Επισκέπτης Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Κατι το οποιο συνεχως αναρωτιεμαι, αν και δεν περναει απ το χερι μου να το λυσω, ειναι το ποτε θα ανακαμψει πληρως η οικονομια της Ελλαδας και πχ ποτε θα γυρισει ο βασικος μισθος στο επιπεδο που ηταν πριν την κριση. Πως βλεπετε το μελλον της χωρας μας? Που θα ειμαστε σε 5, 10, 20 χρονια? Αξιζει καποιος νεος να φτιαξει τη ζωη του εδω ή να φυγει εξωτερικο και να ερχεται μονο για πχ διακοπες στην Ελλαδα? Ευχαριστω
Deep2deep Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Η οταν αποκτηση κυβερνηση με εθνικη συνειδηση και οχι μαριονετες
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Η οικονομία της Ελλάδας από το 2008 ως την τελευταία φορά που ήταν υφεσιακή, είχα κάνει μια έρευνα από στοιχεία της ΤτΕ, έκανα το άθροισμα των ποσοστών της ύφεσης και βγήκε σχεδόν 30% ύφεση σωρρευτικά. Στο πότε θα ανακάμψουμε, αν εννοείς για επίπεδα 2008, χονδρικά πρέπει να περιμένουμε πότε θα έχουμε αναπληρώσει αυτό το ποσοστό σημειώνοντας ανάπτυξη κάθε χρόνο. Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή κατ' έτος τόσο συντομότερη η ανάκαμψη. Αν θεωρήσεις οτι θα έχουμε έστω ένα 2% κατ' έτος θέλουμε καμιά 15ετία. Δεν μπορείς να ξέρεις όμως τι ποσοστό θα έχουμε εκτός από προβλέψεις που δεν λαμβάνουν υπόψη άλλους αστάθμητους παράγοντες. Ακόμα όμως και αυτό το 30% να αναπληρώσουμε, δεν σημαίνει οτι γίναμε όπως παλιά, υπάρχουν πολλά άλλα που δεν μετρώνται μόνο με την ανάπτυξη. Ποσοστά ανεργίας, αν και η λογική λέει οτι όσο αυξάνεται το ΑΕΠ πέφτει η ανεργία αυτό δεν είναι απαραίτητο, μπορεί να μεταναστεύουν άτομα στο εξωτερικό, έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες που έφυγαν και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουν και πότε, έχουμε πολλά κεφάλαια και χρήματα τα οποία έφυγαν προς το εξωτερικό και γενικά εκτός τραπεζικού συστήματος, κάποια από αυτά θα επιστρέψουν όσο συνεχίζεται η ανάπτυξη χωρίς κάτι απρόοπτο, όμως δεν ξέρουμε πόσα θα επιστρέψουν και δεν είναι απαραίτητο να επιστρέψουν ακόμα κι αν έχουμε ανάπτυξη, με την επιστροφή τους απλά διευκολύνεται η ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα και μπορούν να δωθούν ευκολότερα δάνεια προς τις επιχειρήσεις. Επίσης έχουμε την τεράστια πτώση του χρηματιστηρίου, το ξεφτίλισμα των μετοχών κυρίως τραπεζικών και πολλά λεφτά που χάθηκαν, ανάπτυξη δεν σημαίνει κατ' ανάγκη οτι θα έχουν επιστρέψει ούτε οτι η μετοχή της ΤτΕ θα κάνει 50 ευρώ. Είναι τα πολλά δις ληξιπρόθεσμα, που και ανάπτυξη να υπάρξει θα είμαστε καταχρεωμένοι και δεν είναι σίγουρο αν θα πληρωθούν, είναι τα απλήρωτα δάνεια και τα προς πλειστηριασμό ακίνητα. Είναι τα λεφτά των ομολογιούχων και πολλών άλλων που χάθηκαν. Τέλος ακόμα και ανάπτυξη να υπάρξει, δεν επιστρέφουν όσοι αυτοκτόνησαν και όσοι έγιναν λιώμα από τα μνημονιακά μέτρα. Εν κατακλείδι, σε ανάπτυξη είμαστε ήδη, αλλά ακόμα και να υπερκεράσουμε το -30% που υπέστη η οικονομία, δεν θα είμαστε όπως παλιά.
Mhlogiatros Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Με μια λεξη ΠΟΤΕ δεν θα είμαστε όπως παλιά . ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ - ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ -ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ -ΜΝΗΜΟΝΙΑ
talibanakos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Εγω μας εβλεπα για βασικο 300,μεταφορα μεγαλων εργοστασιων απο εξωτερικο και φθηνα εργατικα χερια,χειροτερα απο Ρουμανιες και Βουλγαριες.
mic2mic Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 5 ώρες πριν, akourtis98 είπε Αξιζει καποιος νεος να φτιαξει τη ζωη του εδω ή να φυγει εξωτερικο και να ερχεται μονο για πχ διακοπες στην Ελλαδα? Για τους περισσότερους ασυζητιτί το Β. Υπάρχουν και αυτοί που έχουν προϋποθέσεις να είναι καλύτερα εδώ, αλλά αυτοί είναι ελάχιστοι και αν ήσουν απ'αυτούς δεν θα ρώταγες.
DrLo Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Η οικονομία της Ελλάδας από το 2008 ως την τελευταία φορά που ήταν υφεσιακή, είχα κάνει μια έρευνα από στοιχεία της ΤτΕ, έκανα το άθροισμα των ποσοστών της ύφεσης και εδώ έκανες ήδη το πρώτο λάθος στους υπολογισμούς.
Papakaliati Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Απο το 27.6% που ητανε η ανεργεια τον Ιουλιο του 2013, τον Απριλιο του 2019 κατεβηκε στο 17.6. Οταν θα κατεβει στο 10%, τοτε θα αρχισει η τοπικη αγορα εργασιας να ειναι (σχετικα, και αναφερουμε στις εγχωριες επιχειρησεις) ανταγωνιστικες, που θα εχει σαν αποτελεσμα ελαρφως ανοδος των μισθων. Ηδη απο φιλους που εχω, ηπαρχει μια ανοδικη πορεια στους μισθους. Προφανως εξαρταται απο πολλους παραγοντες, αλλα απ΄οτι μου λενε μπορουνε πλεον να ζητανε αυξηση, που πριν απο 4 χρονια δεν υπηρχε σαν επιλογη. Προσωπικα ειμαι εξωτερικο και δεν εχω επαφη με την αγορα εργασιας στην Ελλαδα, αλλα εχω οπως προανεφερε εχω φιλους και γνωστους, οποτε μπορω να εχω μια γενικοτερη ιδεα. Το σιγουρο ειναι, οτι υπαρχει μεγαλυτερη αισιαδοξια και αισθημα ασφαλειας σε σχεση με πριν απο 5 χρονια. 2
prometheas Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, akourtis98 είπε Κατι το οποιο συνεχως αναρωτιεμαι, αν και δεν περναει απ το χερι μου να το λυσω, ειναι το ποτε θα ανακαμψει πληρως η οικονομια της Ελλαδας και πχ ποτε θα γυρισει ο βασικος μισθος στο επιπεδο που ηταν πριν την κριση. Πως βλεπετε το μελλον της χωρας μας? Που θα ειμαστε σε 5, 10, 20 χρονια? Αξιζει καποιος νεος να φτιαξει τη ζωη του εδω ή να φυγει εξωτερικο και να ερχεται μονο για πχ διακοπες στην Ελλαδα? Ευχαριστω Μόνο για διακοπές στην Ελλάδα Εκτός αν είσαι διαπλεκόμενος, λαμόγιο, αφισοκολλητής με προοπτικές λαμπρής μελλοντικής καριέρας στο Δημόσιο , ή μεγαλοεισοδηματίας 6 λεπτά πριν, Papakaliati είπε Απο το 27.6% που ητανε η ανεργεια τον Ιουλιο του 2013, τον Απριλιο του 2019 κατεβηκε στο 17.6. Οταν θα κατεβει στο 10%, τοτε θα αρχισει η τοπικη αγορα εργασιας να ειναι (σχετικα, και αναφερουμε στις εγχωριες επιχειρησεις) ανταγωνιστικες, που θα εχει σαν αποτελεσμα ελαρφως ανοδος των μισθων. Ηδη απο φιλους που εχω, ηπαρχει μια ανοδικη πορεια στους μισθους. Προφανως εξαρταται απο πολλους παραγοντες, αλλα απ΄οτι μου λενε μπορουνε πλεον να ζητανε αυξηση, που πριν απο 4 χρονια δεν υπηρχε σαν επιλογη. Προσωπικα ειμαι εξωτερικο και δεν εχω επαφη με την αγορα εργασιας στην Ελλαδα, αλλα εχω οπως προανεφερε εχω φιλους και γνωστους, οποτε μπορω να εχω μια γενικοτερη ιδεα. Το σιγουρο ειναι, οτι υπαρχει μεγαλυτερη αισιαδοξια και αισθημα ασφαλειας σε σχεση με πριν απο 5 χρονια. Τα νούμερα της ανεργίας δεν λένε τίποτα διότι δεν περιλαμβάνουν τις χιλιάδες θέσεις μερικής (..) απασχόλησης στην βαριά βιομηχανία της χώρας μας (ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ). Τώρα που άρχισε να παίζει δυνατά πάλι η Τουρκία θα δούμε του χρόνου πως θα είμαστε... Σε κλάδους αιχμής υπάρχει μια μικρή κινητικότητα και αύξηση μισθών αλλά η διαφορά από το εξωτερικό παραμένει χαώδης Αν δεν γινουν βασικές μεγάλες τομές σε φορολογία, νομικό πλαίσιο, υποδομές, μείωση γραφειοκρατίας, ψηφιοποίηση του κράτους .. αλλά κυρίως στα μυαλά των ανθρώπων σε αυτή τη χώρα μην περιμένετε σοβαρή ανάπτυξη. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2019 από prometheas
Papakaliati Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, prometheas είπε Μόνο για διακοπές στην Ελλάδα Εκτός αν είσαι διαπλεκόμενος, λαμόγιο, αφισοκολλητής με προοπτικές λαμπρής μελλοντικής καριέρας στο Δημόσιο , ή μεγαλοεισοδηματίας Αυτες οι γενικοτητες θα μας φανε. Εχω αρκετους φιλους εχω που εχουνε παει μπροστα απο τις δικες τους ικανοτητες και μονο. Απο αυτους που ξερω που εχουνε σε μεγαλες εταιριες θεση ευθυνης, κανενας δεν την εχει παρει με μεσο. Προφανως επειδη καταγομαι απο επαρχιακη πολη, οι επαφες για μεσα σε μεγαλες εταιριες της πρωτευουσας και συμπρωτευουσας ειναι προφανως περιορισμενες, αλλα εξακολουθει να ισχυει οτι εχουνε πολυ καλες θεσεις, σε μεγαλες εταιριες και αμοιβονται αντιστοιχως. Δεν λεω οτι δεν υπαρχει μεσο, προς θεου. Αλλα δεν υπαρχει μονο μεσο, και επιπλεον γνωριμιες και γνωστος του μπαμπα υπαρχει παντα σε ολες τις χωρες, και εμεις που ειμαστε στο εξωτερικο επισης μερικες φορες τυχαινει να το αντιμετοπιζουνε, με το επιπλεον, σημαντικο μερικες φορες μειονεκτημα οτι ειμαστε και αλλοδαποι, με οτι αυτο συνεπαγεται. Αλλα φυσικα εξαρταται απο τον τομεα εργασιας, σε μερικους τομεις υπαρχει καθαρη αξιοκρατια. 29 λεπτά πριν, prometheas είπε Τα νούμερα της ανεργίας δεν λένε τίποτα διότι δεν περιλαμβάνουν τις χιλιάδες θέσεις μερικής (..) απασχόλησης στην βαριά βιομηχανία της χώρας μας (ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ). Τώρα που άρχισε να παίζει δυνατά πάλι η Τουρκία θα δούμε του χρόνου πως θα είμαστε... Και το 2013 υπήρχε ο τουρισμός. Επιπλέον σου μίλησα για ποσοστά Απριλίου του 2013 και Απριλίου του 2019, μήνες τους οποίους δεν τους λες ούτε καν Low season... Και Ιανουαριο να συγκρινεις, η διαφορα στα ποσοστα ειναι η ιδια. Επιπλεον οσον αφορα την ανεργια, ακολουθουμε ιδια πορεια με την Ισπανια ( προφανως οικονομια με αλλη δυναμικη και δυνατοτητες, αλλα η καμπυλη της ανεργιας ειναι εντυπωσιακα παρομοια: Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2019 από Papakaliati
prometheas Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Επειδή έχω δουλέψει αρκετά χρόνια στις μεγαλύτερες πολυεθνικές στην Ελλάδα σου λέω με απόλυτη βεβαιότητα οτι το 70% (περίπου) οσων έχουν θεσεις ευθύνης είναι απλά άχρηστοι και είτε έχουν μπει στο μιλητό είτε από κόμματα. Κάστες, "αρραβώνες" εξαργύρωση διευκολύνσεων κλπ κλπ. Υπάρχει ακόμα και τώρα πασίγνωστη εταιρεία που αν δεν ανήκεις ή δεν έρχεσαι συστημένος από το κόμμα (guess who) δεν αναλαμβάνεις δοικητική θέση (σοβαρή) ακόμα και αν προσγειωθείς στα κεντρικά τους με το διαστημοπλοιό σου ερχομενος από τον αστερισμό του Σείριου.. Αν δεν ημασταν σε δημόσιο φόρουμ θα σου έλεγα ονόματα εταιρείες projects και ιστορίες που έχουν τρέξει για να καταλάβεις και να σχηματίσεις άποψη ... Ισως κάποτε γράψω ένα βιβλίο aka Dielbert.. έχω πολύ υλικο... Προφανώς υπάρχουν και ικανά άτομα που εχουν αναρριχηθεί με την αξία τους αλλά δυστυχώς αποτελούν ισχυρή μειοψηφία Οσο για την ανεργία και τον τουρισμό ειναι αστείο να συγκρινεις τα νουμερα του 2013 με αυτά του 2017/2018 που ήταν οι καλύτερες χρονιές μας ever (και μαλλον δεν θα τις ξαναδούμε). Γενικά ο τρόπος που μετράται η ανεργία στην Ελλάδα αφήνει πολλά ερωτηματικά ως προς το τι πραγματικά αποτυπώνει.. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2019 από prometheas 2
Papakaliati Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, prometheas είπε Οσο για την ανεργία και τον τουρισμό ειναι αστείο να συγκρινεις τα νουμερα του 2013 με αυτά του 2017/2018 που ήταν οι καλύτερες χρονιές μας ever (και μαλλον δεν θα τις ξαναδούμε) Δεν συνεκρινα το 2013 με το 2019, αλλα το γεγονως οτι απο το 2013, που εφτασε το μαξ, καθε χρονο η ανεργεια πεφτει, με αποτελεσμα το 2019 να φτασει το 17.6. Οπως ανεφερα, φυσικά υπαρχουνε και οι γνωριμιες, αλλα δεν υπαρχουνε μονο αυτες, ειδικα στις μεγαλες πολυεθνικες, που δεν δουλευουνε με την κυβερνητικες υπηρεσιες, αλλα με την αγορα. Τωρα φυσικα αμα μιλαμε για εταιριες που αναλαμβανουν εργα του δημοσιου, εκει μιλαμε για Far West. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2019 από Papakaliati
momotis Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 7 ώρες πριν, akourtis98 είπε Πως βλεπετε το μελλον της χωρας μας?
Προτεινόμενες αναρτήσεις