Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

υπάρχει τρόπος να φτιάξω με κάποιο αυτοματοποιημένο τρόπο στο excel ή κάπου αλλού ( ίσως κάποιο έτοιμο πρόγραμμα) το οποίο θα μπορώ να κάνω autogenerate εβδομαδιαίες βάρδιες;

Συγκεκριμένα θέλω να μπορώ να του εισάγω τα άτομα ανα εβδομάδα (2 άτομα την εβδομάδα) για ένα μήνα και να μπορεί να μου γεμίσει τους επόμενους μήνες σε βάθος εξαμήνου. Οι βάρδια είναι 1 ανα ημέρα και όχι 24ωρο κυλιόμενο (για 24ωρο βρίσκω templates).

Ευχαριστώ

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ακούγεται τόσο σπαζοκεφαλιά, εκτός αν κάτι δεν έχω καταλάβει.

Τα άτομα είναι πάντα δύο ή μπορεί να είναι και τέσσερα ας πούμε?

Η βάρδια είναι μία. Τα άτομα στη βάρδια είναι ένα τη φορά? Δηλαδή σήμερα ο ένας αύριο ο άλλος? Ή η βάρδια είναι μια για το κάθε άτομο, πχ πρωϊ και βράδυ για τον άλλο? Ρεπό παίρνουν? (Σταθερά ρεπό, κυλιόμενα, Σ/Κ)

Αν το εξηγήσεις λίγο πιο αναλυτικά, και μια εικόνα του πως το φαντάζεσαι θα βοηθούσε.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, eMike είπε

Δεν ακούγεται τόσο σπαζοκεφαλιά, εκτός αν κάτι δεν έχω καταλάβει.

Τα άτομα είναι πάντα δύο ή μπορεί να είναι και τέσσερα ας πούμε?

Η βάρδια είναι μία. Τα άτομα στη βάρδια είναι ένα τη φορά? Δηλαδή σήμερα ο ένας αύριο ο άλλος? Ή η βάρδια είναι μια για το κάθε άτομο, πχ πρωϊ και βράδυ για τον άλλο? Ρεπό παίρνουν? (Σταθερά ρεπό, κυλιόμενα, Σ/Κ)

Αν το εξηγήσεις λίγο πιο αναλυτικά, και μια εικόνα του πως το φαντάζεσαι θα βοηθούσε.

Μακάρι να μην είναι.

Τα άτομα είναι πάντα δύο και αλλάζουν ανά εβδομάδα. 1 εβδομάδα 1 δυάδα. Την άλλη εβδομάδα άλλη δυάδα κλπ.

Η βάρδια είναι μία, είναι πάντα απογευματινή και καλύπτεται και από τους 2 (Δευτέρα με Κυριακή). Βασικά για να είμαι πιο ακριβής δεν είναι βάρδια αλλά oncall. Προς θεού οι άνθρωποι δεν δουλεύουν συνεχόμενα. Οπότε δεν ισχύει η έννοια του ρεπό.

εστω πως έχουμε 8 ανθρώπους (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 )

Τη πρώτη εβδομάδα του μήνα είναι oncall οι 1 και 2, την επόμενη εβδομάδα οι 3 και 4 και πάει λεγοντας.

Αυτό που θέλω είναι να βάζω το δυναμικό της ομάδας, να συμπληρώνω τον πρώτο μήνα και μετά να μου βγάζει τους επόμενους σε βάθος εξαμήνου ή και έτους, κάνοντας δίκαιη κατανομή αλλά και reshuffle.

Δεν ξέρω, γινεται να φτιαχτεί κάτι τετοιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φτιάχνεις ένα πινακάκι όπου κάθε γραμμή αντιστοιχεί σε μια ομάδα ατόμων και κάθε στήλη της γραμμής σε ένα άτομο.

Employees.JPG.ff47cf1e1ad57a83f6a17a5bb61da12f.JPG

Ο τύπος =MOD([Αριθμός Εβδομάδας]-1;[Πλήθος ομάδων])+1 θα σου επιστρέψει μια τιμή μεταξύ 1 και [Πλήθος ομάδων] για κάθε εβδομάδα.
Οπότε, αν έχεις 4 διαθέσιμες ομάδες ατόμων, για την τρέχουσα εβδομάδα (35η), ο τύπος θα σου επιστρέψει την τιμή 3. Δηλαδή την 3η ομάδα. Την επόμενη εβδομάδα την ομάδα 4 και την μεθεπόμενη εβδομάδα την ομάδα 1.
Με μια INDEX([Ομάδες]; MOD([Αριθμός Εβδομάδας]-1;[Πλήθος ομάδων])+1) έχεις τη σειρά του πίνακα που αντιστοιχεί στον αριθμό εβδομάδας.

Αν θέσεις και μια μορφοποίηση υπό όρους με την έκφραση =[Ομάδα]=MOD([Αριθμός Εβδομάδας]-1;[Πλήθος ομάδων])+1 τότε έχεις και οπτική επισήμανση της επιλεγμένης ομάδας.

Αντικατέστησε τις ψευδοαναφορές των τύπων μέσα στις αγκύλες με τις πραγματικές τιμές/αναφορές.

Καλή συνέχεια!

Επεξ/σία από MastroGiannis
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...