splanis Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Καλησπέρα, είμαι φοιτητής πληροφορικής και έχω μπερδευτεί τον τελευταίο καιρό με το τι θέλω να ασχοληθώ στο μέλλον. Επειδή είμαι σε μεγάλο έτος και σιγά σιγά περνάω μαθήματα για να πάρω πτυχίο σε 1-2 χρόνια, θέλω παράλληλα να μαθαίνω πράγματα ώστε όταν τελειώσω να βγώ όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για δουλειά. Γενικά είμαι λίγο ενθουσιώδης+αναποφάσιστος, στην αρχή είχα σκεφτεί για δικτυάς, αλλά σε κάποια εργαστήρια της σχολής που ασχολήθηκα με προγραμματισμό μου άρεσε αρκετά, έμαθα κάποια πολύ βασικά σε c++ και java, η οποία java νομίζω πως μου άρεσε περισσότερο επειδή περιλάμβανε "σχεδίαση" πραγμάτων και μου άρεσε όσο ασχολούμουν, δηλαδή ήθελα να κάνω την εφαρμογή όμορφη και να την τελειωποιήσω όσο γίνεται, σε σχέση με την c++ που είχε φουλ αλγοριθμικά προβλήματα και "κάψιμο". Επίσης μίλησα με κάποιους γνωστούς που δουλεύουν ως devs , remote σε εταιρίες τους εξωτερικού και αυτό μου ακούστηκε πολύ καλό. Σκέφτομαι μήπως να ψαχτώ με το web development (μάλλον front end;), η ερώτηση είναι: υπάρχει κάποιος optimal τρόπος για να ξεκινήσεις να μπείς σε μια πορεία (Ας πούμε για το web dev, ξεκινάς με κάτι συγκεκριμένο και προχωρας, πχ html->css->php->javascript, τυχαία σειρά). Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ
vel0city Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Guide για web development δες εδώ: https://www.freecodecamp.org/news/2019-web-developer-roadmap Δε το έχω ακολουθήσει αλλά είναι πολύ γνωστό (86k stars στο GitHub) άρα υποθέτω και καλό.
Dinos_12345 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Το freecodecamp πρέπει να αξίζει αλλά σκέψου καλά πριν αφιερώσεις χρόνο στο web. Ο τομέας καλπάζει και πολλές φορές είναι δύσκολο να ακολουθήσεις. Έχε υπόψιν σου ότι αρχικά θα πρέπει να γίνεις full stack για να μπορέσεις να δείξεις κάποια δουλειά σε μια εταιρία και μετά θα πας σε front ή back end. https://www.youtube.com/user/tsiger Ο Γεράσιμος θα σου τα πει καλύτερα! 3
blu-ray Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 Υπάρχουν τόσα μονοπάτια που μπορείς ν΄ ακολουθήσεις, που είναι πολύ εύκολο να μείνεις παγωμένος και να σκέφτεσαι με τις μέρες με τι να πιαστείς. Η Python είναι ότι πρέπει για να μπεις στον κόσμο του προγραμματισμού. Έχεις μεγάλη γκάμα για να κάνεις διάφορα πειράματα. Από Data Science και web development μέχρι ρομποτική. Για εμένα αν θες να μάθεις περί web development θα σου πρότεινα ν' ασχοληθείς με Ruby On Rails. H Ruby είναι η κατάλληλη γλώσσα για να μάθεις προγραμματισμό και OO και η Rails είναι ένα από τα καλύτερα Frameworks, που αν μάθεις πως λειτουργεί, τότε θα μπορείς να καταπιαστείς με άλλα frameworks άλλων γλωσσών που έχουν την ίδια λογική (ASP.NET, Lavarel). Μπορείς να κάνεις πολλά projects και να τα ανεβάσεις στο heroku. Το καλύτερο course είναι από την pragmatic, οι τύποι είναι δάσκαλοι με όλη την έννοια (ένα από τα καλύτερα course που έχω κάνει σχετικά με προγραμματισμό σε οποιαδήποτε γλώσσα). Δυστυχώς όμως, βλέπω ότι το course κοστίζει αρκετά (όταν το πήρα εγώ, έκανε 70$ ενώ τώρα είναι στα 170$). Οπότε θα σου πρότεινα να μπεις στα rails guides, να δεις μερικά tutorial στο youtube-udemy και GoRails. Για front-end θα σου πρότεινα να μάθεις την javascript. Αλλά να την μάθεις καλά (μην ασχοληθείς για αρχή με node ή με διάφορα frameworks). Ένα από τα καλύτερα μαθήματα είναι το Javascript: Understanding the Weird Parts. Σου προτείνω, ναι το ξέρω επαναλαμβάνομαι, να μην ασχοληθείς με διάφορα frameworks αν δεν έχεις μάθει την javascript αρκετά καλά γιατί θα υιοθετήσεις "λάθος" τεχνικές που σε βάθος χρόνου θα σου κάνουν την ζωή δύσκολη. Τέλος κάθε άνθρωπος μαθαίνει με διαφορετικό τρόπο. Προσωπικά ποτέ δεν κατάφερα να εμβαθύνω με απλό διάβασμα ή βλέποντας μερικά tutorials. Μάθαινα καλύτερα όταν είχα κάποιο συγκεκριμένο project (π.χ. να φτιάξω ένα απλό forum σε Rails). Έτσι ήξερα τι να ψάξω και έμπαινα στην λογική. Αν τα έβρισκα σκούρα, έψαχνα στη google για βοήθεια. Όταν τελείωνα τα projects και καταλάβαινα την business λογική της εφαρμογής προσπαθούσα να την κάνω ακόμα καλύτερη. Με αυτό τον τρόπο δεν βαριέμαι και κρατάω τον ενθουσιασμό μου σε υψηλά επίπεδα. Αυτά από εμένα. Ελπίζω να βοήθησα. 2
masteripper Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 ΤΟ μόνο ασφαλές λιμάνι είναι η C++ ...όλα τα άλλα έρχονται και παρέρχονται..αν την μάθεις καλά...οι υπόλοιπες γλώσσες είναι παιχνίδι. 1
blu-ray Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 11 λεπτά πριν, masteripper είπε ΤΟ μόνο ασφαλές λιμάνι είναι η C++ ...όλα τα άλλα έρχονται και παρέρχονται..αν την μάθεις καλά...οι υπόλοιπες γλώσσες είναι παιχνίδι. Ισχυεί, εμβαθύνεις και καταλαβαίνεις πως δουλεύει ο υπολογιστής(pointers) και οι εφαρμογές. Το μειονέκτημα είναι ότι ο χρόνος εκμάθησης είναι μεγαλύτερος, ενώ με άλλες γλώσσες μπορείς να κάνεις τα ίδια πράγματα σε λιγότερο χρόνο. Όταν βλέπεις γρήγορα αποτελέσματα βοηθάει στο να έχεις μία χ αυτοπεποίθηση.
vaggelisdan Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, masteripper είπε ΤΟ μόνο ασφαλές λιμάνι είναι η C++ ...όλα τα άλλα έρχονται και παρέρχονται..αν την μάθεις καλά...οι υπόλοιπες γλώσσες είναι παιχνίδι. Αυτό ισχυεί αλλά πόσες θέσεις εργασίας να απαιτούν C++ στην Ελλάδα σε σχέση με PHP ή C# / Java; Δεν λέω, το να είσαι τόσο ψηλά ώστε να γράφεις τα libraries/drivers/backend απο το μηδέν είναι τρομερό (πχ η διαφορά αυτουνού που φτιάχνει την NodeJS με C++ και του προγραμματιστή που χρησιμοποιεί NodeJS χωρίς να ξέρει τι γράφει είναι έτη φωτός) αλλά δύσκολα μπαίνεις σε τέτοιες θέσεις. @splanis Όλα καταλήγουν στο τι θες να κάνεις. Εάν σου αρέσει η σχεδίαση ιστοσελιδών, τότε θα ήταν καλό να ασχοληθείς πλήρως με αυτό. Κανείς δεν μπορεί να σου πει να κινηθείς προς το Χ πεδίο, γιατί κινούνται όλα με τέτοια ταχύτητα που εάν δεν το παλεύεις το αντικείμενο θα μείνεις πολύ πίσω, πολύ γρήγορα. Ευτυχώς ακόμα υπάρχει αρκετή ζήτηση στα περισσότερα πεδία, και εάν γίνεις πολύ καλός στο αντικείμενό σου, οι απολαβές σου δεν θα διαφέρουν και πολύ απο τους υπόλοιπους προγραμματιστές (είτε είσαι πχ full stack web developer είτε android/ios dev κοκ, αντίθετα με πολλά επαγγέλματα στα οποία οι "δρόμοι κλείνουν" για αρκετές κατευθύνσεις τους). Κατέβαζε ide's και άρχισε να πειραματίζεσαι. Καλή διασκέδαση Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2019 από vaggelisdan
najinblue3 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 15 ώρες πριν, masteripper είπε ΤΟ μόνο ασφαλές λιμάνι είναι η C++ ...όλα τα άλλα έρχονται και παρέρχονται..αν την μάθεις καλά...οι υπόλοιπες γλώσσες είναι παιχνίδι. Αυτο απο που προκυπτει? Σιγουρα η C++ ειναι τρομερο εργαλειο, αλλα βοηθαει σε συγκεκριμενους τομεις. Μαθαινοντας Java η Python εισαι καλυμμενος για το μεγαλυτερο ποσοστο εργασιας που προσφερουν εκει εξω. Πολυ σπανια να δω αγγελια για C++, συνηθως σε gaming companies βλεπω εδω που βρισκομαι. Τα υπολοιπα ζητανε Java η Python.
masteripper Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 29 λεπτά πριν, najinblue3 είπε Αυτο απο που προκυπτει? Σιγουρα η C++ ειναι τρομερο εργαλειο, αλλα βοηθαει σε συγκεκριμενους τομεις. Μαθαινοντας Java η Python εισαι καλυμμενος για το μεγαλυτερο ποσοστο εργασιας που προσφερουν εκει εξω. Πολυ σπανια να δω αγγελια για C++, συνηθως σε gaming companies βλεπω εδω που βρισκομαι. Τα υπολοιπα ζητανε Java η Python. Γιατί είναι λίγοι και οι υπόλοιποι δεν ξέρουν...
blu-ray Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δεν νομίζω ότι θα πρότεινα σε κάποιον που θέλει να βρει δουλεία, σύντομα, να ασχοληθεί αποκλειστικά με c++. Κάτι σε .ΝΕΤ, Java ή python, θα ήταν καλύτερες λύσεις. Μελλοντικά αν κάποιος θέλει να εξελιχθεί, μπορεί να εμβαθύνει τις γνώσεις του με την c++. Αν μία επιχείρηση θέλει προγραμματιστές με γνώσεις c/c++ για εξειδικευμένες εφαρμογές (είναι μετρημένες στο χέρι και πολλές φορές παίρνουν κόσμο που γνωρίζουν) τότε θα χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη. Η ερώτηση όμως είναι η εξής, μπορεί κάποιος να βρει μία τέτοια δουλεία σαν αυτοδίδακτος; Θεωρώ ότι θα προτιμήσουν κάποιον που έχει λερώσει τα χέρια του και έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτό το κομμάτι (έχει συμμετάσχει σε μεγάλα project στο παρελθόν). Αν είσαι νέος, ανειδίκευτος και άπειρος, στρατηγικά, σε συμφέρει να μάθεις μία γλώσσα που έχει ζήτηση ώστε να μπορέσεις να βρεις δουλεία και ύστερα να ειδικευτείς. Προσωπική άποψη. 2
splanis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 μαλλον προς το front end κλίνω τελικα, εχω αρχισει με τα βασικα σε html css και θα μπω σε javascript
ParhsG Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 15 ώρες πριν, blu-ray είπε Δεν νομίζω ότι θα πρότεινα σε κάποιον που θέλει να βρει δουλεία, σύντομα, να ασχοληθεί αποκλειστικά με c++. Κάτι σε .ΝΕΤ, Java ή python, θα ήταν καλύτερες λύσεις. Μελλοντικά αν κάποιος θέλει να εξελιχθεί, μπορεί να εμβαθύνει τις γνώσεις του με την c++. Αν μία επιχείρηση θέλει προγραμματιστές με γνώσεις c/c++ για εξειδικευμένες εφαρμογές (είναι μετρημένες στο χέρι και πολλές φορές παίρνουν κόσμο που γνωρίζουν) τότε θα χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη. Η ερώτηση όμως είναι η εξής, μπορεί κάποιος να βρει μία τέτοια δουλεία σαν αυτοδίδακτος; Θεωρώ ότι θα προτιμήσουν κάποιον που έχει λερώσει τα χέρια του και έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτό το κομμάτι (έχει συμμετάσχει σε μεγάλα project στο παρελθόν). Αν είσαι νέος, ανειδίκευτος και άπειρος, στρατηγικά, σε συμφέρει να μάθεις μία γλώσσα που έχει ζήτηση ώστε να μπορέσεις να βρεις δουλεία και ύστερα να ειδικευτείς. Προσωπική άποψη. Νομιζω πως αν ασχοληθει με Java δεν έχει νοημα ταυτοχρονα να ασχοληθει και με .NET σοβαρά. Βέβαια και python ειναι πολυ χρησιμη πιστευω και χρειάζεται αν παει σε devops. Για δουλειά μετράνε πολλά πιστευω δεν ειναι μονο οι γνώσεις μπορει να εισαι φιδεμπορας και να σε πάρουν με λιγες γνώσεις σχετικα με εναν αλλο.
tasanton Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Στη θέση σου θα κοίταγα το trend. Άντε και ασχολήθηκες με Javascript (απλή ή framework). Το ίδιο κάνουν και Χ εκατομμύρια άτομα γύρω σου. Δουλειά θα βρεις; Με ικανοποιητικές απολαβές; Το consumer έχει πολύ ανταγωνισμό, όλοι θέλουν να φτιάξουν site, eshop και app. Κοίτα και λίγο .Net, τουλάχιστον στις επιχειρήσεις έχει πολλή ζήτηση.
fitriolis Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Δες μερικα πραγματα απο διαφορετικες γλώσσες και τομείς προγραμματισμού και ασχολήσου με ότι σ'αρεσει. Εδω θα σου πει ο καθένας και μια γνώμη. Δεν υπάρχει δεδομένο μονοπάτι. Μπορεί να πας σε μια εταιρεια, να γραφεις μια γλώσσα, να πας μετα σε αλλη να γραφεις κατι αλλο... Σήμερα είναι τοπ ενα framework, αύριο είναι ένα αλλο. Το να μπορεις να προσαρμόζεσαι είναι το πιο σημαντικο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα