athinamj Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω ποιες επιλογές έχω για θέρμανση δωματίων με ηλεκτρικό, δεδομένου ότι θα ήθελα αντικαταστήσω θερμοσυσσωρευτές. Το σπίτι είναι 40 ετών δεν έχει εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης μιας και οι θερμοσυσσωρευτές είχαν τοποθετηθεί από την αρχή. Με την αύξηση στο ρεύμα δυστυχώς δεν μου επιτρέπεται να τους χρησιμοποιήσω ξανά γιατί ο λογαριασμός του χειμώνα ήταν υπερβολικά υψηλός. Θα ήθελα να μου προτείνετε μερικές ποιο οικονομικές λύσεις. Οι θερμοπομποί είναι καλύτεροι σε κατανάλωση;
zio10 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Αφου θες αποκλειστικά με ρεύμα το κλιματιστικό είναι η καλύτερη λύση νομίζω. Εκτός αν μιλάμε για περιοχή με πολύ βαρύ χειμώνα. 1
athinamj Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα για φυσικό αέριο. Είμαι Αθήνα οπότε δεν τίθεται θέμα πολύ βαρύ χειμώνα. Οπότε προσανατολίζομαι σε κλιματιστικά, να αποκλείσω θερμοπομπούς τελείως;
zio10 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 14 λεπτά πριν, athinamj είπε Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα για φυσικό αέριο. Είμαι Αθήνα οπότε δεν τίθεται θέμα πολύ βαρύ χειμώνα. Οπότε προσανατολίζομαι σε κλιματιστικά, να αποκλείσω θερμοπομπούς τελείως; Τα κλιματιστικά είναι πιο οικονομικά και τα έχεις και για ψύξη το καλοκαίρι. Απλά σε κάποιους δεν αρέσει η ζέστη που βγάζουν, συν ότι ξεραίνουν λίγο την ατμόσφαιρα.
Whargoul Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Μιας και το σπίτι είναι παλιό, και αρκετά πιθανό να μπάζει από παντού, ίσως θα ήταν καλύτερα να κοιτάξεις καλύτερα για θερμομόνωση για αρχή? Ειδικά εάν χρειάζεσαι θέρμανση/ψύξη αρκετές ώρες την ημέρα.
athinamj Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Γνωρίζετε πόσο κοστίζει η θερμομόνωση;
Doubt Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, athinamj είπε Οπότε προσανατολίζομαι σε κλιματιστικά, να αποκλείσω θερμοπομπούς τελείως; Ναι. Inverter & όσο πιο πολλά "Α" μπορεί η τσέπη σου. Τους θερμοσυσσωρευτές θα τους ξηλώσετε ή θα μείνουν για εφεδρεία;
athinamj Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, Doubt είπε Ναι. Inverter & όσο πιο πολλά "Α" μπορεί η τσέπη σου. Τους θερμοσυσσωρευτές θα τους ξηλώσετε ή θα μείνουν για εφεδρεία; Θα θέλαμε πολύ να τους χρησιμοποιήσουμε αλλά μετά θα πρέπει να βγούμε στο δρόμο για να πληρώσουμε την ΔΕΗ. Το ποσό του λογαριασμού ήταν υπέρογκο τον χειμώνα.
Doubt Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 3 λεπτά πριν, athinamj είπε Θα θέλαμε πολύ να τους χρησιμοποιήσουμε αλλά μετά θα πρέπει να βγούμε στο δρόμο για να πληρώσουμε την ΔΕΗ. Το ποσό του λογαριασμού ήταν υπέρογκο τον χειμώνα. Με αυτά που διαβάζω για τη ΔΕΗ, φέτος θα πάει από υπέρογκο σε "εξωφρενικό".
athinamj Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 26 λεπτά πριν, Doubt είπε Με αυτά που διαβάζω για τη ΔΕΗ, φέτος θα πάει από υπέρογκο σε "εξωφρενικό". Με κεριά λοιπόν...
flienky Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Χωρίς να γνωρίζω. Σόμπες πέλλετ είναι άσχημη ιδέα;
AristidisZ Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 3 λεπτά πριν, flienky είπε Χωρίς να γνωρίζω. Σόμπες πέλλετ είναι άσχημη ιδέα; Αν μπορείς να βγάλεις μπουρι και να βρεις τρόπο να σου ζεσταίνουν όλο το σπίτι δεν είναι κακή ιδέα 1
athinamj Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δεν μπορώ δυστυχώς είναι πολύ μεγάλο το κόστος. 1
papoys1 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Υπάρχει και η λύση υγραερίου που δεν σε νοιάζει η ΔΕΗ.Ειδικά αν έχεις σε κάποιο βενζινάδικο άκρη και σου γεμίζει φιάλη είναι η πιο φθηνή λύση θέρμανσης και πλήρως ελεγχόμενη από οικονομικής άποψης. Δοκιμασμένη από μένα σαν συμπληρωματική του καλοριφέρ γιατί και το πετρέλαιο μας το δίνουν ακριβό οι Άραβες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα