mak3don Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Έχω ενα αρκετά παλιό αλλά αξιόλογο λαπτοπ Toshiba satellite p875_32l CPU Core i7 GPU GT630m RAM 16gb άγνωστο τι ddr είναι ίσως dd2 ίσως ddr3 Hard disc 1tb μηχανικος Ποια διανομή θα ήταν ποιο συμβατή και παράλληλα φιλική για αρχάριο στο Λίνουξ χρήστη?
mechpanos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 9 λεπτά πριν, mak3don είπε Έχω ενα αρκετά παλιό αλλά αξιόλογο λαπτοπ Toshiba satellite p875_32l CPU Core i7 GPU GT630m RAM 16gb άγνωστο τι ddr είναι ίσως dd2 ίσως ddr3 Hard disc 1tb μηχανικος Ποια διανομή θα ήταν ποιο συμβατή και παράλληλα φιλική για αρχάριο στο Λίνουξ χρήστη? Κινήσου σε Ubuntu, Mint κλπ για φιλικότητα. Αργότερα βλέπεις και άλλες επιλογές, που θα έχεις περισσότερη εμπειρία! Βάλε ένα live usb πρώτα να δεις πώς σου κάθονται, και βλέπεις! Επίσης καλό θα ήταν να βάλεις έναν SSD! 2
gakos1112 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Φιλικοτητα στον αρχαριο προσφερει π.χ. το LinuxMint XFCE η το Ubuntu Mate αν εχεις χρονο για δοκιμες, χωρις να φτιαξεις Live USB ριξε μια ματια εδω https://distrotest.net/ λιγο αργο αλλα καλο για δοκιμες 2
jim_p Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Ερωτηση παγιδα. Εχει υβριδικη καρτα γραφικων; 1
mphxths Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 6 ώρες πριν, mak3don είπε Έχω ενα αρκετά παλιό αλλά αξιόλογο λαπτοπ Toshiba satellite p875_32l 1 ώρα πριν, jim_p είπε Εχει υβριδικη καρτα γραφικων; Εχει , intel hd 4000 series + nvidia απο ο,τι διαβαζω..οποτε εξηγησε τα αναμενομενα τζιμη..εγω δεν ειμαι δυνατος για να τα πω...
mak3don Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 3 ώρες πριν, jim_p είπε Ερωτηση παγιδα. Εχει υβριδικη καρτα γραφικων; Δεν το έχω ψάξει αλλά μάλλον είναι όπως τα γράφει ο μπηχτης.. Είναι υβριδικη οταν είναι με καρτα γραφικών και ενσωματωμένα γραφικα απο το επεξεργαστή? Και τι ρόλο παίζει αυτό?
mphxths Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 56 λεπτά πριν, mak3don είπε Δεν το έχω ψάξει αλλά μάλλον είναι όπως τα γράφει ο μπηχτης.. Είναι υβριδικη οταν είναι με καρτα γραφικών και ενσωματωμένα γραφικα απο το επεξεργαστή? Και τι ρόλο παίζει αυτό? Δεν υπαρχει επισημη/σωστη υλοποιηση εναλλαγης των 2 καρτων στο λινουξ.Υπαρχουν τριτες λυσεις με υποδυεστερη αποδοση και τροπο λειτουργιας σε σχεση με την αντιστοιχη υλοποιηση στα windows. Καποιο φως στο τουνελ φαινεται τελευταια , αλλα μεχρι να δουμε κατι σοβαρο και αξιοποιησιμο εχουμε ακομα δρομο. Ολα αυτα εφοσον εχεις σκοπο να παιξεις παιχνιδια με την nvidia.Αν οχι , χεστηκες , μενεις με την intel και πορευσου εν ειρηνη 1
Alex-V Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Οποια και να βαλεις θα στην σηκωνει και με το παραπανω. Εγω προσωπικα θα πηγαινα σε xubuntu/kubuntu 18.04 LTS. Σταθεροτατες και πολυ πληρες. Η ubuntu mate 18.04. Ολες πανεμορφες. Εχω βαλει lubuntu 18.04 σε πισι με dual 2.0ghz, 2gb ram, nvidia gt520 και επαιξα βιντεακι στο youtube 1080 σε 50αρα τηλεοραση χωρις ιδιαιτερο κολλημα Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2019 από Alex-V
mechpanos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 xubuntu-lubuntu-mate είναι ΟΚ αλλά για pc χαμηλών επιδόσεων, ή για αυτούς τέλος πάντων που ψάχνουν το πιο απλό για να είναι συγκεντρωμένοι στην δουλειά τους... Δεν θα τις πρότεινα σε κάποιον καινούργιο! Gnome (κλασσικό Ubuntu δηλαδή) ή kubuntu (KDE δηλαδή) είναι πιο πλήρη γραφικά περιβάλλοντα! Επίσης πολύ φιλικό είναι το cinammon, στο mint, αλλά δεν του τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια. Έκδοση εννοείται θα πας σε 18.04, την οποία θα αναβαθμίσεις σε 20.04 όταν βγει. Πήγαινε σε LTS εκδόσεις, δεν είναι ανάγκη κάθε 6 μήνες να κάνεις αναβάθμιση λειτουργικού, και γλιτώνεις πολλά από τα bugs των πρώτων ημερών, γιατί όταν θα σου βγάζει επιλογή αναβάθμισης θα είναι όλα δοκιμασμένα από τους "κασκαντέρ" που τρέχουν να βάλουν τις αναβαθμίσεις με το που κυκλοφορήσουν, και είναι αυτοί που βρίσκουν και αναφέρουν τα bugs που σίγουρα θα υπάρξουν Πχ αν είσαι σε 19.04, τον Οκτώβρη θα σου έρθει η αναβάθμιση σε 19.10 και τον Απρίλιο σε 20.04. Αν είσαι σε 18.04, θα σου έρθει ειδοποίηση για την 20.04 κατά τον Ιούλιο μια χαρά είναι, δεν χρειάζονται βιασύνες!!!
Alex-V Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) mechpanos απλα ενα παραδειγμα του εφερα. οπως ειδες του προτεινα και kubuntu. Δεν ειναι μονο για παλια πισι η xubuntu και η mate. Μπορει πχ να μην του αρεσει η εμφανιση του kde και να του αρεσει το interface του mate η του xfce. Εννοειται θα παει σε lts οπως ειπαμε και οι 2 δεν το συζηταω. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2019 από Alex-V
mechpanos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 44 λεπτά πριν, Alex-V είπε mechpanos απλα ενα παραδειγμα του εφερα. οπως ειδες του προτεινα και kubuntu. Δεν ειναι μονο για παλια πισι η xubuntu και η mate. Μπορει πχ να μην του αρεσει η εμφανιση του kde και να του αρεσει το interface του mate η του xfce. Εννοειται θα παει σε lts οπως ειπαμε και οι 2 δεν το συζηταω. Gnome και KDE έχουν πολύ φιλικό και σύγχρονο interface...Τα άλλα δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι πλήρη, αλλά είναι αρκετά σπαρτιάτικα και λιγότερο eye candy. Σε κάθε περίπτωση μπορεί κανείς να τα δοκιμάσει όλα με ευκολία, και να καταλήξει
Alex-V Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Gnome και KDE έχουν πολύ φιλικό και σύγχρονο interface...Τα άλλα δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι πλήρη, αλλά είναι αρκετά σπαρτιάτικα και λιγότερο eye candy. Σε κάθε περίπτωση μπορεί κανείς να τα δοκιμάσει όλα με ευκολία, και να καταλήξει Αυτο εννοω. Αναφερθηκα σε θεμα γουστου. Πχ εγω το kde το σιχαινομαι. Πολυ φορτωμενο. Δοκιμαζει και βλεπει και εννοειται παντα lts 1
mechpanos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, Alex-V είπε Αυτο εννοω. Αναφερθηκα σε θεμα γουστου. Πχ εγω το kde το σιχαινομαι. Πολυ φορτωμενο. Δοκιμαζει και βλεπει και εννοειται παντα lts Χαχαχα! Τότε γιατί του το πρότεινες!!!
Alex-V Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 27 λεπτά πριν, mechpanos είπε Χαχαχα! Τότε γιατί του το πρότεινες!!! Με την εννοια οτι το συστημα του μπορει ανετα να το σηκωσει. Ασχετως αν εμενα δε μου αρεσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα