kostakis25 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Καλησπερα, ψαχνω για μια σχετικα φτηνη φωτογραφικη, για φωτογραφιση μικρων αντικειμενων για το etsy, το instagram κτλ και ισως και καμια καθημερινη φωτογραφια αφου θα την εχω που θα την εχω. Να αναφερω οτι ειμαι ασχετος και τωρα αρχισα να ψιλοκοιταω για αισθητηρες, φακους, φωτισμους κτλ. Ειναι η sony rx100(η πρωτη εκδοση, η φτηνη) καλη επιλογη; Και αν οχι τι πρεπει να κοιταξω να εχει μια για τετοια χρηση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Για μικρά αντικείμενα και ειδικά για instagram ένα καλό κινητό μπορεί να δώσει άριστο αποτέλεσμα, με προυπόθεση τον καλό φωτισμό. Υπάρχουν ειδικά κουτιά με φως για να βάζεις αυτό που θέλεις να φωτογραφίσεις. Νομίζω αυτό θα έπρεπε να αγοράσεις πρώτα. Αν θες κάτι παραπάνω θα πρέπει να πας σε κάτι με macro φακό. Το σώμα δεν παίζει τόσο ρόλο όσο ο φακός. Πόσο μικρά αντικείμενα όμως? Θα θες να φωτογραφίσεις και μεμονωμένα τις λεπτομέρειές τους? Τότε οπωσδήποτε μάκρο φακό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostakis25 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Απλα θα εχει το ιδιο κοστος το να αλλαξω κινητο, με το να παρω μια απλη φωτογραφικη. Κουτι για τον φωτισμο, ειτε θα φτιαξω, ειτε θα αγορασω. Στο instagram θα εχω αντικειμενα οπως ρολογια κτλ , αλλα οντως θα ηθελα να μπορω αν γινεται να δειξω και τις λεπτομεριες τους απο κοντα. Μπορει να το κανει αυτο μια απλη compact, τουλαχιστον σε καποιο βασικο επιπεδο ή θελει κατι περισσοτερο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Για να έχεις κάτι πραγματικά καλύτερο από κινητό νομίζω αξίζει να δώσεις ~500 ευρώ. Πιθανότατα άλλοι να έχουν καλύτερες προτάσεις από τη δική μου αλλά ενδεικτικά σου αναφέρω τον Canon EF-M 28mm macro που έχει πάνω του ενσωματωμένο φως και είναι συμβατός με τις mirorless APSC της Canon. Μαζί με μια Μ100 για παράδειγμα το πακέτο με αυτόν τον φακό θα σου βγει στα ~550 ευρώ σύνολο μαζί με μια επιστροφή χρημάτων που κάνει τώρα η Canon. Oι φωτογραφίες σου όντως θα είναι σαφώς ανώτερες του κινητού στη λεπτομέρειά τους και η M100 σαν σώμα εύκολα μεταφέρει φώτο στο κινητό για επεξεργασία/δημοσίευση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dnikonian Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Έχω πολλές μηχανές μεταξύ των οποίων και την Μ100. Τις φωτό για αγγελίες τις τραβάω με το κινητό και παίρνω πολύ καλή λεπτομέρεια. Έτσι κι αλλιώς τα αρχεία φωτογραφιών πρέπει να είναι μόλις 2-2,9ΜΒ και όλοι κοιτάνε το αντικείμενο της φωτογραφίας και όχι την ποιότητα της. Μην πετάξεις τα λεφτά σου , αν δεν έχεις κι άλλες φωτογραφικές ανάγκες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα