Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Από την γειτονιά υπάρχει ένα θέμα που αφορά κατ'εξακολούθηση φθορά δικής μου περιουσίας εντός του φραγμένου χώρου του οικοπέδου μου. Συγκεκριμένα πετώνται πέτρες σε συγκεκριμένο αντικείμενο και προκαλούνται υλικές ζημιές. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ επ'αυτού.

Γνωρίζω ποιός το κάνει, γνωρίζει κι αυτός οτι το γνωρίζω, θέλω όμως να στοιχειοθετήσω την υπόθεση ώστε να πάω και στο επόμενο βήμα το οποίο είναι ένδικα μέσα. Θεωρώ λοιπόν οτι βιντεοσκοπώντας τον δράστη τη στιγμή που διαπράτει το αδίκημα είναι ένα σημαντικό τεκμήριο εναντίον του.

Γνωρίζω τα περί προστασίας προσωπικών δεδομένων που δεν μου επιτρέπουν να στήσω μία κάμερα να καταγράφει 24/7 το σημείο κι έτσι δεν σκοπεύω να προχωρήσω σε αυτή την μέθοδο . Το επόμενο βήμα που σκέπτομαι, είναι να επιχειρήσω να πιάσω τον δράστη επ'αυτοφόρω τη στιγμή που κάνει την ενέργεια και να τον καταγράψω σε βίντεο απο το κινητό μου. Σαν όλα αυτά τα περιστατικά που καταγράφονται σε δημόσιους χώρους όπου τυχαίοι περαστικοί καταγράφουν με το κινητό το αδίκημα με αποτέλεσμα το βίντεο εκ των υστέρων να χρησιμοποιείται ενδίκως.

Μπορώ λοιπόν απο το κινητό μου να καταγράψω νόμιμα ένα βίντεο με τον γείτονα να φθείρει την περιουσία μου ενώ βρίσκεται στον ιδιωτικό του χώρο;

ΥΓ. Προτάσεις τύπου μίλα του, βρείτε τα κλπ έχουν ήδη εξαντληθεί και δε θα ήθελα να επεκταθώ πώς εξελίχθηκαν, αλλά καταλαβαίνετε πως για να συνεχίζει το πρόβλημα, δεν απέδωσαν. Αποκλειστικά και μόνο θέλω να προχωρήσω με ένδικα μέσα έχοντας όμως την υπόθεση κλειδωμένη πριν ξεκινήσω.

Δημοσ.

Αν στο βιντεο φαίνεσαι και εσύ, ναι μπορείς. Δηλαδή σαν να τραβάει κάποιος εσένα βίντεο και πίσω σου να φαίνεται ο γείτονας να κάνει ο,τι κάνει. Έτσι έχω την εντύπωση οτι στέκει.

Δημοσ.

άλλος ένας ηλίθιος νόμος της Ελλάδας. έχουμε όλοι ένα τόσο σωτήριο όπλο στο χέρι μας και δεν μας αφήνουν να το χρησιμοποιούμε.

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέματα περί στοιχειοθέτησης κατηγοριών για προσφυγή σε δικαστήριο, μόνο με δικηγόρο.

Βίντεο κτλ, συζήτησε το με δικηγόρο αλλά αμφιβάλλω τι μπορείς να κάνεις.

Αυτό που μπορεί να γίνει σαν μια γενική κατεύθυνση, αν σας πετάει αντικείμενα τα οποία πέφτουν εντός του οικοπέδου σου και μπορείς να τα συλλέξεις, μάζεψέ τα ένα ένα, βάλε το καθένα ξεχωριστά μέσα σε νάιλον σακουλάκια τα οποία να κλείνουν, συζητάς με τον δικηγόρο αν θα γίνει μήνυση κατά αγνώστου ή προς τον συγκεκριμένο γείτονα ποιες οι διαφορές, συνέπειες κτλ, αυτό που μένει είναι να εξετάσουν τα αντικείμενα για βιολογικό υλικό ή αποτυπώματα του συγκεκριμένου ατόμου που υποπτεύεσαι και επιβεβαιώνεται η ταυτοποίηση. 

Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζω δύο περιπτώσεις κακών γειτόνων που έχουν εξιχνιαστεί. Ο ένας σε μια πολυκατοικία άνοιγε φακέλους και δέματα που έστελναν ταχυδρομικώς προς τους άλλους ενοίκους. Οι δεύτεροι ήταν κάτι καλόπαιδα που πετούσαν από μπαλκόνι γειτονικής πολυκατοικίας μπουκάλια και διάφορα μικροαντικείμενα στα μπαλκόνια της πολυκατοικίας που έμενε και η γιαγιά μου.

Αλλά σου ξαναλέω, οτι να κάνεις, πως να κινηθείς, κουβέντα μόνο με δικηγόρο, εδώ μόνο προσωπικές απόψεις ή περιπτώσεις από παρόμοια περιστατικά μπορείς να ακούσεις.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, JustMe! είπε

Μπορώ λοιπόν απο το κινητό μου να καταγράψω νόμιμα ένα βίντεο με τον γείτονα να φθείρει την περιουσία μου ενώ βρίσκεται στον ιδιωτικό του χώρο;

Να καταγράψεις μπορείς.

Το τι θα κάνεις το υλικό είναι το θέμα, εφόσον όμως σκέφτεσαι ένδικα μέσα, θα πας σε δικηγόρο και θα σου πει εκείνος.

Επίσης, ίσως θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ προσωπικά θα έβαζα (κρυφή) κάμερα θα κατέγραφα το συμβάν και μετά θα μετέτρεπα το video και θα το έβαζα στο κινητό τηλέφωνο.

Μετά θα εξαφάνιζα την κάμερα και στην δικαιοσύνη θα δήλωνα ότι επειδή υπήρχε συχνή-συστηματική φθορά της περιουσίας μου , ξενύχτησα μερικές νύχτες και τον κατέγραψα με το κινητό μου.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Confused 2
Δημοσ.

Και εγω αποσο ξερω για προστασια προσωπων και αγαθων, μια χαρα επιτρεπεται.

Φυσικα και επιτρεπεται να εχεις καμερες στο σπιτι σου, ειτε σε ενα χωραφι, μαγαζι, οτιδηποτε. Απλα πχ προσπαθησε η καμερα να καλυπτει μονο την περιουσια σου, οχι τους περαστικους ας πουμε.

Δημοσ.

Η καταγραφή με κάμερα είναι νόμιμη, για αυτό τι λογο υπάρχουν άλλωστε, ώστε να αποτρέπονται τέτοια συμβάντα. Θα πρέπει όμως να έχεις σε εμφανές σημείο πινακίδα που θα αναγράφει ότι ο χώρος παρακολουθείται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Μόνο η καταγραφή ήχου και φωνής είναι παράνομη. 

Το δικαστήριο όμως συνήθως δε λαμβάνει υπόψιν τις βιντεοσκοπησεις. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, EvilEyes είπε

Το δικαστήριο όμως συνήθως δε λαμβάνει υπόψιν τις βιντεοσκοπησεις. 

και καπως ετσι ωθουν τον κοσμο στην αυτοδικια. ποσες υποθεσεις θα ειχαν εκδικαστει μεσα σε 5 λεπτα απο ενα απλο βιντεακι? η ποσες ασφαλιστικες υποθεσεις με χρηση dashcam?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, duende είπε

και καπως ετσι ωθουν τον κοσμο στην αυτοδικια. ποσες υποθεσεις θα ειχαν εκδικαστει μεσα σε 5 λεπτα απο ενα απλο βιντεακι? η ποσες ασφαλιστικες υποθεσεις με χρηση dashcam?

Δυστυχώς η νομοθεσία μπάζει από παντού. Να προσπαθείς να προστατέψεις την περιουσία σου, να τους λες να εδώ τον έχω φαίνεται καθαρά, και να κινδυνεύεις να βρεθείς και μπλεγμένος γιατί έβγαλες στη φόρα τη φάτσα του δράστη. 

Επεξ/σία από EvilEyes
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Υπάρχει λόγος που τα βίντεο από κινητά δε γίνονται δεκτά...

Μεγάλα παιδιά είστε, σκεφτείτε το γιατί 

εγώ δε το καταλαβαίνω

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Υπάρχει λόγος που τα βίντεο από κινητά δε γίνονται δεκτά...

Μεγάλα παιδιά είστε, σκεφτείτε το γιατί 

εξήγησε το αν θέλεις γιατί με ενδιαφέρει πολύ

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω τους νόμους αλλά νομίζω ότι μπορείς να τοποθετήσεις κάμερα η οποία θα παρακολουθεί κάποιο χώρο δικό σου. Αλλά η φράση κλειδί είναι "κάποιο χώρο δικό σου", δηλαδή δεν μπορείς να βάλεις την κάμερα να βλέπει και τον δρόμο απέξω. Αν ο δράστης στέκεται κάπου μακριά, εκτός του δικού σου χώρου τότε δεν μπορείς να τον γράψεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...