basilis_k6 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 3 λεπτά πριν, firepc είπε μεχρι αρχες 2000 κατι γινοταν. Μετα που πλακωσαν τα hero movies, γ@€#θηκε ο κινηματογραφος και πριν ειχαμε τετοιες ταινιες. το πρόβλημα διογκώθηκε με το cgi. κάποτε οι ταινίες ηταν ρισκο. εχανες πολλα η εβγαζες πολλα. τωρα αυτο εχει αλλαξει. βγαζεις πολλα, βγαζεις λιγα η χανεις ελαχιστα. δεν υπαρχει ρισκο. 1
gavros10 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Η ταινία ήταν χάλια... Έλειπαν τα περισσότερα στοιχεία που κάνουν μια ταινία ταραντίνο, έλειπε το υπόβαθρο, έλειπε η ιστορία, έλειπαν τα πάντα. Θα μπορούσε να είναι όλο μια διαφήμιση αυτοκινήτων ή ενα ντοκυμαντέρ για τους άγριους χίπις της εποχης. Δεν μπορώ να κατανοήσω πως ένας άνθρωπος σαν τον ταραντίνο, που τον νοιάζει η φιλμική του πορεία και το image του μετά, αποφασίζει να κάνει μια τόσο κενή ταινία απο την οποία δεν σου μένει τίποτα μετά. Σε vibe, μοιάζει πάρα πολύ με το 'Under the silver lake', το οποίο θα πάρει το credit που του αξίζει κάποτε... σε αντίθεση με το κάποτε στο χόλυγουντ 1
MadPax Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Το είδα χθες το βράδυ σε καλοκαιρινό σινεμαδάκι σε ένα νησί του Σαρωνικού που έχουμε το εξοχικό μας και είναι μαζεμένη η οικογένεια. Λύσσαξε η 14χρονη ανηψιά μου που είναι φαν του Ντικάπριο να πάμε να το δούμε. Δεν είναι κακή ταινία, ότι πρέπει είναι για καλοκαιρινό και γνωρίζοντας από πριν ότι θα δω τυπικό Ταραντίνο δεν με χάλασε καθόλου. Ο Ταραντίνο εμένα μ' αρέσει σαν βρυκόλακας στο Dusk till Dawn, σαν ζόμπι στο Planet Terror, και σαν πρεζέμπορας στο Desperado. Σαν σκηνοθέτης είναι σαν να βλέπεις το ίδιο έργο με άλλους ηθοποιούς και λίγο διαφορετική υπόθεση.
liakinen Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2019 16 ώρες πριν, basilis_k6 είπε και πριν ειχαμε τετοιες ταινιες. το πρόβλημα διογκώθηκε με το cgi. κάποτε οι ταινίες ηταν ρισκο. εχανες πολλα η εβγαζες πολλα. τωρα αυτο εχει αλλαξει. βγαζεις πολλα, βγαζεις λιγα η χανεις ελαχιστα. δεν υπαρχει ρισκο. Το Cgi είναι η μάστιγα της σύγχρονης εποχής του κινηματογράφου. Τα χρόνια που δεν υπήρχε και έπρεπε στις ταινίες να γίνουν όλα με το χέρι σε κλίμακα (κόστος τεράστιο) έπρεπε να υπάρχουν θεμέλια για να επενδύσει το στούντιο. Τα θεμέλια βέβαια ήταν το σενάριο και ο σκηνοθέτης. Εγώ ακόμα και σήμερα με εξιτάρει πολύ περισσότερο να βλέπω εφέ ορισμένων ταινιών εποχής 70,80,90 πχ Alien, Terminator, Predator, Bladerunner, 2001 κτλ παρά αυτόν το αχταρμά των κόμικ ταινιών που άμα δεις μία τις έχεις δει όλες από πλευράς εφέ. Δυστυχώς όσο βγαίνουν δύο τρεις μαρβελιές κάθε χρόνο τις καλές ταινίες με ρίσκο θα τις κυνηγάμε με το τυφέκιο. 7 1
AristidisZ Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Στις 24/8/2019 στις 1:57 ΜΜ, gavros10 είπε Η ταινία ήταν χάλια... Έλειπαν τα περισσότερα στοιχεία που κάνουν μια ταινία ταραντίνο, έλειπε το υπόβαθρο, έλειπε η ιστορία, έλειπαν τα πάντα. Θα μπορούσε να είναι όλο μια διαφήμιση αυτοκινήτων ή ενα ντοκυμαντέρ για τους άγριους χίπις της εποχης. Τι εννοείς έλειπε το υπόβαθρο και η ιστορία ;
Mesqal Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Νομιζω οτι εχουμε χαζεψει ολοι με τις μαρβελοπαπαριες και βλεποντας αληθινο σινεμα που γραφει και σκηνοθετει ο Ταραντινο πλεον εχει αρχισει και μας ξενιζει. Απιστευτα ωριμη ταινια, απο αυτες που σε 50 χρονια θα μνημονευονται ως οι τελευταιες του καλου σινεμα. 4
snake_plissken2112 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Χειροτερη ταινια ταραντινο μαζι με deadproof... σκηνοθεσια κ ερμηνια Di Caprio σωζουν τη ταινια απο το απολυτο 0, δε περιμενα ειλικρινα να δω ενα τοσο pointless και ανουσιο σεναριο, που δεν υπηρετουσε και καμια ιστορια γιατι δεν υπηρχε. Διαλογοι trademark ταραντινο 0 στο πηλικο, meta σχολιο στο τελος μια μπαλαφρα της πλακας, δεν την περιμενα τοσο κακη ειλικρινα κ χωρις κανενα ιχνος ειρωνιας/πικαρισματος... η ταινια ηταν ενα πελωριο τιποτα, ενα χαμενο δυομισαωρο απο τη ζωη μου, πολυ κριμα. Με -1ωρα+ ισως την ελεγες μετρια κ easy to watch, ομως πραγματικα ηταν οριακα unwatchable... δεν ειμαι των ακρων κ μου εχει κανει εντυπωση ποσο μα ποσο με ωθει αυτο που ειδα για να το χαρακτηρισω ενα τεραστιο μηδενικο... κριμα γιατι τον πιστευω τον Ταραντινο κ ας μου αρεσουν πραγματικα 2-3 ταινιες του μονο. Εχει παντα οραμα κ ειναι εξαιρετικος κινηματογραφιστης. Αλλα εδω πραγματικα δεν ειχε λογια μολις επεσαν τα credits Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2019 από snake_plissken2112 3
AristidisZ Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 6 ώρες πριν, snake_plissken2112 είπε Διαλογοι trademark ταραντινο 0 στο πηλικο Ε ;;; Αν δε σου αρέσει ο Ταραντίνο, πως να εκτιμήσεις μια ταινία του ; 6 ώρες πριν, snake_plissken2112 είπε ανουσιο σεναριο Μάλιστα, δηλαδή τι θα είχε ουσία για σένα ως σενάριο σε μια ταινία με θέμα το hollywood στα late 60s ; 6 ώρες πριν, snake_plissken2112 είπε ενα χαμενο δυομισαωρο απο τη ζωη μου Αφού δε σου αρέσει ο σκηνοθέτης, γιατί πας και βλέπεις ταινίες του ; Για να κράζεις στην παρέα σου και στα φόρα μετά ; 6 ώρες πριν, snake_plissken2112 είπε γιατι τον πιστευω τον Ταραντινο κ ας μου αρεσουν πραγματικα 2-3 ταινιες του μονο Αν σου αρέσουν μόνο 2 ταινίες του, μάλλον δεν τον πιστεύεις, ανήκεις στην κατηγορία αυτών που δεν τον γουστάρουν, αλλά απλά δε μπορούν να παραδεχθούν ότι έχει κάνει 2-3 ταινίες σταθμούς 2
snake_plissken2112 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Kαταρχας Jesus Christ Κατα δευτερον, διαλογους δεν ειχε, period. Μαλλον δεν εχεις δει παλαιοτερες ταινιες του σκηνοθετη για να εκτιμησεις την πραγματικη μαγκια του να λες ουσιαστικα σαχλαμαρες αλλα αυτο να καταληγει σαν μια εντυπωσιακα captivating αλληλουχια λεξεων και συμπεριφορων, πχ like a virgin στο Reservoir Dogs κτλ, αλλα εστιαζες προφανως στα πιστολιδια και τα blood squids. Κατα τριτο, δεν εχει σημασια τι ουσια θα ειχε ενα σεναριο για εμενα αναφορικα με μια ταινια στο Hollywood των 60σ γιατι δεν ειμαι σεναριογραφος. Ειμαι θεατης και πηγαινοντας να δω μια ταινια λογικα αναμενω μια κεντρικη ιστορια, οσο ελλιπτικη ή ανορθοδοξη ή λεπτομεριακη κτλ ειναι αυτη. Αν ειναι καλογραμμενη οτι φαινομενικα κενα μπορει να εχει, θα τα καλυψει με τον τροπο της. Το once upon... δεν ειχε ιστορια να πει. Ηταν μια καρποσταλ εποχης με αλλεπαληλα referances σε ταινιες, σειρες και σκηνικα της εποχης και του χωρου του, που στον μεσο θεατη που δεν μεγαλωσε στο la τα 60σ, δεν ηταν τοσο μεσα στα πραγματα και την κινηματογραφικη βιομηχανια, δεν ηταν κοινως ο ιδιος ο Ταραντινο, δεν λεει απολυτως τιποτα. Αλλα ακομα κ ετσι, δεν ειχε μια τυπου γραμμικη ιστορια εστω να την ντυσει με τα παραπανω και να τα δω ευχαριστα τουλαχιστον, απλα πεταγοντουσαν πραγματα κ σκηνες στη οθονη χωρις κανενα νοημα ή σημασια για το 70% της ταινιας. κατα τεταρτο, παω σινεμα να δω ταινια ταραντινο, οχι για να κραξω κτλ γτ ειμαι ενηλικος αλλα γιατι μου αρεσουν πολυ οι 2 πρωτες, βλεπω ευχαριστα τα kill bill κ jackie brown χωρις να τα θεωρω κατι ιδιαιτερο, μου αρεσει ο Django σαν μια διασκεδαστικοτατη και πολυ fun σαχλαμαρα με τρελο replay ability (το εχω δει παρα πολλες φορες με παρεα κ περναω καλα παντα) και οι υπολοιπες (bastards,deathproof) καθολου παρα στο τεχνικο τους κομματι, still τις βλεπω ευχαριστα... και εν πασει περιπτωση, no offence, παω και οπου γουσταρω στη τελικη ολες του οι ταινιες σκηνοθετικα wise ειναι τοπ καθως και σε ολα τα τεχνικα μερη + ερμηνειες, στα επιμερους εχω πολλα θεματα (ηδονοβλεπτικη χρηση βιας και σκατοψυχια στο γραψιμο πολλων main characters που δεν με ελκυει και δεν με ταυτιζει με κανενα ΑΚΑ η ταινια περνα αδιαφορη, πολλα referances και rip offs τα οποια δεν κανουν ταινια για εμενα αλλα κολλαζ best of σκηνων απο αλλες ταινιες ΑΚΑ σινεμα για σινεμα ΑΚΑ μια ανουσιοτητα, κουραστικοι trademark διαλογοι απο ενα σημειο και μετα, απουσια σοβαρου μοντερ εδω και καιρο και καθε ταινια 3 ωρες σχεδον ενω επρεπε να ηταν -1 με 2 ωρες at least εννιοτε κτλ). Η εν λογω, με -1 ωρα τουλαχιστον (και βαλε) θα ηταν μια μετρια ταινια ταραντινο που ισως βλεποταν ευχαριστα τουλαχιςτον, αλλα αυτο δυστυχως δεν εγινε. Τωρα που αδικαιολογητα δικαιολογησα και τί ταινιες του Ταραντινο μου αρεσουν (γιατι περιμενω να παω θαλασσα και βαριεμαι) και τροπο τινα απαντησα στο «δε σου αρεσει ο Ταραντινο» γιατι οκ, αυτο ηταν ας πουμε αντεπιχειρημα επικοδητικης συζητησης με ενηλικο για μια ταινια οπως το εκλαμβανεσαι εσυ προφανως, να πω μονο τουλαχιστον σαν κατακλειδα οτι το να βαλεις εντονη γραμματοσειρα και υπογραμμιση σε μια λεξη δεν την κανει αυτοματως τιποτα παρα μια λεξη που χτυπαει πιο ευκολα στο ματι μου, αν μιλησεις λιγο για αυτην ομως μπορει να βγει κ κατι και να γινει κουβεντα... επισης δεν θυμαμαι να λεει στον τιτλο «τοπικ αποθεωσης του OUATIH” οποτε υπεθεσα καθε κριτικη θεμιτη. Τελος αν θιγεται τοσο πολυ κανεις που του «κοροιδεψαμε τον Ταραντινο και την ταινια του» εγω γιατρος δεν ειμαι, λυση δεν εχω Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2019 από snake_plissken2112 5 2
vste Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Η πεμπτουσια του θερινου σινεμα για εμενα. Ναι δεν ειχε καποια σουπερ γουαου υποθεση αλλα ειχε εξαιρετικες ερμηνειες και απεδωσε πολυ ωραια την εποχη. Επισης εξαιρετικο soundtrack και φωτογραφια. Τελος η χημεια μεταξυ Pitt/Caprio ηταν πολυ ωραια δωσμενη. Ταξιδεψα σε μια αλλη εποχη για 3 ωρες περιπου καιαυτο δεν το εχω κανει με τα blockbuster των που ειναι τιγκα στα CGI και τις εκρηξεις αλλα απο ουσια 0. 1 1
AristidisZ Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 42 λεπτά πριν, snake_plissken2112 είπε Κατα δευτερον, διαλογους δεν ειχε, period. Μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς με αυτή την πρόταση σου ;
*nenya* Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 12 hours ago, snake_plissken2112 said: Χειροτερη ταινια ταραντινο μαζι με deadproof... σκηνοθεσια κ ερμηνια Di Caprio σωζουν τη ταινια απο το απολυτο 0, δε περιμενα ειλικρινα να δω ενα τοσο pointless και ανουσιο σεναριο, που δεν υπηρετουσε και καμια ιστορια γιατι δεν υπηρχε. Διαλογοι trademark ταραντινο 0 στο πηλικο, meta σχολιο στο τελος μια μπαλαφρα της πλακας, δεν την περιμενα τοσο κακη ειλικρινα κ χωρις κανενα ιχνος ειρωνιας/πικαρισματος... η ταινια ηταν ενα πελωριο τιποτα, ενα χαμενο δυομισαωρο απο τη ζωη μου, πολυ κριμα. Με -1ωρα+ ισως την ελεγες μετρια κ easy to watch, ομως πραγματικα ηταν οριακα unwatchable... δεν ειμαι των ακρων κ μου εχει κανει εντυπωση ποσο μα ποσο με ωθει αυτο που ειδα για να το χαρακτηρισω ενα τεραστιο μηδενικο... κριμα γιατι τον πιστευω τον Ταραντινο κ ας μου αρεσουν πραγματικα 2-3 ταινιες του μονο. Εχει παντα οραμα κ ειναι εξαιρετικος κινηματογραφιστης. Αλλα εδω πραγματικα δεν ειχε λογια μολις επεσαν τα credits Thank you ❤️ μου γλίτωσες τα λεφτά που θα έδινα! 2 1
Mesqal Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 9 ώρες πριν, *nenya* είπε Thank you ❤️ μου γλίτωσες τα λεφτά που θα έδινα! Ναι αλλα καλυτερα να μετανιωσεις για κατι που ειδες, παρα για κατι που δεν ειδες 😁😁😁
*nenya* Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 4 hours ago, Mesqal said: Ναι αλλα καλυτερα να μετανιωσεις για κατι που ειδες, παρα για κατι που δεν ειδες 😁😁😁 Οοοοχι, δεν καταλαβες δεν ειμαι φαν του Ταραντινο, σχεδον παντα με ενοχλει η σκηνοθεσια του και ο τροπος που χειρίζεται τους χαρακτήρες. Εχω μετανιωσει δλδ που εχω δει καμποσες ταινιες του (κάθε φορά μαλλον ηλπιζα να αλλαξει κατι χαχαχ!). Και μιας που γουσταρω τις κριτικες που γράφει ο snake (και 90% συμφωνω μαζι του), με καλυψε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα