Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια ψαχνω για ενα μεταχειρισμενο αυτοκινητο χρονολογιας 2007. Μου αρεσει το peugeot 207 και το εχω βρει στη μαντρα autovalue μηπως γνωριζει κανεις αν ειναι καλη μαντρα; διαφορετικα αν εχετε να προτεινετε καποια μαντρα αξιοπιστη. 

Δημοσ.

Μαντράς και αξιόπιστος είναι δύο ασύμβατες έννοιες. Πιο καλό όνομα έχουν τα μτχ. που παίρνουν ανταλλαγή επίσημες αντιπροσωπείες αν και τα πουλάνε πιο ακριβά και εκεί έχουν ακουστεί ιστορίες. Προσπάθησε και αναζήτησε συστάσεις από ανθρώπους που έχουν κάνει συναλλαγή με τον συγκεκριμένο έμπορο. Υπάρχει και ένα σχετικό thread στο forum  4troxoi.gr https://forum.4troxoi.gr/node/81500

• Like 2
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, drumpao είπε

Παιδια ψαχνω για ενα μεταχειρισμενο αυτοκινητο χρονολογιας 2007. Μου αρεσει το peugeot 207 και το εχω βρει στη μαντρα autovalue μηπως γνωριζει κανεις αν ειναι καλη μαντρα; διαφορετικα αν εχετε να προτεινετε καποια μαντρα αξιοπιστη. 

Μην κάνεις το λάθος να βασιστείς στον πωλητή, ότι ιδιότητα και να έχει, να βασιστείς μόνο στα ευρήματα του εξονυχιστικού ελέγχου που θα - πρέπει οπωσδήποτε να - πραγματοποιήσεις.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, drumpao είπε

Zωγραφακης Ιωαννης-ΕΓΓΥΗΣΗ https://zografakisioannis-epe.car.gr/cars/

Και αυτος  παλια εφερνε καλα αυτοκινητα.. τωρα θελει προσοχη.. https://maravelis.car.gr/cars/view/15919488/

Δημοσ.

στο μονο που μπορεις να βασιστεις ειναι ενας καλος μηχανικος που θα το οδηγησει και θα το εξετασει απ τη κορυφη εως τα νυχια. οποτε περα ολων των αλλων αρνητικων που εχουν οι μαντρες εχεις και το προβλημα οτι ΔΕΝ θα πανε στο μηχανικο σου να το εξετασει. εν ολιγης αμα θες μεταχειρισμενο μονο απο ιδιωτη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πατε να μαθετε 5 πράγματα για βαφη αυτοκινήτου και μετα ψαχτε για μτχ. 

Λογικη σκεψη + πεντε πραγματα να ξερεις κανεις ρομπα τον οποιοδηποτε...

Επισης το μυστικο στα μτχ ειναι οσα περισσοτερα δεις τοσο το καλυτερο...

Επεξ/σία από ROG-X
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ αγόρασα πριν μερικούς μήνες μεταχειρισμένο από την autovalue, μου φάνηκαν ΟΚ και η συναλλαγή μαζί τους έγινε χωρίς ταλαιπωρίες και όπως τα συμφωνήσαμε. Σου δίνουν εγγύηση για ένα χρόνο, αν θες την επεκτείνεις για δύο χρόνια. Μου την είχαν συστήσει ως αξιόπιστη μάντρα, όπως αν θυμάμαι σωστά και τη μάντρα bitros. 

Για εμένα το πιο σημαντικό στην επιλογή μάντρας είναι το after sales support. Αν τους χρειαστείς να μην κάνουν τον Αλέκο. Από εκεί και πέρα ελέγχεις book service, πας στην αντιπροσωπεία ή σε συνεργείο της επιλογής σου για έλεγχο ή στέλνεις και εταιρία που αναλαμβάνει να τα κάνει όλα αυτά. Απ όσο γνωρίζω, θα στο πουν και ίδιοι, τα περισσότερα peugeot στην autovalue είναι από leasing. Από εκεί και πέρα μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, οπότε κάποια πράγματα στην απόφασή μας να αγοράσουμε μεταχειρισμένο είναι εις γνώση μας. 

Επεξ/σία από zananiro
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πρόσφατα έψαχνα ένα οικογενειακό.

Λοιπόν ξεκίνησα από εμπόρους λόγω διευκόλυνσης .

Όλα ειχαν αρκετά θέματα όπως αποδείχθηκε στο έλεγχο.

Μετά κοίταξα από ιδιώτες και εκεί είχαν θέματα τα αμάξια.

Είχα απελπιστικά γιατί για 2 μήνες δεν έβρισκα στα λεφτά που διέθετα.

Τελικά βρήκα , αφού εξ αρχής της είπα με τη προϋπόθεση να πάει το αμάξι για έλεγχο σε δικό μου συνεργείο και ότι βρεθεί να μειωθεί αναλόγως στη τιμή πώλησης προχώρησα.

Τελικά το αγόρασα με τη σχετική μείωση.

Μην βιαστείς.

Εν τέλει 1 mazda 6 πήρα.

30-50€ παίρνουν για έλεγχο.

Δημοσ.

Αυτό σε δικό μου συνεργείο να βγάζει φανταστικές βλάβες- προβλήματα μου έχει τύχει.

Από τότε Χ σε αυτούς που το ζητούσαν γιατί είναι γνωστό κόλπο και μόνο αντιπροσωπία όποιος θέλει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, omitziz είπε

Αυτό σε δικό μου συνεργείο να βγάζει φανταστικές βλάβες- προβλήματα μου έχει τύχει.

Από τότε Χ σε αυτούς που το ζητούσαν γιατί είναι γνωστό κόλπο και μόνο αντιπροσωπία όποιος θέλει 

Όπως υπάρχουν κακοί μαντράδες - πωλητές έτσι υπάρχουν σπα....δες αγοραστές που σου  βγάζουν το λάδι στο παζάρι και την ταλαιπωρία. Θυμάμαι που πουλούσα ένα Ceed και ο πράγματι καλόπιστος αγοραστής ήταν υπερβολικά σχολαστικός και το πήγαμε σε τρία συνεργεία (αν το πιστεύετε καλώς...) ΄Ένα της αντιπροσωπείας που το αμάξι έκανε τα κανονικά του service, ένα δικό του μηχανολογικό και ένα δικό του φαναρτζή Το αποκορύφωμα ήταν ότι ο φαναρτζής του έλεγε ότι το αμάξι είχε τρακαρισμένο μαρσπιέ πράγμα τελείως ανυπόστατο. Τον έβρισα ότι ήταν αστοιχείωτος και μαζεύτηκε. Κόστος σε ημέρες: δύο. Τελικά το αγόρασε γιατί το αμάξι ήταν τεφαρίκι. Το πουλούσα γιατί δεν μου άρεσε η οδική του συμπεριφορά και το τράβηγμα. Ήταν καινούργιο και άψογο με 35000χλμ και το ειχα πάρει εγώ από ένα μπάρμπα που δεν το κινούσε καθόλου με 10.000χλμ

Ερώτημα: είναι δυνατόν να πουλάς αμάξι και να σου έλθουν πέντε τέτοιοι σχολαστικοί; Να γιατί πολλοί προτιμούν να το δώσουν σε μάντρα και να χάσουν ένα χιλιάρικο από την αξία μεταπώλησης. 

Επίσης διαφωνώ με την τακτική ορισμένων αγοραστών που λένε: ζητάς ΧΧ λεφτά και εγώ θα σου κόβω τόσα όσα είναι τα ελαττώματα που βρίσκω στο συνεργείο. Για καθήστε ρε φίλοι. Ο άλλος πουλάει μτχ. με 5.000 και όχι καινούργιο με 20.000. Από το καινούργιο ή σχεδόν καινούργιο μπορείς να έχεις απαίτηση να είναι τελείως άψογο. Από το μτχ. και μάλιστα που έχει τα χρονάκια του, τι θέλεις να είναι στην τρίχα; Την κατάσταση προφανώς την έχει εκτιμήσει ο πωλητής όταν βάζει μια τιμή και πάνω σε αυτή ίσως χωράει ένα σχετικό παζάρι. Όχι όμως ο αγοραστής να έχει απαίτηση να πάρει ένα όχημα σε κατάσταση απόλυτα καινούργιου και ας είναι δεκαετίας και ας το έχει κοστολογήσει λογικά στο μεσο όρο της αγοράς ο πωλητής. Δηλ. αν εσύ κρίνεις ότι θέλει ολικό βάψιμο να ξαναγυαλίσει σαν καινούργιο,αμπραγιάζ, λάστιχα, αμορτισέρ, βάσεις μηχανής, ιμάντες κλπ. πόσο θα στο δώσει ο άλλος που το έχει κοστολογήσει 5.000?? Στα μισά ή λιγότερα?? Ή να το χαρίσει; Μη τα θέλουμε όλα δικά μας.

ΥΓ Όλα αυτά δεν αθωώνουν τους όποιους (και είναι μπολικοι) κακούς πωλητές που πασάρουν σαπάκια (ιδιώτες και επαγγελματίες ή μασκαρεμένους επαγγελματίες). Μόνο να υπερασπιστώ τους ταλαίπωρους τίμιους ιδιώτες πωλητές που τραβάνε το διάολό τους, αρκετά συχνά....

Επεξ/σία από kalmik
Δημοσ.

ΜΤΧ ειναι ρισκο.περια νοεμβρι 18 suzuki ignis 2002 και ηταν οκ στον ελεγχο που εγινε απο μηχανικο.ελα ομως που μετα απο 6 μηνες εβγαλε εσθητητα στροφαλο και ρουλεμαν A/C.

οκ αναλουμα ειναι αυτα αλλα παντα ειναι μτχ και δεν ξερεις τι θα βαλει στην πορια.

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...