George1978 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Γεια χαρά! Ενδιαφέρομαι για την αγορά του MacBook Air 2019 (1.6, 128 SSD, 8 GB) για χρήση με το Xcode και θα ήθελα να ρωτήσω εάν θα υπάρχουν ενοχλητικοί περιορισμοί-καθυστερήσεις, με ανοιχτά 10-12 safari tabs, email και iMessage. Να πω πως ήδη δουλεύω μικρά Xcode projects σε Macmini late 2014 1.4 με 4GB μνήμης χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, μετά και την εγκατάσταση SSD. Καθυστερήσεις υπάρχουν μόνο στο boot των simulators (στην αρχή κάθε session δηλαδή) και όταν αλλάζω tab στο Xcode από τον κώδικα στο storyboard. Η ερώτηση έχει να κάνει με το εάν θα κερδίσω σε επιδόσεις, εκτός από φορητότητα, δεδομένου ότι αγοράζω ένα νέο μεν αλλά αδύναμο δε σύνολο, σύμφωνα με τους γνώστες των video reviews και τα benchmarks στο διαδίκτυο. Παρακαλώ όποιος έχει ανάλογη εμπειρία χρήσης, ακόμη και με το μοντέλο του 2018, να συνεισφέρει στο νήμα, ίσως ενδιαφέρονται και άλλοι αναγνώστες για παρόμοια αγορά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2019 από George1978
onelonelystar Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Αυτό που θα χωρούσε βελτίωση είναι να πήγαινες με Pro μοντέλο για να πάρεις τον quad-core επεξεργαστή που θα σε βοηθούσε στο πιο γρήγορο build. 2
medidia Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Σίγουρα θα ειναι καλύτερο με το macmini του 2014 αλλά με 200 - 300 παραπάνω παιρνεις πολύ καλύτερο μηχάνημα σχεδόν σε όλα του. https://www.skroutz.gr/s/19519102/Apple-MacBook-Pro-13-3-i5-1-4GHz-8GB-128GB-with-Touch-Bar-2019.html Έχω το macbook 2018 pro με τις 4 thunderbolts που έχει παρόμοιες επιδόσεις στη cpu και μπορώ να έχω safari με κάμποσα tabs, android studio, και xcode με simulator του iPad Pro 12" χωρίς προβλήματα. Ο simulator του iPad Pro φορτωνει σε 10 δευτερόλεπτα το πολύ. Προηγουμένως είχα imac 2011 mid που βλέπω ότι στα bechmark ειναι παρόμοια με τον φετινό macbook air. Είχα προβλήματα όταν άνοιγα στους simulator κ.λπ. Σίγουρα το νέο macbook air έχει καλύτερες επιδόσεις απο τον imac του 2011 αλλά δεν νομίζω οι διαφορές να είναι εξωπραγματικές όπως θα είναι αγοράζοντας το βασικό μοντέλο pro του 2019. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2019 από medidia 1
onelonelystar Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) ^Η μόνη ένσταση είναι για το χώρο, μιας και τα 128GB θα του είναι ασφυκτικά. Απλά θα του βγει ακόμα πιο ακριβό με τα 256. Εκτός και αν ο φίλος μας έχει ήδη στην κατοχή του κάποιο εξωτερικό SSD που θα μπορεί να τρέχει τα αρχεία του από εκεί. @George1978 αν το χρησιμοποιείς επαγγελματικά, θα σου πρότεινα να κάνεις μια επένδυση και να πας σε MacBook Pro. Αν το κάνεις από hobby/freelance και δεν μπορείς να δώσεις παραπάνω λεφτά με τίποτα, τότε πήγαινε στο Air. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2019 από onelonelystar
George1978 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά, η ενασχόληση μου με τον προγραμματισμό είναι περιστασιακή, το βλέπω ως δημιουργικό χόμπι αλλά αφιερώνω αρκετές ώρες το μήνα είναι αλήθεια. Θα δω και τις δυο επιλογές πιο προσεκτικά, και ίσως επενδύσω λίγα παραπάνω χρήματα τελικά, είτε σε χώρο για το Air, είτε σε επιδόσεις με το Pro. Νομίζω κάπου εκεί συγκλίνουν οι τιμές στους premium resellers.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 21 λεπτά πριν, George1978 είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά, η ενασχόληση μου με τον προγραμματισμό είναι περιστασιακή, το βλέπω ως δημιουργικό χόμπι αλλά αφιερώνω αρκετές ώρες το μήνα είναι αλήθεια. Θα δω και τις δυο επιλογές πιο προσεκτικά, και ίσως επενδύσω λίγα παραπάνω χρήματα τελικά, είτε σε χώρο για το Air, είτε σε επιδόσεις με το Pro. Νομίζω κάπου εκεί συγκλίνουν οι τιμές στους premium resellers. Πάρε το μοντέλο με τα 128gb (hate to say it, τόσα gb έχω στο κινητό μου) αλλά μέσω thunderbolt 3 μπορείς να έχεις (μελλοντικά) μικρό εξωτερικό ssd με φανταστικές ταχύτητες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα