Επισκέπτης Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Χαιρετώ την ομάδα Οδηγώ ένα opel corsa 1.2 και αυτή τη στιγμή φοράει ελαστικά μάρκας :firemax 175/65R14 Ζω σε χωριό της Κοζάνης και με τα συγκεκριμένα λάστιχα είχα θέμα, 1 χρόνο μου κράτησαν Δε θέλω λάστιχα για τον χειμώνα, με ενδιαφέρουν λάστιχα για μεγάλες αποστάσεις και καθημερινή χρήση στην πόλη Με τα συγκεκριμένα ένιωσα ανασφαλής σε ταξίδια προς Αθήνα και Γερμανία. Μου πρότειναν Yokohama ή Continental ως επόμενη αλλαγή από τα ήδη υπάρχων.. θα ήθελα τη βοήθεια σας στο να με βοηθήσετε να επιλέξω γιατί 250 ευρώ δε βρίσκονται εύκολα στις μέρες μας αλλά δεν με πειράζει καθόλου αρκεί να τα δώσω για κάτι που θα μου αποδώσει
Jack veider Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Δες αυτα μαστορακο Michelin CrossClimate 175/65R14 4 εποχων με καλα κρατηματα πανε περιπου 60 ευρω το ενα νομιζω
Haldol Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Με 250 ευρώ που δίνεις, στη διάσταση που φοράς, παίρνεις ότι λάστιχο θέλεις. Δες τα Bridgestone Turanza ως καλό all-arounder (μέση λύση), τα Continental ContiPremiumContact 2/5 ως καλό & μαλακό λάστιχο, το οποίο όμως φθείρεται πιο εύκολα, αλλά και τα Uniroyal RainExpert ως πιο... "βρόχινα" (χωρίς να υστερούν στο στεγνό).
bill999r Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Michelin primacy 3 ή 4. Ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Επίσης όλα τα επώνυμα ( Bridgestone Turanza T005, Continental Conti 5, Hankook Ventus 3 , Yokohama Blue earth, Goodyear Efficient grip, Dunlop blue response και Pirelli P7)ακολουθούν με μικρή διαφορά. Επίσης πολύ καλή επίδοση τα Falken Ziex. Όλα στο budget σου επίσης. Προσωπικά θα επέλεγα ένα από την πρώτη τριάδα. Στο δικό μου έβαλα τα Bridgestone τα οποία είναι πολύ πιο αθόρυβα από τα goodyear που είχα παλιά. Για 4 εποχών που προτείνει ένας φίλος παραπάνω ,να ξέρεις ότι ανεβαίνει πολύ ο θόρυβος. Αλλά αν κάνεις συχνα ταξίδια στα βόρεια, όπως Γερμανία που αναφέρεις νομίζω ότι τα All weather είναι μονόδρομος.
babisskg Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 24/8/2019 στις 6:44 ΠΜ, tsiposk είπε Χαιρετώ την ομάδα Οδηγώ ένα opel corsa 1.2 και αυτή τη στιγμή φοράει ελαστικά μάρκας :firemax 175/65R14 Ζω σε χωριό της Κοζάνης και με τα συγκεκριμένα λάστιχα είχα θέμα, 1 χρόνο μου κράτησαν Δε θέλω λάστιχα για τον χειμώνα, με ενδιαφέρουν λάστιχα για μεγάλες αποστάσεις και καθημερινή χρήση στην πόλη Με τα συγκεκριμένα ένιωσα ανασφαλής σε ταξίδια προς Αθήνα και Γερμανία. Μου πρότειναν Yokohama ή Continental ως επόμενη αλλαγή από τα ήδη υπάρχων.. θα ήθελα τη βοήθεια σας στο να με βοηθήσετε να επιλέξω γιατί 250 ευρώ δε βρίσκονται εύκολα στις μέρες μας αλλά δεν με πειράζει καθόλου αρκεί να τα δώσω για κάτι που θα μου αποδώσει Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα , αν ξεκινήσουμε από τα προφανή , ότι η διάσταση που αναφέρετε είναι αυτή του εργοστασίου και δεν αλλάχτηκε με άλλη , οπότε πρέπει να επιστρέψετε στην αρχική , λέτε πως σας κράτησαν ένα χρόνο δλδ κάνατε σε ένα χρόνο 40 με 50χιλ χιλιόμετρα ? ότι νιώσατε ανασφαλής κάτω από ποιες συνθήκες , στο βρεγμένο ? μέσα στην στροφή και με πόσα χλμ ? στο φρενάρισμα ? Αν λοιπόν κάνατε 40 με 50 χιλ χλμ σε ένα χρόνο , τότε ναι θέλουν αλλαγή . Αν απέκτησαν εμφανείς ραγαδες μέσα στο αυλάκι του πέλματος και στα πλαϊνά , δείγμα ότι έχουν ξεραθεί , έχουν χάσει την υγρασία τους , ναι θέλουν αλλαγή , υποθετωντας ότι είχατε τις σωστές πιέσεις γύρω γύρω δλδ ότι τις βλέπατε κάθε τόσο και όχι μια φορά το εξάμηνο . Αν το αυτοκίνητο κυκλοφορούσε με συνηθισμένο φορτίο , επιβάτες , αποσκευές κλπ . Πόσα χλμ θέλετε να σας κρατήσει μια τετράδα ελαστικών , πχ με 25χιλ χλμ που κάνω εγώ τον χρόνο , σε δύο χρόνια πρέπει να τα αλλάξω , αν θέλω να λέω ότι έχω ένα βαθμό ασφάλειας και οπωσδήποτε παρακολουθώντας τις πιέσεις σε επίπεδο μηνός , με συνηθισμένο φορτίο ενός έως τριών επιβατών συν λίγες αποσκευές και με ταχύτητες γύρω στα 90 με 110 χλμ σε αστικό χοντρικά περιβάλλον . Για την τιμή , να μην ξεχνάτε ότι διαμορφώνεται με βάση το προφίλ δλδ το 65 , αν δλδ το προφίλ ήταν σειράς 70 τα πράγματα θα ήταν αρκουντως φθηνότερα κι' αν ήταν σειράς 45 θα ήταν σαφώς ακριβότερα . Για την τιμή πάλι , να μην ξεχνάτε πως ολόκληρο το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο μπαίνετε για να μετακινηθειτε γενικά εσείς και οποίοι άλλοι , η επαφή του με το γνωστό και μη εξαιρετεο " ουδοστρουμα " γίνεται πάνω σε τέσσερις περιοχές , σχήματος οβάλ , όχι πολύ μεγαλύτερες από την παλάμη σας , από την επαφή του καθενός ελαστικού με την άσφαλτο , οπότε κρίνετε εσείς τι πρέπει να πληρώσετε και από τι εξαρτάται η ασφάλεια σας , η ασφάλεια των δικών σας αλλά και των γύρω σας σε συνθήκες κυκλοφορίας . Μάρκα και μοντέλο , στην εργοστασιακή διάσταση , όποια είναι αυτή , η πιο φθηνή τιμή για 65αρι προφίλ θα είναι γύρω στα 220 για επώνυμο λάστιχο , έως 250 περίπου , θα μπορούσα να σας πω για μοντέλα , όμως δεν τα χρησιμοποιήσει πάνω σε Corsa , οπότε .... Αν κάνετε 25 χιλ χλμ το χρόνο μην περιμένετε κάτι περισσότερο από δύο χρόνια σε διάρκεια ζωής , μην ξεχνάτε ότι το λάστιχο κρατιέται από τα πλαϊνά και όχι από το πέλμα , το οποίο κάνει άλλη δουλειά , ελέγχετε τακτικά τις πιέσεις , αλλά και τα πλαϊνά όπως και το αυλάκι μέσα στο πέλμα για ραγαδες . Καλή επιτυχία . Το λάστιχο στο αυτοκίνητο έχει την ίδια σπουδαιότητα με το κράνος στην μηχανή , καμία οικονομία σε κάτι τέτοιο . Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2019 από babisskg
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα