina. Φέτος μετά από κάποιο update η γλώσσα του πληκτρολογίου απ' ότι μου είπε ο αδελφός μου είχε αλλάξει από αγγλικά σε κινέζικα. Δοκίμαζε να βάλει τον κωδικό και του τον έβγαζε λάθος, μπήκε στο recovery mode και δεν ξέρω τι έκανε αλλά ενεργοποίησε το firmware password. Μετά από δοκιμές και μισό χρόνο το λάπτοπ τώρα είναι ακόμη κλειδωμένο, μου δείχνει μόνο το λουκέτο και δεν με αφήνει να πληκτρολογήσω τίποτα… Πήρα τηλέφωνο στην Public Κύπρου όπου μου είπαν ότι δεν κρατάνε στο σύστημα αποδείξεις τόσο παλιές και με παραπέμψανε στα κεντρικά της Ελλάδας για να βρω αποδεικτικό αγοράς.. Στα κεντρικά εδώ Ελλάδα μου είπαν ότι δεν έχουν πρόσβαση στα κυπριακά καταστήματα και στα λογιστικά τους... Η apple και το service centre μου το έχουν ξεκαθαρίσει ότι μόνο με την απόδειξη μπορεί να επισκευαστεί ο υπολογιστής... Ξέρει κανείς πως μπορώ να το φτιάξω είτε μόνος μου είτε να το πάω σε κάποιο τεχνικό εδώ Ελλάδα ο οποίος μπορεί να μου το επιδιορθώσει χωρίς την απόδειξη? Με λίγα λόγια: MacBook pro 2014 Firmware locked (EFI password) δεν έχω απόδειξη και ψάχνω τρόπο να το φτιάξω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, Cham_eleon είπε Γειά σας, το 2014 ο πατέρας μου είχε αγοράσει από Public Κύπρου ένα MacBook pro retina. Φέτος μετά από κάποιο update η γλώσσα του πληκτρολογίου απ' ότι μου είπε ο αδελφός μου είχε αλλάξει από αγγλικά σε κινέζικα. Δοκίμαζε να βάλει τον κωδικό και του τον έβγαζε λάθος, μπήκε στο recovery mode και δεν ξέρω τι έκανε αλλά ενεργοποίησε το firmware password. Μετά από δοκιμές και μισό χρόνο το λάπτοπ τώρα είναι ακόμη κλειδωμένο, μου δείχνει μόνο το λουκέτο και δεν με αφήνει να πληκτρολογήσω τίποτα… Πήρα τηλέφωνο στην Public Κύπρου όπου μου είπαν ότι δεν κρατάνε στο σύστημα αποδείξεις τόσο παλιές και με παραπέμψανε στα κεντρικά της Ελλάδας για να βρω αποδεικτικό αγοράς.. Στα κεντρικά εδώ Ελλάδα μου είπαν ότι δεν έχουν πρόσβαση στα κυπριακά καταστήματα και στα λογιστικά τους... Η apple και το service centre μου το έχουν ξεκαθαρίσει ότι μόνο με την απόδειξη μπορεί να επισκευαστεί ο υπολογιστής... Ξέρει κανείς πως μπορώ να το φτιάξω είτε μόνος μου είτε να το πάω σε κάποιο τεχνικό εδώ Ελλάδα ο οποίος μπορεί να μου το επιδιορθώσει χωρίς την απόδειξη? Με λίγα λόγια: MacBook pro 2014 Firmware locked (EFI password) δεν έχω απόδειξη και ψάχνω τρόπο να το φτιάξω Πως το πληρώσατε; Cash? Μήπως υπάρχει κάποιο bank statement ή να ζητήσετε κίνηση λογαριασμού στη τράπεζα; Νομίζω μετά από 7ετία τα διαγράφουν (δεν είμαι σίγουρος όμως). Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι κλεμμένο; :-p Anyway, έχεις 2 options: 1. αλλάζεις το bios chip με ένα άλλο από ολοιδιο μοντέλο (δε ξέρω αν θέλει extra steps) 2. αγοράζεις κάτι τέτοιο -> https://www.ebay.co.uk/itm/Bios-EFI-Firmware-Matt-Card-for-MacBook-Pro-13-inch-A1502-i5-Mid-2014-EMC-2875/202639854880?hash=item2f2e46cd20:g:104AAOSwvdxdUKu1 (φρόντισε να βρεις καλό πωλητή με καλά reviews και καλή τιμή) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cham_eleon Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, natural_sgf είπε Πως το πληρώσατε; Cash? Μήπως υπάρχει κάποιο bank statement ή να ζητήσετε κίνηση λογαριασμού στη τράπεζα; Νομίζω μετά από 7ετία τα διαγράφουν (δεν είμαι σίγουρος όμως). Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι κλεμμένο; 😛 Anyway, έχεις 2 options: 1. αλλάζεις το bios chip με ένα άλλο από ολοιδιο μοντέλο (δε ξέρω αν θέλει extra steps) 2. αγοράζεις κάτι τέτοιο -> https://www.ebay.co.uk/itm/Bios-EFI-Firmware-Matt-Card-for-MacBook-Pro-13-inch-A1502-i5-Mid-2014-EMC-2875/202639854880?hash=item2f2e46cd20:g:104AAOSwvdxdUKu1 (φρόντισε να βρεις καλό πωλητή με καλά reviews και καλή τιμή) Η αγορά είχε γίνει με συμβόλαιο τηλεφώνου από την MTN, και αμφιβάλω αν υπάρχει bank statement κάπου.. Μάλλον θα δοκιμάσω την αλλαγή του chip αν δεν βρω τεχνικό που μπορεί να το κάνει με σιγουριά Δεν είναι κλεμμένο, περιμένω από public αν βρει την απόδειξη να μου την στείλει να το επιδιορθώσω νόμιμα... απλά θέλω και 2η λύση εάν δεν μπορώ... Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2019 από Cham_eleon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 33 λεπτά πριν, Cham_eleon είπε Η αγορά είχε γίνει με συμβόλαιο τηλεφώνου από την MTN, και αμφιβάλω αν υπάρχει bank statement κάπου.. Μάλλον θα δοκιμάσω την αλλαγή του chip αν δεν βρω τεχνικό που μπορεί να το κάνει με σιγουριά Δεν είναι κλεμμένο, περιμένω από public αν βρει την απόδειξη να μου την στείλει να το επιδιορθώσω νόμιμα... απλά θέλω και 2η λύση εάν δεν μπορώ... Δευτερη λύση είναι αυτό του ebay. Δεν αφορά αλλαγή chip. Απλά το κουμπώνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cham_eleon Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, natural_sgf είπε Δευτερη λύση είναι αυτό του ebay. Δεν αφορά αλλαγή chip. Απλά το κουμπώνεις. Θα το κοιτάξω να δω αν μου είναι πιο εύκολο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 3 ώρες πριν, Cham_eleon είπε Πήρα τηλέφωνο στην Public Κύπρου όπου μου είπαν ότι δεν κρατάνε στο σύστημα αποδείξεις τόσο παλιές και με παραπέμψανε στα κεντρικά της Ελλάδας για να βρω αποδεικτικό αγοράς Eδω ^^ στην παραπανω προταση, καποιος λεει ψεματα: η εσυ, η αυτοι. 🤢 3 ώρες πριν, Cham_eleon είπε και με παραπέμψανε στα κεντρικά της Ελλάδας για να βρω αποδεικτικό αγοράς.. Στα κεντρικά εδώ Ελλάδα μου είπαν ότι δεν έχουν πρόσβαση στα κυπριακά καταστήματα και στα λογιστικά τους... Ετουτο μου φαινεται απολυτως λογικο, να ειναι ετσι: μην ξεχναμε οτι προκειται για...διαφορετικη χωρα! 💥 Το περιεργο ομως ειναι, να μην το γνωριζουν αυτοι?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cham_eleon Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 2 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Eδω ^^ στην παραπανω προταση, καποιος λεει ψεματα: η εσυ, η αυτοι. 🤢 Λέω ξανά… δεν το έκλεψα αν αυτό υπονοείς… έκανα εδώ αυτή την ερώτηση για να έχω δεύτερη επιλογή αν η ΜΤΝ και το Public δεν καταφέρουν να μου βρούνε την απόδειξη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Και εγω επαναλαμβανω: στην παραπανω προταση, καποιος λεει ψεματα: η εσυ, η αυτοι. To οτι μας λες το αντιθετο ειναι καταρχην μια δηλωση ενω μαντης (σιγουρα) δεν ειμαι! ‼️ Αλλα, εκτος και υπαρχει καποια ειδικη κατασταση (?) για τα καταστηματα εκει, σε βοηθαω με οσα εγραψα! Στο Ελληνικο Public, βρισκεται αποδειξη του 14. Γιατι οχι(?) στο Κυπριακο? ❌ Σε συνδυασμο με αυτο: "και με παραπέμψανε στα κεντρικά της Ελλάδας* για να βρω αποδεικτικό αγοράς..", μηπως οι τυποι εκει, ειναι απλως...ρακετιστες? Ητοι, σε κανουν μπαλακι! Ειτε απλως (?) ηλιθιοασχετοι? ~*~ *Γιατι το να ζητησεις, ως απλος πελατης -οχι ξερωγω θεσμικα κλπ- κατι τετοιο, και να γινει... ε απο + κλειεται! Κι αποκλειω να μην το γνωριζει, πως δεν γινεται, καποιος 'υπευθυνος' εκει 😋 Εκτος και σου εχουν πει για παραδειγμα οτι, μετα την 2ετια-3ετια, εκεινοι σβυνουνε (!) τα παντα, που εχμ δεν ακουγεται διολου λογικο...[αλλα δεν γνωριζω ειδικα για Κυπρο] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε Εκτος και σου εχουν πει για παραδειγμα οτι, μετα την 2ετια-3ετια, εκεινοι σβυνουνε (!) τα παντα, που εχμ δεν ακουγεται διολου λογικο...[αλλα δεν γνωριζω ειδικα για Κυπρο] Συνήθως βαριούνται να ψάξουν. Μου έχει τύχει σε μένα. Μου είπαν ξεδιαντροπα ότι δε τα κρατάνε πέρα των δύο ετών, ενώ ξέρω για Ελλάδα ότι είναι υποχρεωμένοι (από τον νόμο) να τα κρατάνε για 6ετία - 7ετία). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cham_eleon Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε Και εγω επαναλαμβανω: στην παραπανω προταση, καποιος λεει ψεματα: η εσυ, η αυτοι. To οτι μας λες το αντιθετο ειναι καταρχην μια δηλωση ενω μαντης (σιγουρα) δεν ειμαι! ‼️ Αλλα, εκτος και υπαρχει καποια ειδικη κατασταση (?) για τα καταστηματα εκει, σε βοηθαω με οσα εγραψα! Στο Ελληνικο Public, βρισκεται αποδειξη του 14. Γιατι οχι(?) στο Κυπριακο? ❌ Σε συνδυασμο με αυτο: "και με παραπέμψανε στα κεντρικά της Ελλάδας* για να βρω αποδεικτικό αγοράς..", μηπως οι τυποι εκει, ειναι απλως...ρακετιστες? Ητοι, σε κανουν μπαλακι! Ειτε απλως (?) ηλιθιοασχετοι? ~*~ *Γιατι το να ζητησεις, ως απλος πελατης -οχι ξερωγω θεσμικα κλπ- κατι τετοιο, και να γινει... ε απο + κλειεται! Κι αποκλειω να μην το γνωριζει, πως δεν γινεται, καποιος 'υπευθυνος' εκει 😋 Εκτος και σου εχουν πει για παραδειγμα οτι, μετα την 2ετια-3ετια, εκεινοι σβυνουνε (!) τα παντα, που εχμ δεν ακουγεται διολου λογικο...[αλλα δεν γνωριζω ειδικα για Κυπρο] Αυτοί όπως σωστά είπες με κάνανε μπαλάκι και με στείλανε να επικοινωνήσω με κεντρικά εδώ... Τώρα όμως κατάφερα μέσω ΜΤΝ και βρήκα αντίγραφο της απόδειξης οπόταν όλα καλώς. Ευχαριστώ για τις εισηγήσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Μα του εγραψα οτι, αν ειναι αληθινα, τοτε μπορει να βιωνει [και]...ρακετισμο! 🤢 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spyros007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε Και εγω επαναλαμβανω: στην παραπανω προταση, καποιος λεει ψεματα: η εσυ, η αυτοι. To οτι μας λες το αντιθετο ειναι καταρχην μια δηλωση ενω μαντης (σιγουρα) δεν ειμαι! ‼️ Αλλα, εκτος και υπαρχει καποια ειδικη κατασταση (?) για τα καταστηματα εκει, σε βοηθαω με οσα εγραψα! Στο Ελληνικο Public, βρισκεται αποδειξη του 14. Γιατι οχι(?) στο Κυπριακο? ❌ Σε συνδυασμο με αυτο: "και με παραπέμψανε στα κεντρικά της Ελλάδας* για να βρω αποδεικτικό αγοράς..", μηπως οι τυποι εκει, ειναι απλως...ρακετιστες? Ητοι, σε κανουν μπαλακι! Ειτε απλως (?) ηλιθιοασχετοι? ~*~ *Γιατι το να ζητησεις, ως απλος πελατης -οχι ξερωγω θεσμικα κλπ- κατι τετοιο, και να γινει... ε απο + κλειεται! Κι αποκλειω να μην το γνωριζει, πως δεν γινεται, καποιος 'υπευθυνος' εκει 😋 Εκτος και σου εχουν πει για παραδειγμα οτι, μετα την 2ετια-3ετια, εκεινοι σβυνουνε (!) τα παντα, που εχμ δεν ακουγεται διολου λογικο...[αλλα δεν γνωριζω ειδικα για Κυπρο] Ελα αγορι μου ριχτου 10 χρονια χωρίς αναστολη κιολας που τολμαει να το παιζει και αθώος ....Σε τα μασσσσ τωρα..................... Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2019 από spyros007 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, Cham_eleon είπε Αυτοί όπως σωστά είπες με κάνανε μπαλάκι και με στείλανε να επικοινωνήσω με κεντρικά εδώ... Τώρα όμως κατάφερα μέσω ΜΤΝ και βρήκα αντίγραφο της απόδειξης οπόταν όλα καλώς. Ευχαριστώ για τις εισηγήσεις Μαζι το γραφαμε -> μεγιστος ρακετισμος...! 🎾 🏓 🏸 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cham_eleon Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 7 λεπτά πριν, natural_sgf είπε Συνήθως βαριούνται να ψάξουν. Μου έχει τύχει σε μένα. Μου είπαν ξεδιαντροπα ότι δε τα κρατάνε πέρα των δύο ετών, ενώ ξέρω για Ελλάδα ότι είναι υποχρεωμένοι (από τον νόμο) να τα κρατάνε για 6ετία - 7ετία). Αυτό πρέπει να έτυχε και σε εμένα τώρα... Έστειλα τον πατέρα μου σε κατάστημα και του βρήκανε όλες τις αγορές που είχε κάνει… φθάνει να μην βαριέται ο άλλος να σε εξυπηρετήσει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, spyros007 είπε Ελα αγορι μου ριχτου 10 χρονια χωρίς αναστολη κιολας που τολμαει να το παιζει και αθώος ....Σε τα μασσσσ τωρα..................... Προφανως δεν μπορουσαν να ειναι, ταυτοχρονα, και τα δυο αληθινα και ετσι..! 💥 Το εγραψα, νομιζω πως βοηθησα μαλιστα -στο βαθμο που γνωριζει πως εχουν τα πραγματα συμβει εκει!- ειδικα με το <<Σε συνδυασμο με αυτο: "και με παραπέμψανε στα κεντρικά της Ελλάδας* για να βρω αποδεικτικό αγοράς..", μηπως οι τυποι εκει, ειναι απλως...ρακετιστες? Ητοι, σε κανουν μπαλακι! Ειτε απλως (?) ηλιθιοασχετοι?>> Οταν τα πραγματα εχουν ετσι -και οι Publicοι δεν ειναι...ασχετοι, η ηλιθιοι!- τι μενει ξεκαθαρα στην συμπεριφοριστικη εξισωση? 🎾 🏓 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα