GeorgeR1_700 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Καλησπέρα σας, πάντα μου άρεσε να βλέπω βίντεο με edit αλλά πριν κανα 2 μήνες άρχισα να έχω δικές μου ιδέες και μάλιστα πολλές. Όμως έπαθα πλάκα όταν πήγα και είδα βίντεο του εξωτερικού το τι έχουν κάνει σε edit και μπορώ να πω ότι ξεπέρασαν κάθε τι που σκεφτόμουν, και ως επακόλουθο άρχισα να έχω νέες ιδέες. Γενικά μέσα στο τελευταίο 2μηνο έχω μάθει αρκετά πράγματα από κει που δεν ήξερα τίποτα και σε μερικά χρόνια που θα έχω τελειώσει με φοιτητικές σπουδές σκέφτομαι να το ξεκινήσω. Να ξεκαθαρίσω το εξής, δεν το βλέπω σαν επάγγελμα, απλά θέλω να εκφράσω την δικιά μου οπτική γωνία σε edit videos (βέβαια αν μου έρθει καμία επαγγελματική πρόταση δεν θα την απορρίψω). Ο μόνος ενδοιασμός μου είναι το εξής, σε όσους έχω δείξει το τι θέλω να κάνω δεν τους είδα να εντυπωσιάζονται πέρα από κανα δυο άτομα. Βέβαια κανείς δεν πρόκειται να μου αλλάξει γνώμη γιατί είναι κάτι που μου αρέσει και θέλω να το κάνω. Απλά θα ήθελα να πάρω και από σας μια γνώμη για το πως σας φαίνεται το στιλ βίντεο που θέλω να ασχοληθώ. Ο λόγος που το ρωτάω είναι επειδή ασχολείστε με edit και η γνώμη σας μετράει λίγο παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
banned_acc Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Προχωρά και κάνε αυτό που σου αρέσει και σε εκφράζει. Γείωση: Εξοπλισμό έχεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeR1_700 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, guzel είπε Προχωρά και κάνε αυτό που σου αρέσει και σε εκφράζει. Γείωση: Εξοπλισμό έχεις; Ούτως ή άλλως θα το έκανα απλά ήθελα να δω πως φαίνεται σε άτομα που ξέρουν από edit. Δεν έχω τίποτα ακόμα από εξοπλισμό, αλλά δεν αγχώνομαι τα έχω ψάξει ήδη όλα για το τι θα πάρω. Ξέρω ότι τα λεφτά είναι πολλά αλλά μπροστά μου έχω καιρό για να τα μαζέψω... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spectaculator Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Όταν λες edit videos τι εννοείς; Ξέρεις τι θα πει Edit; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα (να μια καλή αρχή, είπες πως το έχεις ήδη ψάξει). Κατά τ' άλλα ότι είπε και ο φίλος πριν. Κάνε αυτό που σ' αρέσει και σ' εκφράζει (αν έχεις την οικονομική δυνατότητα φυσικά). Btw, αυτά τα εφέ που βλέπεις είναι post processing πάνω σε video. Διαφέρει από το video editing και για να κάνεις δουλειά σαν άνθρωπος θέλει καλό εξοπλισμό. Btw #2, παρεκτός κι αν έχεις πάρα πολύ χρήμα, άστο καλύτερα γιατί για χόμπυ είναι πανάκριβο (εξοπλισμός, ταξίδια αν θα τα κάνεις εσύ, προσωπικός χρόνος στην επεξεργασία). Πολλές φορές, και ανάλογα με την έκταση της παραγωγής η δουλειά είναι συλλογική, γίνεται από περισσότερα του ενός άτομα. Αυτό το λέω επειδή είπες πως δεν θα το κάνεις σαν επάγγελμα, και στη σημερινή ελληνική τουλάχιστον πραγματικότητα δύσκολα θα χωρέσεις κάτι τέτοιο μέσα σε αυτά που σου αφήνει η δουλειά. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2019 από spectaculator 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeR1_700 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, spectaculator είπε Όταν λες edit videos τι εννοείς; Ξέρεις τι θα πει Edit; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα (να μια καλή αρχή, είπες πως το έχεις ήδη ψάξει). Κατά τ' άλλα ότι είπε και ο φίλος πριν. Κάνε αυτό που σ' αρέσει και σ' εκφράζει (αν έχεις την οικονομική δυνατότητα φυσικά). Btw, αυτά τα εφέ που βλέπεις είναι post processing πάνω σε video. Διαφέρει από το video editing και για να κάνεις δουλειά σαν άνθρωπος θέλει καλό εξοπλισμό. Btw #2, παρεκτός κι αν έχεις πάρα πολύ χρήμα, άστο καλύτερα γιατί για χόμπυ είναι πανάκριβο (εξοπλισμός, ταξίδια αν θα τα κάνεις εσύ, προσωπικός χρόνος στην επεξεργασία). Πολλές φορές, και ανάλογα με την έκταση της παραγωγής η δουλειά είναι συλλογική, γίνεται από περισσότερα του ενός άτομα. Όταν λέω για edit videos εννοώ πολλαπλές μάσκες, transmissions, color grade, επεξεργασία ταχύτητας χρόνου, σταθεροποίηση βίντεο, εισαγωγή 3D μοντέλων κτλ . Αν δεν είναι αυτό edit video, τι άλλο θα έπρεπε να κάνω για να είναι 🙄? Το ξέρω πως θέλει καλό εξοπλισμό, το ξέρω πως είναι δύσκολα να τα κάνει όλα ένας και ξέρω πως θέλει οικονομική άνεση, όμως ξέρω πως αν έχεις το πάθος να κάνεις κάτι που σε εκφράζει εμπόδιο δεν υπάρχει 😉. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- @spectaculator Βασικά κατάλαβα λάθος αυτό που είπες, όταν λέμε για edit videos εννοούμε εν τέλη μόνο για color grade (ή color correction, με συγχωρείς λίγο τα μπερδεύω αυτά τα δύο), και φυσικά την ανάλογη ηχητική υπόκρουση? Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2019 από GeorgeR1_700 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Όταν λέω για edit videos εννοώ πολλαπλές μάσκες, transmissions, color grade, επεξεργασία ταχύτητας χρόνου, σταθεροποίηση βίντεο, εισαγωγή 3D μοντέλων κτλ . Αν δεν είναι αυτό edit video, τι άλλο θα έπρεπε να κάνω για να είναι 🙄? Αναφορά σε κείμενο ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- @spectaculator Βασικά κατάλαβα λάθος αυτό που είπες, όταν λέμε για edit videos εννοούμε εν τέλη μόνο για color grade (ή color correction, με συγχωρείς λίγο τα μπερδεύω αυτά τα δύο), και φυσικά την ανάλογη ηχητική υπόκρουση? Κι όμως, πάλι τα μπέρδεψες χωρίς όμως να είσαι απόλυτα λάθος! Όταν λέμε video edit εννοούμε το μοντάζ το πλάνων, την επιλογή, την ομαλή μετάβαση από το ένα πλάνο στο άλλο (transitions, όχι transmitions), την προσαρμογή της μουσικής, άντε και λίγο color correction, αν και το video edit αυτού καθ' αυτού είναι μόνο η ένωση των πλάνων. Όλα τα υπόλοιπα είναι, όπως είπε και ο spectaculator, το post production (για συντομία pp). Στο pp έχεις τη δυνατότητα να κάνεις πολλά πράγματα όπως να περιστρέφεις πλάνα, να προσαρμόζεις ταχύτητες, να συνθέτεις γραφικά (text, 3d και 2d) πάνω στο βίντεο και γενικά είναι σχεδόν ότι έβλεπες στο 1ο βίντεο με τις σταγόνες, τις πόρτες, το φοβερό κατά την άποψη μου πλάνο με το tram και την μετάβαση από έξω μέσα και πάλι έξω κτλ. Το pp γίνεται σε διαφορετικά προγράμματα συνήθως από ότι το μοντάζ, αν και τελευταία τα προγράμματα όπως το premiere ενσωματώνουν αρκετές δυνατότητες pp. Από προγράμαμτα δες το after effects της adobe, έχει όμως και άλλα. Τέλος, τα 3d γίνονται επίσης σε άλλο πρόγραμμα π.χ. 3ds max, lightwave, maya 3d κτλ Αναφορά σε κείμενο Το ξέρω πως θέλει καλό εξοπλισμό, το ξέρω πως είναι δύσκολα να τα κάνει όλα ένας και ξέρω πως θέλει οικονομική άνεση, όμως ξέρω πως αν έχεις το πάθος να κάνεις κάτι που σε εκφράζει εμπόδιο δεν υπάρχει 😉. Ο βασικός σου εξοπλισμός θα είναι μια καλή κάμερα σε μικρό μέγεθος, ένα keyball, ένας υπολογιστής και αν σε παίρνει και ένα καλό drone. Μετά θέλει μεράκι, χρόνο και δουλειά και όλα τα υπόλοιπα έρχονται. Το βασικό είναι μια καλή ιδέα και η θέληση να την πραγματοποιήσεις και να έχεις καλά αρχικά πλάνα. Αυτό δε σημαίνει να έχεις πανάκριβη κάμερα αλλά καλό μάτι και αντίληψη. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2019 από micos000 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeR1_700 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, micos000 είπε Κι όμως, πάλι τα μπέρδεψες χωρίς όμως να είσαι απόλυτα λάθος! Όταν λέμε video edit εννοούμε το μοντάζ το πλάνων, την επιλογή, την ομαλή μετάβαση από το ένα πλάνο στο άλλο (transitions, όχι transmitions), την προσαρμογή της μουσικής, άντε και λίγο color correction, αν και το video edit αυτού καθ' αυτού είναι μόνο η ένωση των πλάνων. Όλα τα υπόλοιπα είναι, όπως είπε και ο spectaculator, το post production (για συντομία pp). Στο pp έχεις τη δυνατότητα να κάνεις πολλά πράγματα όπως να περιστρέφεις πλάνα, να προσαρμόζεις ταχύτητες, να συνθέτεις γραφικά (text, 3d και 2d) πάνω στο βίντεο και γενικά είναι σχεδόν ότι έβλεπες στο 1ο βίντεο με τις σταγόνες, τις πόρτες, το φοβερό κατά την άποψη μου πλάνο με το tram και την μετάβαση από έξω μέσα και πάλι έξω κτλ. Το pp γίνεται σε διαφορετικά προγράμματα συνήθως από ότι το μοντάζ, αν και τελευταία τα προγράμματα όπως το premiere ενσωματώνουν αρκετές δυνατότητες pp. Από προγράμαμτα δες το after effects της adobe, έχει όμως και άλλα. Τέλος, τα 3d γίνονται επίσης σε άλλο πρόγραμμα π.χ. 3ds max, lightwave, maya 3d κτλ Ο βασικός σου εξοπλισμός θα είναι μια καλή κάμερα σε μικρό μέγεθος, ένα keyball, ένας υπολογιστής και αν σε παίρνει και ένα καλό drone. Μετά θέλει μεράκι, χρόνο και δουλειά και όλα τα υπόλοιπα έρχονται. Το βασικό είναι μια καλή ιδέα και η θέληση να την πραγματοποιήσεις και να έχεις καλά αρχικά πλάνα. Αυτό δε σημαίνει να έχεις πανάκριβη κάμερα αλλά καλό μάτι και αντίληψη. Οπότε μιλάμε για άλλη κατηγορία. Μέχρι στιγμής πάντως όσα έχω βρει απο εφέ που γίνονται μέσα από το premiere, από το πρώτο βίντεο που έχω μάθει ένα 95% περίπου σχεδόν όλα έγιναν μέσω του premiere αν θυμάμαι σωστά. Μόνο οι πόρτες που ανοίγουν γίνονται με το adobe after efects αλλά έχει και άλλους τρόπους. Αλλά αυτό καλό είναι γιατί σημαίνει πως υπάρχουν παραπάνω δυνατότητες... Σας ευχαριστώ για την διευκρίνηση, το pp δεν το είχα ξαναδεί, το βιντεάκι που έστειλες ήταν από τα πρώτα που είχα δει όταν ξεκίνησα το ψάξιμο 😉. Μια ερώτηση ακόμη, δηλαδή όσοι λένε για edit tutorial ενώ στην πραγματικότητα το σωστο ειναι pp tutorial σημαίνει πως όλοι έχουν βάλει λάθος ονομασία στον τίτλο τους? Μάλλον είναι μια λέξη που έχει λάθος σημασία για πολλούς και για αυτό την πάτησα. Btw φαντάζομαι εννοείς gimbal και όχι keyball 😜. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, GeorgeR1_700 said: Καλησπέρα σας, πάντα μου άρεσε να βλέπω βίντεο με edit αλλά πριν κανα 2 μήνες άρχισα να έχω δικές μου ιδέες και μάλιστα πολλές. Όμως έπαθα πλάκα όταν πήγα και είδα βίντεο του εξωτερικού το τι έχουν κάνει σε edit και μπορώ να πω ότι ξεπέρασαν κάθε τι που σκεφτόμουν, και ως επακόλουθο άρχισα να έχω νέες ιδέες. Γενικά μέσα στο τελευταίο 2μηνο έχω μάθει αρκετά πράγματα από κει που δεν ήξερα τίποτα και σε μερικά χρόνια που θα έχω τελειώσει με φοιτητικές σπουδές σκέφτομαι να το ξεκινήσω. Να ξεκαθαρίσω το εξής, δεν το βλέπω σαν επάγγελμα, απλά θέλω να εκφράσω την δικιά μου οπτική γωνία σε edit videos (βέβαια αν μου έρθει καμία επαγγελματική πρόταση δεν θα την απορρίψω). Ο μόνος ενδοιασμός μου είναι το εξής, σε όσους έχω δείξει το τι θέλω να κάνω δεν τους είδα να εντυπωσιάζονται πέρα από κανα δυο άτομα. Βέβαια κανείς δεν πρόκειται να μου αλλάξει γνώμη γιατί είναι κάτι που μου αρέσει και θέλω να το κάνω. Απλά θα ήθελα να πάρω και από σας μια γνώμη για το πως σας φαίνεται το στιλ βίντεο που θέλω να ασχοληθώ. Ο λόγος που το ρωτάω είναι επειδή ασχολείστε με edit και η γνώμη σας μετράει λίγο παραπάνω. Ό,τι σου είπαν τα παιδιά και κάτι ακόμη. Αν θες να είσαι ο δημιουργός των video και όχι απλώς ο Editor/Compositor (γιατί τότε πρέπει να βρεις δημιουργό/σκηνοθέτη που να έχει κάποια ιδέα), πρέπει πρώτα απ’ όλα να θες κάτι να πεις. Αλλιώς θα κάνεις ένα demo από transition, όπως τα video που έβαλες, άντε να κάνεις κι ένα 2ο και μετά τι; Θα βαρεθείς τα ίδια και τα ίδια εκτός κι αν έχεις να πεις κάτι. Παράλληλα λοιπόν με την εκπαίδευσή σου στα προγράμματα που θα χρησιμοποιήσεις, ψάξε για θέματα και ιδέες. Και τέλος, η Blackmagic Design είναι φίλη σου. Ψαξ’ το. Έχει και το Resolve που είναι ένα app για όλα. Edit, Composition (Fusion), Color και Sound. Μόνο το 3D δεν έχει αλλά το Fusion δέχεται κάποια 3d αρχεία. Βουρ στον πατσά και καλό διάβασμα, θα σου χρειαστεί (Manuals, forums, tutorials κλπ). Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2019 από CheOnWeb 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeR1_700 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, CheOnWeb είπε Ό,τι σου είπαν τα παιδιά και κάτι ακόμη. Αν θες να είσαι ο δημιουργός των video και όχι απλώς ο Editor/Compositor (γιατί τότε πρέπει να βρεις δημιουργό/σκηνοθέτη που να έχει κάποια ιδέα), πρέπει πρώτα απ’ όλα να θες κάτι να πεις. Αλλιώς θα κάνεις ένα demo από transition, όπως τα video που έβαλες, άντε να κάνεις κι ένα 2ο και μετά τι; Θα βαρεθείς τα ίδια και τα ίδια εκτός κι αν επχεις να πεις κάτι. Παράλληλα λοιπόν με την εκπαίδευσή σου στα προγράμματα που θα χρησιμοποιήσεις, ψάξε για θέματα και ιδέες. Και τέλος, η Blackmagic Design είναι φίλη σου. Ψαξ’ το. Έχει και το Resolve που είναι ένα app για όλα. Edit, Composition (Fusion), Color και Sound. Μόνο το 3D δεν έχει αλλά το Fusion δέχεται κάποια 3d αρχεία. Βουρ στον πατσά και καλό διάβασμα, θα σου χρειαστεί (Manuals, forums, tutorials κλπ). Δεν είχα κατά νου ότι θέλω να δίνω κάποιο μήνυμα σε αυτόν που βλέπει το έργο μου, ο λόγος είναι ότι έχει μέσα τόσα πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν για την επεξεργασία βίντεο που δεν ξέρω μέχρι που μπορεί να φτάσω. Αν και στην αρχή είχα πάθει την πλάκα μου με τα βίντεο που έχω πιο πάνω και δεν μπορούσα να πω ότι υπάρχει καλύτερο επίπεδο από αυτό, ήδη έχω ιδέες που δεν τις έχω βρει να υλοποιούνται στα ήδη υπάρχων εφέ που ξέρω, αλλά το πως θα γίνει ακριβώς θα το μάθω όταν θα έχω τα "εργαλεία" στα χέρια μου. Αν όμως θέλω να εκφράσω κάποιο μήνυμα μέσω του βίντεο θα το κοιτάξω, αλλά για αρχή το μόνο που θέλω είναι να δείχνω μια δικιά μου οπτική γωνία με την οποία θα κάνει τον θεατή να μπαίνει μέσα στο βίντεο όπως μπήκα και εγώ όταν είδα τα παραπάνω βίντεο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 10 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Σας ευχαριστώ για την διευκρίνηση, το pp δεν το είχα ξαναδεί, το βιντεάκι που έστειλες ήταν από τα πρώτα που είχα δει όταν ξεκίνησα το ψάξιμο 😉. Μια ερώτηση ακόμη, δηλαδή όσοι λένε για edit tutorial ενώ στην πραγματικότητα το σωστο ειναι pp tutorial σημαίνει πως όλοι έχουν βάλει λάθος ονομασία στον τίτλο τους? Μάλλον είναι μια λέξη που έχει λάθος σημασία για πολλούς και για αυτό την πάτησα. Για την ακρίβια το editing είναι αυτό που γίνεται με τον σκηνοθέτη και τον μοντέρ και μαζί με το shooting ολοκληρώνει αυτό που θέλει ο σκηνοθέτης να πει. Το pp είναι όλα τα εφέ που ενώ δεν προσθέτουν σχεδόν τίποτα στο story telling εντούτοις ολοκληρώνουν της οπτική παρουσίαση και προσθέτουν το wow factor στο αποτέλεσμα. Επίσης αυτό που είπε ο che έχει σημασία. Αν έχεις ένα σωστό και ολοκληρωμένο έργο τότε δε χρειάζεται κανένα εφέ. Το μόνο που θέλεις είναι cut και ίσως μερικά crossfade. Όλα τα άλλα είναι περιττά. 10 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Btw φαντάζομαι εννοείς gimbal και όχι keyball 😜. Σωστά! My mistake. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeR1_700 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 6 λεπτά πριν, micos000 είπε Για την ακρίβια το editing είναι αυτό που γίνεται με τον σκηνοθέτη και τον μοντέρ και μαζί με το shooting ολοκληρώνει αυτό που θέλει ο σκηνοθέτης να πει. Το pp είναι όλα τα εφέ που ενώ δεν προσθέτουν σχεδόν τίποτα στο story telling εντούτοις ολοκληρώνουν της οπτική παρουσίαση και προσθέτουν το wow factor στο αποτέλεσμα. Επίσης αυτό που είπε ο che έχει σημασία. Αν έχεις ένα σωστό και ολοκληρωμένο έργο τότε δε χρειάζεται κανένα εφέ. Το μόνο που θέλεις είναι cut και ίσως μερικά crossfade. Όλα τα άλλα είναι περιττά. Σωστά! My mistake. Καταλαβαίνω αυτό που μου λες αλλά όπως είπα και πριν "για αρχή το μόνο που θέλω είναι να δείχνω μια δικιά μου οπτική γωνία με την οποία θα κάνει τον θεατή να μπαίνει μέσα στο βίντεο όπως μπήκα και εγώ όταν είδα τα παραπάνω βίντεο". Ίσως αργότερα ξεκινήσω να αποδίδω κάποιο μήνυμα, αλλά εμένα με νοιάζει να δω πρώτα πως είναι αυτή η πτυχή με τα εφέ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 6 minutes ago, GeorgeR1_700 said: Δεν είχα κατά νου ότι θέλω να δίνω κάποιο μήνυμα σε αυτόν που βλέπει το έργο μου, ο λόγος είναι ότι έχει μέσα τόσα πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν για την επεξεργασία βίντεο που δεν ξέρω μέχρι που μπορεί να φτάσω. Αν και στην αρχή είχα πάθει την πλάκα μου με τα βίντεο που έχω πιο πάνω και δεν μπορούσα να πω ότι υπάρχει καλύτερο επίπεδο από αυτό, ήδη έχω ιδέες που δεν τις έχω βρει να υλοποιούνται στα ήδη υπάρχων εφέ που ξέρω, αλλά το πως θα γίνει ακριβώς θα το μάθω όταν θα έχω τα "εργαλεία" στα χέρια μου. Αν όμως θέλω να εκφράσω κάποιο μήνυμα μέσω του βίντεο θα το κοιτάξω, αλλά για αρχή το μόνο που θέλω είναι να δείχνω μια δικιά μου οπτική γωνία με την οποία θα κάνει τον θεατή να μπαίνει μέσα στο βίντεο όπως μπήκα και εγώ όταν είδα τα παραπάνω βίντεο. Δεν εννοώ να μεταφέρεις απαραίτητα κάποιο μήνυμα με βάθος. Απλώς να υπάρχει μια βασική ιδέα που θα υποστηρίξει τα εφέ που θες να κάνεις αλλιώς γίνεται ένα demo που το βαριέσαι γρήγορα. Στο video του τύπου η αφορμή είναι το ταξίδι. Πόσα ταξίδια θα κάνεις όμως; Αν θες να πεις κάτι για τις χώρες οκ, τότε αρχίζει να έχει ενδιαφέρον. Εφέ κάνουν όλοι και μάλιστα υπάρχουν έτοιμα. Σαν πρώτο βήμα παίξε μ’ αυτά, καλό θα σου κάνει. Το δεύτερο βήμα όμως είναι να τα πετάξεις όλα και να φτιάξεις τα δικά σου, ανάλογα με τα πλάνα που έχεις και τον λόγο που κάνεις το εφέ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Το on-off στο τράμ (1:08 στο 1ο βίντεο) κατά τη γνώμη μου ήταν όλα τα λεφτά. Χωρίς κανένα εφέ και μόνο με τον σωστό χειρισμό των πλάνων δημιουργήθηκε ένα καταπληκτικό transition. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 16 minutes ago, micos000 said: Αν έχεις ένα σωστό και ολοκληρωμένο έργο τότε δε χρειάζεται κανένα εφέ. Το μόνο που θέλεις είναι cut και ίσως μερικά crossfade. Όλα τα άλλα είναι περιττά. Έτσι είναι αλλά θέλει πολύ χρόνο (και κάποιο ταλέντο) για να ξεφορτωθείς όλα τα εφέ και να μείνεις στην ουσία. Ας ξεκινήσει παίζοντας μ’ αυτό που του αρέσει αλλά να ψάχνει πάντα κάποιον λόγο ύπαρξης αυτού που κάνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeR1_700 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, CheOnWeb είπε Δεν εννοώ να μεταφέρεις απαραίτητα κάποιο μήνυμα με βάθος. Απλώς να υπάρχει μια βασική ιδέα που θα υποστηρίξει τα εφέ που θες να κάνεις αλλιώς γίνεται ένα demo που το βαριέσαι γρήγορα. Στο video του τύπου η αφορμή είναι το ταξίδι. Πόσα ταξίδια θα κάνεις όμως; Αν θες να πεις κάτι για τις χώρες οκ, τότε αρχίζει να έχει ενδιαφέρον. Εφέ κάνουν όλοι και μάλιστα υπάρχουν έτοιμα. Σαν πρώτο βήμα παίξε μ’ αυτά, καλό θα σου κάνει. Το δεύτερο βήμα όμως είναι να τα πετάξεις όλα και να φτιάξεις τα δικά σου, ανάλογα με τα πλάνα που έχεις και τον λόγο που κάνεις το εφέ. Στο πρώτο βίντεο που λέει για αυτά που είδε σε 12 χώρες , με αυτό που είπε μόνο και μόνο δηλαδή απέκτησε κατευθείαν μια βάση για να περάσει κάποιο μήνυμα ή μια ιστορία? Ε εντάξει στην εισαγωγή μπορώ να πω κάποια ωραία περιγραφή με λίγα λόγια για το μέρος που θα δείχνω που να περνάνε εννοείτε κάποιο μήνυμα αλλά αυτό τόσο πολύ κάνει το βίντεο πιο ενδιαφέρον? Βασικά κατάλαβα τι θέλετε να μου πείτε εν τέλη. Φταίει το ότι εμένα προσωπικά με είχε απορροφήσει μόνο η εικόνα αλλά το ξέρω και εγώ πως όταν έχει κάποια σημασία αυτό που δείχνεις ο θεατής το βλέπει διαφορετικά. Σας ευχαριστώ πολύ . 11 λεπτά πριν, micos000 είπε Το on-off στο τράμ (1:08 στο 1ο βίντεο) κατά τη γνώμη μου ήταν όλα τα λεφτά. Χωρίς κανένα εφέ και μόνο με τον σωστό χειρισμό των πλάνων δημιουργήθηκε ένα καταπληκτικό transition. Ναι όντως είναι φοβερό, όπως είχα φάει κώλυμα και με το παρακάτω εφέ όταν το πρωτοείδα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα