vargas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Έχω μια minolta srt 101η οποία αγοράστηκε από ιαπωνια πριν πολλά χρόνια ολοκαίνουργια. Έχει χρησιμοποιηθεί πολύ λίγο και έχει τον Minolta MC Rokkor-PG 58mm f/1.2 MF Manual Focus Lens From JAPAN και ακόμα έναν μεγαλύτερο πάλι της minolta. Αξίζει να ασχοληθώ μαζί της η να την στείλω ; Ο φακός πάντως από ότι είδα στο ebay παίζει γύρω στα 400 δολλάρια .
Haldol Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Πλάκα κάνεις; Φυσικά και αξίζει - εάν ενθουσιάζεσαι με την ιδέα της φωτογραφίας με φιλμ. Ο φακός που έχεις είναι απίστευτος και δε τον βρίσκεις εύκολα, γι' αυτό και η τιμή που βλέπεις. Εγώ έχω τον "ταπεινό" Rokkor MD 50mm f/1.4.
vargas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 29 λεπτά πριν, Haldol είπε Πλάκα κάνεις; Φυσικά και αξίζει - εάν ενθουσιάζεσαι με την ιδέα της φωτογραφίας με φιλμ. Ο φακός που έχεις είναι απίστευτος και δε τον βρίσκεις εύκολα, γι' αυτό και η τιμή που βλέπεις. Εγώ έχω τον "ταπεινό" Rokkor MD 50mm f/1.4. Έχω κ έναν 200 mm με f 3/5 πάλι minolta και παρόλαυτα δεν μπορώ να βρω πουθενά info η τιμη για αυτόν
babisskg Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, vargas είπε Έχω μια minolta srt 101η οποία αγοράστηκε από ιαπωνια πριν πολλά χρόνια ολοκαίνουργια. Έχει χρησιμοποιηθεί πολύ λίγο και έχει τον Minolta MC Rokkor-PG 58mm f/1.2 MF Manual Focus Lens From JAPAN και ακόμα έναν μεγαλύτερο πάλι της minolta. Αξίζει να ασχοληθώ μαζί της η να την στείλω ; Ο φακός πάντως από ότι είδα στο ebay παίζει γύρω στα 400 δολλάρια . Καλησπέρα σας , δεν είχα την τύχη να δουλέψω με την συγκεκριμένη αν και έχω ασχοληθεί αρκετά με την SRT 101 , η οποία είναι μια εξαιρετική , απολύτως χειροκίνητα ρυθμιζόμενη χωρίς καμία καμία εξάρτηση από ρεύματα , μπαταρίες κλπ ένα πολύ σημαντικό κριτήριο για την κατηγορία . Η αξία της είναι τυπική , που σημαίνει ότι μπορείτε να ζητήσετε ότι θέλετε , αρκεί βέβαια να βρείτε και κάποιον να πληρώσει αυτό που τυχόν ζητήσετε , in other words it takes two to tango . Στην περίπτωση πώλησης , σημαντικό κριτήριο είναι να έχετε την πλήρη βεβαιότητα ότι είναι σε πλήρη και άψογη λειτουργία με ότι αυτό συνεπάγεται , θα ανοίξω σύντομα οδηγό προς ναυτιλομενους εξαιτίας πρόσφατου περιστατικού . Επιπλέον κριτήριο για την ζητούμενη τιμή είναι η ύπαρξη της αρχικής συσκευασίας , αν είναι δυνατόν και σε όποια κατάσταση , η οποία πρέπει να περιγραφεί . Αν την είχα , ναι θα την πουλούσα , χωρίς ενδοιασμό εφόσον γνώριζα ότι λειτουργεί ξεκάθαρα , σε μια λογική τιμή , διατηρώντας την ελπίδα ότι θα πέσει σε καλά χέρια , τα οποία θα βγάλουν και καμία φωτογραφία . Τώρα για τον φακό , η ζητούμενη τιμή είναι όντως υψηλή , πάντα με την λογική ότι κάποιος θα βρει και τον πρόθυμο αγοραστή . Μου κάνει εντύπωση ότι το Pentaxforums , δεν έχει κάποια αναφορά . Αν επρόκειτο να δημιουργήσω μια έστω μικρή συλλογή , τότε σίγουρα η SRT 101 είναι απαραίτητο κομμάτι αν όχι από τα πρώτα . 1
vargas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, babisskg είπε Καλησπέρα σας , δεν είχα την τύχη να δουλέψω με την συγκεκριμένη αν και έχω ασχοληθεί αρκετά με την SRT 101 , η οποία είναι μια εξαιρετική , απολύτως χειροκίνητα ρυθμιζόμενη χωρίς καμία καμία εξάρτηση από ρεύματα , μπαταρίες κλπ ένα πολύ σημαντικό κριτήριο για την κατηγορία . Η αξία της είναι τυπική , που σημαίνει ότι μπορείτε να ζητήσετε ότι θέλετε , αρκεί βέβαια να βρείτε και κάποιον να πληρώσει αυτό που τυχόν ζητήσετε , in other words it takes two to tango . Στην περίπτωση πώλησης , σημαντικό κριτήριο είναι να έχετε την πλήρη βεβαιότητα ότι είναι σε πλήρη και άψογη λειτουργία με ότι αυτό συνεπάγεται , θα ανοίξω σύντομα οδηγό προς ναυτιλομενους εξαιτίας πρόσφατου περιστατικού . Επιπλέον κριτήριο για την ζητούμενη τιμή είναι η ύπαρξη της αρχικής συσκευασίας , αν είναι δυνατόν και σε όποια κατάσταση , η οποία πρέπει να περιγραφεί . Αν την είχα , ναι θα την πουλούσα , χωρίς ενδοιασμό εφόσον γνώριζα ότι λειτουργεί ξεκάθαρα , σε μια λογική τιμή , διατηρώντας την ελπίδα ότι θα πέσει σε καλά χέρια , τα οποία θα βγάλουν και καμία φωτογραφία . Τώρα για τον φακό , η ζητούμενη τιμή είναι όντως υψηλή , πάντα με την λογική ότι κάποιος θα βρει και τον πρόθυμο αγοραστή . Μου κάνει εντύπωση ότι το Pentaxforums , δεν έχει κάποια αναφορά . Αν επρόκειτο να δημιουργήσω μια έστω μικρή συλλογή , τότε σίγουρα η SRT 101 είναι απαραίτητο κομμάτι αν όχι από τα πρώτα . Θα την χρησιμοποιήσω λίγο καιρό γτ είδα φωτογραφίες απο Σαντορίνη κ αυτή η 70 ιλα του φακού με μάγεψε .https://duanmackenziephotography.com/new-gallery . Ότι λειτουργεί είναι δεδομένο σήμερα την τσεκαρα
babisskg Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, vargas είπε Θα την χρησιμοποιήσω λίγο καιρό γτ είδα φωτογραφίες απο Σαντορίνη κ αυτή η 70 ιλα του φακού με μάγεψε .https://duanmackenziephotography.com/new-gallery . Ότι λειτουργεί είναι δεδομένο σήμερα την τσεκαρα Φιλικά μιλώντας , αν δεν την έχετε δουλέψει στο παρελθόν , εξοικειωθειτε με τον μηχανισμό επανατυλιξης του φιλμ , ώστε ότι φωτογραφίες βγάλετε να μην πάνε χαμένες από καμία λάθος κίνηση , καλή επιτυχία και καλές λήψεις . https://kenrockwell.com/minolta/srt-101.htm http://mattsclassiccameras.com/slr/minolta-srt-101/ Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2019 από babisskg 1
Ablaoublas_542 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 9 ώρες πριν, vargas είπε Θα την χρησιμοποιήσω λίγο καιρό γτ είδα φωτογραφίες απο Σαντορίνη κ αυτή η 70 ιλα του φακού με μάγεψε .https://duanmackenziephotography.com/new-gallery . Ότι λειτουργεί είναι δεδομένο σήμερα την τσεκαρα Μιλαμε για φιλμ. Το ιδιο το Kodak Ultra max η εκαστοτε φιλμ δινει το 85% του χαρακτηρα των φωτογραφιων. Το υπολοιπο 15 ο φακος. Αν ειναι πραγματι τελειως χειροκινητη δεν νομιζω οτι αξιζει να μαθεις πανω της. Απο το πουθενα να μπλεκεις με sunny 16 rule, zone focusing, hyperfocal distance,1/focal length rule, film handling και αλλα τετοια ειναι καπως.. και να τρως και το κοστος του τυπογραφειου για καμμενες και λαθος φωτο κλπ. Κρατα τον φακο που αξιζει, δωσε την μηχανη αυτη και παρε μια πιο συγχρονη φιλματη να γουσταρεις
babisskg Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, Ablaoublas_542 είπε Μιλαμε για φιλμ. Το ιδιο το Kodak Ultra max η εκαστοτε φιλμ δινει το 85% του χαρακτηρα των φωτογραφιων. Το υπολοιπο 15 ο φακος. Αν ειναι πραγματι τελειως χειροκινητη δεν νομιζω οτι αξιζει να μαθεις πανω της. Απο το πουθενα να μπλεκεις με sunny 16 rule, zone focusing, hyperfocal distance,1/focal length rule, film handling και αλλα τετοια ειναι καπως.. και να τρως και το κοστος του τυπογραφειου για καμμενες και λαθος φωτο κλπ. Κρατα τον φακο που αξιζει, δωσε την μηχανη αυτη και παρε μια πιο συγχρονη φιλματη να γουσταρεις Παρένθεση , η SRT 101 έχει μπαταρία για το φωτόμετρο , ήταν λάθος μου εξαρχής παρασυρμένος από το γεγονός ότι μπορεί βέβαια να δουλέψει και χωρίς την παρουσία της , αφού κάνεις τα υπόλοιπα κατ' εκτίμηση , μοιραία αφού η μπαταρία που έπαιρνε είναι τύπου Mallory απαγορευμένη εδώ και δεκαετίες λόγω χημικών συστατικών , φυσικά οι εναλλακτικές λύσεις σε μπαταρίες LR44 κλπ δεν έχουν την ακριβώς όμοια τάση και διάρκεια , ούτε και προτείνω να μπει κανείς στην διαδικασία με ανταπτορες ....... τέλος .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα