Προς το περιεχόμενο

Obi-Wan Kenobi [ Disney+ / TV series ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 629
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μόλις είδα και το 3ο. Μερικές σκέψεις για τη σειρά έως τώρα:

Η Reva είναι σαν να προσπαθεί να παίξει και ταυτόχρονα κάποιος από την παραγωγή να της φωνάζει να προσπαθήσει να θυμώσει πιο πολύ. Επίσης το random parkour και τα backflips χωρίς λόγο ενώ απλά έτρεχε στο 2ο ήταν για γέλια.

Το κυνηγητό ήταν τύπου Home Alone και ενώ είχα μπει λίγο σε mood Star Wars, με πέταξε εκτός. Κρίμα γιατί ακολούθησε ωραίο τέλος για το επεισόδιο.

Μέτρια εκτέλεση σκηνοθετικά γενικότερα, σε κάποιες κατά τα άλλα ΟΚ ιδέες.

Το 3ο επεισόδιο το θεωρώ πολύ καλύτερο από τα άλλα 2 μόνο και μόνο λόγω των χαρακτήρων. Δε βρίσκω σεναριακές τρύπες στο σκηνικό με τη φωτιά, όπως εξηγήθηκε παραπάνω μου βγάζουν πολύ νόημα τα περί ψυχολογικών, feeding from the dark side και drama queens. Ο γιωτάς Obi Wan επίσης μου φαίνεται πολύ λογικό καθώς όχι μόνο ειναι 10 χρόνια untrained, αλλά για να μη μπορούν να τον εντοπίσουν οι inquisitors έχει αποκοπεί από τη Force. Δεν έχω δει βέβαια Rebels οπότε δεν ξέρω αν τα 3 επόμενα επεισόδια θα καταφέρουν δέσουν σωστά με τη συνέχεια. Τέλος, δε βρήκα τη συνάντηση κακή, κάθε άλλο, γούσταρα φουλ. Συμφωνώ όμως ότι άξιζε κάτι πιο γαμάτο και αυτό είναι ξεκάθαρα θέμα (αν)ικανότητας των παραγωγών.

Γενικά μέχρι τώρα είμαι απλά οκ με αυτό που βλέπω, αλλά θα ήθελα κάτι πιο ισάξιο για αυτούς τους 2 χαρακτήρες, οι οποίοι είναι οι μόνοι που γουστάρω να βλέπω. Τα επεισόδια πιστεύω ότι είναι μικρά σε διάρκεια, οπότε σε συνδυασμό με τα παραπάνω είμαι πολύ επιφυλακτικός για τη συνέχεια. Φαίνεται ακόμη και τώρα πως σε κάποια πράγματα η Disney δε θέλει να μάθει.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 1/6/2022 στις 8:49 ΜΜ, Thresh είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Υποθέτω δείχνουν ότι λόγω των "ψυχολογικών" του από την ήττα που έφαγαν οι Jedi, "έκλεισε" τη σύνδεση με τη Force, γι' αυτό είναι σαν γιωτόμπαλο, όχι επειδή είναι απλά out of practice...

Κατά τα άλλα το επεισόδιο βάσει των προσδοκιών ήταν αρκετά κακό...

Θεωρώ οτι ολο αυτό εχει γίνει επίτηδες για να γινει μια σύνδεση με το 4.

Στο clone wars o obi ειναι OP οπότε αυτά τα χαζα τα κάνουν για να μας δειξουν πόσο εχει αλλάξει. Εχει μια λογική αλλα θα μπορούσαν να το κανουν καλύτερα πιστεύω.

Επίσης γιατί γράψανε την λεα λες κ ειναι ενήλικας. Έλεος δλδ 10 χρονών παιδακι υποτίθεται είναι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Norone92 είπε

Επίσης που δγιάολο είναι το Imperial March; Τόσο αχταρμά τα έχουνε κάνει με τα πνευματικά δικαιώματα;

Ο George Lucas έχει κρατήσει τα δικαιώματα από την original τριλογία μαζί με την μουσική. Όπως επίσης έχει κρατήσει και τα δικαιώματα από τα prequel, συν όλα τα συλλεκτικά από τις 2 πρώτες τριλογίες. 

Χαζός δεν είναι να παραχωρήσει την κότα που κάνει ακόμα και σήμερα τα χρυσά αβγά. 

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Apoll είπε

Ο George Lucas έχει κρατήσει τα δικαιώματα από την original τριλογία μαζί με την μουσική. Όπως επίσης έχει κρατήσει και τα δικαιώματα από τα prequel, συν όλα τα συλλεκτικά από τις 2 πρώτες τριλογίες. 

Χαζός δεν είναι να παραχωρήσει την κότα που κάνει ακόμα και σήμερα τα χρυσά αβγά. 

δεν εχω ξανακουσει κατι τετοιο, εισαι σιγουρος; το εψαξα λιγακι αλλα δε βρηκα κατι

Αυτο που ξερω ειναι οτι στην αρχη στην εξαφορα, η Disney δεν ειχε τα δικαιωματα για ολα τα παλια γιατι τα ειχε η Fox σε συμφωνια με την Lucasfilms μεχρι το 2020 κ τοτε θα περνουσαν στην Disney.
To βασικο προβλημα ηταν το A New Hope που η Fox ειχε τα δικαιωματα εκμεταλευσης της ταινιας για παντα, οχι με ημερομηνια ληξης. Κ εκει ηταν το προβλημα με την μουσικη κ με πολλα αλλα. Αλλα αφου η disney αγορασε την Fox, λυθηκε κ αυτο το θεμα. Δεν εχω ακουσει οτι ο Lucas εχει κρατησει καποιο δικαιωμα, ξερω μονο οτι εχει παρει μετοχες απο την Disney για την εξαγορα και οτι περνει dividents απο εκει. Αν μπορεις να βρεις καπου καποιο link που δειχνει τι εχει κρατησει ο Λουκας, θα ηθελα πολυ να το διαβασω

• Like 1
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι ο παππούς Kenobi την πρώτης ταινίας είχε πιο τσαγανό σε lightsaber fight σε σχέση με αυτόν τον Kenobi 😜

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, jpaokx είπε

Έχω την εντύπωση ότι ο παππούς Kenobi την πρώτης ταινίας είχε πιο τσαγανό σε lightsaber fight σε σχέση με αυτόν τον Kenobi 😜

Σε 4 in-lore χρόνια, έχουμε αυτό:

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Skywalker333 είπε

δεν εχω ξανακουσει κατι τετοιο, εισαι σιγουρος; το εψαξα λιγακι αλλα δε βρηκα κατι

Αυτο που ξερω ειναι οτι στην αρχη στην εξαφορα, η Disney δεν ειχε τα δικαιωματα για ολα τα παλια γιατι τα ειχε η Fox σε συμφωνια με την Lucasfilms μεχρι το 2020 κ τοτε θα περνουσαν στην Disney.
To βασικο προβλημα ηταν το A New Hope που η Fox ειχε τα δικαιωματα εκμεταλευσης της ταινιας για παντα, οχι με ημερομηνια ληξης. Κ εκει ηταν το προβλημα με την μουσικη κ με πολλα αλλα. Αλλα αφου η disney αγορασε την Fox, λυθηκε κ αυτο το θεμα. Δεν εχω ακουσει οτι ο Lucas εχει κρατησει καποιο δικαιωμα, ξερω μονο οτι εχει παρει μετοχες απο την Disney για την εξαγορα και οτι περνει dividents απο εκει. Αν μπορεις να βρεις καπου καποιο link που δειχνει τι εχει κρατησει ο Λουκας, θα ηθελα πολυ να το διαβασω

Υπάρχουν 3 εκδόσεις της original τριλογίας. Η έκδοση του 1976-82, η έκδοση του 1996-7 και η έκδοση 2005-7.

Οι εκδόσεις 96-97 & 05-07 ανήκουν στην Disney (και είναι αυτές που θα βρεις στην διανομή πλέον), του 76-82 στον Λούκας όπου έχει και τα δικαιώματα στους χαρακτήρες και τα royalties. Στην πρώτη ταινία η Fox είχε τα δικαιώματα στην ταινία, ΟΧΙ όμως στους χαρακτήρες και την ιστορία. Δεν μπορούσαν να φτιάξουν άλλο Star Wars βασικά. 

Ποτέ δεν ήταν χαζός ο Λούκας. Μην ξεχνάς εξαγόρασε την Φίσερ από τα δικαιώματα της εμφάνισής της για "ένα κομμάτι ψωμί" εν αντιθέσει με τους άλλους που δεν δέχτηκαν και έβγαλαν εκατομμύρια. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...